Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Dok se na reditu sprdaju sa tim klikbejt tekstovima za skupljanje pregleda, ovde već otpisan telefon :D

"Firstly, we do not know the ambient temperature in which the Pixel 9 Pro XL was tested in, as that has a major effect on the chipset’s ability to prevent thermal throttling for as long as possible."
"These results indicate that the stress test is designed to bring smartphone SoCs to their knees, so it is highly possible that even the most power-efficient silicon would struggle against this application."

So basically, this article is just clickbait....

Bogami pljuvao sam dizajn (i idalje mi se ne svidja), ali sa maskicom mi izgleda top iz nekog razloga. Iako mi je 8 i dalje mnogo lepsi koncept.

Flossy ponovo dominira :) objašnjava celu pixel dramu 🤣 od 15og minuta.

Jedino što cenim je što kupuje sam sve telefone. Inače znanje o dotičnim mu je otprilike na nivou otpakivanja kutija sa kojim redovno ima problem🤣

Dobar je kao vid zezanja :) u smislu kao da se odgleda epizoda neke serije :)

Naravno zna se da se on ne gleda za ozbiljne recenzije.. ja volim da gledam i njegove klipove o alkoholu i patikama :) legenda YouTube.
Nekada zabode i neku životnu umotvorinu

Prilozi

• Screenshot_20240819-004127.png
    Screenshot_20240819-004127.png
    85.8 KB · Pregleda: 86
Ma ne mogu da ga slusam kako prica, a sta prica nikad nisam mogao da pohvatam od toga kako prica :D
Salim se, neko pomenu Dave2D, njega kad slusam ko da sam na terapiji, pola sata klip mi prodje za 5 minuta.

Na srecu pa na ovom forumu lezi sva pamet ovog svijeta ,pa imamo sta da citamo I uzivamo .. Meni je ovo mozda najlepsi telefon u poslednjih nekoliko godina .To je sve sto mogu na osnovu snimaka da kazem .A to drugo , performance I slicno ,tek kad probam licno ,ili kad krenu da ga koriste ljudi kojim verujem .Ovi testovi,pumpanje poena zbog prodaje I slicno ,nikad me Nije zanimalo .Imao Sam pixel 7 pro ,I da Sam gledao poene na raznim benchmark glupostima ,nikad ga ne bih uzeo .Uzmes ,probas I vidis da sve odlicno radi ,I da je totalno nebitno sta neka benchmark aplikacija kaze .A na p9 moze samo da bude bolje u odnosu na p7..

Moje misljenje je da nemam nikakvih problema sto SoC nije dobar na sintetickim testovima, to me najmanje zanima. Medjutim, ako je vec sporiji od konkurencije, a prodaje se po flagship ceni, ajde onda neka bude mali potrosac. To je posteno. Necu vrhunske performanse ali zato hocu vrhunsku bateriju, to je legitiman zahtev. E to je problem, nije Google uradio branch, pa rekao, okej pravimo nas SoC, bice 25% sporiji od konkurencije jer je i to vise nego dovljno brzo, ali ce battery life da bude legendaran. To bi 85% ljudi prihvatilo bez rec da kaze. Ovako, ostaje gorak ukus u ustima kad platis flagship cenu za 20% sporiji uredjaj kome je baterija recimo 15% slabija od konkurencije. To je vec problem.

Moje misljenje je da nemam nikakvih problema sto SoC nije dobar na sintetickim testovima, to me najmanje zanima. Medjutim, ako je vec sporiji od konkurencije, a prodaje se po flagship ceni, ajde onda neka bude mali potrosac. To je posteno. Necu vrhunske performanse ali zato hocu vrhunsku bateriju, to je legitiman zahtev. E to je problem, nije Google uradio branch, pa rekao, okej pravimo nas SoC, bice 25% sporiji od konkurencije jer je i to vise nego dovljno brzo, ali ce battery life da bude legendaran. To bi 85% ljudi prihvatilo bez rec da kaze. Ovako, ostaje gorak ukus u ustima kad platis flagship cenu za 20% sporiji uredjaj kome je baterija recimo 15% slabija od konkurencije. To je vec problem.
Slazem se sa tobom u potpunosti, ma da moram priznati da sam ovde u CG na moru video dosta pixela, pocevsi od 6 pa do 8. Dal su stranci ti koji koriste, nzm. Meni izgleda bas lepo. E sad kad smo vec kod sporijeg procesora i ostalih mana, Huawei Pura70 ultra ima slabiji procesor, pa prodaju po paprenoj ceni, ne opravdavam to al sta mozemo

G4 dosta dobar 🤔

Dosta dobri rezultati.

Ja ni na 6 Pro nikad nisam imao problema sa performansama (igrice ne igram), sve je super fluentno. Samo da rese problem random zagrevanja kada predju na drugi SoC i bombona.

Ovde je i dalje malo "toasty" sto bi se reklo, ali moram da nadjem testove ranijih Pixela na ovom kanalu.

Ili ja ne umem da tumačim rezultate, ili se i iPhone 16 Pro Max i Samsung 24 Ultra, a naročito Pixel 9 Pro XL više zagrevaju nego Pixel 6 i 7 Pro 😅

Poslednja izmena:
Ne radi se tu samo o zagrevanju, već kako koji čipset podnosi date temperature, i kako iste utiču na performanse, stabilnost, autonomiju baterije itd.
Npr. zna se da su se prastari SD 800/801 čipsetovi grejali malo više od SD 808/810, ali su imali stabilnije performanse, manje ''throttle-ovanje'' i bolju autonomiju baterije.
Zatim, SD 8 Gen 2, a posebno Gen 3, uopšte nisu ''hladni'' čipsetovi, ali su i pored svega na svim bitnim poljima bolji od Exynos ili Tensor ekvivalenata. I da, na kraju i sam dizajn uređaja i izbor materijala kućišta utiču na to kako će toplota da se prenosi do ruku korisnika, pa i ta činjenica ume da prevari u realnom korišćenju.

Većina korisnika će prvo primetiti mane čipseta koje su vezane za trajanje baterije i modem, a to koji CPU/GPU baca viši skor u sintetičkim testovima ili nekoj najzahtevnijoj igri, to je stvarno manje bitno, nekima i totalno nebitno.

Dobar skor na sintetičkim testovima i igranje igrica na Pixelu mislim da niko ne očekuje. Ja nikad nisam pokrenuo taj test ni na jednom telefonu i na recenzijama preskačem taj deo, a igre svakako ne igram na mobilnom. Mene samo zanima kada će Pixel imati dobar modem i manju potrošnju baterije. Drugar ima običan 8 i jako je zadovoljan baterijom, ali on je najnezahtevniji korisnik na svetu. Baš bih voleo da je 9 bolji na tim poljima, bar bih znao da idu u tom pravcu.

Sećam se kada sam prvi put probao (tada najnoviju) COD igru za Android, radila je skoro pa savršeno na prastarom SD 845. Još tada mi je bilo jasno da će mi sirova snaga GPU i skorovi u sintetici biti pri dnu liste prioriteta kada biram telefon. A svaki noviji Pixel (Tensor) ima bar duplo brži GPU od SD 845.

Pojavile se neke promo slike: https://www.flickr.com/photos/janitors/albums/72177720319583214/

I na tim promo slikama i na svim recenzijama samo običan 9 i XL, retko se provuče 9 Pro, koji je realno i najzanimljiviji uređaj… Evo primer Iph 15 Pro i Pro Max, solidna razlika u telephoto kameri i još veća u bateriji i to se oseti, a kod 9te serije Pro Piksela je taj “gap” bukvalno nepostojeći, mizerno veća baterija i brže punjenje na XL verziji… plus odložen izlazak 9 Pro modela…

Realno nema neke velike i bitne razlike između 9 PRO I 9 PRO XL modela...

1. Overall size and dimensions
2. Display size and resolution
3. Batter capacity
4. Charging speeds
5. Price

When we are designing the chip, we’re not designing it for speeds and feats. We’re not designing it to beat some specific benchmark that’s out there. We’re designing it to meet our use cases.

Poslednja izmena:
I na tim promo slikama i na svim recenzijama samo običan 9 i XL, retko se provuče 9 Pro, koji je realno i najzanimljiviji uređaj… Evo primer Iph 15 Pro i Pro Max, solidna razlika u telephoto kameri i još veća u bateriji i to se oseti, a kod 9te serije Pro Piksela je taj “gap” bukvalno nepostojeći, mizerno veća baterija i brže punjenje na XL verziji… plus odložen izlazak 9 Pro modela…
Baš to, nekako najmanje materijala ima o Pixel 9 Pro, koji je mnogima najzanimljiviji od svih Pixela.
Sad gledam, 9 Pro je bukvalno istih dimenzija i težine kao telefon koji koristim godinama, i takođe nema zakrivljen displej, baš bi mi vrhunski legao taj Pixel.

Kad smo već kod sintetike, evo nekih poređenja, sam sajt je ok, mada ne znam koliko je sve ovo verodostojno trenutno.

Snapdragon 8 Gen 3 vs Tensor G4

Snapdragon 8 Gen 2 vs Tensor G4

P9 pro I p9 su idealnih dimenzija. Verujem da ni Google nije očekivao ovoliku potražnju za p9pro pošto je na mnogim tržištima shipping datum pomeren za oktobar.

Prve recenzije bi trebale da budu live 22og avgusta. Znači za koji dan.

Da, da, to su idealne dimenzije, ali me samo P9 Pro interesuje, P9 nema telefoto kameru, što je veliki minus.

Sta vi mislite, kada XL ide na ispod 1000e kod nas?

Novembar - decembar.

Baš to, nekako najmanje materijala ima o Pixel 9 Pro, koji je mnogima najzanimljiviji od svih Pixela.
Sad gledam, 9 Pro je bukvalno istih dimenzija i težine kao telefon koji koristim godinama, i takođe nema zakrivljen displej, baš bi mi vrhunski legao taj Pixel.

Kad smo već kod sintetike, evo nekih poređenja, sam sajt je ok, mada ne znam koliko je sve ovo verodostojno trenutno.

Snapdragon 8 Gen 3 vs Tensor G4

Snapdragon 8 Gen 2 vs Tensor G4
Zasto ne bi bilo verodostojno zaista je na cistom bencmarku tolika razlika, ali u to cesto nije povezano sa realnim koriscenjem, kao sto su vec podelili gore ovaj video on ide u prilog G4 koji je najbrzi u praksi, sto pokazuje da nije sve u snazi koliko u optimizaciji softwera i hardwara.

Vrh Dno