Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Hazel (lešnik) i meni najlepša boja.
Za npr. Google TV Streamer (4K) box je dostupna samo ako se uređaj kupi preko njih :)

Obratite pažnju kod kupovine:

9pro8pro.png

To nisam ni gledao. XL je prakticno istih dimenzija kao Pixel 7 Pro. A 9 Pro planiram da nosim bez futrole jer sa futrolom ne moze lepo da stane u torbicu na bajsu 😀 tako da mozda i zamenim pre-order za XL jer mi 7 Pro odgovara.

Sad mi zvučiš kao Apple korisnici kad im kažeš šta ima Android a oni:"Šta će mi to".
Jos od 3G sa opcijom COPY/PASTE

Koja li je poenta izbaciti rendom sliku nekog levog indijskog epl svedoka sa tvitera u ovoj temi? :D

Pritom tvit izbačen i pre nego što je pixel predstavljen, a i ko zna od kad je rezultat patkometrije koja pritom u realnom radu ništa ne znači :D

Koja li je poenta izbaciti rendom sliku nekog levog indijskog epl svedoka sa tvitera u ovoj temi? :D

Pritom tvit izbačen i pre nego što je pixel predstavljen, a i ko zna od kad je rezultat patkometrije koja pritom u realnom radu ništa ne znači :D
Znači slažeš se da Huawei, koji je novi šampion trajanja baterija, ima odličan SoC Kirin 9010? Baterija traje skoro pa duplo u odnosu na Pixel.

Šta je poenta ovog poređenja?

Valjda koliko može da razvije.

Šta znam, sve su to snažni telefoni danas za svakodnevne potrebe, a koliko može da ostvari u performansamau odnosu na drugi, mislim da to Gugl ne zanima, jednostavno nude više stvari sa kojima korisnici mogu da se čačkaju, a znaju da imaju to što nude za te potrebe.

Ajfon 12 je telefon iz 2020. sa drugim operativnim sistemom, pa mi nije jasno kako i zašto je on uzet, Mada bi i ja trebalo da znam bolje da ne ulazim u temu dok telefon ne izađe u prodaju i neko od članova ga stvarno ne bude posedovao.

Ma jeftino trolovanje :)
Totalno nebitne brojke, na antutu sajtu iPhone 15 Pro Max ima manji skor od 20+ android telefona što je u realnom radu totalno besmisleno :)

Ajfon 12 je telefon iz 2020. sa drugim operativnim sistemom, pa mi nije jasno kako i zašto je on uzet, Mada bi i ja trebalo da znam bolje da ne ulazim u temu dok telefon ne izađe u prodaju i neko od članova ga stvarno ne bude posedovao.
pa da bi se izmerio zaostatak procesora, ali recimo sa samsungom s24 ultra razlika je poprilicna skoro 2000, 6000 i nesto je samsung a iphone 15 pro 7000 tih poena.

Naravno da to nista ne znaci mnogi kineski telefoni imaju dobar taj skor ali software ne podrzava drivere nemas dve esim kartice da rade paralelno , ai ne radi tecno bez obzira na ovaj score, tako da sve to treba uzeti u obzir, ali ono bitno i sam google treba da uzme ovo u obzir da ne moze po ceni da se poredi sa samsunom i apple i da je sve ok za taj neki cenovni rang do 1000e.
Ja prvi koji volimm google telefone zaista bi ispao naivan da dam 1200e za pixel 9 xl, kad sada vec moze da se uzme za 900-1000e nov s24 ultra koji je apsolutno po svemu bolji telefon of pixela
Ma jeftino trolovanje :)
Totalno nebitne brojke, na antutu sajtu iPhone 15 Pro Max ima manji skor od 20+ android telefona što je u realnom radu totalno besmisleno :)
zavisi sta radis sa telefonom to moze da se kaze i sa neki telefon jeftiniji od 200e da radi sve kao i ovi skuplji

Što nije frajer uporedio kvalitet kamere na oba telefona, kvalitet ekrana... Baš trolovanje glupavo

Radila je metla izgleda, pa je nestao i moj post od danas, u kom pitam da li ima hardverskih izmena kamera setup-a.

Moja greška, hteo sam da pitam to u P9 temi, ali sam postovao u P8.

Ovde sam našao odgovor: https://www.gsmarena.com/google_pix...ai_more_power_and_a_new_camera-news-64099.php

The ultra wide module gets a notable upgrade with a 48MP sensor (1/2.55”, 123° lens), up from the 12MP (1/2.8”) module of the 8-series.

Tako da je to izgleda jedina bitna hardverska promena, telefoto modul (5x zoom) izgleda ostaje isti kao na Pixel 8 pro.
Šteta što na ovom polju nikako da uzvrate Kinezima tipa Oppo, Vivo, kapiram da bi telefoto kamera sa velikim senzorom (uz HDR+) bila najbolja na tržištu.

Radila je metla izgleda, pa je nestao i moj post od danas, u kom pitam da li ima hardverskih izmena kamera setup-a.

Moja greška, hteo sam da pitam to u P9 temi, ali sam postovao u P8.

Ovde sam našao odgovor: https://www.gsmarena.com/google_pix...ai_more_power_and_a_new_camera-news-64099.php

Tako da je to izgleda jedina bitna hardverska promena, telefoto modul (5x zoom) izgleda ostaje isti kao na Pixel 8 pro.
Šteta što na ovom polju nikako da uzvrate Kinezima tipa Oppo, Vivo, kapiram da bi telefoto kamera sa velikim senzorom (uz HDR+) bila najbolja na tržištu.

Koliko se ja secam zamenili su telephoto senzor Sony-evim.

Dobra će 9-ka biti kada padne na 500$. Google mobilna sekcija nikako da ubode nešto što valja još od 3xl. Je l' može glupi glance da se uskloni konačno ili su i to prespavali?

Dobra će 9-ka biti kada padne na 500$. Google mobilna sekcija nikako da ubode nešto što valja još od 3xl. Je l' može glupi glance da se uskloni konačno ili su i to prespavali?
znaci kad izade 11ca pazarices 9tku kao dobru :)

Neću ni tada zbog retardiranog dizajna a i ne "trošim" više cigle samo na preklop. Nego mi nije jasno kako ne znaju da naprave neku bombu od telefona koja će smanjiti jaz između jabuke/šljamsunga i ostalih proizvođača.

Glance screen? Šta fali njemu?

Ne mogo jos uvek ni At a glance ni search bar da se uklone na 9 seriji... :(

Ja prvi koji volimm google telefone zaista bi ispao naivan da dam 1200e za pixel 9 xl, kad sada vec moze da se uzme za 900-1000e nov s24 ultra koji je apsolutno po svemu bolji telefon of pixela
A 1300eu :)

Ja recimo ne volim Samsung ( a Apple tek ne bih komentarisao :) ) i ne svidja mi se kako sve to funkcionise bez obzira sto je hardverski jaci telefon. Koristio sam S22U i zamenio za P7P nakon par meseci. Nisu mi se svidjale ni fotografije koje je pravio. Nekako su bile hladne dok mi je Pixel bas kliknuo. Devojka i dalje koristi obican S22 i zadovoljava njene potrebe ali uvek trazi da se slikamo mojim telefonom jer su joj lepse slike. Telefon koristim za svakodnevno surfovanje, fotke, par aplikacija, proveru mail-ova i to je to. Ne igram igrice ( igrice i jesu na telefonu imo. To ne smatram gamingom. :) ) tako da je za mene Pixel odlican telefon i brojke me ne interesuju dok bi u slucaju PC-a jurio i 1% veci FPS :). Plus ja ne gledam to kroz koliko nesto kosta i price/performance nego da li mi lezi ili ne.

Pozdrav svima. Oduvek sam voleo Pixel telefone i iskustvo i osecaj koriscenja istih. Imao sam davno pre Nexus sada skorije 6 pro, 7 pro i sada se razmisljam da li uzeti 8 pro ili 9 pro xl ili pak cekati novi pixel 10. U medjuvremenu imam jos 2 telefona paralelno S23ultru i Oneplus 12 pa mogu lepo da izvucem poredjenja.

Ono sto mene smara kod Pixel telefona je:

1. Odsustvo double touch to lock opcije, vec mora da se skida dodatan software za to, zasto?
2. Hardware je OCAJAN i nepouzdan u poredjenju sa konkurencijom ali dovoljan za multitasking, s tim da se vide polako vec sada razlike u odnosu na najnovije snapdragon procesore i brzu memoriju u pogledu skrolovanja u browserima, bilo kakvih multimedijalnih ili AI obrada, pretrazivanje galerije sa velikim brojem slika, otvaranju velikih dokumenata itd. Prosto neshvatljivo da u 2023 godini za onolike novce doijete SoC u Pixelu 8 pro koji i dalje ima UFS 3.1 i plus performanse uredjaja su na nivou snapdragon ekvivalenta od pre 2-3 godine.
3. Modemi su problematicni, pa je domet u Srbiji u slabije pokrivenim podrucijma veoma diskutabilan. Desavalo mi se da dobijem poruke da sam nedostupan i na 6 pro i na 7 pro i pored Shizokua i Pixel IMS-a tj enablovanog Voltea a krecem se po centru Beograda.
4. Zagrevanje i opadanje performansi, takodje uzrokovano losim hladjenjem i neekonomicnim procesorom.
5. Baterija i punjenje je zaista postalo smesno.
6. Najvaznija stavka kamera. Kamera je po meni apsolutno fenomenalna. Imao sam Iphone 14 pro max, i Huawei, i Samsunge, i XIaomije ali zaista Pixel camera je nesto sasvim drugo. Ko voli fotografije ne postoji nista bolje zaista. Ali konkurencija se zaista jako priblizila, i to sada vec postaje problem. Nocne fotografije vise i nisu najbolje na pixel telefonima,a bojim se da i taj primat najboljeg telefona u dnevnim fotografijama, ukoliko ne urade nesto povodom novih senzora i algoritama, ce da pocnu da gube.
7. Price o updatovima od 7 godina su smesne. Koliko cete hardwarskih opcija gubiti godinama, plus i moj oneplus 6 jos uvek radi posle 7 godina sasvim fino, medjutim koristiti taj telefon u poredjenju sa danasnjim telefonom od 250 eura je smesno. Dakle niko nece drzati svoj telefon toliko dugo samo zbog updatova, posto pola opcija nece ni imati jedino ce mozda graficki interfejs malo bivati drugaciji.

I pored svega, taj pixel launcher, sa tim animacijama i tom prefinjenom kamerom, s obzirom da obozavam fotografiju me stalno vracaju na ovaj telefon. Ali pitanje je koliko ce to jos bivati slucaj. Oneplus 12 je u svakom segmentu bolji od Pixela, cak i nocne fotografije su bolje, dnevne su postale jako blizu, a oni izbacuju Pixel 9 pro xl za 1300e. Bojim se da ovaj hajp oko lepog dizajna sa marketingom baziranim samo na AI ce polako poceti da opada. Srecom ubacili su nov modem u Pixel 9 seriju a zaista se nadam da ce staviti barem i taj ufs 4.0 na memorijski prostor od i preko 256gb iako vidim da je GSMARENA prvo stavila na specifikacijama da je ufs 4.0 a danas je to promenjeno na UFS. Da li je moguce da pixel 9 pro (xl) serija nece opet imati UFS 4.0?
No comment...

Meni su zanimljivi ovi review-ovi među kojima i Markesov i još par tih jačih sa naslovima "Google finally nailed it!". I onda kad pogledam, sve 99% isto kao prošle godine, isti set kamera, isti Samsungov Tensor, samo je sve brže za 14-17%. Nisam ispratio seriju 9 do pre par dana i stvarno sam očekivao da je nešto bitno promenjeno kad ono... Mislim da svi čekaju bolji procesor/modem i onda će moći da se priča o "Nailed it!". Zanima me samo da li ovo dovođenje zvanično u Sloveniju i Mađarsku nešto bitno znači za nas, u smislu mreže/sizukua/volte-a... Kao i da li će se možda sledeće godine lista zemalja proširiti i na nas kad je već stiglo tako blizu ili će da nas preskoči pa dalje na Rumuniju, Bugarsku....

Pa nisam siguran da je i dalje tako. Ja koristim iPhone jer mi treba pouzdan telefon sa odličnom kamerom i dobrom podrškom. Od Pixela me deli samo ta gimnastika sa Volte/Sizukuom (radio sam je sa Pixelom 7) i nemanje servisa i delova kod nas. Plus mi cela ona Google trade in politika u njihovim radnjama deluje kao dobra priča. I pored toga dosta ljudi nosi Pixele, pogotovo mladih Rusa kojih sad u Beogradu ima milion, tako da se tržište menja...

Nazad
Vrh Dno