Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Da li suzuki patch resava u potpunosti ovaj problem?
Meni je resio sve probleme vezane za pozive, propustene pozive bez zvonjenja telefona, pucanja mreze u razgovoru, jako dugo uspostavljanje poziva i slicno. Tako da, shizuku mi je omogucio da fon radi tako da ne primecujem da sam ikad imao problema sa tim.
Napominjem da volte radi samo na mts i yettelu, na A1 ne radi.
Takodje, desavalo mi se pre dve godine kad sam tek uzeo fon da mi samo nestane mreza na par sekundi pa se vrati, ali nakon dosta apdejta sistema i apdejta nekih google servisa itd, vec vise od godinu dana nikad mi se to nije desilo ponovo.

Jedini mi je problem da mi stize sms da sam nedostupan a fon pored mene. Doduse desava se retko ali ipak smara. Mts mreza.
Da, identican problem je i kod mene bio dosta cesto :-( ali u zadnje vrijeme kao da se popravilo (nemam Shizuku)...

Moze li netko dati upute sto tocno treba napraviti na Shizuku da se telefon postela,
te treba li Shizuku stalno raditi i biti povezan preko WiFi debugginga ili samo odradis neki posao pa denistaliras Shizuku?

Odradi se jednom i to je to, ne treba da bude 'povezan' non stop preko wifi debugginga.
Trebace ti posle svakog apdejta da odradis ponovo, tako da nemoj deinstall

Odradi se jednom i to je to, ne treba da bude 'povezan' non stop preko wifi debugginga.
Trebace ti posle svakog apdejta da odradis ponovo, tako da nemoj deinstall

Sto tocno treba "odraditi" na Sizuku?
I kako provjeriti da je to i aktivirano za oba SIM?

Bez Shizuku imam:
Na 1. SIM imam opciju VoLTE Ukljuceno (nema nista za Wi-Fi calling)
Na 2. eSIM imamo samo opciju za Wi-Fi calling (Iskljuceno jer mi u roaming ne ispise ime pozivatelja), nema nista za VoLTE

I posle toga ti treba Pixel IMS app.

Je l' primarni kamera setup potpuno isti kao na Pixel 8 Pro? Dakle, hadver sve 3 glavne kamere, ne mislim na softverske dodatke, Ai itd.

Verovatno će ga pustiti ispod haube kako oni to vole da rade.
A gde se nalazi:

Prilozi

• Screenshot_20240814-172837.png
    Screenshot_20240814-172837.png
    271.8 KB · Pregleda: 59
Nema ga nigde još... :)

Jel ima neki hack za transfer eSIM na drugi mobitel Pixel (ili drugi Andorid)?

Ja sam se zezao sa nekim forama ali mi nije proslo. Koliko sam vremena potrosio, bolje odmah da sam otisao u najblizu poslovnicu i za 2min izvadio "nov" i ubacio nego sto sam se zezao.
Mada mislim da kada konfigutises nov fon da te pita da prebacis i esim ali da sam ja hteo naknadno.

Nije do telefona, do operatera je, nasi operateri ne podrzavaju transfer esim-a.
Zavisi koji si operater, ako imas qr kod, samo obrisi sa jednog fona i ponovo ga skeniraj na drugom.
Ako si mts mozes za par sekundi da izvadis qr kod za esim preko njihove aplikacije.

Kod fotografija, koliko nalazim na netu, samo da nije od 50 megapixela, već manje. A i dalje je u povoju. Isprobao par sličica, ništa bolje ništa lepše ne odradi. Možda nešto kasnije bude.
1000004503.png1000004504.png
Ovih dana, ako bude lepše vreme pa da se isproba malo detaljnije.

1000004394.jpg1000004509.jpg
Pojačao je malo boju i dodao oštrinu. Kao kada se mutnija slika pooštri, pa se dobije ovaj efekat.

Poslednja izmena:
Evo probao i ja, radi ok
Screenshot_20240821-081329.png

Screenshot_20240821-081354.png

Kvalitet modema na 8Pro: trenutno u Grckoj, tetherujem 5G e-sim (dobar signal) na laptop. Telefon vise trosi bateriju nego sto brzi punjac moze da ga napuni :D

Verovatno zato što je telefon previše vruć u tom use kejsu. U tom slučaju verujem da ni ne "vuče" struju iz punjača, ili vuče veoma malo struje. :)

Meni se isto dešava dok sam u grčkoj na 4g ( najlošiji net koji sam video u životu) i dok je mob na punjacu, procenti baterije stoje.

Što bi se reklo potrošim više nego što zaradim. A kako se troši baterija bez toga, samo kad je napolju dosta vruće?

Vrh Dno