Šta je novo?

Google Pixel 6a

Da li je neko imao Pixel bug sa eSIM i baterijom kada je na 4g?
Mislim ja sam ga povezao sa esim jer koliko sam video na forumima svi koji imaju problem da im se baterija mnogo troši kada nije na wifi imaju esim.

Da li ima neko rešenje?
Isključeno mi je da traži 5g, omogućen je volte, prema accubat. baterija i iznad deklarisanog (svakako nije degadirala).

Da li neko ima problem sa notifikacija i porukama na viberu i mesindzeru? vidim poruku tek kad udjem u aplikaciju...

Na viberu ima većina, da li je Xiaomi ili 8 Pro Pixel...

Preko moj mts aplikacije sam video da mi je VoLTE opet aktiviran, iako ga ja nisam aktivirao.
Pa reko aj sad da preko Shizike ukljucim Volte na eSim (primarnom) broju i evo do sad mi sve funkcioniše normalno, kod poziva mi se pojavi HD ikonica i više ne čekam po 7,8 sekundi da se uspostavi poziv.
A smetnje i prekide veze nisam imao od kad sam uradio ovo iz posta iznad.
Pozdrav! Dobio sam danas poruku da mi je omogućen VoLTE iz Globaltel-a. Instalirao Shizuku i Pixel IMS, odradio sve po uputstvu, ali nikako ne uspevam da dobijem registrovan IMS Status. Resetovao sam 10x telefon. Sad, meni telefon nije root-ovan pa se Shizuku ne pali u startu, ali to ne bi trebalo da je problem. Pokrenuo sam i kod *801#, s njim dobio VoLTE u opcijama telefona, stoji uključeno, ali nije. Neki predlog?

Pogledajte prilog 435532

Izgleda sam rešio problem, od juče ni jednom nisam imao problem tokom poziva. Ovo gore su postavke koje sam koristio, pa možda nekome pomogne ukoliko se isto patio sa ovim.
Nakon apdejta na A16, prvi put od kad sam sredio problem ovim rešenjem iznad imam problem. Preko Shizike Volte aktiviran, iste postavke za Sim i eSim kao i pre apdejta.
Budem nedostupan, kad pozovem ili me neko pozove ne čuje se ništa, pa ponovim poziv... Ne piše mi više HD pored poziva... Izgelda se nešto sje*ali s apdejtom.

Edit:
Resetovao sam tel, sad je izgleda sve u redu, pojavljuje mi se HD kad se uspostavi veza i ne čeka po 7,8 sekundi da uspostavi poziv.

Prilozi

• Screenshot_20250611-203740.png
    Screenshot_20250611-203740.png
    97.6 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20250611-203803.png
    Screenshot_20250611-203803.png
    65.9 KB · Pregleda: 5
  • Screenshot_20250611-203808.png
    Screenshot_20250611-203808.png
    76.7 KB · Pregleda: 4
  • Screenshot_20250611-203847.png
    Screenshot_20250611-203847.png
    74 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Zanimljiv mail :confused:
Na mom telefonu ima samo 249 ciklusa punjnja baterije
Hi Dejan

We’re writing to let you know that we’ve identified a problem with the battery in your Pixel 6a device, and have a plan to address it, which is detailed below. We understand this is inconvenient and have developed several support options for you to consider.

Software Update
A mandatory software update for your Pixel 6a will start rolling out July 8, 2025 which will enable important battery management features on certain 6a devices. This update will reduce your device’s battery capacity and charging performance in order to reduce the risk of potential battery overheating, which could pose a risk to users. Not all Pixel 6a devices will receive this update but your device will be impacted.

This mandatory automatic software update, while present on your phone after the roll-out date, will only activate these new battery management features once your phone’s battery has completed 400 charge cycles. You will not see a change in your device’s battery capacity until that time. We will send you reminder notifications of the new battery management features when your device is at 375 and 400 charge cycles.

Support Options
More details related to this change are available here. We want our customers to have the best experience with their products, so we are making support options available to users based on your country of purchase, location and warranty status. Some customers may be eligible for battery replacement at no charge, depending upon location and availability. See if you are eligible for battery replacement at no charge or explore other support options by visiting our registration page.

Eligibility criteria and other terms will apply. Thank you for being a Pixel customer. We’re working to get this issue resolved for you as soon as possible.

Thank you,
Pixel team​

Zapala ti "falična" baterija kao što je mene zaobišla kod p4a. Ili menjaj ako si u mogućnosti, ili uz pomoć adaway-a, nextDNS-a itd itd blokiraj sledeće web adrese: ota.googlezip.net, ota-cache1.googlezip.net i ota-cache2.googlezip.net. Postoji naravno i opcija flešovanja custom roma. Ali računaj da druga i treća opcija nose određenu dozu rizika.
edit: hoću reći, pre ili kasnije dobićeš apdejt i hteo ti ili ne, uređaj će sam ažurirati posle čega će postati skoro pa neupotrebljiv.

Proverio sam svoj putem linka gore https://g.co/pixel/6abattery i sve je ok :ninja:
Ja sam već stigao do 576 ciklusa punjenja. Ne znam koliko je aBattery tačan, ali Health Info mi je Good, a Maximum capacity 99%.

Nike ti to tacno. Ako hoćeš tačan info. Ubaci shizuku i aBattery.

Pa ubacio sam Shiziku i aBattery, bez Shiziku ne vidim ceo info o bateriji.

Stvarno vraćaju 100 usd zbog problema sa baterijom?

Takodje dobio mail, a zena nije iako imamo isti telfon. Proverio i moj i njen IMEI na support stranici kaze da za oba vazi zamena baterije.
Stvarno vraćaju 100 usd zbog problema sa baterijom?
Ukoliko izaberes neku drugu zemlju a ne Srbiju (ja izabrao Nemacku) mozes da biras izmedju tri opcije:
  1. Zamena baterije o njihovom trosku
  2. Povrat 100$ na racun
  3. 150$ za kupovinu novog Pixel telefona
Ja izabrao Nemacku i trecu opciju i dobio vaucer u vrednosti od 180e na mail (ne znam kako ni zasto, ali hvala im).
1751665634031.png
Proverio sta ima na Google store-u Nemackom i naletim na akciju koja traje do 08.07. tj do utorka gde se uz telefon dobija i Fitbit Charge 6 narukvica na poklon sa 400e popustom. Dole je rabat 399.95e akcija i 180e vaucer.
1751665671173.png
Pogledam Pixel 9 i Trade-In za moj telefon Pixel 6a i kaze mi da cu dobiti nazad 211e kada uracunam i vaucer od 180e ispadne telefon 256GB i narukvica 368e :)
1751665694653.png
Nije mi bila u planu zamena telefona, ali mislim da ovo nije losa ponuda tako da se oprastam od Pixela 6a sredinom Jula

Poslednja izmena:
Da li ja to nosim 💣 u džepu?
Pogledajte prilog 498316
Pa proveri na linku https://g.co/pixel/6abattery

Ja i dalje ne verujem 100% u ovo Maximum capacity, nerealno mi je da mi je za 579 Cycle count baterija sad 99%. Ali s druge strane, ne primećeujem da mi se nešto promenilo što se tiče brzine pražnjenja, kao i prvog dana mi telefon izdržava.
Iskreno i dan danas mi telefon služi dobro, kompaktan, obožavam ga, kameru 🙌, jedini razlog zbog koga bi ga menjao je što nema telefoto kameru.
Ako uzmem u obzir da sam ga platio samo 250$ na Amazonu na Prime day pre skoro 2 godine, ne mogu ni imati baš neke zamerke na njega.

Prilozi

• Screenshot_20250707-103026.png
    Screenshot_20250707-103026.png
    104.6 KB · Pregleda: 8
Poslednja izmena:
Ko ima probleme sa ovim apdejtom sto im je skenjao bateriju, probajte GrapheneOs. Drugar je imao istu situaciju sa pixel 4a kada su im pre 6 meseci uvalili apdejt koji im je obogaljio bateriju i brzinu punjenja. Kada se prebacio sa njim na GrapheneOs, baterija radila najnormalnije.
Vrlo se lako instalira preko browsera.

meni ovo uzaslo i stalno uzvicnik na bateriji mi stoji u cosku desno... ne znam jel da ignorisem i normalno koristim, koji je sledeci korak 😅 1000017854.png

Vrh Dno