Šta je novo?

Google Pixel 6a

I ja sam uzeo u toj radnji sa AliExpress i stigla je za manje od dve nedelje.

I ja cekam da mi stigne Spigen maska iz iste radnje, trenutni status na AliExpressu je "Received by local delivery company 2023-12-19 21:10 [GMT+8]"
Hteo sam liquid Air, ali kad sam se setio da uzmem vise je nije bilo :(

Prilozi

• -2130969950989286594.jpg
    -2130969950989286594.jpg
    399.9 KB · Pregleda: 64
Od te radnje sam i poručio prvi put, maska stigla do pošte u Leskovcu i odmah se vratila nazad (piše da nisam hteo da pokupim). Nakon toga štrajk i oprostio sam se s maskom. Sva sreća pa su mi dali refund.

^^Stigla maska juče, brutalna je uživo.

Ništa od aplikacija od zadnjeg februarskog update-a neće da mi se ažurira. Krenu i zakucaju, probao i da ažuriram google play services i store, da obrišem keš i sve podatke ali ništa ne pomaže.

Uradio sam i google play system update.. Izgleda da ga je to ubilo, vidim da ima žalbi na to, tako da ne radite i taj update.

Da li se nekom dešava da kad se kamera uključi u uslovima slabe osvetljenosti ceo telefon se blokira i pokrene restart?

Meni ni jednom ništa slično.

Jel neko ima problem kad koristi eSim i Sim, da se pozivi prekinu posle 30ak sekundi, ili se veza samo mutira pa prekine. Kad izvadim fizicki SIM sve funkcioniše besprekorno tokom poziva. Nikako ovo da rešim :(
Na oba broja je ugašen VoLTE.

Ja imam a1 esim i mts sim i sve radi ok, preko šizukua sam samo iz menija za oba operatera isključio volte.

Instalirao shiziku, vec mi je bio ugasen VoLTE na oba broja to vidim i na aplikaciji. Nasao sam nesto da na eSIM kartici ugasim 2G, a da na SIM ukljucim samo 3G.
Pa ću da testiram...

Poslednja izmena:
Stigla napokon posle 2 meseca na carini Spigen rugged armor. I u isto vreme i maska od 3$ sa alija pa sam imao priliku da uporedim odmah.

Osećaj u ruci je bolji, nije nebo i zemlja ali sitni detalji koji prave razliku. najveća razlika su dugmići, na spigen masci su i dalje "clicky" dok na jeftinijoj masci kao da stiskam preko centimetra gume.

Zadnja strana telefona je sa maskom kompletno ravna, i kamera je udubljena oko 2mm. 1000010950.jpg

Ima teksturu u čiju sam trajnost sumnjao na početku ali nakon mesec dana nema tragova korišćenja. Ne znam kako mu stoji liquid air ali i sa rugged nije toliko glomazan.
Šteta samo što dok sam čekao da mi stigne sam uspeo da polomim ekran, ali eto verovatno neću dva puta da ga polomim :D .

1000007139.png

Izgleda sam rešio problem, od juče ni jednom nisam imao problem tokom poziva. Ovo gore su postavke koje sam koristio, pa možda nekome pomogne ukoliko se isto patio sa ovim.

Preko moj mts aplikacije sam video da mi je VoLTE opet aktiviran, iako ga ja nisam aktivirao.
Pa reko aj sad da preko Shizike ukljucim Volte na eSim (primarnom) broju i evo do sad mi sve funkcioniše normalno, kod poziva mi se pojavi HD ikonica i više ne čekam po 7,8 sekundi da se uspostavi poziv.
A smetnje i prekide veze nisam imao od kad sam uradio ovo iz posta iznad.

Apdejtovao na A15, ali ne vidim Device diagnosis u Settings > System, izgleda na 6a nema. Znači battery health neće moći da se vidi?

Posle update-a na android 15, kada palim esim karticu, automatski mi pali mobilne podatke na fizičkoj sim kartici. To mi nije ok opcija, npr. u roamingu ako ne isključim roaming u podešavanjaima napraviće mi bzvz trošak. Ovo pre nije bilo ovako.

Meni baterija znatno manje traje nakon prelaska na A15, pre SOT od 6 do 6.5 sati, sad jedva 4 sata, 4.5 plafon, ne izdržim do uveče bez punjenja...

Ništa od aplikacija od zadnjeg februarskog update-a neće da mi se ažurira. Krenu i zakucaju, probao i da ažuriram google play services i store, da obrišem keš i sve podatke ali ništa ne pomaže.
To se i meni dešava, doduše ne sve aplikacije.
Da li se nekom dešava da kad se kamera uključi u uslovima slabe osvetljenosti ceo telefon se blokira i pokrene restart?
To je do GCam aplikacije, meni se to dešavalo, doduše ne na Pixelima, ali je bilo do GCama, baš tako kako si rekao.

Meni baterija znatno manje traje nakon prelaska na A15, pre SOT od 6 do 6.5 sati, sad jedva 4 sata, 4.5 plafon, ne izdržim do uveče bez punjenja...
Inače odmah sledeći dan mi se sve vratilo u normalu, SOT opet oko 6 sati.

isplati li se sada kupovati pixel 6a? pročitao sam da su mu produžili android ažuriranja do androida 17, pa s tim mi ne izgleda loša opcija.

zašto 6a? zato što od ovih "a" verzija jedini ima najveću PWM modulaciju.

naravno, za sličnu cenu novog 6a bi mogao uzeti polovan 6 ili 7, ali bez ikakve garancije i ne znam na kakve bi probleme mogao naići, tako da izbjegavam polovno bez garancije.

Ja sam prezadovoljan sa pixel6a, jedino mi nedostaje telephoto kamera. Inače, sad ne bi dao oko 300e za njega, a i pre godinu ipo dana kad sam ga kupio, platio sam ga novog na amazonu za 250$ kad je bio primeday.

Što se te garancije kod nas tiče, to ti je mačka u džaku, jer ovde u Srbiji nemaš ovlašćeni servis.

Btw ja ne planiram još da ga menjam, ne vidim razlog, a pritom baterija mi je i dalje odlična.

ma ne vredi on više ni 250e nov, ako ćemo objektivno.

ono što me zasad odvraća je veličina ekrana, trenutno koristim iphone posle silnih androida i ovaj 6'1 ekran mi je baš malen, a druga stvar je što ne znam koji punjači odgovaraju da radi maksimalna brzina punjenja od 20w koliko je google zamislio.

1738232479785.png
Ja ovaj koristim, preko ovog linka davno poručio, stigao mi za dve nedelje. Tad je bio 20ak dolara.

a druga stvar je što ne znam koji punjači odgovaraju da radi maksimalna brzina punjenja od 20w koliko je google zamislio.
Možeš koristiti bilo koji kršten punjač, i na punjaču od 20w, na 65w i na onom od 240w će se jednako puniti.
Telefon je taj koji traži toliko i toliko struje a punjač mu je šalje.

Nazad
Vrh Dno