Šta je novo?

Google Pixel 6a

Pixel 6a ili samsung a54? Budzet 330€ mob se koristi za sve yt,netflix…osim igranja igrica.

Bio popust na amazonu juce za pixel 6a za $249.00, iskoristio priliku sto mi burazer u Americi i uzeo mi ga je juce. Tako da mi stize oko 20og ovog meseca.
Jedva čekam da mi signe, jer u poslednje vreme uglavnom koristio neke low end telefone, honor10 lite, realme 7i i sve im nešto fali, rade sačuvaj Bože, a kamere se nisam ni trudio da koristim.

Hoću da uzmem originalni punjač od 30w za njega, vidim da ima i fejk punjača, kako mogu da provalim da li je fejl ili original, vidim na oglasima KP oko 35€, ali gotovo indentične vidim i na aliexpressu za manje od 15€ koji su fejk a isto izgledaju. Ne znam šta da gledam, kako da prepoznam razliku?

Poslednja izmena:
Ja imam neki od starog Xiaomija koji je poprilicno spor, ali sam slucajno primetio da imam brzo punjenje samo sa kablom od Pixela iz kutije ubacenim u kuciste od kompa (pozadi). Pise rapid charging i ladno je brze nego punjac od Xiaomija stari :)

Ja sam za moj P6a uzeo ANKER POWERPORT III NANO 20w brzo ga puni(rapidly), dok sa punjacem od A52 je samo "charging".
PXL_20230712_090305023.jpg

Vredi li preći sa Samsung Galaxy S20fe (snapdragon) na ovaj telefon ? Da li je neko koristio oba? Zanimaju me oporedo kamere i trajanje baterije.

Preporuka

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RSD2,296.32 65%OFF | Baseus 65W GaN Charger Desktop Fast Charger 4 in 1 Laptop Phone Charger Adapter For iPhone 14 13 Pro Max Xiaomi Samsung

Meni nekidan stigao, uzeo prvenstveno za laptop.

Da, bas tako. Nisam ni ja to znao za tu foru. Nego imam drugara koji radi u MTS-u, pa sam preko njega dosao do ljudi iz tehnicke podrske i od njih saznao za to. Totalna glupost, ali posle gasenja VoLTE-a , sve ok.
Isto se i meni desava, i sad vidim da na sluzbenoj kartici imam aktiviran VoLTE... Pošto koristim svoju eSim, i sluzbenu u telefonu.

Poslednja izmena:
Da li umisljam ili nakon prelaska na android 14 telefon se znatno manje pregreva i baterija duze traje?

Umisljas. 😁 Hladnije je vreme, pa zbog toga. Mada koliko god da se greje, meni nikad nije izbacio upozorenje i slicno.

Meni se nikada ni nije grejao, a baterija mi traje 2 i preko dana. Ali se meni čini da radi malo fluidnije.

Kakav je ovaj telefon sad posle svih apdejtova? Na oglasima ga ima za 320 330 evra, pa kako se ponaša sada, baterija, kamera...

Dobar, ima ga moj kolega, na moju preporuku i jako je zadovoljan. Ja imam P6...

Kakav je ovaj telefon sad posle svih apdejtova? Na oglasima ga ima za 320 330 evra, pa kako se ponaša sada, baterija, kamera...

Ta cena je bila i na pocetku 2023, ja sam ga uzeo za 330 evra. Meni je licno super telefon. Baterija mi traje izmedju dan i dva dana (doduse jako retko). Ne igram igre, koristim ga za fotografisanje i snimanje videa, pozive, youtube i slicno. Kamera mi je bas dobra, osim pri slikanju sa malo svetla kada hoce da se pojavi zelenkasta nijansa na fotki (pogledaj fotku u prilogu). Tu pojavu sam vidjao i kod drugih u slicnim scenama. Senzor otiska prsta mi radi 50-50% cak i sa vise zapamcenih otisaka istog prsta. Najvise mi se svidjaju dimenzije i masa, deluje mi kompaktno. Ekran mi se takodje svidja, samo je malo slabiji na direktnom suncu. Nisam imao problema sa pregrevanjem i signalom. Ako budes uzimao telefon, obrati paznju da nema bas puno dodataka za ovaj telefon, pa ces morati da narucujes preko net-a.

3.jpg

Ne očekujem spektakl za te pare, ali ako radi kako treba dovoljno je
Ima da se iznenadis, bas kompletan telefon. Ja ne igram igrice. Al pozivi, viber, wa, mail, fotkanje... Ja koristim dve kartice i work profil za sluzbeni broj (smucilo mi se da nosim dva telefina) opet na work profilu imam one drive sync, viber, dva maila. I na kraju dana baterija na 50%. Prvi pixel i apsolutno preporuka.

Taj telefon ima toliko dobro optimizovan senzor da ja nemam reči.

Nije ni čudo što je osvojio prvo mesto na blind testu prošle godine.

Google je napravio fenomenalan potez, umesto da svake godine imaju novi senzor sa kojim se muče, oni su lepo kameru doveli do vrhunca. Ovo je nekima delovalo kao škrtarenje, ali ovaj test baš pokazuje o čemu se radi.

Klincu sam uzeo ovaj pre godinu dana ali ne prodje dan da ne uzmem telefon i razmislim kako bi bilo da ga malo i ja koristim :D
U vezi kamere, ne slika nesto puno ali smo jednom setali i slikali smo neki lokal, mrkli mrak napolju, malo je reci da je oduvao moj tadasnji iP11.

Jel neko ima problem da prica normalno 20-30sekundi i onda muk nista se ne cuje, a ne znam ni da li mene cuju, nazovem poslw normalno se cuje i nekad se ponovi isto nekad ne, kad pricam preko wa ili messenger-a sve normalno? Da li baguje telefon ili A1 mreza?
Mada signala imam i 4g stalno

imam ovaj telefon jace od godinu i po, i do sada je bilo normalno...

A1 pravi problem. Mozes da aktiviras volte preko pixel IMS aplikacije, ga iskljucis u podesavanjima. Kod mene je to resili problem.

1000008430.png

Evo sad sam prebacio da bude stalno 3g pa cu videti bas....testiram

Ima li neko preporuku za prodavca za spigen masku sa alija?
Naručio sam sa alija bilo problema sa pošiljkom, to je cela odvojena priča, ali na kraju nije stigla do mene. Pa sa mytrendyphone i opet problemi. U suštini 3 meseca čekanja i opet bez maske.

Nazad
Vrh Dno