Šta je novo?

Google Pixel 6

Ako hoćeš povoljno moju polovnu bateriju iz Pixela 6, koji sam uništio javi na PP. Baterija je skroz dobro radila i držala kao kada je bio nov.

Jel ima neki servis u Beogradu koji vrsi zamenu baterije na Google Pixel 6 telefonu? Baterija mi je danas toliko nabubrila da je isterala displej ceo iz lezista i visi mi displej samo na jednom flat kablu vezan za telefon. Ako je neko to vec radio, koliki je to otprilike trosak?

Kao sto rece Loznica, vecina servisa verovatno moze da ti zameni. Ja cu samo da ti kazem da zamenis sto pre, jer takve baterije znaju da se zapale. Sto i nije neki problem danju, ali ne daj boze nocu.

Iskljucio sam telefon i vezao sam displej i telefon nekom trakom da ih drzi zajedno, peh je sto mi se ovo desilo dok sam na moru pa tek kad se vratim cu moci da ga nosim u servis.

Da li neko koristi šizuku na P6Pro?

Konkretno na Yettelu sam, nemam problema ni sa običnim pozivima, nikada nisam imao simptome propuštenih poziva ili slično.

Sa VoLTE je zvuk jasniji, brže se uspostavi veza u principu sve ono što je spominjano dosta puta u Pixel (6, 7, 8...) temama.

Pitanje bi bilo: da li još neko osim mene ima kraće trajanje baterije sa aktiviranim šizukuom?

Na Pixelu 6 nisam primećivao razliku sa i bez Šizuku haka... Teoretski, trebalo bi da bude nešto bolje sa aktivnim VoLTE, zbog toga što se ne prebacuje na 3G u toku razgovora. Može biti da je u zonama gde razgovaraš 4G signal lošiji od 3G, pa se onda oseti razlika, jer se forsira 4G slabije snage, pa telefon mora jače da radi da održi kvalitet signala.

Iskljucio sam telefon i vezao sam displej i telefon nekom trakom da ih drzi zajedno, peh je sto mi se ovo desilo dok sam na moru pa tek kad se vratim cu moci da ga nosim u servis.

Iako je iskljucen telefon baterija mi je pomalo rasla iz dana u dan, posto sam na odmoru, sam sam morao da je izvadim iz telefona i da secnem flet kabl koji je vezan za elektroniku telefona, jedino ne znam sta da radim sa njom, gde da je ostavim, bojim se da ne eksplodira na nekoj vrucini...

Vrlo verovatno, puste buvu. Isto kao što za jabuku od 13te serije pričaju da će sledeća sigurno doći sa poboljsanom kamerom, odnosno i periskopskom i tek izbacise sad sa 16icom..

Pa da. Ali sa druge strane, zato je i nikad bolji period za kupovinu telefona.

Midrange telefoni su nepotrebni. Kupiš neku od prethodnih flagship serija, u ovom slučaju 6 Pro, i za 3 puta(!) manje para, imaš 90% stvari koje trenutni flagship ima.

Ispade mi 6 Pro u zastitnoj maski na beton, i puce ono staklo pozadi u param parcad. Ekran neostecen, ali bas sam se zacudio kako je ovo puklo ovako kada je imao masku.

Google je ocigledno namerno degradirao kameru Pixel 6 liniji, barem telephoto, nakon izlaska 9-ke. Evo i konkretnih dokaza. Prvo sam pomislio da se radi samo o losem update-u, medjutim nakon drugog update-a kamere, telephoto fotografije su mi se i dalje cinile krs u odnosu na prethodne. U poredjenju je verzija iz maja ako se ne varam, i sadasnja verzija. Prvo sam fotkao sa starom, pa novom. Takodje, ovo je telephoto zoom, pa maksimalni zoom dodatni na google drive-u kako bi se videli detalji. P.S. Ranije sam pisao u temi koju verziju koristim i kako da se instalira, jer je ovo stvarno sramota.

Screenshot 2024-09-26 at 17.55.42.png
Screenshot 2024-09-26 at 17.56.30.png

Screenshot 2024-09-26 at 18.00.08.png

Screenshot 2024-09-26 at 18.01.30.png

Malo mi se čini da je ovo više do šarpeninga, da su ga umanjili sa apdejtom. Sumnjam da je baš toliko maliciozna stvar u pitanju, verovatno "tjuning".

I ja sam u poslednje vreme primetio da je 4x lošija ali nisam tako upoređivao. I mnogo lošije fokusira generalno, fokus stalno luta ili se totalno pogubi. Ako stvarno rade namerno degradiranje kao samsung nikad google za mene više.

Mozda se nekom desi ili desila slicna stvar pa da podelim ovde moje iskustvo. Vec sam pisao skoro da mi je nabubrila baterija na Pixel 6 telefonu i da je potrebna njena zamena. Novu bateriju nema izgleda niti jedan servis u BGu niti iko to porucuje uopste, zvao sam nekoliko servisa, tako da je jedini nacin da se zameni da se poruci originalna baterija za konkretni model telefona sa Aliexpressa ( kosta oko 20e ). Ja sam odneo telefon u Beomob servis kod Arene, oni cak imaju i neke rezervne delove za Pixel telefone na stanju, tipa displeje i jos neke delove. Njihova cena zamene baterije je 5500 za Pixel telefone. Meni su dali popust na 4000 jer mi je displej telefona vec bio totalno odlepljen od telefona i baterija vec izvadjena, sto je skroz kul sa njihove strane. Danas sam pokupio telefon, odradili su super posao i sve radi kako treba, tako da ako nekome treba takva usluga, oni su pouzdan servis za Pixele.

Izašao apdejt za Pixel kameru.

Ubačen "Guided frame"

Prilozi

• 1000026796.png
    1000026796.png
    102.9 KB · Pregleda: 49
Update-ovao sam kameru, i sada su barem na telephoto, a mislim i inace, drasticno smanjili kontrast. Ono kada sam se zalio kontrast je bio prejak, sada je slabiji nego sto je bio pre tog update-a. :D

Meni je samo neverovatno koliko petljaju oko podesavanja kod svakog update-a, i kako u 2024. (ne pricam samo o Google-u) ne mozes vise da kupis gotov i konzistentan proizvod. To se stalno nesto menja.

Ranije je bilo kada kupis jedan telefon, znas kako ce da fotka i kako ce da funkcionise. Toga vise nema.

Eto ja kada sam uvideo to poceo sam po datumima da pratim koje verzije Pixel kamere sam imao, pa cu po tome da instaliram APKM pakete kada budem hteo da se vratim.

P.S. Kontrast o kome govorim se ne vidi u fotografijama gore koje sam postavio, vec update ili dva pre toga, kada su bas bili nesto zeznuli.

Ja sam ispizdeo zbog yettel aplikacije, ne radi na a15, a treba mi svakog dana. Takođe tastatura podivljala, one vesti levo kad se skroluje na desktopu užasno laguju, plus što generalno moramo da se igramo sa šizuku itd. Mislim da ću da napustim pixel sektu, treba mi stabilan telefon, trebaju mi aplikacije da rade a ne treba mi najnoviji android. Pixel kameru ću prežaliti, samo zbog pixel kamere ne vrede ove muke.

Za aplikaciju nije kriv a15 nego developeri yettel bank aplikacije.
Tastatura nema ni jedan bug, za razliku od pre par meseci kada je stalno prebacivala jezik na eng :)

Sve u svemu nećeš se usrećiti ni sa drugim skinovima, sve je to manje više isti ako ne računamo one najgore kineske android skinove

Ne treba generalizovati uopste. Neko se kune u iOS, neko ne moze isti da smisli. Neko gotivi cist Android, nekome ne odgovara uopste. Stvar ukusa. Svakome nesto drugo odgovara, sto je i normalno. Ne bi bilo normalno da smo svi isti. 🙂

Vrh Dno