Šta je novo?

Google Pixel 6

Sada kako sam se vratio na p6pro tek vidim koliko je svetliji ekran na 8 pro na direktnom suncu, i ovako i kada se ugasi max boost koji se inače ugasi posle samo par minuta.
P6PRO ekran se jedva vidi dok je kod 8pro skroz vidljiv i funkcionalan.

Ma meni UW kamera nije toliko bitna, jedino mi je prednja kamera nebitnija od nje.
E sad, Pixel 6 Pro ima odličnu glavnu i telefoto kameru, jedino ta UW malo kvari utisak, ima dobar dinamički raspon ali fotografije nisu baš detaljne, a tu je i lutrija sa kvalitetom optike.
Primer (posebno je krošnja levo uništena). Pixel 8 Pro ima primetno bolji UW kamera modul.

Mnogo veći problem su mi modem/čipset i autonomija baterije na kraju. I tu ne mislim na prosečan kancelarijski/wi-fi radni dan (bukvalno svaki telefon u poslednjih 10 godina to može da izgura bez problema) nego na putovanja, planinarenje, izlete i slično. Pre 2-3 nedelje sam se uverio koliko u takvim uslovima brže ''curi'' baterija na Exynos S24 Samsunzima u odnosu na Honor Magic6 Pro, što me je dodatno udaljilo od kupovine telefona sa Exynos/Tensorom, inače bih uveliko naručio P6 Pro ili P7 Pro.

Fazon je što retko menjam telefone pa mi se OP 12 za sada nameće kao jedino rešenje.
Ali opet, nešto me vuče ka Pixel 8 Pro (softver, kamera, pa i dizajn). Sačekaću da vidim kakva je serija 9, mada neće biti tu nekih velikih pomaka na polju čipseta, modema i autonomije.
Jedino rešenje može da bude kupovina battery case-a, ali je teško doći do njih, plus su uglavnom preterano ciglasti i nepraktični.

Uzmi nesto da premostis godinu dana dok ne dodje 10. Ili (nerado preporucujem, ali) uzmi iPhone 14/15 Pro Max.

6a mi se odjednom ugasio. Kad sam probao da ga upalim, samo se logo pojavio. Držao sam ga neko vreme u frižider, i proradio je. Posle nekog vremena se ugasio i više ne može da se upali. Šta je otišlo, matična, napajanje?

Još par zapažanja :)

P6 pro se primetno više greje pri korišćenju od p8pro, zagreje se čak i na wi fi.
Druga stvar, primećuje se malo trzanja pri korišćenju u odnosu na p8pro ( i to u totalno nekim glupim situacijama ), ali je to teško primetiti ako se ne koriste uporedo :)

Eto tako, to je to što se tiče razlike između 8 pro I 6 pro :)

Kolike su te mane sa signalom i otiskom prsta vec 4 godine koristim huawei p30 pro i eto vidim da pixel 6 pro je 350e, pa ne znam vredi li da prelazim na njega?

Mitovi sve :)

Odličan je Magic6 Pro ali mi ne odgovara, kamera pre svega (relativno ''brljav'' softver, koji često uništava vegetaciju i detalje, nisu izvukli maksimum iz odličnog hardvera). OP 12 ima bolju kameru, bar za moj ukus i potrebe.
Napisao sam davno rešenje tvojih muka, uzmi iPhone. Ima odličnu kameru i softver ne brljavi, svima ostalim ti nešto fali, najbliži si iPhone, ispunjava tvoje dugogodišnje korišćenje koje tražiš i redovna ažiriranja i kameru i drži vrednost. Tebe zadovoljava i običan 15, ali da bi dobio nove AI i budeš u koraku idi na Pro seriju koja dobija AI, miran si i sa te strane.

Da je to tako, već godinama bih koristio iPhone a ne Android. iP jesu odlični, ali nisu za mene, posebno iOS. Moj glavni problem pri izboru su nedostatak SD čipseta kod Pixela, i to što ne mogu da kupim najnoviji Sony sa domaćom garancijom, po nekoj razumnoj ceni, a ne da dajem 1400-1500e šverceru sa KP (za telefon koji vredi maksimalno 800-900e) koji je ''ispao iz kamiona'' negde u EU :D

I nećemo više o tome u ovoj temi, posebno ne o iP. Snaći ću se u narednih par meseci, ako ništa drugo tu je OP 12 na KP.

Ja samo znam da se verovatno ne vracam vise na neke druge modele/proizvodjace, sledeci je opet Pixel 99%

Koleginica je uzela iPhone 15 Pro Max, pa sam testirao malo kamere uporedno. Nisam imao previse vremena, sledeci put cu detaljnije, ali, opsti utisci za sada su da Pixel 6 Pro bolje fotografise, narocito telephoto. Ono sto mi se na iPhone-u uopste nije svidelo to je stabilizacija na telephoto kameri.

Na pixelu su senke vec dovoljno tamne, na iphone-u su jos tamnije.

U sustini, kamere su bas tu negde, moze da se kaze i da je stvar ukusa izmedju njih, jer su im kamere dosta slicne danas, s tim sto meni Pixel ima blagu prednost.

Sve u svemu ako neko uzima telefon prvenstveno zbog kvalitetne kamere, 6 Pro ne da je i dalje pravi izbor, nego verovatno i najbolji kada uzmemo sve u obzir.

Hoću da se vratim na stariju verziju Pixel kamere, ali kada pokušam da instaliram izbacuje mi ovu poruku. Isto je i kada prethodno deinstaliram Pixel kameru skroz (mada ostaje basic verzija svakako). Neko resenje?

1000017050.png

Mogu li na Pixel 6 da budu aktivne dve eSIM?

Hoću da se vratim na stariju verziju Pixel kamere, ali kada pokušam da instaliram izbacuje mi ovu poruku. Isto je i kada prethodno deinstaliram Pixel kameru skroz (mada ostaje basic verzija svakako). Neko resenje?

Pogledajte prilog 451026

Da odgovorim sam sebi, mora da se instalira APKM a ne APK fajl, i to preko APKM installer-a. Naravno uz prethodnu deinstalaciju kamere.

Iz kog razloga si hteo da se vratis na staru?

Kako sam se vratio na 6 pro nisam zažalio ni sekund :) koliko je ovaj mob realno prošao nezapamćeno iz nekog razloga.

Za sada jedini minusu u odnosu na p8 pro su slabije osvetljen ekran ( i ako za mene ima kvalitetniji prikaz od onoga na p8 pro), slabiji zvuk u slušalici tokom razgovora ( ovo je možda samo do mog modela) i malo jače grejanje.
Sve ostalo je u rangu 8pro ili bolje, makar meni :)

Ostaje žal što mi je samo jednom ispao i baš tad je otišao ekran.. :/

Poslednja izmena:
Meni sto puta ispadao, čak jednom na beton i jednom na pločice direkt na ekran, i nije mu ništa za sada. Imao sam sreću verovatno. A furam ga bez maske i uopšte ga ne pazim. Sjajan telefon, posebno za ovu bagatela cenu koliko je sada. Kamera fantazija, posebno 4x, najviše sam ga zbog toga i uzeo.

Dobar je P6 Pro po ovim smešnim cenama na KP, ali mi nekako deluje da je P7 Pro (isto sa KP) još bolja opcija, odnosno trenutno najisplativiji Pixel Pro, kada se sve sabere i oduzme.

Ne znam da li je sa svim Pixelima tako, ali na 6 Pro su unistili kameru poslednjim update-om. Mislio sam da tripujem a onda sam fotografisao sa razlicitim verzijama iz istog ugla iste stvari, obicna kamera, telephoto, i kada se zumira razlika u kvalitetu je bas ocigledna. Toliko manje detalja, noise reduction ocajan, tj prejak, slike izgledaju jeftino, narocito telephoto.

Da li namerno degradiraju kameru update-om s obzirom da je i dalje na istom nivou kao i svi Pixeli nakon njega, ne znam, ali topla preporuka za ovu verziju.

P.S. Junski update kamere je ipak bio u pitanju, kada su dali pro kontrole. Vidim da je danas izasao novi update, ali nisam isprobao. Svakako se drzim verzije iz aprila.

Po meni je pored aprilske odlicna i ova verzija. Pricamo najvise o telephoto kameri.

I tako većina ovde pati što nema volte, budži se šizuku itd. A ja supruzi poklonio magic6 pro koji naravno ima volte, i krenula kuknjava supruge da se loše čuje zvuk pri pozivu "kao iz bunara" itd. Isključim volte u podešavanjima, i odmah zvuk u slušalici razbija i sada tako koristi telefon :) I kolega na huawei-ju i iphone-u gasi volte "da mu ne troši internet", a mi ovamo plačemo za volte :) Eto da podelim ovo zapažanje ovde :)

Inače honor magic6 pro je stvarno hardverski babaroga, izrada ekran baterija kamere sve top ALI meni je dizajn p6 pro lepši (volim minimalizam), softver isto meni mnogo bolji i više mi leži, dobre su kamere na honoru ali gcam je gcam itd. Za mene je pixel i dalje zakon a ako prelazim nekad sa pixela na nešto drugo ne znam na šta bih prešao, možda samsung ili da probam prvi put u životu iphone :) Kineze sam duuugo koristio i sad nekako nije to više za mene (ali to sam samo ja, na ovom honoru je sve vrhunsko a po pristojnoj flegšip ceni u legalnoj radnji).

Potopio sam pre neki dan Pixel 6 u bazen i upropastio telefon skroz, izgleda da SIM card tray nije bio skroz legao. Otišao je u večna lovišta, sušio sam ga fenom pa dodatno upropastio foliju ispod ekrana, tako da je telefon za otpis. Ako nekom trebaju delovi, tipa moduli kamera, baterija (skroz dobra), ceo frejm sa leđima, tj. sve bez ploče i ekrana, neka piše.
Kupio sam danas Pixel 8 i sutra ću da ga podesim, pa sa odjavljujem odavde i pišemo se u Pixel 8 temi. Pozdrav drugari.

Circle to search je dosao i na Pixel 6-ice, jel sam propustio jos nesto mozda? Pre par meseci je dodat magic editor.

Jel ima neki servis u Beogradu koji vrsi zamenu baterije na Google Pixel 6 telefonu? Baterija mi je danas toliko nabubrila da je isterala displej ceo iz lezista i visi mi displej samo na jednom flat kablu vezan za telefon. Ako je neko to vec radio, koliki je to otprilike trosak?

Nazad
Vrh Dno