Ma meni UW kamera nije toliko bitna, jedino mi je prednja kamera nebitnija od nje.
E sad, Pixel 6 Pro ima odličnu glavnu i telefoto kameru, jedino ta UW malo kvari utisak, ima dobar dinamički raspon ali fotografije nisu baš detaljne, a tu je i lutrija sa kvalitetom optike.
Primer (posebno je krošnja levo uništena). Pixel 8 Pro ima primetno bolji UW kamera modul.
Mnogo veći problem su mi modem/čipset i autonomija baterije na kraju. I tu ne mislim na prosečan kancelarijski/wi-fi radni dan (bukvalno svaki telefon u poslednjih 10 godina to može da izgura bez problema) nego na putovanja, planinarenje, izlete i slično. Pre 2-3 nedelje sam se uverio koliko u takvim uslovima brže ''curi'' baterija na Exynos S24 Samsunzima u odnosu na Honor Magic6 Pro, što me je dodatno udaljilo od kupovine telefona sa Exynos/Tensorom, inače bih uveliko naručio P6 Pro ili P7 Pro.
Fazon je što retko menjam telefone pa mi se OP 12 za sada nameće kao jedino rešenje.
Ali opet, nešto me vuče ka Pixel 8 Pro (softver, kamera, pa i dizajn). Sačekaću da vidim kakva je serija 9, mada neće biti tu nekih velikih pomaka na polju čipseta, modema i autonomije.
Jedino rešenje može da bude kupovina battery case-a, ali je teško doći do njih, plus su uglavnom preterano ciglasti i nepraktični.