Šta je novo?

Google Pixel 6

Ažurirana je yettel aplikacija i sada radi.
Ne slažem se da google nijr kriv, kriv je za ovo! Prvo izbaci novu verziju Androida, a rok da aplikacije podrže isti stavi mesec dana kasnije. I onda na njegovim telefonima aplikacije budu nekompatibilne!? Ironija. Valjda staviš rok da aplikacije podrže nov api npr do 1.10 a nov android za pixele izbaciš posle tog datuma, da sve šljaka kako treba. Meni je to jedino logično. Zadnja 2 dana brdo ažuriranja sam imao, verovatno zbog roka 1.novembar za podršku novom androidu.

Ne znam da li umišljam ali mi deluje da su na a15 usporili malo animacije i meni lično deluju presporo i ceo system deluje sporo. Zato sam promenio brzinu svih animacija na 0.5x i sada p6 pro leeeeti 😎

Ćao svima,

Da li znate neki servis u NS-u koji bi prihvatio da mi popravi Pixel 6 Pro?

Potrebna je zamena zadnje strane jer je razbijena, kao i popravka USB-a jer prekida.

Servisi osim što hoće da mi naplate daleko skuplje jer je Pixel, ograđuju se da moram prvo da prihvatim da mogu da mi crknu displej i matična ploča tokom popravke.

Ja sam poklopac nabavio, samo mi je potreban neko kršten ko bi bio voljan to da uradi, i da mi ne pokvari telefon.

Hvala vam unapred.

Ja ih znam baš dosta, ali ne mogu da ti preporucim nijednog. Jednostavno nema neki valjani i pouzdan čovek u celom NS. Zato ja koristim Apple i Apple Care da ne moram o tom servisiranju da razmišljam.

Jel moze neko da preporuci wireless punjac? Koliko vidim na KP zvanicnih Google punjaca nema, pa da vidim neku alternativu.

Izvini, @fkloznica , jel si ti bese kacio neki, ne mogu da pronadjem? 😁

Najbolji je original. Ostale koje sam kupovao uglavnom sam bacao u kantu.
Da li si ti sredio telefon u servisu ? I kako su ga uradili ? :)

Jel moze neko da preporuci wireless punjac? Koliko vidim na KP zvanicnih Google punjaca nema, pa da vidim neku alternativu.

Izvini, @fkloznica , jel si ti bese kacio neki, ne mogu da pronadjem? 😁
Za P6 Pro koristim Ikea punjač https://www.ikea.com/rs/sr/p/livboj-bezicni-punjac-bela-70465246/, i zadovoljan sam. Sporo puni, ali nikada ne zeza. Ima jednu diskretnu indikacionu led diodu bele boje, koja svetli kada je telefon na njemu, i ni malo ne smeta u mraku.
Telefon puni i preko najobičnije maske sa Alija.

I ja taj isti (u Teal boji) od Ikee koristim od prvog dana, dosta je spor ali lepo izgleda, ne pregreva telefon..

Dosta je spor, ali lepo izgleda mi lici na neki rozi forum :D

koliko po vama vredi polovan pixel 6, a koliko polovan 6a?
isplati li se uopšte uzimati polovne?

Teška priča i teško da možeš dobiti neki valjan odgovor..

Ali evo na primer, ja sam se sada vratio na svoj p6 pro dok čekam da mi dođe p9pro i frapiran sam koliko je baterija propala :) a faktički se ni ne koristi u poslednjih god dana.. ne znam da li moze da dobaci do 4h sot na wi fi.
A ako je verovati ovoj app, ima samo 480 ciklusa punjenja za 3god..

Prilozi

• Screenshot_20250207-174035.png
    Screenshot_20250207-174035.png
    162.4 KB · Pregleda: 41
Možeš joj verovati, barem u mom slučaju, a možeš proveriti i pomoću ove druge aplikacije.
Već sam pisao u drugoj temi, al ajd da ponovim...
Nov Honor 200 Pro 2 puta punjen.

Prilozi

• Screenshot_20250207_182416_ru_andr7e_deviceinfohw_DeviceInfoActivity.jpg
    Screenshot_20250207_182416_ru_andr7e_deviceinfohw_DeviceInfoActivity.jpg
    199.1 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20250207_182849_flar2_devcheck_MainActivity.jpg
    Screenshot_20250207_182849_flar2_devcheck_MainActivity.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 34
koliko po vama vredi polovan pixel 6, a koliko polovan 6a?
isplati li se uopšte uzimati polovne?
Koristim Pixel 6 Pro, baterija mu je na 88% health prema AccuBatteryPro. Kupio sam ga na nemačkim malim oglasima pre godinu i po, bio je korišćen dve godine. Prezadovoljan sam telefonom. Baterija izgura ceo dan solidnog korišćenja, sa više od pola dana rada na mobilnom prenosu podataka.
Pre njega sam koristio 6a, i njime sam bio zadovoljan, ali po meni, ne može da se poredi sa 6 Pro prvenstveno zbog kvaliteta ekrana.
Kupovina polovnog telefona, kao i bilo čega drugog polovnog, je mačka u džaku, ali sigurno da ima i dobrih i očuvanih primeraka.

Nekoliko nedelja unazad često mi puca veza posle 20-30 sec ili se mutira meni ili sagovorniku pa prekine.

Radi se o Pixel 6a telefonu sa dve kartice, obe A1 operatera koje su postavljene na LTE network.
Kada isključim jednu karticu sve je Ok.

Ima neko ideju šta činiti?

Ne znam, ali kad postavim karticu na 3G tek onda je očaj.od veze.

A bio sam do njih i narvno kartice su uredu...nije do njih :)

Koristi Shizuku gde možeš aktivirati VoLTE, meni je aktiviran na eSim broju

Instalirao i upario Shizuku, ali dalje ni makac, niti nalazim na netu kako se koristi, kako i gde podešavam VoLTE.

Da se odjavim iz pixel sekte. Ne želim više da se zezam sa mrežama i šizukujem (i plus neki meni manje bitni kompromisi ali bilo ih je). Prešo sam na s24u. Dobio sam vrhunski hardver i kanta kamere a sa p6 pro je bilo obrnuto :)

U svakom slučaju ja sam "pixel duša" i ako nekada google podrži Srbiju vraćam se na pixel :)

Na G6Pro radi VoLTE kako treba, na A1 mreži mi je stigla SMS poruka od operatera: "Od danas na ovom broju imate VoLTE uslugu, koja Vam donosi bolju pokrivenost i dostupnost usluga..." Ono što sam primetio je mala ikonica HD koja se pojavljuje pored tajmera kada traje poziv i u listi poziva. Primetno je da se pozivi uspostavljau odmah nakon biranja kontakta odnsono dial -up. To pre nije bilo, čekalo se par sekundi dok se ne čuje zvuk da zvoni ili je zauzet korisnik kojeg pozivam. Shizuku i Pixel IMS su bili aktivni ali koliko sam primetio i u neaktivnom stanju ova opcija HD poziva nekako radi.

Da li si morao da ih zoves ili sta? Na osnovu cega si dobio sms?
Ja sam na a1 pripejdu i ne radi mi volte, u IMS-u je i dalje unregistered posle shizuku hacka

Da li neko moze jos da potvrdi da mu radi VoLTE na a1?

Nazad
Vrh Dno