Šta je novo?

Google Pixel 6

Swift je najbolja tastatura, ja sam davno odustao od Gboard.

Swiftkey, ne znam sto sam samo swift napisao :)

Šta mislite o kupovini pixel 6 pro u 2024, vidim da mu je cena skoro kao pixel 7a (370e) kog sam prvobitno hteo a šije ga u svemu osim u procesoru?
Za tu cenu ima odlicne karakteristike, jedino sto me brine potencijalni bagovi koji su se ovde spominjali.

Šta mislite o kupovini pixel 6 pro u 2024, vidim da mu je cena skoro kao pixel 7a (370e) kog sam prvobitno hteo a šije ga u svemu osim u procesoru?
Za tu cenu ima odlicne karakteristike, jedino sto me brine potencijalni bagovi koji su se ovde spominjali.

Bomba od telefona, ima bolju telephoto kameru od 7pro, degradirali su senzor na sledecim generacijama.

Bagovi koji te brinu su isti kao i na ostalim Pixelima.

Imam ga i malo je reci da sam prezadovoljan.

Za 40ak EUR vise bude Pixel 7 Pro u Mint stanju na kp

I ja sam prezadovoljan, 6 pro i dalje predobro radi, kod mene niti jednom nije štucnuo, glatkoća rada je neverovatna. Kamere odlične. Apsolutna preporuka od mene. 380eur je bagatela za takav premium telefon (posebno kad se imaju u vidu trenutne cene novih premium modela). I generalno po meni su apsolutni best buy telefoni trenutno su 6 pro za 380 eur i 7 pro za 530eur. Polovne ne bih uzimao u obzir a takođe ne bih uzimao u obzir ni "male" modele kad su ovi glavni "bez kompromisa" ovako povoljni.

Ja se oprostio od mog primerka obicne sestice, mnogo mi je cimanja bilo oko VOLTE, e-sim nepodrske kod nasih operatera, itd, da bi mi bio daily driver.

Svakako su slike slikane njim sacuvane na iCloudu u posebnom Pixel 6 folderu za secanje dugo, jer stvarno izuvaju sto bi se reklo, video pan takodje, ali telefon kao telefon nije bas najsolidniji izbor kod nas, ali u vakumu ili kao dezignirani kameratelefon jeste i mnogo je bolje dati 200e za ovo nego 1000e za all-in-one tipa S24U ili HM6P/Xiaomi 14 Ultra.

Verujem da ce osmica za par godina kad dorade softver i cena mu padne, i nasi operateri whitelistuju, da bude pun pogodak, narocito jer je ekran nebo i zemlja u odnosu na sesticu, al' do tad, mora nesto drugo da se nosi.

Jel mi se cini ili je portrait mode mnogo bolji nakon update-a kamere?

Kao da jeste i meni se čini.

Unapredili su izgleda softver čitača otiska. Meni je čitač otiska na 6 pro bio neupotrebljiv koliko je loše radio i koristio sam pin. Pre 3 dana sam bukvalno iz dosade registrovao ponovo prste i za 3 dana ni jednom nije loše očitao prste. I ranije sam s vremena na vreme proveravao da li su ga poboljšali i svakog puta ispizdim za par sati i obrišem otiske. Sada radi odlično.

Da ne spamujem Pixel 8 temu, nadovezaću se na ove postove: https://forum.benchmark.rs/threads/google-pixel-8-8-pro.489218/page-54#post-7222014

Dobar je P6 Pro i dalje, sad vidim da su cene novih dosta niske na KP, mada ni P7 Pro nije skup.
Kada su kamere u pitanju, rekao bih da je ultrawide modul najveća prednost za Pixel 8 Pro, jer ima bolju optiku. P6 Pro ultrawide kamere ima random zamućenja po ivicama, UW kamera je definitivno najslabiji deo tog telefona.

Baš me zanima koji li je Pixel bolji za čekanje Pixel 10 serije? Ako poredimo najniže cene na KP, P6 Pro ili P7 Pro?

Pre 3 meseca sam odvojio lovu, ali baš ne znam šta uzeti a da je iole kompaktno, da ima IP68, da nema cirkus UI, da su sve kamere dobre (Xiaomi 14 otpada zbog QC problema).
Vidim sam da novi Pixel 8 Pro može da se nađe na KP za 710e, ali realno OP 12 ga po sličnoj ceni odvaljuje na polju čipseta, modema i trajanja baterije. A istovremeno taj OP ima samo IP65, zakrivljen ekran i realno je klasičan fablet po dimenzijama.

Tako da sam počeo da razmišljam o Pixel 6 Pro, kao prelaznom rešenju do serije 10. Nije idealan, ali bar nije skup, ima dobre kamere, dobar softver i IP68.

Uzmi 6 pro i ne razmišljaj :)

Jedine mane su mu zakrivljeni ekran ( što se meni lično sviđa ) i lošiji čitač otisaka prsta( mada nije ni on toliko los) :)

Edit: e da. I moj primerak ima znatno tiši zvučnik pri razgovoru od p8pro. Da li je svaki 6 pro takav ne znam.

Poslednja izmena:
P6 Pro ima najbolju telephoto kameru.

Pogledaj uporedne testove na kraju krajeva.

Na njemu su koristili veći, Sony-ev senzor, koji su kasnije iz nekog razloga zamenili.

Telephoto na P7 Pro je značajno lošija. Na P8 Pro su to rešili većom optikom, ali je meni i dalje favorit P6 Pro.

Slazem se sa ostalima. Uzmi 6Pro i miran si, pa sledece godine da uzimamo 10 ako napokon srede sve sto treba.
6 Pro ima veoma dobru telephoto kameru, jedino je uw losa, ako je koristis moraces da zazmuris.

Ko koristi UW kameru :), meni je regularna kamera previse wide, vec sigurno godinu dana koristim samo "2x" zoom da fotkam, 1X je ono samo da uhvatim mozda neku zgradu koja ne staje u kadar, ali za dobre kadrove samo 2X, nazalost digitalno na P6 ali slike su mnogo bolje kad nisu onako izdeformisane kao na 1x ili ne daj boze UW..

Ima ljudi koji koriste, zato sam napisao.
Ja sam je u pocetku koristio, sad retko, da ne kazem skoro nikad. I da, slazem se, regularna je previse wide i taman je, s tim da meni vise znaci zum dobar.

Razmisljao sam nesto skoro, s obzirom da ce 9 Pro da bude identican maltene kao 8 Pro, a da 8 Pro nije nista bolji posebno od 6 Pro. Dakle imacemo telefon barem 80% ako ne i 90% na istom nivou kao 6 Pro, a u trenutku izbacivanja 4 puta skuplji.

Tako je to sa svom novom tehnologijom. Ako ti ne smeta što taj isti pixel 6 od naredne godine više neće moći da radi nadogradnje i sl, samo naored i kupuj, nema greške sa istim

Ko koristi UW kameru :), meni je regularna kamera previse wide, vec sigurno godinu dana koristim samo "2x" zoom da fotkam, 1X je ono samo da uhvatim mozda neku zgradu koja ne staje u kadar, ali za dobre kadrove samo 2X, nazalost digitalno na P6 ali slike su mnogo bolje kad nisu onako izdeformisane kao na 1x ili ne daj boze UW..
Ma meni UW kamera nije toliko bitna, jedino mi je prednja kamera nebitnija od nje.
E sad, Pixel 6 Pro ima odličnu glavnu i telefoto kameru, jedino ta UW malo kvari utisak, ima dobar dinamički raspon ali fotografije nisu baš detaljne, a tu je i lutrija sa kvalitetom optike.
Primer (posebno je krošnja levo uništena). Pixel 8 Pro ima primetno bolji UW kamera modul.

Mnogo veći problem su mi modem/čipset i autonomija baterije na kraju. I tu ne mislim na prosečan kancelarijski/wi-fi radni dan (bukvalno svaki telefon u poslednjih 10 godina to može da izgura bez problema) nego na putovanja, planinarenje, izlete i slično. Pre 2-3 nedelje sam se uverio koliko u takvim uslovima brže ''curi'' baterija na Exynos S24 Samsunzima u odnosu na Honor Magic6 Pro, što me je dodatno udaljilo od kupovine telefona sa Exynos/Tensorom, inače bih uveliko naručio P6 Pro ili P7 Pro.

Fazon je što retko menjam telefone pa mi se OP 12 za sada nameće kao jedino rešenje.
Ali opet, nešto me vuče ka Pixel 8 Pro (softver, kamera, pa i dizajn). Sačekaću da vidim kakva je serija 9, mada neće biti tu nekih velikih pomaka na polju čipseta, modema i autonomije.
Jedino rešenje može da bude kupovina battery case-a, ali je teško doći do njih, plus su uglavnom preterano ciglasti i nepraktični.

Poslednja izmena:
Sto se "mučiš" i ne uzmeš HM6 Pro?
Ako svakom gledaš u "sitna crevca" svima ćeš naći neku manu. Znaš i sam da nema i neće napraviti savršen telefon.

Odličan je Magic6 Pro ali mi ne odgovara, kamera pre svega (relativno ''brljav'' softver, koji često uništava vegetaciju i detalje, nisu izvukli maksimum iz odličnog hardvera). OP 12 ima bolju kameru, bar za moj ukus i potrebe.

Svaki ima neku manu gde se svi nadamo da ce unaprediti u sledecoj generaciji. S tim da "kinezi" od ove godine prave ozbiljne telefone, ali je problem sto nisu izbaceni globalno. I OP 12 i HM6P su dobri tel, sa gcam se mogu dobiti priblizni rezultati kao na pixel-u, ostalo zavisi kakav softver volis.
Edit: op 12 nema ip68 ako ti je bitno.

Vrh Dno