Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Znači Euro-Direktna jedina od većih ostaje bez Wallet-a i čekamo da se izvrši spajanje sa AIK ako prođe kako treba.

i Addiko, iako nisu jedna od većih, ali imaju nezanemarljiv udeo. Pošto se godinama unazad prodaju na nivou cele grupacije, to implicira da ne nameravaju da ulažu u dodatne funkcije.

Uspeo dva puta da platim utorkom, ali novac vraćaju u valuti €, tako da kad prodaš eure, ne bude baš 1000 din, al poklonu se u zube ne gleda!

Kartice svih banaka u jednoj aplikaciji (korisno za one koji imaju račune u više banaka)

Ne znam za mogućnosti RaiPay ali meni u GW znači što mogu da smestim i ove silne loyalty kartice kako bi mi ih očitali kad zatreba a da ne nosim one fizičke stalno sa sobom.

Ima i RaiPay mesto za loyalty kartice, ali praktičnije je da se očitaju iz Wallet-a, jer su već dostupne napolju sa početne. Ažuriraju se pravovremeno i budu spremni za svaku novu Android verziju, ali jednom kada im to bude postalo opterećenje, preći će na GPay, kao i ostali što su ga iz tog razloga uveli.

Native Android aplikacija uvek bolje radi. Sve kartice na jednom mestu, od platnih do loyality.
Meni RaiPay radi lepo, nijednom nije zaštekao. Otvorio sam iRačun samo zato što mi primarna banka neće uvoditi GW.

Pokušavam na novom telefonu da dodam MC u Google Wallet (već je dodata na starom, ne znam dal može na 2 u isto vreme).
Nije prolazila sms verifikacija, pa sam dobio poruku da kontaktiram banku, što sam i uradio, pa dobio mejl od banke
Поштовани,

До банке не стижу покушај регистровања картице на Гугл Волет.

Молимо Вас да поново покушате, уколико се проблем настави молимо Вас да нам доставите скриншот поруке коју добијате.
Sad vidim mejl navodno od Googlea, ne znam da li je ok
Google Wallet <[email protected]>
Date: uto, 24. dec 2024. 19:07
Subject: ***n, верификујте картицу да бисте завршили подешавање

Koja je prednost Google Pay u odnosu na Rai Pay?

Još jedna prednost je što mnogi sajtovi i aplikacije za kupovinu online daju mogućnost plaćanja Google/Apple payom, pa ne moraš da kucaš broj kartice. Meni se čak događalo da neki inostrani sajtovi iz par azijskih zemalja nisu prihvatali karticu sa porukom da nije moguće plaćanje karticom iz moje zemlje, ali su imali opciju za plaćanje Google payom, preko koga sam platio istom karticom koja mi je prethodno odbijena.

Hvala svima. Svakako ću ga uskoro i ja imati ako ostanem u AIK banci kada se pripoji sa Euro-Direktnom.

Još jedna prednost je što mnogi sajtovi i aplikacije za kupovinu online daju mogućnost plaćanja Google/Apple payom, pa ne moraš da kucaš broj kartice. Meni se čak događalo da neki inostrani sajtovi iz par azijskih zemalja nisu prihvatali karticu sa porukom da nije moguće plaćanje karticom iz moje zemlje, ali su imali opciju za plaćanje Google payom, preko koga sam platio istom karticom koja mi je prethodno odbijena.
Ovo je super stvar, ali retko gde ima implementirano. Temu ima ovo čini mi se.
Super bi bilo i da domaći sajtovi imaju ovo, praktično je, jer ne moraš da ostavljaš informacije o kartici na sve strane.

Koja je prednost Google Pay u odnosu na Rai Pay?
Npr ja u Google Wallet imam sve kartice raznih banaka kod kojih imam račun (Visa, Master, debitne, kreditne). Ako izuzmemo Visa RF (Češka) - sve ostale su samo virtualne i rade samo u Walletu (nemam fizičke kartice).
Onda tu imam sve loyalti kartice, neke delimo npr žena i ja (svako u svom Walletu ima istu pa skupljamo više bodova).
Tu imam vozne karte za Regiojet, ulaznice za razne događaje...
Kada putujemo negde tu nam budu i kartice putnog osiguranja.
Većinu računa i kupovina online ovde u Češkoj plaćam preko opcije Google Wallet na sajtu gde plaćam/kupujem uslugu (ne moraš da kucaš broj kartice, onaj trocifreni broj, datum važenja).
Možeš da plaćaš satom.
Kod kupovine karte u gradskom prevozu sa Google Wallet ne moraš da otključavaš telefon, čak i zaključan će se očitati na validatorima.

Tako da ima jako puno prednosti (nažalost, mnogo toga još uvek nedostupno u Srbiji) i trenutno jedino šta ne mogu da dodam u Wallet je srpska RF Visa (koristim Raipay)

danas prodam telefon, i samo ga vratim na fabricko...
I sada kada pokusavam da dodam platnu karticu u wallet, nece da je doda.

Vidi u walletu staru master card a aktuelnu koju sam koristio niti vidi niti hoce da doda, sta da radim, kako da je dodam?

da li postoji neka procedura kada menjamo telefon, da li treba nekako pravilno da se "odjavimo"?
mada ne verujem da treba...

Ja nisam ništa radio kada sam vraćao telefon osim što sam mu odradio fabrički - na novom je prihvatio karticu bez problema.

Ipak, probaj da obrišeš staru i da je ponovo dodaš za šta će ti trebati aktivacija preko kol centra, možda tako uspe.

kako da je obrisem, ne vidim nigde opciju da ima da se bilo sta brise?

I meni je radilo to uvek bez greske, cak i na ovom istom telefonu, ali sada nece.

Valjda odabereš karticu, klikneš na tri tačke u gornjem levom uglu i skroz dole ima Remove payment method - mislim da je to za njeno uklanjanje.

Nazad
Vrh Dno