Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Ja pozvao oko 22:00, ne rade osim za blokiranje kartica, prekinuo ujutro me zvali u 8:00, naravno nisam se javio. Posle nazvao i odabrao opciju da oni mene nazovu, nazvali posle 3 min. Inače zovu jako brzo u šta sam se uverio više puta. E sad, ne možemo baš očekivati da možemo dobiti operatera u istom minutu kad nam se ćefne, nije baš realno.
Samo apdejt mog slučaja jer mi nije radilo plaćanje G wallet-om. Očigledno mora da se aktivira opcija da je Google Wallet default opcija plaćanja i tada mi je proradilo. Džaba otvorena aplikacija, mora g wallet da bude default

Uopšte ne očekujem da to bude istog minuta ali svakako ne i da "vreme čekanja na operatera je duže od tri minuta" na kraju ispadne 31 minut.

Ja se već mesecima patim sa Halkbankom i aktivacijom Google walleta.
Probam i Master i Visu, izbaci nepodržana kartica. Ajde prvi put nisam znao da treba da zovem kontakt centar da mi šalju mejl za saglasnost, međutim odradim to i konstantno sve isto. Ja ih zovem, oni u fazonu biće aktivirano za par sati i to je to.
Sad vidim da je neko napisao da mu je proradilo, nakon što je izabrao Google wallet kao podrazumevan način plaćanja. I meni to nudi isto.

Nego recite mi, ako imam dve kartice u walletu, kako biram preko koje da vrši plaćanje? Moram da uđem u aplikaciju pa izaberem karticu ili?
Ako samo otključam telefon, ne znam šta će on sam da izabere.

Krenuo je i Google Wallet kod Erste posle 100 godina.

• Like
Reagovanja: uji
Desilo mi se da sam greškom prineo default karticu i sreća pa je bila odbijena zbog nedostatka sredstava. Čim sam prešaltao na drugu kojom je ionako trebalo da platim, odmah je prošlo i to u objektu čak nije bilo dometa, tako da može i offline, ali mora da se otključa telefon i uđe u Wallet.

Halkbank pitanje. Kartici nisam dobio, Ali je u app aktivna I nudi da je dodam u gwallet.
Dodao sam je, pise aktivna a navidno iz banke treba da je aktiviraju?!
Jel imao neko situaciju?

Evo sada i zvanično: Erste uvela Google Pay

Pri aktivaciji preko kontakt centra traže ime prezime, adresu, mejl, telefon i broj računa te poslednje 4 cifre kartice koja se dodaje.

Ako je u telefonu i GPay i RaiPay instaliran i GPay oznacena kao podrazumevana aplikacija za placanje, kako platiti preko RaiPay?

Ako je u telefonu i GPay i RaiPay instaliran i GPay oznacena kao podrazumevana aplikacija za placanje, kako platiti preko RaiPay?
Tako što vrednost podrazumevane aplikacije postaviš na Not set pa onda ulaskom u RaiPay ili GPay platiš onom koja ti odgovara. U trenutnoj situaciji bi ti se otvorio Wallet i naplatio sa predefinisane kartice, iako si pokrenuo RaiPay. Druga opcija je da ostaviš predefinisan GPay uz opciju Replace default app when another payment app is open.

Uopšte ne mora ovako.
Meni je gpay default, a više plaćam sa Raipay.
Naprosto otvorim Raipay app I prislonim tel.

Tako što vrednost podrazumevane aplikacije postaviš na Not set pa onda ulaskom u RaiPay ili GPay platiš onom koja ti odgovara. U trenutnoj situaciji bi ti se otvorio Wallet i naplatio sa predefinisane kartice, iako si pokrenuo RaiPay. Druga opcija je da ostaviš predefinisan GPay uz opciju Replace default app when another payment app is open.
Ja nemam tu opciju u novcaniku? :(
Uopšte ne mora ovako.
Meni je gpay default, a više plaćam sa Raipay.
Naprosto otvorim Raipay app I prislonim tel.
Ovo mnogo bolje zvuci jer je cilj da bude sto jednostavnije! :)

Ja nemam tu opciju u novcaniku? :(
Navedene opcije su u podešavanjima za NFC. Ako ti se ne otvara Wallet kada probaš da platiš uz RaiPay, super, meni pak samo iskoči i pokuša sa naplatom preko default kartice.

Po meni elegantnije i praktičnije od plaćanja telefonom. Koristim AppleWatch pa na mene ne utiče ali da ne mogu da koristim ApplePay na satu, preko RF, promenio bih banku.
Svi smo različiti i imamo drugačije preferencije.
Znam dosta ljudi koji ne bi da plaćaju ni telefonom jer im to ne predstavlja ništa a kamo li satom...

Mislim da je kod nas plaćanje i telefonom na malom procentu, tako da ih tek za sat nije briga. Ne znam ni gde su Garmin iskopali. Da im to predstavlja gubljenje klijentele, progurali bi oni i GPay zajedno sa Raipay, kao što su u nekim državama.

Interesantno GPay lepo radi ali ne prikazuje listu placanja tj. pise nema aktivnosti, a notifikacije iz banke stizu redovno.

Interesantno GPay lepo radi ali ne prikazuje listu placanja tj. pise nema aktivnosti, a notifikacije iz banke stizu redovno.
Kasni prikaz potrošnje. Evo, sad sam video transakciju od utorka koja do danas nije bila vidljiva.

Данас сам узео нову картицу, стара је истекла, да ли је потребно да се у GPay промени картица. Интеса.

Nazad
Vrh Dno