Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Tokenizovana kartica obično ima duži rok važenja pa uglavnom nesmetano radi do isteka, pogotovo ako je isti broj, a Inteza uvek reizdaje istu.

Istekla MC i Inspire, nije bilo potrebe za ponovnom aktivacijom, obe su radile u Walletu kao i stare

Данас сам узео нову картицу, стара је истекла, да ли је потребно да се у GPay промени картица. Интеса.
Probaj sa placanjem ako ti banka nije blokirala staru. Ali...

Evo čisto informacija ukoliko neko bude naleteo na sličan "problem" kao i ja. Plaćanje putem NFC Google wallet na Xiaomi Watch 2 pro telefonu radi, ali prvo mora da se otvori aplikacija na telefonu Google wallet. Ukoliko se ne otvori, POS terminal izbacuje grešku da kartica nije podržana.

Zašto ne bi plaćao telefonom u tom slučaju?

Да ли и даље ради само са Mastercard?

Radi wallet I sa Visom... Zavisi od banke.

• Like
Reagovanja: uji
Šta sam rekao, I rest my case. 😊

Интеза то има 10 година.

Додуше била је она апликација Way2Pay.

Neka, bolje neka oni to puste zajedno sa novom NLB Pay, i ovako svi sad zahtevaju zivkanje, nek oni makar puste kako valja - da korisnik sam vrši verifikaciju kartice

Samo sto ovo nisam siguran da je aktivno jos uvek...
Link na sajtu je ka NLB Pay Srbija koji od skora ima update koji kaze: "NLB Pay aplikacija neće biti dostupna od 02.12.2024. godine zbog tehničkih unapređenja. Obavestićemo vas kada nova, unapređena verzija aplikacije bude spremna za preuzimanje. Hvala na strpljenju!".
A QR kod je ka NLB Pay aplikacija koja kada se instalira i pokrene prvo pita da se izabere banka i podrzano je NLB Slovenija i NLB Kosova..

Tako da sacekacemo jos malo dok oni to srede :) i slika na sajtu je na drugom jeziku

Samo sto ovo nisam siguran da je aktivno jos uvek...
Link na sajtu je ka NLB Pay Srbija koji od skora ima update koji kaze: "NLB Pay aplikacija neće biti dostupna od 02.12.2024. godine zbog tehničkih unapređenja. Obavestićemo vas kada nova, unapređena verzija aplikacije bude spremna za preuzimanje. Hvala na strpljenju!".
A QR kod je ka NLB Pay aplikacija koja kada se instalira i pokrene prvo pita da se izabere banka i podrzano je NLB Slovenija i NLB Kosova..

Tako da sacekacemo jos malo dok oni to srede :) i slika na sajtu je na drugom jeziku
U međuvremenu sam pronašao ovo.

Prilozi

• Screenshot_20241129-175045.png
    Screenshot_20241129-175045.png
    501.9 KB · Pregleda: 66
  • Like
Može li neko, ko prati ovu temu redovno, da kaže na šta tačno oni koji postuju u njoj misle kada napišu GPay ili Google Pay? Je li misle baš na Google Pay ili na Google Wallet?

Poslednja izmena:
Može li neko, ko prati ovu temu redovno, da kaže na šta tačno oni koji postuju u njoj misle kada napišu GPay ili Google Pay? Je li misle baš na Google Pay ili na Google Wallet?
Google Wallet je sada ono što je nekada bio Google Pay i obrnuto pa su zamenjene teze, te je Google Pay ustvari novčanik gde su sačuvane kartice na Google nalogu za plaćanje u Play Store na primer, a to se nekada zvalo Google Wallet. Ukratko, GPay se u trenutnoj situaciji odnosi na Google Wallet:
1000014731.jpg

Hvala na pojašnjenu @uji !

Dakle, ako sam dobro razumeo, u ovoj temi se priča o Google Wallet:

?

Koliko vidim, Google Pay postoji, za sličnu namenu, ali nije dostupan u Srbiji:

• Like
Koliko vidim, Google Pay postoji, za sličnu namenu, ali nije dostupan u Srbiji:

U kontekstu posebne aplikacije, kroz nju se za US izdaje debitna Visa za beskontaktno plaćanje uz pripadajući balans, ali neophodan je SSN (američki broj socijalnog osiguranja) da bi se kartica izdala. Za druga tržišta mi nije poznato.

U kontekstu posebne aplikacije, kroz nju se za US izdaje debitna Visa za beskontaktno plaćanje uz pripadajući balans, ali neophodan je SSN (američki broj socijalnog osiguranja) da bi se kartica izdala. Za druga tržišta mi nije poznato.
Da, USA + Singnapur i Indija.

Uzgled, ne bi bilo loše, naravno ako je moguće, da se promeni naziv ove teme u Google Wallet Srbija, kako se korsnici foruma ne bi dovodili u zabunu. Google je previše zakomplikovao sa tim promenama naziva; gore nego dokon pop.

Google Wallet bi bilo tehnički ispravno, ali sve banke reklamiraju "Uveli smo Google Pay", a ne Google Wallet i ljudima je poznatiji termin. Tako da može Google Wallet da se doda u zagradu pored Google Pay.

Google Wallet je sada ono što je nekada bio Google Pay i obrnuto pa su zamenjene teze, te je Google Pay ustvari novčanik gde su sačuvane kartice na Google nalogu za plaćanje u Play Store na primer, a to se nekada zvalo Google Wallet. Ukratko, GPay se u trenutnoj situaciji odnosi na Google Wallet:
najjednostavnije za razumevanje
Gpay je opcija placanja u Google wallet-u

Google wallet je aplikacija koja je predvidjena da cuva razne "kartice" i razne opcije placanja.

Google Wallet bi bilo tehnički ispravno, ali sve banke reklamiraju "Uveli smo Google Pay", a ne Google Wallet i ljudima je poznatiji termin. Tako da može Google Wallet da se doda u zagradu pored Google Pay.
banke ipak znaju najbolje, naziv je ispravan!

Gpay je samo opcija placanja, isto sto i Apple pay, Garmin pay, Rai pay

tehnicki sve bi one mogle biti sadrzane u Google wallet (naravno da neke sebi nece to nikad dozvolitI)

ne placate (novcanikom) walletom vec Gpay-om (virtuelnom karticom)

U Indiji i dalje postoji GPay a ne Wallet. I nema iste mogucnosti.

Nego zna li ko kako da izbegnem zvanje AIK banke za dodavanje kartice u Wallet? Nisam u zemlji barem do kraja januara...

@alfaunits ja nisam našao rešenje sem poziva direkt. Možeš nekom svom izdiktirati sve podatke pa neka zove odavde umesto tebe

znam ali broj je kod mene :D
A mora sa mog broja :(

@alfaunits onda ne znam, nek proba da zove za tebe i trazi ta ti posalju putem poruke, posto izgleda neki imaju i taj naci autorizacije. Meni je takodje call bio jedina opcija za erste, iako sam probao vise puta da brisem/dodajem karticu.

Nazad
Vrh Dno