Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Znaci isti djavo me ceka sto se rada tice.:)
Ma neki crv me tera da krenem da se igram s romovima dok ne izadje 4.4.3, pa gledam po xda sta bi mogao iskombinovati kad budem imao vremena.

Ajde de da ne bude da samo hvalimo, evo jednog baga na artu.:D
naime ako se gleda video sa sluskama i ako se pojaca ton i stiklira da se pojaca i preko upozorenja za sluh, kasnije zabaguje animacija za volume.Odnosno kasnije kada se pojacava ili smanjuje volume u radu tableta, on fizicki radi i dalje, ali animacija ostaje zaledjena.

Jednom se desilo se i meni. Uradio clean cache i proradilo.

Mislio sam da mu dignem CPU na 2Gh sa Elementalx kernelom jeli probao nego da ne napravim neki haos;)

Koju navigaciju uglavnom koristite jel neko testirao skoro mape

Pozdrav... Interesuje me da li je možda neko od vas uspeo da nadje kod nas SlimPort kabel za povezivanje ovog lučeta preko HDMI konekcije na ostalu "multimediju"...? Hvala.

Posle nekoliko tableta danas opet uzeh nexus 7 2013 edition. Neverovatno koliko je taj tablet i danas dobar, najvise u aspektu baterije. Skroz sam zaboravio da ovaj tablet lagano gura 9sati on screen time uz razuman nivo osvetljenja, koji je u mom slucaju uglavnom na skali malo preko minimuma. Posto imam trenutno tab pro 8.4 na raspolaganju, mogu da kazem da izmedju njega i nexusa 7 nema neke razlike sto se tice performansi u nekom normalnom koriscenju, ali baterija je osetno losija u odnosu na nexus 7. 5-6 sati screen on vreme je max za tab pro 8.4 uz isti nivo osvetljenja kao nexus 7. Prednost tab pro 8.4 je u displayu koji mnogo realnije reprodukuje boje, posebno kada se gledaju slike velike rezolucije, na gledanju filmova je bolji nexus 7 jer samsung ima jako hladnu belu boju koja vuce na plavo. Sve u svemu preporuka i dalje za nexus 7 kao best buy tablet i dalje.

Stigla mi futrolica konacno
http://www.dx.com/p/stylish-protective-pu-leather-case-for-google-nexus-7-ii-black-240562#.U2Vvr-AYb5A

Slobodno mogu reci da je bolja od one "originalne asusove" koju ovde prodaju za 4000.Tab je savrseno legao, maska je malo izmenjena u odnosu na slike, tj deo za dugmad je slobodan a izrez za donji zvucnik je rebrast, magnet radi, tekstura koze kao kod futrole za kindle.Nasao sam jos neke futrole na Aliju, ali za sada mu ove gace odgovaraju.Samo jos da vidimo koliko ce trajati.:)

Ja sam kupio sa dx 5-6 stvari za mog nexusa i sve se savršeno uklapa i neku poput tvoje ali mi je nekako najpraktičnija silikonska(dosta je tanka)+screen protector..;)

Koje su vam brzine kopiranja fajlova preko wifi-a u lanu-u? Akoo udjem preko lana na moj pc imam jedva 800 kb/s transfer speed na tablet, preko ftp-a je nesto bolja situacija, 2-2.5MB/s iako imam full signal sa ruterom. Ruter je N standard, trebalo bi to mnogo bre da radi. Da nije problem u tom sto je 2.4ghz veza. Ne znam da li se isplati da kupujem neki skuplji ruter od 5ghz ako ce biti ista situacija.

Poslednja izmena:
Nisam uspeo da postignem vecu brzinu od ove ni posle mnogo raznih podesavanja. Jednostavno izgleda da je to limit rutera na frekvenciji od 2.4ghz, pogotovo kada je nekoliko korisnika nakaceno na ruter.

Moj ruter je na 2.4ghz, nisi limitiran po tom pitanju.
Možda se iz tvog rutera ne može izvući više, ako si sve isprobao on ostaje kao najslabija karika.
Što se tiče više korisnika isprobaj koja je brzina kopiranja kada si samo ti nakačen sa tabletom pa ćeš znati i to.

Probao sam, ista je prica samo sa dva uredjaja. Izgleda da je ruter djubre. U pitanju ne Dlink DIR-657.

Pozdrav, imam par pitanja u vezi navigacije.
Gde da skinem igo navigaciju za rezoluciju ovog tableta (imam drugi tablet ali ista rez)
Te mape, kako to da ubacim i gde da skinem
Da li da koristim samo GPS mod za navigaciju i koliko je on tacan bez wifija

Odgovore ovde možeš dobiti samo u vezi tačnosti GPS;)
Naravno da se koristi samo GPS i da je tačan ali baš tačan bukvalno u metar:)

Trenutno sam na elementalX kernleu sa paranoid 4.3 beta 3 romom i baterija je za sada ekstremno dobra. Pet i po sati SOT-a i baterija je na 54%. Valjda ce i novi nexus 8 imati ovako dobru bateriju.

^ Nije on razumeo. On vidi megabite, a ti mu pises megabajte...

tako je, dva do da i po megabajta kopiranje imam izmedju uredjaja. Kapiram da nexus ne podrzava veci bandwith od 65 megabita, ali ocekivao sam bar 4-5 megabajta pri kopiranju, odnosno da mogu neki mkv 1080p da gledam. Ovako je to nemoguca misija.

Jest' ruter. Mozda je i neko zagusenje, koliko uredjaja nakaceno itd...

Meni je 72Mbps (tako ocitava telefon), ali opet izvlaci oko 4-4.5 MBps...

meni na lap-topu pokazuje 65Mb/s konekciju kao i nexus 7 i samsung s4, toshiba lap top koji sam skoro uzeo prikazuje 150Mb/s i on izvlaci oko 10MB/s pri prebacivanju fajlova. Svi ostali jedva dobace do 2MB/s i to preko ftp-a, u klasicnom lanu jedva 1MB/s. Podesio sam QoS i stavio da nexus 7 bude prioritet i svejedno je mala brzina. Kontam da je ruter problem jer ima slabe antene pretpostavljam. Ta toshiba izvlaci 10MB/s samo kada je lap top na 3M od rutera, cim se udaljim u drugu sobu, brzina opadne drasticno. Za nexusom je svjedno bio skroz kod rutera ili u sobi pored, brzina ne varira.

Sa kojim ROM-om i kernelom si ovo postigao?
Moj tablet (sve stok) ne može da pređe 5:30 SoT (doduše, baterija se troši uglavnom na igrice - Dear Trigger 2, Subway Surfers, Plants vs. Zombies 2, ...)

Nijedan rom i kernel ti nece produziti bateriju kada su u pitanju igrice...posto su to najveci potrosaci.

Ja guram i do 11 i po sati, kad samo citam stripove, dokumenta i sl i surfujem, bez multimedije i igrica...kad ne trosi mnogo resurse, moze dugo da izvuce.al to ti je cisto da izvuces rekord ponekad, nije realno stanje.

Kao sto se gore vidi, ja igrice ne igram, ali koristim mnogo wifi i stremujem dosta toga sa svog pc-a na tablet, gledam filmove u realnom vremenu i naravno surfujem. Sa takvim koriscenjem, baterija traje, i traje, i traje... :D
Sto setice roma, koristim paranoid rom sa elementalX kernelom i ta kombinacija je odlicna. Samo sa citanjem tekstova i i dokumenata mislim da bi trajala jos par sati duze. Takodje meni je ovde izgurao 10 sati a ostalo mi je jos 11% baterije, to je jos sigurno pola sata, a mozda i ceo sat, ali izbegavam ispod 10% da praznim bateriju.

Vrh Dno