Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Radi skoro pa bukvalno sve aplikacije koje koriste ljude. Jedino one koje nisu update-ovane jako dugo te ne rade, ali takve ni nemam na telefonu, šta će mi kad nema aktivnog developera.

http://www.androidruntime.com/list

http://www.androidruntime.com/list

Nažalost, ako je ovo tačno:

Archos video player - Not Working
MX Player Pro - Not Working

Meni je to malo deal-breaker.

Takođe ne mogu da nađem info za Mobile VPN (Checkpoint) i ShowBox da li rade pod ART-om. Bez ovih aplikacija ne bih prelazi na ART. Očigledno da ću morati sam da probam :)

Klasican mx player radi.Ove ostale ne koristim, show box sam u pocetku drzao al nisam koristio pa batalio, pa ne znam.ali za sada na artu nemam nezeljene drejnove baterije.
Prelaz ti je otprilike kao kad radis update, lako mozes posle da se vratis na srednji ve...akhm ovaj na dalvik.:p

ShowBox često koristim, a Mobile VPN mi je krajnje neophodan pošto ga koristim da se nakačim na kompanijsku mrežu, prošle godine sam dve nedelje na letovanju funkcionisao sasvim normalno samo sa Nexus 7 (2012), OTG kablom i malim USB mišem.

Archos mi se najbolje pokazao od playera za moju kolekciju filmova.

Ovo sa čudnim drainom baterije mi se sad desilo u prethodnih nekoliko dana i samo rešilo, tj. za sada nemam više probleme sa tim, a imam N7 od kada se pojavio kod nas, kupio ga prvi dan.

Verujem da ćemo svi polako preći na ART, ali ne vidim poentu da jurcam na njega ako mi nešto od bitnih aplikacija neće raditi.

Poslednja izmena:
Nista, onda nemoj jos prelaziti, dok se ne resi pitanje tih aplikacija koje ti trebaju.ili da se nadju neke alternative.
Sto rece djilkos, one koje dugo nisu azurirane, verovatno su napustene od developera, to bi mogao da ti bude problem za ubuduce kad dalvik ode u penziju, posto su maltene sve koje nisu radile nakon dolaska kitketa, azurirane neke odmah neke kasnije.al mi cudno za mx player pro da ne sredjuju.da li se to uopste apdejtuje?

Radi Showbox na Artu. Ja ga koristim. Za Mx player pro ne znam, ali free radi. Sta ce ti pro? :)

Ma imam ga, al može i free, mada u 99% slučajeva koristim Archos, čak i kao player za ShowBox, tako da se nadam da će njega srediti.

A za CheckPoint VPN verovatno ću sam morati da testiram, mada oni večito kasne sa svakim update-om, ne samo za android. I za 64bit Win 7 verziju sam čekao godinu dana.

Pazi ta lista sto sam okacio je show off samo da ti pokaze da vecina aplikacija radi. One sto ne rade sigurno nisu dugo update-ovane, a ako nisu bar od nove godine update-ovane to je vec duga 3 meseca, a ART je izasao u oktobru, to je vec 6 meseci i ako za 6 meseci oni nisu uspeli da srede taj mali code da radi na ART-u onda je taj dev ........ i sigurno ima alternativa toj aplikaciji.

MX player radi, ta lista je bila samo kad je izasao art, ali nije se update-ovala, cisto da imas u uvid ovako.

Inace od sledece verzije androida ART postaje one and only, dalvik se izbacuje skoro 99%.

art ili dalvik?

ART. Nisam nasao program koji nece da radi, mada ih ja nemam mnogo (uglavnom koristim Firefox, pdf reader iz Quick Office, MX free, WinAmp, Total Commander, neke GPS alate i to je uglavnom to). Svestan sam rizika koji ART donosi ali poenta je u tome da je sve bilo OK skoro dva meseca do pre 10ak dana. Mogao je da gura 4 dana i 8h screen time. Sada ne moze ni jedan dan i ne koristim ga uopste jer pokusavam da vidim gde je problem. Iskljucio sam i WiFi skroz cisto da vidim sta trosi bateriju, i opet isto. Ostaje da probam da se vratim na Dalvik. Od skora sam postao vlasnik Moto G i ne njemu drzim 4.4.2 + ART i baterija se ponasa normalno.

Poslednja izmena:
u 500 marke da je firefox krivac, tj njegova sinhronizacija.:D

Nadam se da si u pravu (ne za ovaj deo od 500 maraka :d).

Aj da budemo sigurni, idi na settings>accounts>firefox...i vidi da li je sinhronizacija on.u slucaju da ti sinhronizovanje na firefox-u ne treba, slobodno odstikliraj.

Kada sam instalirao ff, sinhronizovao sam ga zbog bukmarkova, medjutim sinhronizacija je difoltno na on, i jednom se desilo da je ff resio sam da se sinhronizuje i posrkao mi bateriju.otud sumnjam bas na njega da ti je odrao corbu.

Poslednja izmena:
Sad proverih. Nemam nikakav account osim gmail-a i skype-a. Meni je sinhronizacija iskljucena u Data podesavanjima. Sync u samom FF nije podesen. Sada je tablet napunjen i iskljucen je WiFi (valjda?) kako bih ga eliminisao kao uzrok.

Čitao sam dosta o problemu sa pojačanom potrošnjom u stand by režimu i izgleda da pomaže wipe cache partition. Uzrok može da bude GEL, hotword detection, kod nekih je problem Skype... Uglavnom, pre factory reset probajte prvo wipe cache partition, ako ni tako nema efekta onda brišite GEL ili Skype...

Probao sam i to (brisanje cache particije). Medjutim, problem se sam resio i to je ono sto me nervira (jer isto tako moze i da se javi). Juce se baterija istrosila skroz i tablet se iskljucio. Stavio sam ga na punjac i napunio. Kada se napunio, ukljucio sam ga i pustio da radi normlno ali sa iskljucenim WiFi-em. Posle 9h baterija se potrosila 1% sto je odlicno. Nako toga sam ukljucio WiFi i posle 10h (ukupno 19h) baterija je na 97% (58% je tablet idle, 28% je WiFi, 6% je screent ....). Interesanto je da sam i ja instalirao taj GEL i deinstalirao posle jednog dana koriscenja. Negde sam nasao na je moguce da je problem u Google Search i da treba uraditi rollback update-a.

Probao sam i to (brisanje cache particije). Medjutim, problem se sam resio i to je ono sto me nervira (jer isto tako moze i da se javi). Juce se baterija istrosila skroz i tablet se iskljucio. Stavio sam ga na punjac i napunio. Kada se napunio, ukljucio sam ga i pustio da radi normlno ali sa iskljucenim WiFi-em. Posle 9h baterija se potrosila 1% sto je odlicno. Nako toga sam ukljucio WiFi i posle 10h (ukupno 19h) baterija je na 97% (58% je tablet idle, 28% je WiFi, 6% je screent ....). Interesanto je da sam i ja instalirao taj GEL i deinstalirao posle jednog dana koriscenja. Negde sam nasao na je moguce da je problem u Google Search i da treba uraditi rollback update-a.

Kao i kod mene, imao sam GEL na jedan dan, uklonio ga, posle par dana problemi sa baterijom koji su trajali par dana i samo od sebe se posle rešio, sad tablet normalno radi.

Обрисао кеш и вратио уназад апдејт за гугл и сада не троши више колико видим.

Deinstalirao sam Skype i sve se vratilo na normalu. Cim sa instalirao Skype i koristio ga, baterija je krenula strmoglavo da se trosi. Ne kazem da je on direktan krivac ali ocigledno nesto da nesto trigger-uje. Negde sam nasao da postoji problem sa kamerom i aplikacijama koje koriste istu.

Kupio sam konacno ovaj tabletic. Sta praktikujete za zastitu i jel ima to negde u beogradu da se pazari. U tehnomaniji nisu imali nista pa sam za pocetak uzeo neko hamino djubre

Ja sam kupio original Asus case za njega. Nemam primedbi, samo sto je cena paprena.

P_500.jpg

Kupio sam konacno ovaj tabletic. Sta praktikujete za zastitu i jel ima to negde u beogradu da se pazari. U tehnomaniji nisu imali nista pa sam za pocetak uzeo neko hamino djubre

Ja uzeo neku kopiju ovog nilkina ili sta je vec i radi poso. Sad jurim onaj cover sa odvojivom tastaturom.

Ja izbrisah onaj clean master popularnu četku neznam ni zasto sam je držao i čini mi se da mi je tablet brži;)

Gigatron.

Ajde de da ne bude da samo hvalimo, evo jednog baga na artu.:D
naime ako se gleda video sa sluskama i ako se pojaca ton i stiklira da se pojaca i preko upozorenja za sluh, kasnije zabaguje animacija za volume.Odnosno kasnije kada se pojacava ili smanjuje volume u radu tableta, on fizicki radi i dalje, ali animacija ostaje zaledjena.

Hmm cudno posto meni to izlazi kad slusam muziku i nije mi se to desilo :) doduse ne na Nexus 7... Nexus 4 je u pitanju, a i ja imam Slim na njemu :d

Al zanimljivo na dalviku nije bagovalo.Al nije strasno, taster i dalje funkcionise samo sto vizuelno ne radi.e kakav je slim u radu?

Znaš kako... Ja koristim slim zbog nekih drugih opcija, jer je stock baš prazan... Što se tiče custom AOSP ROM-ova, oni su svi isti po brzini i radu, nema tu neke razlike... Ko kaže da je brže, laže. Xposed ne volim i onda gledam neki ROM koji ima par funkcija koji meni trebaju i to koristim.

Eto razlika custom vs stock je samo u nekim opcijama ;)

Nazad
Vrh Dno