Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Ima jedno pitanje, drug mi je iz inostranstva dobio ASUS nexus 7, ali mu je display napukao, radi , ali ne reaguje touch. Znaci, display normalno radi ali ne reaguje na komande. Moze li neko da me posaveetuje sta da radim? Da li da narucujem nov diplay iz inostranstva, da li se to isplati? Ili moze da se poruci samo toch, da se ne menja ceo display?

Pa ako umes sam da zamenis naruci, ako ne nosi u servis.Sad zavisi sta je crklo.

Na netu ima da se poruči samo touch, ali je problem što je kod Nexus 7 2013 sam ekran zalepljen za touch, tj zaštitno staklo jakim transparentim lepkom.

Na više sajtova gde ima da se poruči samo touch imaš upozorenje da je on samo za one koji znaju šta rade i imaju dosta prakse, a da preporučuju kompletnu zamenu touch+display gde je već to zalepljeno.

Takođe, i ako uspeš da odlepiš lepak i skineš touch, proveri da li dobijaš uz touch i taj lepak kojim bi posle to zalepio nazad, a da se ne vidi.

Hvala, odnecu u servis da vidim sta je crklo. Na aliexpress-u ima dosta ovih ekrana po ceni od oko 50USD, da li mou da narucim od njih, to jest da li su originalni displeji za Nexus 7?

Ako spojim Nexusa preko Otg kabla (i usb huba) sa fleskom na kojoj imam film, misem i tastaturom, kako da ga spojim i na TV recimo? Tako bih napravio mali Android tv.
Primetio sam da se Slimport povezuje automatski na HDMI iz tableta preko tog kabla i onda ne vidim mogucnost kako da iskoristim OTG i usb hub preko kog mogu spojiti i sve gore navedeno?

Mnogo planinarenja, a da prebacis film na tab?ili da streamujes sa kompa na tab pa na tv preko hdmi-ja, ako radi.

Nije mi problem da prebacim film na tab, nego sam napunio memoriju, ostalo mi jos malo vise od 5gb slobodno.
Kako da strimujem sa kompa na tab? Ovo za tv kontam.
Najjednostavnija opcija bi bila da uzmem Chromecast, ali cekam da prodje ovaj Google event u Junu sto ima, pa da vidim hoce li uz novu verziju Androida kojim slucajem i unaprediti Chromecast, izbaciti mozda drugu verziju ili nesto slicno tome. Ipak mi nije malo da dam 3.000 ili 3.500 din a da za 30 dana mozda izadje nesto jos bolje od toga.
Imam opciju i da uzmem misa i tastaturu koji su bezicni pa da ih povezem sa tabom preko blututa, ali onda ostaje pitanje - sta sa fleskom? Ako nista, u krajnjoj liniji spojim prvo flesku pa prebacim zelejni film na tab, iskljucim flesku i povezem tab sa tv-om npr. Ne moram istovremeno sve imati povezano kad malo bolje razmislim, iako ne zvuci lose ni ta mogucnost.

da strimujes sa kompa na tablet treba ti es explorer na tabletu. Moraces da napravis ftp server na pc-u, i onda preko es explorera ubacujes ftp adresu svog pc-a i tako ces moci da strimujes video. Mozes da probas i na drugi nacin. Es explorerom udjes na lan i nadjes svoj pc pa probas da strimujes. Verovatno ces tu imati problem jer android ne voli smb protokole od windowsa pa ces imati mali protok koji je nedovoljan za streamovanje filmova. Zato preporucujem ftp server, brzine su daleko vece i dovoljne za stream 1080p bez problema.

Bs player i izabereš network mode. Tu će pronaći windows mašinu i shared foldere.

Kolege jeste ste ubacivali neki rom skoro da ste zadovoljni sa njim,dosadno mi malo pa predložite nešto da se igram malo danas;)

Nije mi problem da prebacim film na tab, nego sam napunio memoriju, ostalo mi jos malo vise od 5gb slobodno.
Kako da strimujem sa kompa na tab?

mozes es explorer, samo uradi sledece, kreiraj pass za svoj user acc na kompu, da bi imao pristup, i kad udjes preko es-a, drzis na ikonici servera dok ne pokaze dole edit server, tu ukucas svoj username akaunt i pass. pa onda oznaci foldere sa filmovima koje hoces da share-ujes i eto.Mislim da ces isto i za bs player morati, jer ce ti odbijati pristup, znaci moras pass za akaunt na kompu da napravis.

Evo vec 2 sata pokusavam da se konektujem na FTP server i nema teorije.
Uspeo sam iz prve da ga podesim, onda sam iz fore napravio i ftp od tableta da mogu njegove fajlove da pregledam na kompu bez kabla, uspeo i preko Lan-a da se povezem (ali vidim samo neke foldere i nije to to), medjutim FTP nece nikako da prepozna.
Odem na CREATE NEW FTP, ukucam gore u SERVER: 192.... Port:21, Mode: Passive, Username (onaj koji koristim prilikom logovanja na PC, posto imam win 8.1 morao sam da napravim jos odavno), password onaj sa kojim se logujem, Encoding: Auto, i idem OK. I nece.
Probao sam kao Username ono sto mi stoji u IIS Manageru kad odem desni klik na Anonymous Authentication pa Edit pa imam tamo isto neki Username (pise IUSR), probao to da ukucam, password stavljao tu, pa posle nije hteo FTP da mi radi. Onda sam brisao taj pass, menjao taj username i opet ftp nije hteo da radi (vidim kad odem preko browsera da ne otvara uopste), vratim na taj "IUSR" username i bez sifre. Probam to da kucam onda u ES-u, pa stavim samo anonymous (inace sam dok sam podesavao server stavio da moze svako da udje), hteo sam sto lakse da ga osposobim da radi. I nece.
Iskljucio sam u podesavanjima u Cpanelu, Change Advanced Sharing Settings, Turn Off Password Protected Sharing. I to izgleda nema neke veze sa tim, opet nece...
Ne znam sta vise da radim.

nece u lanu moci da streamuje nista, mora ftp server.

kako bre nece, meni radi.
bez usera i passa, u lanu vidi server i vidi samo foldere i nema im pristup,a kad se podese pass i user u parametrima(anonymous odstiklirano), vidi sve i kroz serovane foldere moze da se krece i strimuje najnormalnije.
Znaci kad editujes, domain ostavis prazno, server:koji ti je 192......, username(koji ti je admin na kompu) i pass koji koristis i to je to.

evo sad skinuo i isprobao bs player.isto sve, izaberes lan,drzis na na ikonici dok ne izadje edit,
server ip/name:xxxxxx
display name:xxxxxx
user name:admin sa kompa
pass:pass sa kompa.

tj ako uopste pricamo o istom, posto sam na pola koplja od spavanja,mozak na leru, a kopka me da vidim sta vam ne ide, ako je to ono sto vam ne ide.:)

napravi ftp server sa adresom mrfezne kartice, iskljuci sve enkripcije i stavi anonymous login sve read/write, hoce malo da zeza ftp ali kad proradi, to je to. Proveri firewall da li dozvoljava ftp serveru prolaz.

Vidi i meni, pola foldera nema pristup, ostale neke gluposti otvara u LAN-u.
Evo ukucao sam username i pass, i kao pojavi se jos jedan isti server, otvorim foldere i iskoci da nema pristup.
Kad kucam username, ja kucam email adresu, posto mi je to username na win 8.1. Valjda je to to.
Ali nece.
Ne koristim BS ja, samo MX Player.

Nema teorije. Preko FTP-a kaze da ne moze da pronadje server, a preko LAN-a mi nekoliko foldera ne otvara, tj. iskace da ne moze da se uloguje.

LAN: Login fails
This may be caused by:
-The account has no permissions

Hvala vam ljudi u svakom slucaju na trudu i pomoci, ako ne budem uspeo da namestim, nema veze. Snaci cu se vec nekako drugacije sutra, prekosutra.

Poslednja izmena:
Stigao i meni OTA i slucajno uradih update(nisam instalirao nista)a nisam hteo jer koristim xposed i gomilu modula(a sa vremenom sam bas los fleshovanja i vracanja ostalih zezancija;) )jel mogu nekako da izbrisem ovaj update iz sistema

Nazad
Vrh Dno