Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Da li neko moze da uporedi koje koristio oba nexus 7 tableta, mislim na 2012 i 2013 model... koji je bolji, brzi, koji je bolji za igrice?
I da li vredi dati 100 e vise za ovaj nexus 2013 model u odnosu na 2012 model?

Ja sam kratko koristio 2012 i ovaj, mislim da i te kako vredi.

Ljudi imam problem. Imam htc desire kako da na njemu uradim bluetooth sharing? A da mogu da koristim net preko bluetootha na mom nexusu?

Tj glavno pitanje da li postoji mogucnost da preko dva programa budu povezani tel i tab? u smislu sherovanje konekcije i tablet talk programa

Poslednja izmena:
Imam interesantan problem nexus mi je rutovan i wifi ne moze da nadje mreze e sad posto imam instaliranu apk.wifi analizer on normalno nalazi mreze i preko nje i kasnije sam instalirao wifi connect normalno se konektujem na wifi..
Uradio sam factory reset onda je nalazio wifi a kasnije kad sam istalirao apk. koje koristim opet jedino mogu da se konektujem preko wifi analizera..
Neznam da li mi neka od apk. koje koristim pravi problem ili sta vec?

Jel neko presao sa Dalvika na ART?
Cini mi se da je jos glatkije u radu nego do sada...kao kad se prelazilo sa 4.3 na 4.4...pa reko' da vidim da li tripujem ili ima necega.

Jeste pogotovo se vidi u recents kad klikneš i prelaz iz aplikacije u aplikaciju

E da, tu se brze pokrece. I delfin sada radi glatko kao hrom.Kazu jedino da mozda neke aplikacije nece raditi, medjutim, sve koje imam trenutno, rade bez problema.Navodno je i autonomija baterije veca, al videcemo vremenom.

Kod mene od 198 aplikacija na Art-u ne radi PirateBay Links (sluzio mi je da vidim koji je pb sajt aktivan kad je bilo aktuelno njegovo gasenje i selidba).
Ne radi ni Spiderman. ReVolt 2 (igrica) i Kingsoft Office su mi bili pomalo bagoviti, pa sam ih obrisao (za office koristim sad Google-ov Quick Office).
I na moju VELIKU zalost morao sam da obrisem MC4 (Modern Combat 4: Zero Hour), jeste da ne igram toliko cesto igrice ali ova mi je bila jedna od boljih. Odmah se gasi sama od sebe. To je to, sve ostalo mi radi. Cini mi se aplikacije koje su inace nesto zahtevnije i malo duze su se otvarale nego ostale, sada otvara brze. Otprilike verovatno u samom interfejsu se oseti malo brze skrolovanje, nesto poput prelaska sa 4.3 na 4.4 sto rekoste iznad. Multi tasking je bolji, i otprilike deluje kao da si vec u samoj aplikaciji, kao da nije ni bila minimizovana, tako da se i tu oseti poboljsanje. Sve u svemu ne nesto opako znacajno, ali lepa promena i malo ubrzanja nisu na odmet.

Sad me zanima, da li cemo mi koji koristimo Art dobijati nekakav poseban update ili ce sve biti isto u sklopu klasicnih azuriranja?
Posto sam na internetu citao da Art jos nije usavrsen, ako recimo Google izbaci novi update za njega, da li ce ici u sklopu klasicnog ili nesto posebno?

Verovatno ce u sklopu uopstenog azuriranja .
Baterija se definitivno ponasa bolje.Manje mi trosi u browsingu.

Nisam hteo da radim dupli post. Baterija kod mene takodje, sigurno bar 20% duze traje.

Moj Nexus je dobio jutros novo odelo :) narucena preko neta za 7.72 dolara i naravno free shiping. Izgleda odlicno i ono sto mi se jos vise svidja je sto vise ne moram da pritiskam dugme za otkljucavanje i zakljucavanje nego cim preklopom futrolu sam ugasi ekran i zakljuca ili kad otvoris pali sam ekran.
Porucio sam i foliju za ekran ali sam se zeznuo porucio sam za stari model nexusa tako da cu morati samo malo da je skratim.

Koja je ovo futrola? Ja sam naručio Nillkin od Kineza i ima fore da stigne do 10. februara pa onda otvaram žalbu na ebayu. :)

Imam ponekad problem sa osetljivoscu ekrana istina imam problem i u firmi sa liftom sa touch screenom :) pa moram da zagrejem prste .Sad kasno da vracam uredjaj a citao dosta na forumima da su bili problemi.Neki hint
Hvala

Pozdrav. Uzeo sam ovaj tablet, OK je, ali imam problem. Kad ga nakačim na kompjuter instalira i kaže da nema drajvere, a u Device menageru stoji pod Others i Nexus 7 sa znakom uzvika!?
Prikačim tablet i on mi ga nadje u my computer i onda počnem nešto da kopiram na internu memoriju, prekopira 20 MB ili malo više i stane, više ne može da čita internu memoriju, jedino da se izvuče kabal i vrati?
Gde grešim, šta se dešava?

Izbrisi drajvere iz device menager-a, restartuj racunar i onda ubodi nexusa u usb port. Trebalo bi da radi, ja sam imao isti problem.

Pozdrav svima
danas treba da mi stigne ovaj tablet. Da li ima neki poseban način formiranja baterije?

Poslednja izmena:
Ne. Upalis, punis i uzivas.

Još jedno pitanje novog korisnika (upravo stigao): Na koji način povezati nexus sa internetom (osim na wireless)? Da li postoji neki mini usb to modem kabl adapter? I gdje ga naći? A drajveri?

Potpuno ubija poentu tableta ako mora da bude vezan na internet kablom... Wireless ti je obavezan za lagodno korišćenje.

Pa bolje ti je wifi ruter ili barem adapter, jer da vuces kabl definitivno nije resenje za ovakve sprave.

nece on biti stalno povezan kablom, no planiram pustiti klincu crtane na youtubu dok ja radim na desktopu.. to je razlog zašto sam ga i kupio.
Ne planiram da doplaćujem wifi net preko telenora, i ovako su mi računi preveliki.

Dakle, prodajem nov nexus u garanciji:(

ili.. da li postoji način da povežem komp koji je na netu sa nexusom (i kako)?

ne poznajem android najbolje...

pa preko wifi rutera mozes(kod kog provajdera uzimas net, vidi da li daju wifi ruter, posto sada svi dele nove wifi rutere, ili moze da se zameni stari u slucaju da si dugogodisnji korisnik imas pravo da zamenis stari koji si tada dobio na koriscenje za novi ili pak kupis wifi ruter) kao i preko wifi adaptera(usb adapter, koji se stekne u komp)
doplacujes jedino to sto moras da kupis taj adapter ili wifi ruter(u slucaju da operater ne nudi ili ne da zamenu)

znaci ne bi doplacivao nikakav net, samo bi kupio uredjaj preko kog bi se nakacio na svoj postojeci net.(umesto da dokupljujes kablove i ove dodatke i dok se to sve dopremi i jos plus bojazan da nece raditi,a troskovi ispadnu uzaludni)

Dobar dan, uh procitah celu temu o ovom N7. Ovaj uredjaj sam primetio jos na sajmu koji je bio u septembru kada sam i dobio vaucer za popust, ali ga nisam iskoristio, :mad:
Sada sam dosao do nekih novaca i resio sam se za kupovinu ovog tableta, pa rekoh gde se bolje informistai nego ovde. Imam samo dva pitanja pre nego donesem konacnu odluku.

- vidim da ste svi, koji posedujete tablet, vise manje nezadovoljni zvukom, meni je ovo bitno jer bih ga najvise koristio u auto za decu za gledanje crtaca i klipova, da li je taj zvuk prihvatljiv za tu namenu?
- da li je moguce preko OTG kabla nakaciti stik sa 3g internetom bez rootovanja uredjaja? mada ovo nije presudna stvar jer sam video u temi da sada ima u ponudi ovih mifi hotspot uredjaja tako da i to dolazi u obzir.

Hvala.
Prijatan dan.

Hvala Sale! Dakle da tražim od Pošte (provajdera) da li imaju wifi ruter (ili usb adapter)?

Nazad
Vrh Dno