Šta je novo?

Google Nexus 10

Jel ima uopšte neko Nexus 10 ovde, ja sam danas takoreći zvanično postao vlasnik istog. Hteo bih da čujem iskustva drugih, tačnije šta im se sviđa, šta ne, opremu koju imaju za njega, itd :)

Mene zanimaju iskustva onih koji imaju Nexus 10 jer razmišljam da možda mami kupim jedan, odavno govori kako bi željela laptop ali mislim da bi joj tablet bio praktičniji, nedavno kad je nerođena sestra išla na put posudio sam njen iPad 4 pa ga je mama koristila tih dana za surfanje a kako je meni draži android radije bih joj uzeo Nexus 10, kontam da bi Nexus 7 bio suviše mali. Kad treba izaći novi nexus 10? Koliko sam vidio pričalo se o kraju novembra ali nisam puno pratio. Mada vjerujem da bi i stari bio sasvim dovoljan, koristio bi se za surf, skype i tako to. Pošto bih vjerovatno nabavljao iz USA vidim da je cijena $400 i $500, dakle nema popusta kao što je bilo na Nexus 4 prije izlaska Nexus 5 :(

Mada sam čuo da je novi Nexus 7 dosta dobar a koliko vidim košta samo $230...hm...jedino kontam da bi mami zbog vida i preglednosti više odgovarao Nexus 10.

Još ću razmisliti, sad sam gledao jedan review za Nexus 7 i mnogo mi se sviđa, a nije skup.

Ovde kod nas se tako kaže. A kod vas? Sestra od tetke?

šalim se malo. tetka, ujna, strina, itd. mi jedini klasifikujemo rodbinu tako, englezi kažu samo aunt

mislim da je sedmica mnogo mala za starije ljude.

Poslednja izmena:
Mene zanimaju iskustva onih koji imaju Nexus 10 jer razmišljam da možda mami kupim jedan, odavno govori kako bi željela laptop ali mislim da bi joj tablet bio praktičniji, nedavno kad je nerođena sestra išla na put posudio sam njen iPad 4 pa ga je mama koristila tih dana za surfanje a kako je meni draži android radije bih joj uzeo Nexus 10, kontam da bi Nexus 7 bio suviše mali. Kad treba izaći novi nexus 10? Koliko sam vidio pričalo se o kraju novembra ali nisam puno pratio. Mada vjerujem da bi i stari bio sasvim dovoljan, koristio bi se za surf, skype i tako to. Pošto bih vjerovatno nabavljao iz USA vidim da je cijena $400 i $500, dakle nema popusta kao što je bilo na Nexus 4 prije izlaska Nexus 5 :(

Mada sam čuo da je novi Nexus 7 dosta dobar a koliko vidim košta samo $230...hm...jedino kontam da bi mami zbog vida i preglednosti više odgovarao Nexus 10.

Još ću razmisliti, sad sam gledao jedan review za Nexus 7 i mnogo mi se sviđa, a nije skup.

Za nekog ko ne zna ništa o računarima, mislim da je daleko bolji ipad nego bilo koja Android varijanta. Android je nekako više za nas koji malo više znamo. Inače, ipad 4 sada otprilike jednako košta kao Nexus 10, a baterija mu je skoro pa duplo bolja, meni je to bez pitanja bolja kupovina.

Jao, ne počinjite sa tim please. Vlasnici Nexus 10 tableta ako uopšte ima nekog osim mene, nek se jave da podele iskustva posle dužeg korišćenja. Ja ću uraditi isto kad prođe neki period od kupovine, da mi se slegnu utisci.

neću da počinjem ništa, samo ne bih baš da se misli da je android bauk, i da su oni koji ga koriste ne znam koliko stručni kad je taj os toliko zatupljen i ograničen da boli

Imao sam ovaj tablet 2 meseca pa da napisem nesto sto je na mene ostavilo najjaci utisak. Tablet je odlican za surf, vise sam voleo na njemu da surfujem nego na desktopu. Zbog ove ogromne rezolucije bez problema moze da se surfuje u portret modu gde mi se prikazuje vise sadrzaja nego na 20" monitoru. Sadrzaj je naravno umanjen ali ga citam sa lakocom zbog ove rezolucije. Brzina je takodje fenomenalna. Dakle glavni utisak na mene je ostavio surf, definitivno najbolkji android tablet za to (posle note-a 10.1 koji ce da bude skoro duplo skuplji..) Nazalost, prodao sam ga zbog kratkog trajanja baterije koja nekada ne izdrzi ni ceo dan i zbog nedostatka aplikacija. Verovatno se vracam na ipad (Air) ali cu sacekati da vidim sta ce google da ponudi u novom nexusu 10.

Pa aplikacije ce biti iste.

Dakle glavni utisak na mene je ostavio surf, definitivno najbolkji android tablet za to
Imaš li predstavu ili si probao kako bi izgledao surf na Nexus 7? Razmišljam da mami kupim jedan tablet i primarno bi se koristio za surf, kontam da bi bilo dosta preglednije i lakše za gledanje na 10" za stariju osobu, a sa druge strane Nexus 7 je mnogo jeftiniji i kažu da je ovaj novi baš dobar. Pa sam u dilemi.

Koliko je zapravo "loša" baterija na Nexus 10? Recimo, u odnosu na iPad 3.

Koliko otprilike? Smorio me je iPad posle 2 godine, pa bih da pređem na Nexus. Sad razmišljam da li mi je 7" premalo, pa da idem na 10ku...

A kakva je na Nexus 7 u odnosu na Nexus 10?

^^da
Na nexus 7 wifi i browsing od 6-8h..opet zavisi od kojecega ali kod mene prosek je 6i kusur h.

Imaš li predstavu ili si probao kako bi izgledao surf na Nexus 7? Razmišljam da mami kupim jedan tablet i primarno bi se koristio za surf, kontam da bi bilo dosta preglednije i lakše za gledanje na 10" za stariju osobu, a sa druge strane Nexus 7 je mnogo jeftiniji i kažu da je ovaj novi baš dobar. Pa sam u dilemi.

Vec duze vreme uopste ne razmatram te male tablete jer se mnogo nabada pri surfu. Mozes sve sto mozes i na nexusu 10 ali je mnogo nezgodniji za koriscenje, mislim da ce to smetati starijoj osobi. Ako bi vec uzimao manji tablet a da je za surf, onda samo iPad Mini Retina. Nije mnogo mali, odlicna rezolucija i 4:3 ekran. Mnogo bolje nego n7.

Vec duze vreme uopste ne razmatram te male tablete jer se mnogo nabada pri surfu. Mozes sve sto mozes i na nexusu 10 ali je mnogo nezgodniji za koriscenje, mislim da ce to smetati starijoj osobi. Ako bi vec uzimao manji tablet a da je za surf, onda samo iPad Mini Retina. Nije mnogo mali, odlicna rezolucija i 4:3 ekran. Mnogo bolje nego n7.

Slažem se, iako je dijagonala slične veličine, zbog drugačijeg odnosa stranica ekran je po površini skoro duplo veći kod ipad mini.

Ako bi vec uzimao manji tablet a da je za surf, onda samo iPad Mini Retina. Nije mnogo mali, odlicna rezolucija i 4:3 ekran. Mnogo bolje nego n7.
Hvala na savjetu, gledao sam sad malo o njemu, djeluje dobro ali je cijena $300 pa se pitam nije li bolje onda dodati jos $100 pa uzeti ipak Nexus 10, zbog preglednosti, dok je na strani manjih cijena. Mada taj iPad Mini Retina tu dodje kao neki kompromis.

Hvala na savjetu, gledao sam sad malo o njemu, djeluje dobro ali je cijena $300 pa se pitam nije li bolje onda dodati jos $100 pa uzeti ipak Nexus 10, zbog preglednosti, dok je na strani manjih cijena. Mada taj iPad Mini Retina tu dodje kao neki kompromis.

Ipad mini retina ti zapravo košta 399$, dok "običan" ipad mini košta 299%. Na njegovoj strani nije samo cena, nego i mobilnost (a opet mu ekran nije premali), kao i drastično duže trajanje baterije (Nexus 10 - 7h, ipad mini - 13h).

U tom slučaju cijena uopšte nije na njegovoj strani već ovo ostalo. U mom slučaju bi onda bolje bilo uzeti Nexus 10 nego taj mini iPad za istu cijenu, zbog preglednosti, baterija jeste bolja na iPad-u ali mama ga ionako ne bi puno koristila, nije da uzimam za sebe i za intenzivnu upotrebu, treba mi nešto pregledno i mislim da bi klasa 10" najviše odgovarala ali sam razmišljao da li bi Nexus 7 možda mogao biti dovoljan (samo $230) ali sumnjam. Možda od kolege posudim stari Nexus 7 pa da vidimo kako bi to izgledalo.

U tom slučaju cijena uopšte nije na njegovoj strani već ovo ostalo. U mom slučaju bi onda bolje bilo uzeti Nexus 10 nego taj mini iPad za istu cijenu, zbog preglednosti, baterija jeste bolja na iPad-u ali mama ga ionako ne bi puno koristila, nije da uzimam za sebe i za intenzivnu upotrebu, treba mi nešto pregledno i mislim da bi klasa 10" najviše odgovarala ali sam razmišljao da li bi Nexus 7 možda mogao biti dovoljan (samo $230) ali sumnjam. Možda od kolege posudim stari Nexus 7 pa da vidimo kako bi to izgledalo.

Mislim da bi bas njoj onda vise znacila bolja baterija, evo zasto: neko ko koristi tablet svakog dana po puno, svakako mora da ga puni svaki cas, i onda mu i nije toliko presudno trajanje baterije, iako je svakako bolja baterija plus. Ali zato nekome ko bi ga koristio po malo, mozda ne ni svaki dan, je bas bedak kad ostavi tablet u standby i uzme ga za dan-dva da nesto pogleda, a baterija u medjuvremenu otegla papke, i tablet mora prvo na punjac, pa dok digne sistem... presedne ti i zaboravis sta si ono hteo.

Ima i to smisla. Skontaću se još. Da je iPad Mini Retina jeftiniji bio bi ozbiljnija konkurencija ali košta baš u dolar isto kao Nexus 10 :trust:

Koliko vidim Google ne daje popust na trenutni Nexus 10 sad pred izlazak novog modela kao što su nedavno uradili sa Nexus 4 (baš tom prilikom sam ga i kupio za samo $250). Kad bi dali tako neki popust za stariji Nexus 10 to bi bilo odlično :)
Glasine su da će novi Nexus 10 izaći do kraja mjeseca. Ne znam šta planiraju sa sa starijim modelom (cjenovno prije svega) ako ga ne misle rasprodati kao što su uradili sa Nexus 4.

Ja sam veoma zadovoljan istim , osim sa vremenom punjenja baterije. Naime preko 5 sati mi puni bateriju od ispod 5% do 100%. Jel i vama isto? Razmisljam o kupovini pogo punjaca, kazu da puni malo brze.
Ali neznam gde da narucim. Dali neko ima slucajno ovaj punjac?

Poz

Par dana sam imao iPad 4, i on se dugo puni.

Da, i iPad3 se punio dugo. Ali Asus Transformer mi se punio 2-3 sata samo, pa sam navikao na dobro. Neznam zasto su uopste stavili da se Nexus puni preko mini usb porta na samo 5v. Transformer se punio na 12v.
Plus nemoze da se koristi usb dok se puni.

Nazad
Vrh Dno