Šta je novo?

Google Nexus 10

Ja ne znam zašto uzimate Nexus uređaje, pogotovo tablete i jurite custom rom. Ako ti je kod telefona bitno to u svakodnevnom radu (iako vanila meni radi sjajno) kod tableta mi nijedna dodatna opcija koju nude custom romovi bukvalno nikad nije potrebna.

Upravu si. Sinoc skinuo par romova i toliko su jadni da je strasno. Vratih se na stock i necu vise nista dirati. Sve radi kao sat. Nego *** ostala deformacija posle dugogodisnjeg koriscenja samsung uredjaja ;)

Da li se isplati uzimati ovaj tablet u ovom trenutku? Mozda je bolje pitanje, da li se isplati dati dodatne pare na tab pro 10.1 ili note 10.1 ?

Ja sam i dalje jako zadovoljan njim, ne verujem da ću menjati u skorije vreme. Imam na testu Tab Pro 12.2, Note Pro 12.2, Tab Pro 10.1 i 8.4, sve su to jako dobri tableti, ali ništa drastično što bi me recimo navuklo da ih koristim i zamenim N10. Štaviše, Stock KitKat mi je mnogo bolji od TW varijante. Nexus 10 u ovom trenutku vredi svaki dinar.

Iskreno meni najvise odgovara varijanta od 8 inca zbog portabilnosti, pa sam poceo da trazim tab pro 8.4, medjutim nexus 10 bih radije uzeo zbog cene a ima par novih na oglasima za 280 evra. U poredjenju sa tab pro 10.1 i 8.4, da li ti se nexus cini sporiji u radu? O kvalitetu zvuka verovatno ne treba ni da pitam, sigurno ih nexus razbija sto se toga tice.

U teoriji je sporiji zbog slabijeg i starijeg čipseta, u realnom radu ne mogu da primetim preteranu razliku. Za zvuk, apsolutno :)

Jel imas problem na 8.4 modelu sa Wifi signalom? Citam po netu da se dosta njih zali na to. Kazu da signal padne i do 20db kada se drzi u donjem levom uglu.

Poslednja izmena:
Nisam primetio tako nesto, mada ruter mi je u sobi gde ih koristim, pa je signal pun.

Ok, nadam se da su to izolovani slucajevi. Jel imas neki info kada ce tab 8.4 biti u prodaji kod nas ?

Pozdrav svima!

Nov sam na forumu, pa mi nemojte uzeti za zlo ako za ovo pitanje ima posebna tema.

Moze li mi neko uporediti kvalitet (brzinu) procesora i ekrana kod LG G PAD i Google NEXUS 10?

Planiram da kupim jedan od ova dva tableta, pa me to zanima obzirom da je nexus dosta stariji model, a opet po svim testovima ima super ocjene. Takodje imam mogucnost da ga kupim za 50 EURA jeftinije nego G PAD.

Pozdrav i unaprijed se zahvaljujem.

Nisam cekao OTA, vec sam skinuo Android 5.0 system image i flashovao uredjaj. Nexus 10 sada prosto leti. Sve je smooth. Multitasking menu (sa karticama) radi savrseno. Prakticno ne koristim home screen, osim kada treba da pokrenem neku novu app. I dalje koristi stari launcher. Potrazicu negde uputstvo kako da stavim novi launcher.

Uff kad pogledam da 6 meseci niko nije postovao na ovome obuzme me neki osecaj, realno Nexus 10 je odlican tab, steta sto kod nas nije zaziveo niti bilo gde drugde.

Instalirao sam Google Now launcher sa play store i sada je ugođaj kompletan.

Eh, meni sad pomalo nedostaje N10, nekako mi fali veći ekran kad se zavalim u krevet, mada drago mi je da tebe lepo služi :) Barem imam Lollipop na N5, i tu leti ko blesav. Sad da uzimam tablet verovatno bih išao na Nexus 9 sa kojim se još uvek družim, ali u današnje vreme Nexus 10 ima da se nađe za male pare, a i dalje je to itekako upotrebljiv tablet. Još jedna solucija mi je iPad Mini Retina, pošto je sad spuštena cena. Baci neki screenshot kad središ launcher, zanima me kako Lizalica izgleda na N10 :)

Jel nemora da se vraća na stock pre flashovanja? Kojim programom si fleshovo?

Ajde ja da ti odgovorim, iako nisi mene pitao :) Za OTA metodu da, ali za ovu varijantu ne treba da se vraća, treba da ti je samo otključan bootloader, da skineš image sa https://developers.google.com/android/nexus/images i da pokreneš flash-all skriptu koja će biti u zip-u koji ćeš preuzeti i raspakovati. Ne znam koliko si upućen u celu priču, ali trebaće ti i ADB drajver ako nemaš http://developer.android.com/sdk/win-usb.html i omogućivanje USB debugging opcije u Settings. Imaš većinu kako se šta radi na ovom prvom linku gde skidaš image :)

OTA nisam dočekao.. Imao sam "neizdrž" da probam A5 na Nexusu 10. Zato sam flashovanje image iz Gizmovog posta.
Flash ujedno uradi i factory reset. Bekapuj šta mislis da ti treba sa user particije. Nije neophodno zakljčavati bootloader. Ukoliko upadne u bootloop samo ga ugasi pa ponovo upali.

ead9e572f3967f28025a40925bff14e4.jpg

54452a4e78ea99cbce79174fba43e40e.jpg

4be6dab499490d8e7371f27c2c850bed.jpg

36540b54842716920af981dcc80032ad.jpg

Lizalica ☺

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416063200670.png
    uploadfromtaptalk1416063200670.png
    109.7 KB · Pregleda: 137
Neznam dali da ga rutujem sad? Pretpostavljam da Xposed ne radi ovde? Dali ste vi rutovali?

Nisam ga rootovao. Nema potrebe. Xposed ne radi sa ART.

Stigao mi danas 5.0.1 Update. Sve radi kao podmazano. I dalje fantastičan tablet. Kvalitet izrade vrh, display takodje. Sada je verovatno best buy tablet u klasi od 10 inča.

Jel zna neko gde mogu naci tastaturu za ovaj tablet? Ili ako neko hoce da proda svoju ako mu ne treba? Tako nesto sa slike me zanima.
Free-Shipping-Ultra-Slim-Aluminum-Bluetooth-Wireless-Aluminium-Keyboard-Case-Cover-Stand-For-Goo.jpg

ne znam da li je dozvoljeno reklamiranje,pa cu pisati ovako

imas one zuto crne,imaju megastore u uscu
isto i one crvene,isto velika radnja u uscu
i one plave slovence,isto u uscu
one sto su i na webu i na zemlji
one so imaju samo dve radnje u bg i jeftiniji su od drugih

zar je toliko tesko ukucati neku radnju i potraziti bezicne tastature?

Vrh Dno