Šta je novo?

Google Nexus 10

Sjajne vesti, samo mi je zao sto je prošlo godinu dana i sama činjenica da se već priča polako o nasledniku je u suštini presudilo nexusu 10 :-(

Sjajne vesti, samo mi je zao sto je prošlo godinu dana i sama činjenica da se već priča polako o nasledniku je u suštini presudilo nexusu 10 :-(

Iako nije prodat u mnogo primeraka, dovoljna je činjenica da je naslednik u igri, što znači da je, bar što se tiče Google-a, eksperiment bio uspešan...

Prvo da vas sve pozdravim...pošto mi je ovo prva poruka...

A sad ono zbog čega pišem...
Čekao sam Nexus 10 od kako je izašao da stigne kod nas... Imam neki novac koji je namenjen isključivo za tablet (negde oko 45 hiljada + možda još 2-3 hiljade), ali mi nije bilo hitno da ga kupujem pa sam tako čekao baš ovaj da se pojavi kod nas...
E sad u međuvremenu sam se preorjentisao na ASUS MeMO Pad FHD 10, jer sam mislio da ovaj nikad neće stići kod nas...

Ono što mi treba je vaše mišljenje o ova dva tableta...tj. koji je bolji?

Meni u suštini treba tablet od 10 inča, android, koji ću koristiti za sve po malo...muzika, filmovi, surf, slikanje, igre i neke ne tako zahtevne office poslove (čitanje, možda i editovanje nekih dokumenata...možda i neke prezentacije i tako to...).

Čekao sam Nexus 10 od kako je izašao da stigne kod nas... Imam neki novac koji je namenjen isključivo za tablet (negde oko 45 hiljada + možda još 2-3 hiljade), ali mi nije bilo hitno da ga kupujem pa sam tako čekao baš ovaj da se pojavi kod nas...
E sad u međuvremenu sam se preorjentisao na ASUS MeMO Pad FHD 10, jer sam mislio da ovaj nikad neće stići kod nas...

Meni u suštini treba tablet od 10 inča, android, koji ću koristiti za sve po malo...muzika, filmovi, surf, slikanje, igre i neke ne tako zahtevne office poslove (čitanje, možda i editovanje nekih dokumenata...možda i neke prezentacije i tako to...).

U istoj sam nedoumici, i ja sam rešio da sačekam malo. Prvo, očekujem dosta od sl.generacije ASUS-a koji su, što već predstavljeni, što tek biti od 04.09.na IFA-Berlin. Drugo, poučen odličnim iskustvom sa Note10.1 tabletom, voleo bih videti i njegovog naslednika, kao naslednika Nexus 10 (koji se očekuje do kraja godine). I, konačno, procesori u N10 i FHD10 pripadaju prethodnoj generaciji SoC, i koliko za mesec dva kreće od ARM-a Tegra4/S800 ili Intela bejtrejl platforma, pa je to razlog više sačekati. Ako ti se baš žuri, razmisli o Note 10.1 tabletu, može se naći na oglasima u 3g varijanti za 350eura, i kasnije se može prodati za malo manje novce, ima za nijansu slabiji SoC, dosta bolje trajanje baterije od N10, i pitanje je za koje ćeš pare moći kasnije prodati N10 kada dođe vreme za zamenu.

Prvo, hvala na odgovoru. :)

E sad, što se tiče ovog Note 10.1 modela sa 3G, ta stavka što ima 3G mi nije toliko bitna. Pored toga, tablet neću moći da prodajem nareden 3 god. (da ne objašnjavam zašto je tako) i nije mi bitno toliko što ću izgubiti na ceni kod ovih drugih modela.
Druga stvar je da mi se ne žuri preterano mnogo...recimo da do kraja oktobra treba da završim kupovinu...
Ono što jeste bitno je to da je Nexus 10 ipak stariji model, a ovaj MeMO Pad FHD 10 koji uskoro stiže kod nas je ipak noviji...ali po njihovim specifikacijama mi deluje da Nexus ima ozbiljniju konfiguraciju (mada priznajem da nisam neki ekspert što se toga tiče...iz tog razloga i tražim vaše mišljenje :) )
I još nešto što sam primetio kod MeMO Pad FHD 10 je da nema hdmi priključak...tj. bar u specifikaciji piše tako?

Moguće je da nema, ako nema sigurno ima mhl ili slim korektor u usb izvedbi, tako da je na tebi samo da kupiš odgovarajući kabl. Ovo bolje da potvrdi neko ko je siguran u to. S druge strane čekaj zadnji trenutak za kupovinu, pa se onda možeš javiti ovde. Ja da moram da biram sada, pre bih izabrao N10, ali bih bar još jednom dobro izvagao za i protiv jednog i drugog...

Baterija na Nexus10 je jako losa za jednog brandname proizvodjaca, koliko se secam drzi oko 7 sati. Verovatno je razlog vrlo visoka rezolucija, ali sto se mene tice dovoljno je i 1080p kao sto ima Asus. Jedino jos da vidimo koliko njemu traje baterija.

Pre bi isao na ovaj Asus, ali kao sto ti rece covek bolje cekaj da vidis kako ce se on pokazati.. N10 je super, ali pored toga sto kaze Airmax za bateriju, msm da su se ljudi zalili i da je poprilicno trom i da u nekim situacijama ima izrazen lag, uzrok toga je verovetno slabiiji SoC u odnosu na visoku rezoluciju koju treba da gura.. Dok se kod Asusa ne mora brinuti zbog toga, Intel u njemu je dovoljno mocan da gura android bez problema sa 1080p. . .

Baterija na Nexus10 je jako losa za jednog brandname proizvodjaca, koliko se secam drzi oko 7 sati. Verovatno je razlog vrlo visoka rezolucija, ali sto se mene tice dovoljno je i 1080p kao sto ima Asus. Jedino jos da vidimo koliko njemu traje baterija.

Slazaem se, i ja bih pre isao na 1080p i bolje trajanje baterije nego na ovu 2560x1600. Ionako jos nemamo dovoljno fhd aplikacija a igrice optimizovane za 2560x1600 mislim da na play store-u ne postoje niti su u najavi.

Slazaem se, i ja bih pre isao na 1080p i bolje trajanje baterije nego na ovu 2560x1600. Ionako jos nemamo dovoljno fhd aplikacija a igrice optimizovane za 2560x1600 mislim da na play store-u ne postoje niti su u najavi.

Najavio ih je Google kad je prezentovao Nexus 10, ali ubrzo ih zaboravio.. :D

Hvala na informaciji.
Na temi o ASUS MeMO padu FHD 10 nije bilo naznačeno da ima HDMI pa rekoh da pitam...mada mi je skroz logično da ima...
Imam još jedno pitanje za tebe...kad očekuješ da se pojavi na našem tržištu? I još jedno :D...kolika će otprilike biti cena za model od 32G?

Što se tiče razmišljanja šta kupiti, moram da priznam da ste mi pomogli...i hvala vam :)
Verovatno ću ići na ASUS MeMO pad FHD 10, ali ću sačekati još malo da vidim kako će se on pokazati.
Ipak se radi o novijem proizvodu i jedina prednost N 10 mi sad deluje rezolucija koju ima...a mislim da na tabletu od 10 inča ta razlika sigurno ne može da se primeti...

Nisam siguran koliko je dobar izbor Asusa u ovom slučaju, zbog Intel procesora. Mnoge igre koriste native code koji je uglavnom za ARM procesore i postoji mogućnost da ne rade na uređaju sa Intelovim procesorom.
Raspitaj se jos malo pre kupovine. Uređaj kao uređaj jeste fenomenalan, ali mi se čini da je Asus izabrao pogrešan procesor.

Ok. Sačekaću da se pojavi kod nas i da ga ljudi testiraju i daju svoje utiske pa ću onda odlučiti...
Kao što rekoh ne žurim nešto preterano mnogo sa kupovinom...nadam se da će do kraja septembra već biti više informacija o ovom Asusovom modelu...
Hvala i tebi!

Ok. Sačekaću da se pojavi kod nas i da ga ljudi testiraju i daju svoje utiske pa ću onda odlučiti...
Kao što rekoh ne žurim nešto preterano mnogo sa kupovinom...nadam se da će do kraja septembra već biti više informacija o ovom Asusovom modelu...
Hvala i tebi!

Pojavio se kod nas, pogledaj temu za Asusa. Cena je koliko se sećam 34.990,00 din.

Video sam to, ali koliko znam još uvek nije stigao u ovim većim prodavnicama niti ga je neko kupio ili testirao od naših...
Video sam i za cenu, koja je po meni odlična, ali verujem da je to za model od 16G...mene interesuje koliko će koštati model od 32G?

Nikakve posebne, osim što imam na raspolaganju verovatno dovoljno novca da kupim ovaj od 32G :D...a taj novac mogu samo na tablet da potrošim...
+ ako se ne varam, podržava micro sd kartice do 32G, a fala bogu od viška ne boli glava...;)

Nikakve posebne, osim što imam na raspolaganju verovatno dovoljno novca da kupim ovaj od 32G :D...a taj novac mogu samo na tablet da potrošim...
+ ako se ne varam, podržava micro sd kartice do 32G, a fala bogu od viška ne boli glava...;)

Ok, ako je tako samo napred... Kazem cisto zbog toga sto mislim da to ako je od 16GB ne bi trebala da ti bude prepreka za kupovinu..

Nego kad vec pricamo o ovim tabovima od ~10 incha, sta je problem da imaju full size usb.. Poput Acer Iconie A500... :)

Pa Neptun jeste veća prodavnica, tj. lanac.
A za taj novac viška, da li si razmišljao možda da kupiš neku futrolu? Iz mog iskustva, sa tableta svaki dan treba brisati prašinu, plus će ti bizi zaštićeniji u slučaju da ti ispadne.

Neće 16G sigurno da bude prepreka, baš zbog toga što ima slot za micro sd...tako da ako se ovaj tablet pokaže kao dobar, uzimam ga...
A što se tiče futrole...naravno da sam razmišljao. Nisam siguran za koliko će cena biti viša za model od 32G u odnosu na model od 16G...ali sumnjam da će biti za čitavih 10000...
A pošto na raspolaganju imam negde oko 45000, mislim da za te novce mogu da kupim ovaj od 32G + neku možda jeftiniju futrolu (do 2000-2500).

Još uvek vagam i čekam utiske, kao i cenu za ovaj model od 32G. U svakom slučaju hvala svima na pomoći! ;)

Video sam to, ali koliko znam još uvek nije stigao u ovim većim prodavnicama niti ga je neko kupio ili testirao od naših...
Video sam i za cenu, koja je po meni odlična, ali verujem da je to za model od 16G...mene interesuje koliko će koštati model od 32G?
Kod nas nece biti modela sa 32 GB. Ako ima jos pitanja molim vas da ih postavljate na temi za Memo Pad FHD 10.

Koga jos interesuje Nexus 10, pojavio se kod jedne poznate domace firme za 45000din (400e).

Ja sinoċ bio u VelikomPrasku u Ušċu i rekli su da ċe danas dobiti i da ċe me zvati. Nisu zvali :(

Ja sam odustao. Ipak je to sad već poprilično "matora" mašina. Novi se očekuje uskoro zato je i oborena cena toliko.

Nasi genijalni trgovci, posto se kod nas tek pojavio, ima da drze cenu kao da je nov.

Stigao KitKat :)

Prilozi

• Screenshot_2013-11-14-01-43-29.png
    Screenshot_2013-11-14-01-43-29.png
    149.8 KB · Pregleda: 151
Vrh Dno