Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ali ako se kupi na KP ispada skuplje jer mora da se plati poštarina
Ja sam na KP proslog meseca kupio 2 koriscena Globaltel broja. 200 dinara po broju, plus preporucena posiljka 200 dinara i provizija, iznelo me sve oko 650 dinara. Prodavac mi je rekao da su kartice od prosle godine, to mi je bilo najbitnije kada sam ih kupovao. Kada mi je stigla posiljka, odmah otisao na smisli broj, tj. promenio brojeve odstampane na kartici i otisao da ih registrujem u mt:s poslovnicu. Drugog dana otisao do A1, podneo Zahtev i broj je bio prenet.

Nisam imao Globaltel broj kod sebe, a da kupujem na trafici za 299 RSD i da cekam i strepim da li cu uhvatiti Novu Godinu za prenos, nisam hteo. Ovo mi je bila najjefitinija varijanta. Ne verujem da bi mi kartica sa trafike zavrsila posao, jer bi to bio nov broj.

Preneo sam broj u Globaltel, aktivirao freepaid, a kako se dobijaju 200gb za prenos broja ? I kako ide na kraju meseca kada hocu da predjem na drugi paket , prosto pred kraj meseca aktiviram taj drugi , kako bi mi ostali gb koje imam ?

Kako se dobijaju 200gb za prenos broja?
Zoveš call centar da ti nameste ili im pišeš na fb, eventualno mejl.
Kako ide na kraju meseca kada hocu da predjem na drugi paket , prosto pred kraj meseca aktiviram taj drugi , kako bi mi ostali gb koje imam ?
Tako je, i gledaš da nemaš dovoljno kredita za Freepaid zbog automatske obnove*, da bi uplatio dodatak sa internetom ili kombinacijom uz jedinice. Dodaci važe do poslednjeg dana u istoj satnici kao kod datuma aktivacije.
*Automatsku obnovu možeš i da isključiš, te ne brineš o potrošnji kredita.

Ja sam na KP proslog meseca kupio 2 koriscena Globaltel broja. 200 dinara po broju, plus preporucena posiljka 200 dinara i provizija, iznelo me sve oko 650 dinara. Prodavac mi je rekao da su kartice od prosle godine, to mi je bilo najbitnije kada sam ih kupovao. Kada mi je stigla posiljka, odmah otisao na smisli broj, tj. promenio brojeve odstampane na kartici i otisao da ih registrujem u mt:s poslovnicu. Drugog dana otisao do A1, podneo Zahtev i broj je bio prenet.

Nisam imao Globaltel broj kod sebe, a da kupujem na trafici za 299 RSD i da cekam i strepim da li cu uhvatiti Novu Godinu za prenos, nisam hteo. Ovo mi je bila najjefitinija varijanta. Ne verujem da bi mi kartica sa trafike zavrsila posao, jer bi to bio nov broj.
Ja sam kupio novu karticu na kiosku sredinom oktobra za 300 dinara i 2 meseca će biti uskoro kako bih broj preneo u A1. U svakom slučaju i takva kupovina je odlična, rešava ova 2 meseca čekanja.

Preneo sam broj u Globaltel, aktivirao freepaid, a kako se dobijaju 200gb za prenos broja ? I kako ide na kraju meseca kada hocu da predjem na drugi paket , prosto pred kraj meseca aktiviram taj drugi , kako bi mi ostali gb koje imam ?

Ja od prvog dana imam aktivnu automatsku obnovu i nisam menjao paket od 8 gb i zadovoljan.
Svakog 21 ili 22 u mesecu mi se obnavlja.

Ne samo od banaka, već zezaju verifikacione poruke od raznoraznih sajtova :)

Ja 3 broja imam godinama i stizu poruke i od banaka, registracija na sajtovima...Verujem da ljudi koji su pisali su imali problema ali treba videti da to nema veze sa rcs podesavanjem u samoj aplikaciji za poruke...

Meni se ne dopada što je minimalan iznos dopune 500rsd. Ne bi mi to bio problem da ne ističe...
Zbog 100 dinara na primer koji mi nekada zatrebaju za nešto, uplatim 500 i posle ne iskoristim i propadne 😏

Meni se ne dopada što je minimalan iznos dopune 500rsd. Ne bi mi to bio problem da ne ističe...
Zbog 100 dinara na primer koji mi nekada zatrebaju za nešto, uplatim 500 i posle ne iskoristim i propadne 😏

200 din je min uplata u Globatel.

Prilozi

• Screenshot_20241206_173010_Opera.jpg
    Screenshot_20241206_173010_Opera.jpg
    411.5 KB · Pregleda: 24
Na kiosku, to mi nije praktično.
Mislio sam na dopunu karticom...
U A1 recimo može 200 online da se dopuni.

Ja sam kupio novu karticu na kiosku sredinom oktobra za 300 dinara i 2 meseca će biti uskoro kako bih broj preneo u A1. U svakom slučaju i takva kupovina je odlična, rešava ova 2 meseca čekanja.
Ja nisam mogao da cekam decembar pa sam se odlucio na kupovinu preko KP-a. Ja sam prvo registrovao ona dva broja i preneo ih. Sa svim troskovima, cena po kartici me je iznela oko 320 dinara.

obratite pažnju, imaju nekih sistemskih problema, kući imamo 5 globaltel broja, na dva nije automatski aktiviralo paket, na jednom je čak u sred trajanja paketa prestao da bude aktivan i skidalo novac sa dopune od kartice, sve dok nije nestalo skoro 1200 din, ne bi ni primetili da nije supruga probala da pozove i izbacilo joj da nema dovoljno kredita za poziv.
A za pohvalu je što su iz kol centra odmah znali o čemu se radi i rešili za 5 minuta.....

sad gledam da reaktiviram moj paket i ne vidim više onu povlašćenu cenu za 850 din već stoji 999 din, jel kod vss ostalih isto tako ili da zovem kol centar?

sad gledam da reaktiviram moj paket i ne vidim više onu povlašćenu cenu za 850 din već stoji 999 din, jel kod vss ostalih isto tako ili da zovem kol centar?
Ja sam nedavno imao sličnih problema i zvao sam kol centar. Rešili su vrlo brzo i sada mi je sve normalno. Isto koristim Freepaid sa povlašćenom cenom i trenutno sam na 899 RSD.

@Bonafides Kada si promenio broj na Globaltel sajtu, u mts si otišao da registruješ taj novi broj što si smislio, jel tako? Da li može direktno novi smišljen broj da se registruje u A1 bez predhodne registracije u mts?

@Bonafides Kada si promenio broj na Globaltel sajtu, u mts si otišao da registruješ taj novi broj što si smislio, jel tako? Da li može direktno novi smišljen broj da se registruje u A1 bez predhodne registracije u mts?
Da, istog dana kada mi je stigla posiljka na Globaltel sajtu sam promenio broj, jer onaj sto sam dobio bio je tezak za pamcenje. Broj je promenjen uspesno. Sutradan sam otisao do mt:s poslovnice da registrujem nov broj, samo sto sam markerom precrtao stari broj i iznad njega napisao novi broj. Dobio sam i 20 GB koje nisam koristio, jer sam odmah, sutradan, broj preneo u A1.

Sto se tice drugog pitanja, trebalo bi da moze, ali radnici A1 su prilicno aljkavi kada popunjavaju Zahtev za neregistrovane korisnike, 2 puta sam to osetio na svojoj kozi (i oba Zahteva su mi odbijena) i mislim da je bolja varijanta da se prvo registruje u mt:s-u.

Ako prebacujete neregistrovan broj obavezno treba da imate serijski broj
SIM kartice ICCID i PUK kod i da se oba podatka pravilno unesu u zahtevu
za prenos broja.

Ja prebacio pre nedelju dana broj iz mtsa u Globaltel, registrovan broj, i ne mogu da verifikujem RCS niti stižu poruke iz banke za potvrdu onlina kupovina. Jel to uvek problem sa Globaltelom ili mogu da reše to ovi iz kol centra?

Ja prebacio pre nedelju dana broj iz mtsa u Globaltel, registrovan broj, i ne mogu da verifikujem RCS niti stižu poruke iz banke za potvrdu onlina kupovina. Jel to uvek problem sa Globaltelom ili mogu da reše to ovi iz kol centra?
RCS ne koristim, ali koliko sam odavde saznao Globaltel ne podržava to još uvek (možda i grešim), a za poruke od banke, idi do banke i obavesti ih da si broj prebacio na Globaltel. Ja sam imao isti problem kada sam prešao, otišao do Intese, oni tamo nešto promenili u sistemu i od tada sve normalno stiže.

RCS ne koristim, ali koliko sam odavde saznao Globaltel ne podržava to još uvek (možda i grešim), a za poruke od banke, idi do banke i obavesti ih da si broj prebacio na Globaltel. Ja sam imao isti problem kada sam prešao, otišao do Intese, oni tamo nešto promenili u sistemu i od tada sve normalno stiže.
RCS ćaskanja rade:

Screenshot_20241208_104135_com_google_android_apps_messaging_RcsSettingsActivity.jpg
OTP kodovi i SMS poruke o prilivu/odlivu uredno stižu (Banka Poštanska štedionica).

Super, ja baš pre pitah ima li problema sa notifikacijama kod prenetih brojeva kao pre, kažu nema, sad opet čitam da ima.

Kupi još jedan broj i "dobacuj se" kreditom s jednog na drugi. Nema provizije, a produžava se važenje kredita.
To znači može, teoretski sa bilo kim odavde ko je na Globaltelu, prebacim 500 din. sa mog broja, taj neko mi ih vrati i važenje kredita se produži kao kod redovne dopune?

Meni se to desilo kada sam A1 060 broj preneo u Globaltel.
Možda nekih nedelju dana je prošlo i od jednom je proradio iMessage na iOS-u, počele da stižu poruke ... itd.
Banke sam morao da obavestim o tome, da bi stizale njihove poruke.
U OTP su odmah u call centru znali i rešili, u RF nisu imali pojma pa sam morao u poslovnicu, tamo isto nisu znali ni šta je Globaltel ali u drugoj poslovnici su rešili. U Unicredit ne stiže token za mBank ali mogu da izdiktiraju usmeno preko call centra, ostalo (priliv odliv) radi. U Erste stižu poruke.

Super, ja baš pre pitah ima li problema sa notifikacijama kod prenetih brojeva kao pre, kažu nema, sad opet čitam da ima.

To znači može, teoretski sa bilo kim odavde ko je na Globaltelu, prebacim 500 din. sa mog broja, taj neko mi ih vrati i važenje kredita se produži kao kod redovne dopune?

1. Kako se kome "zalomi"...

2. Nije ti potrebno 500 dinara - moze sa 50 :)

Vrh Dno