Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

mts nema VoLTE ni za sve postpaid tarife, niti za sam mts prepaid.

Ja sam im juce poslao mejl sa upitom: Zbog cega mreza pada prilikom uspostave poziva sa 4G na E i svi pozivi/razgovori se odvijaju iskljucivo u E opsegu (GSM) umesto da skalira sa 4G na 3G i tu da se odvijaju pozivi???!!!
Odgovorila mi neka teta da oni, za sada, ne poseduju VoLTE i da ce u neko doba to biti uvedeno :O :O :O

Vasionooo cujes li jeee :( :( :(
Pozivi ne mogu da rade u isto vreme sa EDGE (E) pozivi se odvijaju preko UMTS ili GSM mreže ali kad rade preko GSM, istovremeni EDGE prenos podataka nije dostupan

^ covek se pita zasto pozivi padaju sa 4g na 2g, umesto da ostanu na 3g, kad vec nema VoLTE.

Zbog cega mreza pada prilikom uspostave poziva sa 4G na E i svi pozivi/razgovori se odvijaju iskljucivo u E opsegu (GSM) umesto da skalira sa 4G na 3G i tu da se odvijaju pozivi???!!!
Neizvodljivo je. HD voice ćeš na 4G da imaš kroz 2.5G kada nije aktivan VoLTE. Ako ti je konekcija 3G, tek onda može HD voice na 3G.
Odgovorila mi neka teta da oni, za sada, ne poseduju VoLTE i da ce u neko doba to biti uvedeno
Verovatno kada se bude krenulo sa uvođenjem 5G, što znači ništa pre polovine naredne godine, ali im se u principu nikad ne žuri pa će taktizirati i oko toga, kao što su tek pre par godina uveli 4G na pripejdu (prim. aut. mts).

Ja sam im juce poslao mejl sa upitom: Zbog cega mreza pada prilikom uspostave poziva sa 4G na E i svi pozivi/razgovori se odvijaju iskljucivo u E opsegu (GSM) umesto da skalira sa 4G na 3G i tu da se odvijaju pozivi???!!!
Odgovorila mi neka teta da oni, za sada, ne poseduju VoLTE i da ce u neko doba to biti uvedeno :O :O :O

Vasionooo cujes li jeee :( :( :(
Ni mts prepaid nema 3G pozive. Odmah ide na 2G poziv, cak sta vise nekad i posle prekida ostane duže na 2G dok se seti da ima i 4G. Zašto kako, to niko ziv ne zna...

Ni mts prepaid nema 3G pozive. Odmah ide na 2G poziv, cak sta vise nekad i posle prekida ostane duže na 2G dok se seti da ima i 4G. Zašto kako, to niko ziv ne zna...
Mtel cg u srb romingu rade 3g pozivi nekada nekada ne i to sam primetio

^ covek se pita zasto pozivi padaju sa 4g na 2g, umesto da ostanu na 3g, kad vec nema VoLTE.
Upravo tako. Prosto i jednostavno.
Neizvodljivo je. HD voice ćeš na 4G da imaš kroz 2.5G kada nije aktivan VoLTE. Ako ti je konekcija 3G, tek onda može HD voice na 3G.

Verovatno kada se bude krenulo sa uvođenjem 5G, što znači ništa pre polovine naredne godine, ali im se u principu nikad ne žuri pa će taktizirati i oko toga, kao što su tek pre par godina uveli 4G na pripejdu (prim. aut. mts).
Nit mi treba 5G niti babe a ni zabe. Hocu da mi poziv skalira sa 4G na 3G i tu, u 3G polju, da se obavljaju razgovori u HD kvalitetu a ne da me muljnu u 2G/GSM opseg gde razgovor zvuci kao na fiksnom pre 30-40 godina pa jos treba i 0 da pritisnem (steta sto ne moze da se okrene brojcanik)...
3G mrežu definitivno i kod nas polako gase u korist 4G mreže na iste frekvencije.
3G i 2G ima kod nas da gruvaju jos jedno 10-20 godina sve dok ne izumru pojedine generacije koje koriste iskljucivo i samo GSM mobilne :(
A 4G i 3G uopste nemaju isti frekventni opseg...

Prilozi

• Screenshot_20241130_114759_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    Screenshot_20241130_114759_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    53.6 KB · Pregleda: 26
Presao sam iz A1 u globaltel i generalno sam zadovoljan, jedino mi ne prolaze sms od PayPal-a. Da li je neko imao takvih problema i uspeo da resi?

Presao sam iz A1 u globaltel i generalno sam zadovoljan, jedino mi ne prolaze sms od PayPal-a. Da li je neko imao takvih problema i uspeo da resi?
To je jedan od problema za sada nerešiv, na žalost. Ja sam probao, ni meni ne radi, sreća pa ne koristim PP...

Da li se moze Globaltel kartica koristiti za Internet u ruteru MF293N koji daje A1?

Koliko košta nova Globaltel SIM kartica na kiosku, da li isto 500 dinara kao i ostali operateri? I kad se smisli broj na sajtu da li odmah mora neki freepaid da se odabere ili može kasnije

To znam, nego koliko košta nova kartica na kiosku? I da li ima nekog početnog kredita?

Hvala na odgovoru. A posle koliko vremena može da se prenese Globaltel broj u drugu mrežu?

To znam, nego koliko košta nova kartica na kiosku? I da li ima nekog početnog kredita?
Kod mene u gradu se teško može pronaći kartica na kiosku.
Otišao sam do MTS poslovnice, kupio karticu po ceni od 299 dinara i odmah su mi registrovali broj.
Kada sam aktivirao karticu, dobio sam:

1. 50 minuta/SMS,
2. 5 GB interneta,
3. 50 dinara kredita i
Ova promocija važi 7 dana.
*Zbog registracije broja, dobio sam dodatnih 20 GB interneta koji važi 20 dana.
Hvala na odgovoru. A posle koliko vremena može da se prenese Globaltel broj u drugu mrežu?
Prenos broja se može realizovati posle 2 meseca provedena u staroj mreži (pre je bilo 3 meseca).

Sve lepo pise na sajtu - kartica moze da se naruci i online ( 299 dinara )
Dobija se bonus dobrodoslice.

Broj moze da se prenese ako je aktivan dva meseca

Kome treba na KP moze da kupi vec aktivne kartice tj. brojeve koji odmah mogu da se prenesu u drugu mrezu.

Ne citas sta sam napisao :(

Kome treba moze da kupi vec aktivne kartice tj. brojeve koji odmah mogu da se prenesu u drugu mrezu !!!

( prelazak iz druge mreze u Globaltel kada se uz aktivaciju Freepaid paketa dobija bonus 200GB , ili prelazak u A1 kada se dobija Mega - godinu dana za "dz" )

Nazad
Vrh Dno