Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

@Matrix69 Proveri na svom nalogu na globatel sajtu da li je isključeno.
@slaksm radi ulogovah se iako dosad,aktivirao samo razgovore za 225d.Juce iz dosade pustim im mail da mi pojasne kako tacno,ide prenos broja.I danas mi stize odgovor do u najsitniji detalj,kad bude bilo kako da to odramim zaista nemogu dase zalim sve pise.Sad videh gore desno ispod broja pise Registruj se.I to moram u Topoli pokusao sam na Guglu da nadjem sta je to ministarstvo nateralo,da preduzmu taj korak ali nema nigde.Tj hocu da kazem pitam sta je razlog koji natero ministra,da pripejd brojevi morju biti registrovani?A zvao sam i Yettel i pitam lika iz Call Centra kaze ne vi netrebate,vec samo korisnici na dopunu"...ali niko da pojasni zasto cemu to sad :unsure:

@Matrix69 Proveri na svom nalogu na globatel sajtu da li je isključeno.
@slaksm da ne ispadne da opet citiram sebe sto neko napisa u aplikaciji taj slajder za obnovu,stoji stalno pre aktivacije ga iskljucim i aktiviram.E posle nek se vraca koliko hoce,ali ga na sajtu nema to jest ima ali je iskljucen kao i sto treba...tamo gde sam ga u aplikaciji iskljucio.Malopre citah u zakonu o registraciji da ce prvo morati po poslovnicama,ili retko koji provajder putem Call Centra,a kasnije ce omoguciti i omlayn.A cim sam se ulogovao brojem na Globaltel sajt,pise ispod broja Registruj se kliknem na to i otvori se web forma za registraciju popunim lepo (cak ima i moje mesto selo,kako god) i stikliram da sam saglasan sa uslovima...kloknem na registruj se cvrc nece...znaci Globaltel jos nije osposobio web formu za registraciju :(

Strpite se još malo. Yettel je juče promenio poruku u aplikaciji iz „registracija nije moguća na ovom nalogu" u „potrebno je da povežeš mejl" i Globaltel će verovatno ubrzo da pusti online formu.

Globaltel će verovatno ubrzo da pusti online formu.
Registracija valjda zahteva i nekakvu proveru identiteta, što je i svrha tog zakona.
Forma se mogla popuniti pre nekog vremena, pa su me zvali posle nedelju dana, ali sam u međuvremenu registrovao u mts poslovnici uz ličnu kartu.

Registracija valjda zahteva i nekakvu proveru identiteta, što je i svrha tog zakona.
Forma se mogla popuniti pre nekog vremena, pa su me zvali posle nedelju dana, ali sam u međuvremenu registrovao u mts poslovnici uz ličnu kartu.
Naravno da proveravaju identitet. Kad ti post exsspres dostavi saglasnost na potpis radnuk traži ličnu kartu na uvid da utvrdi da li se podaci slažu. Pa je tek onda daje da potpišeš.

Da, samo me zanima kako misle to da odrade skroz online. 🤔 Mene su zvali telefonom posle formulara, ali sam već odradio lično.

Da, samo me zanima kako misle to da odrade skroz online.
Kod Yettel-a priložiš slike lične karte i ako se ne varam snimak lica (nisam siguran jer nisam prolazio kroz tu proceduru.)

Naravno da proveravaju identitet. Kad ti post exsspres dostavi saglasnost na potpis radnuk traži ličnu kartu na uvid da utvrdi da li se podaci slažu. Pa je tek onda daje da potpišeš.
Meni je postar doneo paket i samo trazio da potpisem. Nikakav dokument nije trazio za proveru identiteta. Obican papir sa iskucanim tekstom gde pise da sam registrovani korisnik.

Da, samo me zanima kako misle to da odrade skroz online. 🤔 Mene su zvali telefonom posle formulara, ali sam već odradio lično.

Pretpostavljam dostavljanjem na njihov mail ili dodavanjem sekcije za postavljanje očitane lične karte ili slikane LK, i (ili) video pozivom.

Meni je postar doneo paket i samo trazio da potpisem. Nikakav dokument nije trazio za proveru identiteta. Obican papir sa iskucanim tekstom gde pise da sam registrovani korisnik.

Kad je to bilo? Ja sam ovo odradio sad u oktobru. Možda te poštar zna ili je zaboravio to da uradi, ili ga mrzelo pa samo tamo čekirao da je proverio identitet.

Ako uzmemo u obzir da se za ulazak u Globaltel nalog dostavlja sms pin, onda isti ujedno ima karakter potpisa i potvrde identiteta.

Pretpostavljam dostavljanjem na njihov mail ili dodavanjem sekcije za postavljanje očitane lične karte ili slikane LK, i (ili) video pozivom.

Kad je to bilo? Ja sam ovo odradio sad u oktobru. Možda te poštar zna ili je zaboravio to da uradi, ili ga mrzelo pa samo tamo čekirao da je proverio identitet.
Pocetkom juna.

Ako uzmemo u obzir da se za ulazak u Globaltel nalog dostavlja sms pin, onda isti ujedno ima karakter potpisa i potvrde identiteta.
@uji i ja tako mislim juce je web forma trazila sve,osim broja licne karte.Treba Ime Prezime zatim Ulica i Broj(mesta stanovanja),pa ispod dole mesto ima onaj padajuci meni i postanski broj mesta koje je uneto.E onda dole stikliras,da prihvatas njihove uslove (zaboravio sam) treba i JMBG iz Licne karte.Sve sam to popunio kako treba,ali klikom na Registruj zadnje na dnu forme na sajtu,jednostavno se ne desava nista.Istini za volju pokusacu i veceras,koliko da postedim sebe odlaska u Topolu zarad jedne obicne registracije.A i sve operatere ne razumem sinoc na sajtu Ministarstva za Telekomunikacije citam,oni su to ubacili u zakon jos u Februaru ove godine,e sad kad je pri kraju rok od 1godine svi navrat-nanos registracija :)

@uji i ja tako mislim juce je web forma trazila sve,osim broja licne karte.Treba Ime Prezime zatim Ulica i Broj(mesta stanovanja),pa ispod dole mesto ima onaj padajuci meni i postanski broj mesta koje je uneto.E onda dole stikliras,da prihvatas njihove uslove (zaboravio sam) treba i JMBG iz Licne karte.Sve sam to popunio kako treba,ali klikom na Registruj zadnje na dnu forme na sajtu,jednostavno se ne desava nista.Istini za volju pokusacu i veceras,koliko da postedim sebe odlaska u Topolu zarad jedne obicne registracije.A i sve operatere ne razumem sinoc na sajtu Ministarstva za Telekomunikacije citam,oni su to ubacili u zakon jos u Februaru ove godine,e sad kad je pri kraju rok od 1godine svi navrat-nanos registracija :)
E tek sada nista ne kontam sinoc sam probao sa Mozill-e,e sada lepo otvorim Google Chrome pregledac.I popunim na Globaltel sajtu ulogovan,onu formu pise Registruj se.Kada sam kliknuo na Registruj na ekranu Laptopa,sam sajt napisa "Uspesno ste podneli zahtev za registraciju" ma sta to znacilo?Registraciju cega jer onde se trazi i broj telefona 067/XXXXXXX,dakle registraciju cega broja ili na sam sajt zna li ko :unsure:

Registraciju broja.

Poštar je doneo posle 2-3 dana da se potpiše saglasnost i broj je bio registrovan odmah sutradan uz poklon 20gb neta.
E sada je Globaltel promenio malo to,nazovem danas Korisnicki Servis da pitam sta se desava sa time.Potrefi se neka ljubazna sluzbenica i nadje moj zahtev caskom,i kaze hajde da jos jednom prodjemo formu...koliko da proverimo.Receno-ucinjeno sve se slaze i na kraju razgovora,ostavi mi ja zapisem onaj kod za pracenje tipa PEXXXXXXRS.Ali ne lezi vraze ovo je neki kod PX pa brojevi i na kraju RS,razbio sam se od Guglanja ali prefiks za posiljku PX po Guglu jednostavno nema,isprobao sam na Laptopu zilion onix onlayn formi bezuspesno.I na kraju sta cu nazovem ih opet to im je na kraju i radno mesto pomoc klijentima,za sve.Potrefi se neka druga i kaze mi koleginica vam je dala tacan broj paketa,ali morate vi otici do poste i videti jeli paket stigao ili ne...kad stigne potpisite jedan primerak se vraca drugi ostaje vama.Srecom meni rodjaka radi u posti pa cu to lako,ali ne razumem koja je vrsta posiljke kad kpristi PX umesto standardno PE :unsure:

@Matrix69 To je kod Post Express, oni to donose.
@slaksm sve je u redu u Sredu je stiglo ovde u postu 2 papira,ja otisao potpisao jedan meni ide a drugi vracen njima.Cim stigne tako registrovan i pada cast 20Gb od Globaltela,procitah onaj papir kuci pisu podatci koje sam ja naveo i kao ako zloupotrebim ili bese cak izgubim taj broj...gubim svako pravo na njega tako nekako.Izgleda ovima glavesinama dosadno,pa izmisljaju razne gluposti.I bez sveg cimanja isto to bi se desilo,nekaze nas narod dzabe "Zaludan pop i goveda krsti" :unsure:

PX kod je za pošiljke sa povratnicom iliti slanje dokumentacije koju potpisuješ i vraća se pošiljaocu.

@slaksm radi ulogovah se iako dosad,aktivirao samo razgovore za 225d.Juce iz dosade pustim im mail da mi pojasne kako tacno,ide prenos broja.I danas mi stize odgovor do u najsitniji detalj,kad bude bilo kako da to odramim zaista nemogu dase zalim sve pise.Sad videh gore desno ispod broja pise Registruj se.I to moram u Topoli pokusao sam na Guglu da nadjem sta je to ministarstvo nateralo,da preduzmu taj korak ali nema nigde.Tj hocu da kazem pitam sta je razlog koji natero ministra,da pripejd brojevi morju biti registrovani?A zvao sam i Yettel i pitam lika iz Call Centra kaze ne vi netrebate,vec samo korisnici na dopunu"...ali niko da pojasni zasto cemu to sad :unsure:
Policiji dosta olakšava i onako najlakši način ulaženja u trag od sitnih dilera pa do prevara u oglasima.

Produžio kombinaciju platnom karticom sve uredno aktivirano u 2 sekunde, slucajno pogledam kredit i vidim da se datum nike produžio jel to realno?

Najzad od danas broj i zvanicno registrovan,i dobio 20Gb sto caste.Stigose 2 sms-a tu me i zvanicno obavestili,a gledam na sajtu sad pise Registrovan.Samo prostaje da uplacujem kredit,i cekam Mart i raskid u Yettelu
Screenshot.png
:)

Pa kad produžim paket i platim karticom valjda sam automatski i kredit uplatio boze dragi. U svakom slučaju prebacio 50din s jednog broja na drugi i produžio nova 3 meseca

Danas dobio sms poruku da na platnoj kartici nema dovoljno sredstava za obnovu freepaid paketa a novac skinut sa kartice!?
Jel se nekome ovako nesto desavalo?

Pa kad produžim paket i platim karticom valjda sam automatski i kredit uplatio boze dragi. U svakom slučaju prebacio 50din s jednog broja na drugi i produžio nova 3 meseca
Ne, kredit i paketi koje kupuješ nemaju veze jedno s drugim. Tako svaki pripejd radi.

Danas dobio sms poruku da na platnoj kartici nema dovoljno sredstava za obnovu freepaid paketa a novac skinut sa kartice!?
Jel se nekome ovako nesto desavalo?
Pa da li ti je obnovljen paket? Ako jeste šta te briga za poruku.

Vrh Dno