Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da ne citiram opet samog sebe danas sam bio u Topoli poslovno privatno,i usput na jednom kiosku kupim glanc novu Globaltel SIM Karticu (Broj)...doduse jedva nadjoh na jednom kiosku cena kao sto sam i pisao 300RSD.Posto imam 2 telefona Motorolu Android i jedan obican,sa tastaturom planiram...cim u Yettelu istekne UO tu idem prenos broja da ostane isti.A ovaj sto sam kupio danas kad se resim registrujem ga,uplatim bilo Freppaid ili Uzbudljivi prepaid,i taj broj ide u ovaj telefon sa tastaturom.Svejedno sta uplatim na njega,jer ovaj iz Yettela ide svakako na Freepaid tako da ovaj drugi i nemora Freepaid.Mogao sam i danas da ga aktiviram ali nisam,ne zurim nigde.Sto se tice uplata tih problema nemam jer ima dopune za Globaltel,kako u seoskoj prodavnici tako i posti...maltene oba na 2minuta lagano pesaka pa mi authentikacija nije problem.Platim kesom uplata leze,i to je to :)

Kako je moguće uopšte da te poruke ne stižu?
Ako neko pošalje sms i stigne redovno, koja je razlika tehničke strane kod OTP kodova i ostalih osim što naravno ne šalje osoba nego automatski?
Zar je to toliki problem da ne može da se reši, nevezano sada isključivo za globaltel?

Izgleda da je neki drugi protokol, poslao sam drugaru koji radi kao IT strucnjak u Erste banci da proveri kod njih bez obzira sto sam vec dobio odgovor od njih. NIS aplikacije na novom tel nemogu da koristim jer nemogu da aktiviram. SMS poruke stizu najnormalnije, taj folder se zvao verification i tu su mi stizale poruke pri prilivu sredstava, odlivu, kodovi za online transakcije i kratki kodovi za sve i svasta ....

Ljudi, koliko je meni poznato, ako prebacite broj u Globaltel, iako vam je potpuno identičan broj, da bi vam stizale verifikacione poruke iz banke (mislim i paypala) morate da odete u vašu banku lično da ih obavestite da ste promenili operatera na broju koji vam je registrovan i vezan za nalog u banci.

Iz bezbednosnih razloga blokiraju se automatski poruke iako je formalno isti broj drugi je operater, pa se to blokira da bi sprečili prevaru, ako je neko preusmerio sa vaše SIM kartice poruke na drugi SIM.

Ja sam preneo broj u Globaltel, nisam mogao da uplatim i vežem platnu karticu u Moj globaltel aplikaciji, jer mi nije stizala verifikaciona poruka iz Inteze. Otišao u Intezu, obavestio ih da sam prebacio broj, promenili u sistemu. Sada mi stižu verifikacione poruke, sve u vezi transakacija. Nije to tehnički problem Globaltela već njihove korisničke podrške jer ne kažu ljudima da moraju da obaveste banku i promene operatera u sistemu.

Poz!
Preključe pisah sa globaltel podrškom jer sam im javio povratnu informaciju da sada sms poruke o obnovi paketa stižu novmalno,
Pitao sam ih oko poruka kad vas neko zove i kad niste dostupni i da li taj ko vas je pokušao dobiti dobije poruku kad ste ponovo dostupni oni su mi rekli da te poruke stižu.
Ja testirao, stavio telefon u airplane mode, pozvao se, upalio ga no poruku o propuštenom pozivu dobio nisam kao i na drugom broju da sam ponovo dostupan poruku nisam dobio.

Jedno pitanje ako neko koristio , kako radi i dali radi ovaj dodatak na Freepaid od 1 GB global Travel i Explore , zanima me relacija sa autom ,Srbija Bugarska Turska
hvala na odgovoru

Jedno pitanje ako neko koristio , kako radi i dali radi ovaj dodatak na Freepaid od 1 GB global Travel i Explore , zanima me relacija sa autom ,Srbija Bugarska Turska
hvala na odgovoru
Ja sa bio u Bugarsku radilo je ok, vezuje se za vivacom mrežu, za Tursku ne znam.

Poz!
Preključe pisah sa globaltel podrškom jer sam im javio povratnu informaciju da sada sms poruke o obnovi paketa stižu novmalno,
Pitao sam ih oko poruka kad vas neko zove i kad niste dostupni i da li taj ko vas je pokušao dobiti dobije poruku kad ste ponovo dostupni oni su mi rekli da te poruke stižu.
Ja testirao, stavio telefon u airplane mode, pozvao se, upalio ga no poruku o propuštenom pozivu dobio nisam kao i na drugom broju da sam ponovo dostupan poruku nisam dobio.
Da nemaš uključeno u telefonu preusmeravanje poziva na neki drugi broj?

Meni je prenet broj ove nedelje iz Globaltel-a u A1 baš iz razloga što nisam dobijao verifikacione poruke (PayPal, ponekad i neki drugi servisi).

Automatski sam dobio od A1 promo Mega plan nisam morao ništa da aktiviram, a kada zatražim proveru stanja i dodataka u USSD meniju, dobijem SMS poruku gde piše da važi do oktobra 2025. godine (nije mi se deaktivirao dodatak sam od sebe kao što su ostali članovi imali iskustva u drugoj temi na forumu, a nemam ni opciju da ga deaktiviram u A1 aplikaciji, ali ću svakako pratiti stanje i reaktivirati dodatak ukoliko se to desi).

Prvi dan (kada je broj prenet iz Globaltel-a u A1) mi nisu dolazile poruke od banaka, nisam nijednu banku u kojoj imam račun kontaktirao da menjaju operatera u sistemu, i evo da kucnem ispravilo se sve samo od sebe i dobijam poruke što od banaka, pa tako i od PayPal-a i ostalih servisa.

Jedino mi je žao tog interneta u Globaltelu koji mi je baš dosta značio, ali ću verovatno prebaciti drugi broj kod njih čisto da ne razmišljam o tome. Ovo je trenutno odlična kombinacija ko ima dva broja, glavni broj u A1 zbog poruka a drugi u Globaltel za 200GB koje se dobiju prenosom.

Pravo je osveženje kad ne morate da razmišljate hoće li vam poruka stići ili ne, kada bi to ispravili odmah bi se vratio nazad nakon 2 meseca s obzirom da su ubedljivo najjeftinija mreža, ali eto pošto mi je glavni broj bio u Globaltelu sada sam makar rešio taj problem.

Meni je sa Rf bio problem da niko nije znao ni u call centru ni u poslovnici ništa o tome da ne stižu poruke kada se promeni operator dok su u OTP odmah u call centru znali šta treba uraditi.
Na kraju se ispostavilo u drugoj poslovnici da je bilo neophodno da devojka čekira neke dozole izmeðu kojih je i stizanje poruka za mBanking ili tako nešto ako sam dobro razumeo.
Nakon što je devojka za sve dozvole stavila "da" počele su stizati poruke.

Kontaktirao sam banku tj drugara koji je tamo admin i proverili su sve i poslali mi logove gde se vidi da banka salje ka operateru i da je kod njih promenjeno i sve ok. Prosledio sam mejl i cekam, bio u MTS poslovnici naravno oni nemaju nikakve veze sa Globaltelom .....

Da nemaš uključeno u telefonu preusmeravanje poziva na neki drugi broj?
Jok more,
to nisam aktivirao nikad.
Kontaktirao sam banku tj drugara koji je tamo admin i proverili su sve i poslali mi logove gde se vidi da banka salje ka operateru i da je kod njih promenjeno i sve ok. Prosledio sam mejl i cekam, bio u MTS poslovnici naravno oni nemaju nikakve veze sa Globaltelom .....
Pa znaš kako u poslovnici ti ne mogu ništa pomoći, jedino da registruješ broj.
Em broj u globaltel mrežu ne možeš da preneseš u mts poslovnici jedino mail i podrška, tako jedino možeš da rešavaš probleme i nedoumice.
Ja im pisao oko poruka i eto rešiće se.
Kao što sam čekao strpljivo da se reše poruke o isteku i obnovi paketa, tako mi zgodno da imam neku orijentaciju jer desi se da zaboravim kad mi ističe paket pa ono.
Da su me iskulirali tj. da mi nisu odgovarali na mail pa da kaže čovek nisu al eto uvek mi odgovore kad god šta pitam ili imam neki problem.

Poslednja izmena:
Meni je prenet broj ove nedelje iz Globaltel-a u A1 baš iz razloga što nisam dobijao verifikacione poruke (PayPal, ponekad i neki drugi servisi).

Automatski sam dobio od A1 promo Mega plan nisam morao ništa da aktiviram, a kada zatražim proveru stanja i dodataka u USSD meniju, dobijem SMS poruku gde piše da važi do oktobra 2025. godine (nije mi se deaktivirao dodatak sam od sebe kao što su ostali članovi imali iskustva u drugoj temi na forumu, a nemam ni opciju da ga deaktiviram u A1 aplikaciji, ali ću svakako pratiti stanje i reaktivirati dodatak ukoliko se to desi).

Prvi dan (kada je broj prenet iz Globaltel-a u A1) mi nisu dolazile poruke od banaka, nisam nijednu banku u kojoj imam račun kontaktirao da menjaju operatera u sistemu, i evo da kucnem ispravilo se sve samo od sebe i dobijam poruke što od banaka, pa tako i od PayPal-a i ostalih servisa.

Jedino mi je žao tog interneta u Globaltelu koji mi je baš dosta značio, ali ću verovatno prebaciti drugi broj kod njih čisto da ne razmišljam o tome. Ovo je trenutno odlična kombinacija ko ima dva broja, glavni broj u A1 zbog poruka a drugi u Globaltel za 200GB koje se dobiju prenosom.

Pravo je osveženje kad ne morate da razmišljate hoće li vam poruka stići ili ne, kada bi to ispravili odmah bi se vratio nazad nakon 2 meseca s obzirom da su ubedljivo najjeftinija mreža, ali eto pošto mi je glavni broj bio u Globaltelu sada sam makar rešio taj problem.
Mega plan se sam obnavlja svakog meseca narednih godinu dana. Sve sto trebas da uradis je da dopunis kredit 4 puta po 200 din. na 3 meseca,zbog vazenja kartice.

Mega plan se sam obnavlja svakog meseca narednih godinu dana. Sve sto trebas da uradis je da dopunis kredit 4 puta po 200 din. na 3 meseca,zbog vazenja kartice.
Ja sam raskinuo UO Sigurica staru dok su davali 2000d za sve mreze,za po 800d mesecno...ta tarifa vise i ne postoji odavno.E ugovor sam raskinuo 07.10 ovog meseca castili me sa Dobar Plan 15dana za dzabaka i to je sve,a nude mi samo taj isti Dobar Plan za 700d mesecno i Mega Plan za 1000d mesecno pa za 1000d imam najjeftiniji Freepaid u Globaltelu.Sad se kajem sto taj dan ne registrovah broj koji sam kupio,i aktiviro u MTS poslovnici a bila ispred mene :( i Yettel i A1 deru samo bije sa cenama u zadnje vreme...jedino neznam,kakav je MTS po tom pitanju :unsure:

U mts (i Globaltel) ne bih preneo broj ni da mi dozivotno daju sve za dzabe. A1 je zakon sto se tice brzine interneta a i nisu skupi (cenu mozes da dogovoris sa agentom). Ja za 1350 din. imam sve neograniceno.

Na neki nacin aktiviran broj sto ide u telefon sa tastaturom,tj ubacio broj i aktivirao bonus dobrodoslice.Posle isao u prodavnicu,i uplatio nesto kredita.Sad kad prvi put budem isao u Topolu moram da svratim i registrujem broj,i aktiviram najverovatnije Uzbudljivi Pripejd.I kasnije prenesem 062,i to je to :)

U mts (i Globaltel) ne bih preneo broj ni da mi dozivotno daju sve za dzabe. A1 je zakon sto se tice brzine interneta a i nisu skupi (cenu mozes da dogovoris sa agentom). Ja za 1350 din. imam sve neograniceno.
NEO net beše da nije baš neo u A1? Negde 40Gb pa seku ako se ne varam, lupam... E, ako Glo. bude do daljnjeg davao 32Gb po 900 kinti - tu su negde...
Drugar mi kod Yet. imao pripejd i zove ga diler i pita koliko pl. mesečno? Ovaj reče 4x300 dopunu. Evo, nudimo neo pričanje + 30Gb za 1200.
Ali neću da se vezujem!
Možete da otk. kad hoćrte, reče ovaj.
Spuštaju loptu polako svi...

NEO net beše da nije baš neo u A1? Negde 40Gb pa seku ako se ne varam, lupam... E, ako Glo. bude do daljnjeg davao 32Gb po 900 kinti - tu su negde...
Drugar mi kod Yet. imao pripejd i zove ga diler i pita koliko pl. mesečno? Ovaj reče 4x300 dopunu. Evo, nudimo neo pričanje + 30Gb za 1200.
Ali neću da se vezujem!
Ništa novo da budem iskren.

Ali neću da se vezujem!
Agent je ponudio Go Extra+ paket bez ugovorne obaveze?

Ali neću da se vezujem!
Ograniceno je samo deljenje na 50 GB mesecno.

Epilog, probam danas da reg SNNP karticu stize poruka verifikacije, probam drive go radi, sad uradio verifikacije za placanje koje nisam mogao. Cekam sad drugara da mi prebaci na racun pare pa cu videti da li i to sljaka. U prevodu uporan sa dokazima i argumentima i potrudice se i oni sami izgleda. Verovatno ima caka da nemogu na nivou cele mreze nego moraju pojedinacno sto I'm je velikiiii posaooooo.......

Dosada mi je prvi Globaltel broj,bio u obicnom telefonu sa tastaturom.Prebacim ga u Motorolu i radi odmah samo svuce,podesavanja za internet.Kad sam pogledao u mreze tj APN-ove,koristi MTS Internet i MMS podesavanja nema nista upisivanje Globaltel i slicno.Ukljucim na telefonu internet,i radi bez ikakvih problema.Jedino ne kontam ma sta aktivirao iskljucim onaj slajder za obnovu,jer necu dami to obnavlja.Kad se tu vratim slajder,ponovo ukljucen...jeli to funkcionise tako tj iako je on ukljucen prilikom aktivacije bilo cega to se nece obnavljati?I ostao mi je ovaj broj u aplikaciji,a dole nudi da dodam jos brojeva...bice jos 1an kad prebacim iz Yettela,zasad samo ovaj.Ako nekog ne mrzi nek napise dali,aplikacija tako funkcionise ili mozda ne 🤔

Nazad
Vrh Dno