Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Imam Yettel i Globaltel sim kartice.
Kako da podnesem zahtev za prenosenje broja sa Yettel-a (registrovan pri pejd) na Globaltel postojecu sim karticu.
Citam da postoji neki obrazac za zahtev prenosenja broja ali nemogu nigde da ga skinem sa sajta.
Putem chat-a me salju non-stop na glavnu stranicu Globaltel-a a na pitanje gde tacno ovo mogu da zatrazim nemaju odgovora.

Imam Yettel i Globaltel sim kartice.
Kako da podnesem zahtev za prenosenje broja sa Yettel-a (registrovan pri pejd) na Globaltel postojecu sim karticu.
Citam da postoji neki obrazac za zahtev prenosenja broja ali nemogu nigde da ga skinem sa sajta.
Putem chat-a me salju non-stop na glavnu stranicu Globaltel-a a na pitanje gde tacno ovo mogu da zatrazim nemaju odgovora.
Nazovi 0677 1234 i prenesi

Još davno sam uspeo da mi dva prenesena broja sastave na jednoj kartici, ali budi pametan i nemoj to raditi.
Neće funkcionisati kako si zamislio, a naročito ako su ti bitni brojevi za posao, odnosno ako ti je bitno da ne propustiš poziv/poruku, ili čak da nikada ne dobiješ bilo kakvo obaveštenje.

Koliko važi Globaltel SIM kartica ako ne uplaćujem kredit ?

Nista uzimam sestriću jednu za mob koji mu nikad ne dopunjuju pa će vidimo za jedno god dana da li stvarno ne ističe nikad. Već mu ugasili 2 kartice (drugih operatera) i smara više da dodajem stalno njegov nov kontakt, pa mi ova VEČNA Globaltel kartica zvuči kao super izbor za njega. A i za sve babe koje sede kući i ne dopunjuju kredit izgleda kao super opcija i za gastarbajtere koji dolaze kući 2put godišnje

Више не избацује грешку за да мрежа није сертификована за волте. Прије је избацивало, сада не. Али опет волте не ради.

Prilozi

• Image_20230411_183021_506.jpg
    Image_20230411_183021_506.jpg
    50.2 KB · Pregleda: 30
Toliko su ekspresni, da ću morati do njihove poslovnice u BG da registrujem brojeve koje koristim i da ih razdelim na više SIM kartica.

Nista uzimam sestriću jednu za mob koji mu nikad ne dopunjuju pa će vidimo za jedno god dana da li stvarno ne ističe nikad. Već mu ugasili 2 kartice (drugih operatera) i smara više da dodajem stalno njegov nov kontakt, pa mi ova VEČNA Globaltel kartica zvuči kao super izbor za njega. A i za sve babe koje sede kući i ne dopunjuju kredit izgleda kao super opcija i za gastarbajtere koji dolaze kući 2put godišnje
Za tu namenu je prosto idealan izbor, nema bolji.

I sto je jako lepo dobio sam od njih novu sim karticu sa 50 din kredita i 5Gb interneta... potpuno besplatno!
To naravno traje samo 7 dana, ali to niko drugi ne daje besplatno.

Za tu namenu je prosto idealan izbor, nema bolji.

I sto je jako lepo dobio sam od njih novu sim karticu sa 50 din kredita i 5Gb interneta... potpuno besplatno!
To naravno traje samo 7 dana, ali to niko drugi ne daje besplatno.
Ko kaže da ne daje, yettel na običnoj kartici od 400 din daje 5GB neta i 2000 din za korišćenje poziva i sms-a, i mts ja mislim da ima isto bonus dodatak neki ili tako nešto

Kako besplatno ?

@JoveBoy

Dovoljno je jednom u roku od 180 dana pozvati korisnicki servis i kartica ostaje
aktivna.
Pa tako kao sto sam napisao, usao u poslovnicu dao LK i dobio registrovanu karticu besplatno.
Ne mora nista da se zove niti da se koristi, bice aktivna.

Nisam ispratio temu, mislio sam da si kupio karticu
Nisam ni ja znao da yettel ima za 400din, samo se nadam da to njihovo traje duze od 7 dana?

Da li još ima neko problem sa gubitkom mreže kada su mu uključeni mobilni podaci i neko ga pozove telefon ili ja pozovem nekog i nakon što prekinem poziv mreža se izgubi na minut ili dva. Opcija VolTE je isključena, znam da je ovo virtuelna mreža, ali sigurno da postoji neko rešenje.
Da li možda globaltel prima radnike, želeo bih da se zaposlim i popravim ovaj problem. Ostalo je sve super, samo eto mana je što nema mogućnost MMS, VolTE mreže i mreža se nekada izgubi na par minuta.

Da li još ima neko problem sa gubitkom mreže kada su mu uključeni mobilni podaci i neko ga pozove telefon ili ja pozovem nekog i nakon što prekinem poziv mreža se izgubi na minut ili dva. Opcija VolTE je isključena, znam da je ovo virtuelna mreža, ali sigurno da postoji neko rešenje.
Da li možda globaltel prima radnike, želeo bih da se zaposlim i popravim ovaj problem. Ostalo je sve super, samo eto mana je što nema mogućnost MMS, VolTE mreže i mreža se nekada izgubi na par minuta.
I meni se to desavalo sad malo redje,ali to isto je bio problem na A1 dok sam bio i VOLTE je to resio.A kada ce ovi da omoguce isto ovu uslugo to ce biti verovatno kada mi svi ovde budemo isli teleportom na mesec.

E slatko me nasmeja, pa nećeš se ti pitati za rad mreže, možda pod uslovom da postaneš vlasnik. 😃😃😃😃😃😃

Ljudi ne kontaju da mi u stvari ništa ne radimo pametno. Niti imamo inzinjere koji nisu papirni čas izuzecima ali svakako ta oprema ima neke pristupne tačke koje su programibilne donekle. Mislim prvo mreža je A1, u najboljem slučaju čemu imaju pristup je nekim api servisima. I da se nadas u nekom frameworku sa kojim rade da se moze namestiti u meri da taj interfejs putem tog vida komunikacije sa A1 moze se setovati tako da A1 mreza daje malo efikasniji pristup globaltel mreži i u zavisnosti od opreme verovatno je jedino resenje kupiti drugu opremu kvalitetniju, kao ruter kad je jeftin možeš na njega staviti sveti gral od softvera, los ruter je loš. Neko sad misli da je sve open soruce i sa dve for i if petlje ce izvrteti da proveri jesu stvarno otišle poruke ili ne 😁.

Zasto je uspostavljanje vece na globaltelu tako sporo u odnosu na druge operatere?
najupadljivije je i najvise smeta kada se poziva 067 broj.

Zasto je uspostavljanje vece na globaltelu tako sporo u odnosu na druge operatere?
najupadljivije je i najvise smeta kada se poziva 067 broj.
Генерално, успостављање везе на Глобалтелу траје вјечност. Када се зове из апликације звони одмах.

Zovem iz app i direktno i bez ikakvih problema odmah se uspostavlja veza.

Ume toliko da se oduži da onaj ko vas poziva na broj u globaltel mreži često odustane.

Bio danas do njihove poslovnice da registrujem brojeve.
Nisu baš nešto potkovani znanjem i čim postavim neko pitanje koje valjda se ne može naći na FAQ stranici sajta, odmah su trčali u drugu kancelariju da pitaju da li može to i to.

To stoji, sve OK ali ovo drugo je u velikom deficitu.
Nažalost, verovatno ću čim se stvore uslovi da brojeve prebacim kod drugog operatora.

Globaltel produženje važenja kredita​

Pročitao sam na forumu da prosleđivanje kredita produžava važenje kartice tri meseca. Imam puno kredita, preko 5.000, ako želiš možemo jedan drugome na taj način produžavamo kredit.
Ja tebi minimalnu uplatu kad treba (opcija prenosa sa naloga na nalog - broja na broj), ti meni isto tako.
Sve su to male pare i razumem ako ti je cimanje i nepotrebno. prosto sam predložio -- ko hoće može da se javim na PM. 😉✌🏻

Poslednja izmena:
Vrh Dno