Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

Imam istu plocu, procesor i memoriju ali moj sempron nece preko 2.4ghz tj preko htt300 u cemi je problem?Probao sam da stavim memoriju na 400 i na 533 na 2,2v ali i dalje nece preko 300.

ja imam A64 3000+ i preko 300 nisam isao iako sam podizao minimalno voltazu. Ali mislim da nece vise zbog memorije. Velika je sreca koji ce ti se primerak memorije zapasti. Ali sve u svemu ploca je OK.

Koliko znaci, za overclock mogucnosti ove ploce, promena biosa sa F5 na F6? Veca vrerovatnoca da ce memorija raditi sa 1T parametrom i .......
btw i ja imam tu plocu, ali ovaj X2 jos uvek radi na defaultu.

Drugar ima problema na ovoj ploci sa kvalitetom DVD i DivX sadrzaja. Naravno, u pitanju je integrisana grafika i 19" TFT u rezoluciji 1280x1024 @ 32bit color. Jel ima neko ideju sta bi moglo biti u pitanju?

Za prve serije (moja je jedna od prvih uopste koje su stigle kod nas) stampana ploca pravljena je na Taiwanu. Za ove koje sada stizu ploca je pravljena u Kini, gde je obavljeno i sklapanje. To nije nista neobicno, jednostavno tako Gigabyte radi vec godinama unazad. Moguce je da se te nove nece OC kao prve serije, ali bi svakako trebale da dostignu makar 300 HTT sa odgovarajucom memorijom, sto je OC od 50%. Ukoliko imate ista jace od Semprona, procesor ce biti ogranicavajuci faktor u najvecem broju slucajeva.

OC iskljucivo i samo zavisi najvise, prvo od memorije, a zatim i nesto malo od proca (pricam iz iskustva koji broji vec 4 masine bazirane na ovoj ploci). E i da...sve su bile PCB made in china, i sve su bile odlicne (kada nadjete odgovarajucu memoriju), dok ova poslednja radi i na preko 340FSB (do 330 se normalno ukljucuje nakon power off i naravno sve apsolutno stabilno radi. Preko 330 normalno i stabilno radi, ali nece da butuje na OC setovanjima poslije power off.

[[power off - kada iskljucite napajanje totalno sa mreze, pa ga ponovo ukljucite i startujete komp]]

damon je napisao(la):
Koliko znaci, za overclock mogucnosti ove ploce, promena biosa sa F5 na F6? Veca vrerovatnoca da ce memorija raditi sa 1T parametrom i .......
btw i ja imam tu plocu, ali ovaj X2 jos uvek radi na defaultu

Ne znaci nista, ali znaci u tom smislu sto ti sa F6 pamti OC setovanja i ne vraca sve postavke na default u slucaju loseg boot-a kao sa F5.

Poslednja izmena:
veliki pozdrav svim clanovima . ovako ista ploca (ga m55 s3g) , athlon 3200+ (@ 2.5 ghz) sa naponom od 1.33 v (0,03 overvolt ploce) . ono sto me buni jestu razlicita citanja temperatura naime , bios pokazuje 8-10c (???) , everest CPU 23 °C , CPU Diode 19 °C , sandra 25 c , speedfan 23 c i core 19 ... i koji je default napon ovog procesora (1.23 v ?) na automatskom podesavanju cpu-z kaze da je 1.26 (+ overvolt) dok sam na netu nalazio ''input voltage 1,4v'' . kolko je ovaj napon siguran za box cooler ?

Izasao je novi bios f7 (Update CPU ID)!

veliki pozdrav svim clanovima . ovako ista ploca (ga m55 s3g) , athlon 3200+ (@ 2.5 ghz) sa naponom od 1.33 v (0,03 overvolt ploce) . ono sto me buni jestu razlicita citanja temperatura naime , bios pokazuje 8-10c (???) , everest CPU 23 °C , CPU Diode 19 °C , sandra 25 c , speedfan 23 c i core 19 ... i koji je default napon ovog procesora (1.23 v ?) na automatskom podesavanju cpu-z kaze da je 1.26 (+ overvolt) dok sam na netu nalazio ''input voltage 1,4v'' . kolko je ovaj napon siguran za box cooler ?

Box cooler je sigurno dovoljan za rad na defaultu, bez obzira koji napon ocitavaju razni programi. Inace, ploca laze za temperaturu, i to ne malo - 10-15 stepeni, mozda cak i vise.

Izasao je novi bios f7 (Update CPU ID)!

Ovo je verovatno samo update za 65nm procesore i novije X2 modele. Da li je neko probao OC i snizene delioce?

Neće ako je običan Athlon AM2 ili sempron na ploči, ali ako je x2 ona hoće. Običan ima podršku za memoriju na 667MHz, a x2 1000.

Nije bas tako jednostavno. Desi se da sa cak i sa nekim 533 i 667 memorijama, koje su zvanicno podrzane u dokumentaciji, nece da radi na mnogo vecim vrednostima HTT i nizim deliocima.

za bios sam skontao da laze za temperature . sad trenutno na 2600 mhz (4100+ po everestu) na 1.39v ... everest , speedfan i hwmonitor polazuju ujednacene temperature i to za core 25c i za processor 27c na max opterecenju (1 sat prime-a) .

--------[ Overclock ]---------------------------------------------------------------------------------------------------

CPU Properties:
CPU Type AMD Athlon 64 4100+
CPU Alias Orleans
CPU Stepping DH-F2
CPUID CPU Name AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
CPUID Revision 00040FF2h

CPU Speed:
CPU Clock 2601.8 MHz (original: 2000 MHz, overclock: 30%)
CPU Multiplier 10.0x
CPU FSB 260.2 MHz (original: 200 MHz, overclock: 30%)
Memory Bus 260.2 MHz
DRAM:FSB Ratio CPU/10

CPU Cache:
L1 Code Cache 64 KB (Parity)
L1 Data Cache 64 KB (ECC)
L2 Cache 512 KB (On-Die, ECC, Full-Speed)

Motherboard Properties:
Motherboard ID 12/19/2006-C51-MCP51-6A61HG0HC-00
Motherboard Name Gigabyte GA-M55plus-S3G (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Chipset Properties:
Motherboard Chipset nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer
Memory Timings 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS)
Command Rate (CR) 1T

SPD Memory Modules:
DIMM1: Kingston 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

BIOS Properties:
System BIOS Date 12/19/06
Video BIOS Date 07/03/06
Award BIOS Type Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS Message GA-M55PLUS-S3G F7
DMI BIOS Version F6

da li se u bios moze ubaciti slika ? jel pokusao neko ?

Kingston KVR 512MB DDR2 533 CL4 DIMM 64MX64 Non-ECC 533MHz 240-pin Unbuffered
DIMM 1.8V

ova memorija je malo jeftinija, neznam samo sta znaci ono "Unbuffered
DIMM 1.8V"? Mislim da ce ploca da je podrzi bez problema na default-u.
razmisljam da uzmem 2 kom, pa da probam da je uparim, ali mi ovo unbuff. stvara konfuziju, dali je slabija ili u necemu "osakacena", ili... :wall:
Dali Dual ch. moze isto da se klokuje ili....?

Kingston KVR 512MB DDR2 533 CL4 DIMM 64MX64 Non-ECC 533MHz 240-pin Unbuffered
DIMM 1.8V

ova memorija je malo jeftinija, neznam samo sta znaci ono "Unbuffered
DIMM 1.8V"? Mislim da ce ploca da je podrzi bez problema na default-u.
razmisljam da uzmem 2 kom, pa da probam da je uparim, ali mi ovo unbuff. stvara konfuziju, dali je slabija ili u necemu "osakacena", ili... :wall:
Dali Dual ch. moze isto da se klokuje ili....?

Prijatelju,da ne idem u nepotrebne detalje,uzimaj memoriju(jos bolje ako nadjes verziju na 667Mhz) i ne misli.Sve je OK u oznaci memorije.

Edit: po nekom iskustvu ljudi sa neta,malo nizi OC se dobija u DC modu nego u single ch.

Poslednja izmena:
kakvo je poboljsanje sa novim biosom?
Nikakvo. Jedino novo što sam ja vidio je dodana opcija za Cool&Quiet ("Disabled" i "Auto").

I još se naprema F6 čudno ponaša kod OC-a. Neke postavke koje na F6 rade stabilno, na F7 neće bootat...

Ja sam se brzo vratio na F6.

Inače, ajde pošto mi je prvi post, da i opišem moje utiske sa pločom. Imao sam gore do sada 3 memorije - 2x512MB GoodRam 667, 2x512 Crucial Ballistix 800 i 2x1GB SuperTalent 667

Sve tri memorije su radile super u DC-u i sustav je bio rock stabilan (prime, Orthos, OCCT, Super Pi etc.)
Na svakoj od tih memorija, OC je bio drugačiji, GoodRam-u ne paše djelitelj za memoriju 667 jer na njemu radi slabo i često se neće bootat na frekvama na kojima sa drugim djeliteljem radi.

Uvjerljivo najbolji rezultat je sa Crucialom bio, 4-4-4-8 2T na 1150Mhz i ploča se boot-ala na svakom HTT-u (nisam išao preko 330Mhz).
Inače, moja revizija je Rev1.x

Lijepi pozdrav

Hmm razmishljam se o ovoj plochi...samo me interesuje jel' ima dva ATA konektora ili jedan?

Pa imas slike malo iznad? :wall:

Interesuje me sa kojim memorijskim modulima se ova ploca najbolje pokazala kao i kakva su iskustva sa supertalent 512/667 posto mogu da ih nadjem povoljno a na zvanicnom sajtu nema podataka o njoj.Ploca ako je kupim obavezno ide u oc pa dokle dogura.

Da li je neko probao novi bios f9?

Ne još, a i ne vidim lično zbog čega. Trenutno imam F6

F9 2007/01/30 1. Improve USB Device compatibility
F8 2007/01/18 1. Support AM2 G1 stepping 45W CPU
F7 2006/12/19 1. Update CPU ID
F6 2006/09/12 1. Improve DDR2 compatibility
F5 2006/08/11 1. Improve CPU compatibility.
F4 2006/07/17 1. Improve CPU fan regulation method
F3 2006/06/09 1. Fixed E-FLAG test fail.
F2 2006/06/08 1. AMD Athlon™ 64 Processor Family (Socket AM2) Recommended Motherboards
F1 2006/05/18 1. First Release

Od F6 do F9 za mene nije bilo smisla unapređivati BIOS jer nikakvih problema nemam

F6 je dobar BIOS, isto kao i F9 (F7 je malo zezao kod mene, F8 nisam probao). Ploča i dalje neće bootat sa HTT-om preko ~286Mhz.

Pitanje - opcija pod postavkama memorije, "CKE Power down mode" [Enabled/disabled] . Je li netko sa njome radio? Kod mene je sada na [enabled] jer mi je to riješilo pojavljivanje "Overclock failed, CPU in safemode..." problema.
Neznam dal se to nekome pojavljivalo, kada mu je sustav Prime stabilan na nekim postavkama, ali nakon par restarta (ili paljenja računala) se meni znala javiti ta poruka i onda se u BIOS-u moralo samo nešta promjenit (čak i povećanje OC-a) kako bi komp bootao bez problema.

Inače, jel netko boot-ao sa tom matičnom preko 300Mhz ? Clockgenom ide kod mene do ~340Mhz, ali BIOS koči oko 270-290Mhz, ovisno koja je memorija unutra...

UF!

U potrazi sam za dobrom AM2 plocom sa integrisanom grafikom (detaljnije ovde) i sad mi zapade i ova GA ploca kao jako jako dobar izbor za nekih 80 eura. Procitah celu temu do ovde i taman mislih da sam skopcao... kad ono, medjutim!

Ploca se pravi u tri revizije, a razlike izmedju revizija su ogromne (razlicit cipset!):
rev1.x nVIDIA GeForce 6100 / nVIDIA nForce 430
rev2.x ima NVIDIA® Quadro NVS 210S / nForce 430
rev3.x ima nVIDIA GeForce 6150 / nVIDIA nForce 430

Dakle, posto znam da rev 2 sigurno mogu da nadjem, pitanje je kakva je razlika u odnosu na "obican" 6100/6150? Znam da su quadro profi karte (u ovom slucaju je int., ali je opet quadro), ali me zanima da li ce ista od igara raditi na quadro-u, ili ovo dzaba kupujem????

I da li iko zasigurno zna gde se moze naci rev3, posto mi se onda izbor definitivno prebacuje sa ASUS M2NPV-VM na ovu M55plus-S3G (rev 3)?

Inače, jel netko boot-ao sa tom matičnom preko 300Mhz ? Clockgenom ide kod mene do ~340Mhz, ali BIOS koči oko 270-290Mhz, ovisno koja je memorija unutra...

Sigurno moze, kao i kod diviner-a, i kod mene je butovalo bez problema na 340. Najvise sto sam postigao pomocu ClocGen-a, sa iole stabilnim radom je HTT 363 ([email protected]), sa SuperPi rezultatom 33.9sec. Max za slikanje je bilo 375, tj. 3GHz, mada sam sigurno mogao i vise da postignem.

UF!

U potrazi sam za dobrom AM2 plocom sa integrisanom grafikom (detaljnije ovde) i sad mi zapade i ova GA ploca kao jako jako dobar izbor za nekih 80 eura. Procitah celu temu do ovde i taman mislih da sam skopcao... kad ono, medjutim!

Ploca se pravi u tri revizije, a razlike izmedju revizija su ogromne (razlicit cipset!):
rev1.x nVIDIA GeForce 6100 / nVIDIA nForce 430
rev2.x ima NVIDIA® Quadro NVS 210S / nForce 430
rev3.x ima nVIDIA GeForce 6150 / nVIDIA nForce 430

Dakle, posto znam da rev 2 sigurno mogu da nadjem, pitanje je kakva je razlika u odnosu na "obican" 6100/6150? Znam da su quadro profi karte (u ovom slucaju je int., ali je opet quadro), ali me zanima da li ce ista od igara raditi na quadro-u, ili ovo dzaba kupujem????

I da li iko zasigurno zna gde se moze naci rev3, posto mi se onda izbor definitivno prebacuje sa ASUS M2NPV-VM na ovu M55plus-S3G (rev 3)?

Quadro ti nista nece znaciti u igrama.

Sto se Rev. 3 tice, nisam je video, mada to ne znaci da je nema. Inace, cipset je isti (nForce 430), a razlicit je integrisani graficki cip. Ako ti ne treba TV Out, slobodno uzmi i rev. 1 - razlika u brzini nije prevelika (tj. nece ti raditi nista na 6150 sto ne radi na 6100).

Evo, pročitah cijeli thread ponovno (davno prije sam čitao :D). Vidim da se nekaj priča da bi možda bilo bolje sa X2 procesorima, no nije. Imam x2 3600+ i opet isti dreq sa tim boot-anjem preko ~270-280Mhz.

CKE Power down mode je meni riješilo problem onog bootanja u safe modu, definitivno.

Sad me još i frka jer bi za par tjedana proc i ploča trebali ići pod SS, a AM2 ima gadni coldbug. Ježi ga, budemo vidjeli...

A sad jedno vec postavljeno pitanje! :p
Da li neko vozi Corsair Value 667 (1Gb) memoriju na ovoj ploci i kakvi su utisci?
Videh da na tu seriju ide veliki broj razlicitih modula, zavisno od revizije, ali interesuje me koji se najcesce srecu na nasem trzistu??
Cini mi se da ima dobru cenu, pa me baca u razmisljanje ;)

Mene to isto zanima za 512mb CorsairVS i Apacer module... (ddr667, afkors ;)).

Da li neko ima iskustva sa kingston 1gb na 667mhz na ovoj ploci kakva je za oc?

Nazad
Vrh Dno