Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

ma jesam, cisto reda radi. radilo je ok i bez toga.

driver, optimizer i xp zakrpa+edit registry, samo ne secam se kojim redom.

da ih prebacis u single, mozda prorade. pretpostavljam da su te dve meme radile zajedno i sa sempronom.

da ih prebacis u single, mozda prorade. pretpostavljam da su te dve meme radile zajedno i sa sempronom.

Da, radile su zajedno vise od dva meseca bez gasenja i ni jednom se nije skucala masina.

Memorija ti je na 1T ili 2T

Memorija na 2T.
Sada radi na 4-4-4-16 800 bez problema.
Cini mi se da za 1T treba povecavati napon, ali nisam hteo da se smaram sa tim.

Jeste li probali Cool'n'Quiet. RADI, spusta CPU na 1000MHz i temperatura je ispod 30 stepeni u IDLE. Instalirao sam Dual Core Processor Driver for Windows XP-1.3.2.16 poslednje driver-e za dual core.

Poslednja izmena:
Probao, radi. Spusta i napon (ako je u biosu na auto), ali ne secam se na koliko.

Nego, jesi li ti resio problem restarta? ,)

Probao, radi. Spusta i napon (ako je u biosu na auto), ali ne secam se na koliko.

Nego, jesi li ti resio problem restarta? ,)

Pazi poslednje zakucavanje sam imao danas. Samo se od jednom monitor baci u stand by a onda samo restart pomaze.
Bacio sam danas u Single rezim pa cu videti ujutru da li ce biti zakucavanja u toku noci.

ja sam sa ATHLON-om 3200+ stigo na stabilnih 2.4 ghz @ 1.30v sa KINGSTON 667 na 800 mhz @ 1.95v (undervolt 1,92v) sa setovanjima 4-4-4-11 1T . negde sam citao da se KINGSTON 667 najbolje overklukuje na bas tom deliocu , svi ostali delioci donose nestabilnost . ''CKE power down mode enabled'' ne funkcionise na F9 biosu bar kod mene . a cipset mereno cooldriveom4 pri max opterecenju 43 i 47 c . procesor nejde preko 35 u full loadu .

ja sam sa ATHLON-om 3200+ stigo na stabilnih 2.4 ghz @ 1.30v sa KINGSTON 667 na 800 mhz @ 1.95v (undervolt 1,92v) sa setovanjima 4-4-4-11 1T . negde sam citao da se KINGSTON 667 najbolje overklukuje na bas tom deliocu , svi ostali delioci donose nestabilnost . ''CKE power down mode enabled'' ne funkcionise na F9 biosu bar kod mene . a cipset mereno cooldriveom4 pri max opterecenju 43 i 47 c . procesor nejde preko 35 u full loadu .

I to tako radi full stabilno?
Memorija je bas zategnuta, na ne bas velikom naponu.

Poslednja izmena:
radi savrseno stabilno .nemam problema sa njim na tim setovanjima . igre , kompresija itd , sve savrseno sljaka ... dokle ce da vidimo :wave:

memory.jpg

vise od 40-tak minuta memory test-a

Konfiguracija mi je opisana u "Moja masina"

Da li se isplati da menjam moju trenutnu plocu za M55plus-S3? Trenutno ne mogu u nikakav OC a cilj mi je nekih 2.4GHz za CPU i 900 za memoriju?

Sta mislite?

Ovde pisemo o nesto drugacijem modelu, ali mislim da nema razlike - i S3 i S3G bi bez problema trebalo da dostignu taj HTT 250 koliko tebi treba. Nas nekoliko je sa odgovarajucom memorijom islo i do 350, pa i malo preko.

Konfiguracija mi je opisana u "Moja masina"

Da li se isplati da menjam moju trenutnu plocu za M55plus-S3? Trenutno ne mogu u nikakav OC a cilj mi je nekih 2.4GHz za CPU i 900 za memoriju?

Sta mislite?

Nije mi jasno da na toj ploci i sa tom memorijom ne mozes da izvuces 240.

Ta je memorija u jednom nasem casopisu isla do 1000 (na 2.3V cini mi se).

Zar je ploca bas toliko losa? ,)

Poslednja izmena:
ja zato i nisam uzimao K9N neo F . u to vreme kad sam ''upgradeovo'' racunar bila je ili K9N neo F ili GA M55 S3G . K9N NEO nije imala mogucnost podizanja napona na procesoru i izbor je pao na GA , sa jednim vise IDE portom i 4 PCI slota koja su mi neophodna .

Nije mi jasno da na toj ploci i sa tom memorijom ne mozes da izvuces 240.

Ta je memorija u jednom nasem casopisu isla do 1000 (na 2.3V cini mi se).

Zar je ploca bas toliko losa? ,)

ni da chuje za 220 stabilno a kakvih 240.... ne menja mi se ploca tek tako...

X2 3600+ AM2 Windsor 2.0GHz
Gigabyte M55plus-S3G
512MB Kingmax DDR2-800
512MB PQI DDR2-800

U DUAL Channel rezimu se posle vise sati rada masina jednostavno zakuca.
Probao sam je u SINGLE Channel i radilo par dana bez prestanka bez problema.

Kao sto sam naveo OC je u DUAL rezimu stabilan jedino do 2.1GHz.:wall:
Probao u single rezimu situacija je ista.

Ali, iscupam PQI memoriju i probam drugi modul solo, Kingmax kad ono...
Bez povecanja napona na CPU i Memoriji OC na 2.4GHz (240x10 @ 800MHz) bez ikakvih problema. Dalje nisam probao, sigurno moze jos... Probacu!

Bitno je to da sam nasao problem koji me je ogranicavao i u OC prethodnog Semprona a to je
PQI koji je definitvno NEKOMPATIBILAN sa ovom plocom.

Zakljucak je da moram da zamenim PQI za Kingmax modul, tj.
KINGMAX DDR2-800 mogu da preporucim kao kombinaciju sa ovom plocom.:banana:

Poslednja izmena:
koristi li neko F9 bios ? dal' samo kod mene ne funkcionise ''CKE power down mode enabled'' ?

Ja koristim F9. A sta bi tacno trebao da radi ''CKE power down mode enabled'' pa da znam da ti kazem dal radi ili ne radi?
Uglavnom to je neka opcija koja regulira postavljanje memorije u low power mode u standby-ju. Nešta takvoga, koliko sam uspio skužiti preko google-a.

Meni je ta opcija (kada postavljena na enabled) riješila probleme oko bootanja kompa (pod OC-em) u safe modu. Od kada imam to upaljeno, nisam niti jednom vidio taj "CPU in safe mode" prilikom bootanja (dok je procesor OC-an).

Opisao sam ranije slučaj sa tim safe modom, ali ukratko - oostavim u BIOS-u neku vrijednost za OC, boota normalno, u windowsima prolazi sve testove stabilnosti, nakon svakih par restartova (ili paljenja kompa) dok je komp OC-an javi se prilikom POST-a da je CPU u safe modu i onda se mora samo promjeniti nešta u BIOS-u (čak i dodatno povećanje OC-a) da bi opet bootao normalno. I onda opet nakon par restartova "CPU in safe mode".

E taj CKE power mode me riješio tih problema. Svaki puta boot-a normalno :)

Uglavnom to je neka opcija koja regulira postavljanje memorije u low power mode u standby-ju. Nešta takvoga, koliko sam uspio skužiti preko google-a.

Meni je ta opcija (kada postavljena na enabled) riješila probleme oko bootanja kompa (pod OC-em) u safe modu. Od kada imam to upaljeno, nisam niti jednom vidio taj "CPU in safe mode" prilikom bootanja (dok je procesor OC-an).

Opisao sam ranije slučaj sa tim safe modom, ali ukratko - oostavim u BIOS-u neku vrijednost za OC, boota normalno, u windowsima prolazi sve testove stabilnosti, nakon svakih par restartova (ili paljenja kompa) dok je komp OC-an javi se prilikom POST-a da je CPU u safe modu i onda se mora samo promjeniti nešta u BIOS-u (čak i dodatno povećanje OC-a) da bi opet bootao normalno. I onda opet nakon par restartova "CPU in safe mode".

E taj CKE power mode me riješio tih problema. Svaki puta boot-a normalno :)

To ti je sa F9 bios-om, jel tako.

Poslednja izmena:
To ti je sa F9 bios-om, jel tako.
Imao sam F9, nije mi pasao (imao sam slabiji OC i standby mi je ponekada zezao).
Vratih se natrag na, po meni najbolji BIOS za Rev 1.0 - F6

EDIT:
Probao sam sve BIOS-e od F5 pa nadalje i uvijek se vraćao natrag na F6

Poslednja izmena:
Nisam ni probao nista posle F6. Sto da cackam kada sve radi kako treba :D

Ja koristim F9. A sta bi tacno trebao da radi ''CKE power down mode enabled'' pa da znam da ti kazem dal radi ili ne radi?

pa koliko sam video trebalo bi da resi pitnaje posle overkloka ''system now is in safe mode ... '' . to kod mene ne funkcionise na F9 .

F6 za tu plocu se pravi jednom u zivotu :D sve ostalo preko toga meni nije dobro funkcionisalo. Najgluplje mi je kada odem u noviji Bios (sve posle F6) a ono pise da je default napon za X2 1.5v :D...svasta. Svi koji imate tu plocu, znaci M55Plus-S3G rev 1.0 ostanite na F6 BIOS-u posto je najbolji izbor za tu maticnu iako ima dosta novijih verzija.

Jedina razlika u F6 i ostalima novijima koju sam ja primjetio (baš ono, vizualno u BIOS-u) je mogućnost disable-anja Cool`n`Quiet-a direktno iz BIOS-a.

Inače, sada sam se sjetio što mi nije dobro radilo sa F9 BIOS-om - automatsko vraćanje BIOS-a u safe mode nakon što sam pretjerao sa OC-em (pretežito mislim na postavke za memoriju koje ona ne može podnijeti).

Jedina razlika u F6 i ostalima novijima koju sam ja primjetio (baš ono, vizualno u BIOS-u) je mogućnost disable-anja Cool`n`Quiet-a direktno iz BIOS-a.

Inače, sada sam se sjetio što mi nije dobro radilo sa F9 BIOS-om - automatsko vraćanje BIOS-a u safe mode nakon što sam pretjerao sa OC-em (pretežito mislim na postavke za memoriju koje ona ne može podnijeti).

Koliko se i ja secam u nekom od novijih biosa je ubacena opcija Cool`n`Quiet.
Jel to znaci da do (recimo F7 BIOS-a) Cool`n`Quiet nije radio tj. bio funkcionalan ili je bio non-stop ukljucen bez mogucnosti da se iskljuci u BIOS-u.

Vrh Dno