ma jesam, cisto reda radi. radilo je ok i bez toga.
driver, optimizer i xp zakrpa+edit registry, samo ne secam se kojim redom.
da ih prebacis u single, mozda prorade. pretpostavljam da su te dve meme radile zajedno i sa sempronom.
ma jesam, cisto reda radi. radilo je ok i bez toga.
driver, optimizer i xp zakrpa+edit registry, samo ne secam se kojim redom.
da ih prebacis u single, mozda prorade. pretpostavljam da su te dve meme radile zajedno i sa sempronom.
Probao, radi. Spusta i napon (ako je u biosu na auto), ali ne secam se na koliko.
Nego, jesi li ti resio problem restarta? ,)
ja sam sa ATHLON-om 3200+ stigo na stabilnih 2.4 ghz @ 1.30v sa KINGSTON 667 na 800 mhz @ 1.95v (undervolt 1,92v) sa setovanjima 4-4-4-11 1T . negde sam citao da se KINGSTON 667 najbolje overklukuje na bas tom deliocu , svi ostali delioci donose nestabilnost . ''CKE power down mode enabled'' ne funkcionise na F9 biosu bar kod mene . a cipset mereno cooldriveom4 pri max opterecenju 43 i 47 c . procesor nejde preko 35 u full loadu .
Konfiguracija mi je opisana u "Moja masina"
Da li se isplati da menjam moju trenutnu plocu za M55plus-S3? Trenutno ne mogu u nikakav OC a cilj mi je nekih 2.4GHz za CPU i 900 za memoriju?
Sta mislite?
Nije mi jasno da na toj ploci i sa tom memorijom ne mozes da izvuces 240.
Ta je memorija u jednom nasem casopisu isla do 1000 (na 2.3V cini mi se).
Zar je ploca bas toliko losa? ,)
koristi li neko F9 bios ? dal' samo kod mene ne funkcionise ''CKE power down mode enabled'' ?
Uglavnom to je neka opcija koja regulira postavljanje memorije u low power mode u standby-ju. Nešta takvoga, koliko sam uspio skužiti preko google-a.Ja koristim F9. A sta bi tacno trebao da radi ''CKE power down mode enabled'' pa da znam da ti kazem dal radi ili ne radi?
Uglavnom to je neka opcija koja regulira postavljanje memorije u low power mode u standby-ju. Nešta takvoga, koliko sam uspio skužiti preko google-a.
Meni je ta opcija (kada postavljena na enabled) riješila probleme oko bootanja kompa (pod OC-em) u safe modu. Od kada imam to upaljeno, nisam niti jednom vidio taj "CPU in safe mode" prilikom bootanja (dok je procesor OC-an).
Opisao sam ranije slučaj sa tim safe modom, ali ukratko - oostavim u BIOS-u neku vrijednost za OC, boota normalno, u windowsima prolazi sve testove stabilnosti, nakon svakih par restartova (ili paljenja kompa) dok je komp OC-an javi se prilikom POST-a da je CPU u safe modu i onda se mora samo promjeniti nešta u BIOS-u (čak i dodatno povećanje OC-a) da bi opet bootao normalno. I onda opet nakon par restartova "CPU in safe mode".
E taj CKE power mode me riješio tih problema. Svaki puta boot-a normalno![]()
Bitno je to da sam nasao problem koji me je ogranicavao i u OC prethodnog Semprona a to je
PQI koji je definitvno NEKOMPATIBILAN sa ovom plocom.
Imao sam F9, nije mi pasao (imao sam slabiji OC i standby mi je ponekada zezao).To ti je sa F9 bios-om, jel tako.
EDIT:
Probao sam sve BIOS-e od F5 pa nadalje i uvijek se vraćao natrag na F6
Ja koristim F9. A sta bi tacno trebao da radi ''CKE power down mode enabled'' pa da znam da ti kazem dal radi ili ne radi?
Jedina razlika u F6 i ostalima novijima koju sam ja primjetio (baš ono, vizualno u BIOS-u) je mogućnost disable-anja Cool`n`Quiet-a direktno iz BIOS-a.
Inače, sada sam se sjetio što mi nije dobro radilo sa F9 BIOS-om - automatsko vraćanje BIOS-a u safe mode nakon što sam pretjerao sa OC-em (pretežito mislim na postavke za memoriju koje ona ne može podnijeti).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari