Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

Uzeo sam 2gb kingstona 667 dual kit i totalno je sranj* za oc jedva da moze stabilno da se izgura 2.1ghz dok sam sa geil 533 izvlacio 2.4!

Poslednja izmena:
Ajde da odgovorim sebi :D:

Sto se tice Apacera AM1 ddr667, nece nikako preko ~680 ili se ne butuje masina ili se upuca. Ali izgleda da mu radi delilac (tj. procesoru/ploci) za ddr2 400, mada to moram podrobno da ispitam (nisam imao vremena nocas da se mlatim, morao sam malo i da spavam...).
Uglavnom, stavih mu da bude na 400 i onda HTT podigao na 300 (znaci sad je memorija nesto kao ddr2 600) i masina radi bez gresaka u memtest-u, a prolazi i 3DMark... Ipak, ne mogu da tvrdim dok ne propustim Prime, S&M, OCCT, GoldMemory i pakovanje 7Zip-om kroz masinu...

Meni na ovom kingstonu htt nece preko 280 ni na jednom setovanju neznam u cemu je problem da li neko ima neki predlog?

Dal pasuju 65nm procesori, uzo bi 3600+. Trebalo bi da radi narocito sa poslednjim biosima.

evo i ja sam posto korisnik ove ploče pa me interesuje koliko vam se greje čipset.
vidim da su ovi pasivci dosta mali pa sam proveravo onako na dodir nForce 430 i nekako ali ovaj
quadro 210 se baš dosta greje.
radi sve normalono ali ne znam dali je to baš ok. kakvo je vaše mišljenje dali stavljati neki veći pasivac ili ostaviti tako?
smanjili su ih samo da bi se sve kartice mogle ubaciti bez smetnji a za grejanje manje više.

Koristim integriranu grafu i ne čini mi se da se nešto onaj mali pasivac pretjerano grije. Topao je, ali puno slabije od NF4 Ultre koju niti plavi zalman nije mogao ohladiti bez ventilatora.

Pasivac je sitan, a sigurno ima i žvake ispod njega koja bi se trebala očistiti. Ako se ne podiže voltaža chipsetu (a za to nema potrebe), mislim da pasivac trenutni može držati.

Ja već pola godine imam HTT na 250Mhz, sa tim pasivcem i nikada rušenja ili problema u radu pod load-om...

ne znam možda ja malo preterujem ali imao sam ploču sa NF3 čipsetom na koju sam montiro pasivac i bio je gotovo hladan u radu ali ipak je ovo nešto drugo. ako radi dobro kod drugih valjda će i kod mene biti ok.

Gigabyte M55plus-S3G + AMD Athlon 64 3600+ X2 65nm

Dal podrzava 65nm CPU-e?

Update:

Bedak, ispostavilo se da mi je jedan memorijski modul defektan. Inace, memorijski delioci za 533 i za 400 na ovom Apacer modulu savrseno rade (moduli iz Imtel-a), jedino sto nece da idu preko deklarisanog takta. Cekam do sutra da zamenim modul, pa da probam sa dual channelom. Trenutno u masini Apacer@600 5-4-4-12 def. V.

Pitanje za sve koji imaju X2 3600+, X2 3800+ AM2 na Gigabyte M55plus-S3G.

Na koliko vam se vrte BOX culeri. Nesto mi malo 1730RPM-a na BOX-u od X2 3600+.
I kolike su vam temperature CPU-ova.
Koju volazu drzite?

Ako moze i neki OC set.

Dolazim do 2.3GHz pri Default naponu i memoriji spustenoj na 667MHz.
CPU: 230x10=2300MHz, Memory: 383MHz

Masina je sledeca.

X2 3600+ AM2 Windsor 2.0GHz
Gigabyte M55plus-S3G
512MB Kingmax DDR2-800
512MB PQI DDR2-800

THANKS

Poslednja izmena:
X2 3800+ AM2 Windsor 2.0GHz
Gigabyte M55plus-S3G
1Gb Transcend DDR2-800

Za magistralu preko 230 moram dizati napon proc. Za 240x10 napon mora na 1.375 u biosu.
Dalje nisam hteo sa ovim box kulerom. Na defaultu temperatura proc. ide na oko 40 stepeni, a na 2,4GH (1,375) oko 55-tog podeljka (mereno Speedfan,Coretemp, opterecenje dual Prime, OCCT). Memorija bez problema na 960 (2.15 V).
Za broj okretaja fana nemam pojma-Speedfan pokazuje neke nebulozne hiljade.
Te dve 512-ke bi verovatno mogle da rade normalno i kad bi ih stavio na 800, odnosno na 920 MHz (240x10), a verovatno i vise!

x2 3600+ AM2, 2000Mhz, 1.25V
CM HyperTX
Gigabyte M55Plus-S3G
2x512MB DDR2 GoodRam 667

Nije BOX, ali ako ti pomogne super. Držim ga na 2480Mhz (Vcore=1.25V, defolt), mema na nekih 820Mhz. Idle 24/25°C, load pod Prime-om / OCCT-om 40-42°C, S&M (na 100%) 44°C obje jezgre (mjereno CoreTempom ili Coremeterom). Vent na Hyperu na 1000rpm-a

Vrtio sam i 2700Mhz i 1.4V (kada sam uspoređivao Freezera i Hypera) i onda su temp bile iste, samo što je vent na coolerima bio na 12V (Hyperu je to 1800rpm-a, Freezeru oko 2400rpm-a ako se dobro sjećam).

Kučište je Chief, 2x80mm @ 5V na ispuhu samo...

Hyper ti je bolji od Freezera64PRO za ~2°C u load-u, tako da imaš dojam o kvaliteti hladnjaka.

Vrtio sam i 2700Mhz i 1.4V (kada sam uspoređivao Freezera i Hypera) i onda su temp bile iste, samo što je vent na coolerima bio na 12V (Hyperu je to 1800rpm-a, Freezeru oko 2400rpm-a ako se dobro sjećam).

Samo još da si napisao koje su temp. bile (idle / S&M load) u tim uslovma (1.4V) bio bi to odličan post! Ovako vrlo dobar. ;)

Samo još da si napisao koje su temp. bile (idle / S&M load) u tim uslovma (1.4V) bio bi to odličan post! Ovako vrlo dobar. ;)
Napisao sam da su bile iste, samo što su ventovi bili na 12V :)
Evo, OCCT (nije S&M, al da se vidi barem nekaj):

Inače, koliko sam čuo od tvorca OCCT-a koji je aktivan na našem forumu (neznam dal je i kod vas), zadnji OCCT ima podršku za Coretemp, pa se i preko njega mogu dobivati grafovi sa preciznim temperaturama. Ovo su grafovi sa plug-inom od Everesta (isto ko Coretemp)

Probao sam 240x10 (DDR2=667MHz => 800MHz) na 1.375V i nece da se klokne. Skuca se Windows :mad:

Uđe ti u windowse ili neće bootat ? Ako se neće bootat, stavi CKE power down mode u enabled

Ako ti se ruši u Win-u, nešta ne valja. Sumnjam da je procesor, ionako si mu povećao voltažu dosta. Eventualno probati manji djelitelj memorije (ili latencije?), paziti na HT množitelj.

Uđe ti u windowse ili neće bootat ? Ako se neće bootat, stavi CKE power down mode u enabled

Ako ti se ruši u Win-u, nešta ne valja. Sumnjam da je procesor, ionako si mu povećao voltažu dosta. Eventualno probati manji djelitelj memorije (ili latencije?), paziti na HT množitelj.

OC-ujema ga u Windowsu iz ClockGen-a.

Cemu sluzi CKE power down.

Ima S&M odavno a i bolje greje. ;)
:wave:
Istina, ali OCCT mi je draži kada se radi usporedba, jer grafovi su super ;)

S&M služi kada se treba nešta zapaliti :)
OC-ujema ga u Windowsu iz ClockGen-a.

Cemu sluzi CKE power down.
Svjestan si da Clockgen može zablokirati windowse ? Clocgenom se OC-a kada se treba povući svaki mogući megaherc, za bench i takve stvari.

CKE power down mode (kada se stavi na "Enable" mi je pomogao da se riješim onoga "CPU in safe mode...press F1 to continue or DEL to enter BIOS" na vrijednostima koje su prije bootale bez problema (a nakon par restartova mi se onda pojavila ta poruka). Znači, dobih određenu stabilnost prilikom OC-a iz BIOS-a.

Inače, koliko sam uspio progooglat o tome, ta je funkcija povezana sa davanjem napona memoriji (kada je ugašena ili kada se ne koristi) - nešta takvoga, nisam baš sve u potpunosti razumio.

Update:

Bedak, ispostavilo se da mi je jedan memorijski modul defektan. Inace, memorijski delioci za 533 i za 400 na ovom Apacer modulu savrseno rade (moduli iz Imtel-a), jedino sto nece da idu preko deklarisanog takta. Cekam do sutra da zamenim modul, pa da probam sa dual channelom. Trenutno u masini Apacer@600 5-4-4-12 def. V.

OK, utisci su sledeci:

Sa jednim modulom nekako i radi delilac za 533, ali u dual chanel-u nema sanse. Masina zabada u radu iako memtest86+ 1.7 prolazi testove bez greske. Znaci po nekom mom iskustvu, ako vam treba memorija koja ce da radi sa deliocem 533 ova definitivno nije od te sorte.

Ima 3-4 dana kako sam semprona zamenio sa Athlon X2 3600+ (90nm) i vec par puta mi se skucala masina.
CPU radi na default-u, bez OC-a, isto vazi i za memoriju.

Sta moze da me za**bava.

Ako ti memorija radi na 533 ili 667, a imas stariju verziju biosa. Sada imas X2 koji sa memorijom na 800 radi u odnosu 1:1, pa mozda je to problem.
Kod mene je to bio slucaj. Kad sam stavio F6 problema vise nema (mozda zato sto ne koristim delioce :p ).

Ako ti memorija radi na 533 ili 667, a imas stariju verziju biosa. Sada imas X2 koji sa memorijom na 800 radi u odnosu 1:1, pa mozda je to problem.
Kod mene je to bio slucaj. Kad sam stavio F6 problema vise nema (mozda zato sto ne koristim delioce :p ).

Memorija mi je 2x512 DDR2-800 (Kingmax & PQI) i radi na 800MHz

Da li je neko probao da kombinuje vise memorija u zajednickom radu, na ovoj ploci?
Interesuje me da li bi ovaj Transcend radio normalno sa recimo nekim Kingstonom, Corsairom.....
na 667 ili 800.
Znam da je najsigurnije da uzmem istu, ali ni to ne mora da bude 100% sigurno.
Nemam prilike da probam razlicite, pa da skontam kombinaciju koja fercera kako valja.

Vrh Dno