Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

A sto si dirao kada je sve radilo ? ;)

jesu ti isti memorijski cipovi na modulima? tajming? mozda mem kontroler ne voli sva cetiri modula odjednom ?

heh , sto ... ono jes radilo sasvim OK al' kako je cena memorije ''previsoka'' kupio jos 1GB (VISTI nikad dosta :zgran:) i eto igranke ...

no evo sta je ispalo ... po prepuruci SuperStarr (thanks) , odlucim da izvadim CREATIVE cisto da vidim sta se desava ! pogadjate : radi ! e sad samo jos da nadjem nacin da sve to radi sa creativom a ne integrusom i sve ce biti OK :banana:

zasto sve ovo nece da radi na 1T timingu ? sa 2 modula (dual channel) radi na 1T , a sa 3 nece ?

Prilozi

• mem1.jpg
    mem1.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 68
  • mem2.jpg
    mem2.jpg
    43.5 KB · Pregleda: 56
  • everest.jpg
    everest.jpg
    199.1 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
daklem ... interesantno ... crative live 5.1 (creative emu 10k1) kako ga VISTA naziva nece nikako da radi sa 3x1gb memorije , cak sta vise nece da radi sa vise od 2GB ... isti driver , 4 razlicita slota i nece ... u device menageru prijavi muzicku uz poruku '' this device is working properly.'' ali nema zvuka , radi 2-3 minuta i BOSD ... vracam se na integrusu :D

Kad vec volis da se zezas sa karticama od 500din pretpostavljam da znas da se za tu karticu godinama koristi iskljucivo ruski drajver "kxproject"?
Da te ne gusim sada muzickim stvarima "zasto" ali ja godinama i nemam drugi drajver za tu karticu a malo ljudi zna za taj drajver koji mnogo toga donosi u midi latencijama,bla,bla sto tebi i nije bitno ako koristis karticu samo za zvuk a ne za prvljenje muzike...kod mene je lepo radila(poklonio sam je) ali imam 2GB mem pa ako nisi,probaj kxproject drivere,ko zna...

hm , creative sound blaster live 5.1 , mislim da je skuplja od 500 din al nije bitno ... ne pravim muziku ali volim dobar zvuk , i svakako osetim razliku u cistoci zvuka izmedju nje i integrisanog ALC883 resenja ... no bilo kako bilo kupicu audigy i zavrsti pricu :)

Poslednja izmena:
Kako se na ovoj ploči menja napon za procesor? Cpu voltage menja neki cpu vid kome je default 1.55.

Poslednja izmena:
STARA ploca, nov procesor i nova memorija!

i sve je poletelo iz prve.
Stavio sam procesor 4400+ i 2x1GB take ms pc800mhz i sve to podesio na 10x300mhz, znaci proc radi na 3GHz, HTT mnozioc je 4, tj.HTT je 1200, sve radi stabilno sa svim temperaturama na default-u. I naravno memara je u dual channel-u

STARA ploca, nov procesor i nova memorija!

i sve je poletelo iz prve.
Stavio sam procesor 4400+ i 2x1GB take ms pc800mhz i sve to podesio na 10x300mhz, znaci proc radi na 3GHz, HTT mnozioc je 4, tj.HTT je 1200, sve radi stabilno sa svim temperaturama na default-u. I naravno memara je u dual channel-u

Možda bi mogao da smanjiš HTT množilac na 3. Tih 1200 je irelevantno za performanse, a moglo bi da utiče na stabilnost.

Možda bi mogao da smanjiš HTT množilac na 3. Tih 1200 je irelevantno za performanse, a moglo bi da utiče na stabilnost.

da u pravu si, HTT preko 1000 nema nikakvog uticaja na performanse ali moze da narusi stablinost, drzao sam na 3x pa na 4x i nisam primetio nikakve probleme. A MHz samo picheee! :banana:

Prethodno pitanje sam postavio zbog kompatibilnosti. Znaci da li je moguce da iako se procesor athlon 64 x2 4800+ g2 nalazi u cpu support listi da ploca i on ne saradjuju bas najbolje? Da li bi se na ovoj ploci bolje pokazao neki stariju x2, izradjen u 90nm procesu i sa potrošnjom od 89W? Pitam ovom izmedju ostalog sto mi izledje iz TDU-a na desktop sa novim procesorom, a sa starim (Athlon 64 3500+) igrica radi bez problem. Ili je problem u stvari u igrici?

Poslednja izmena:
Vidi ovako, ja furam G2 na ploči koja nije znala ni za F3, i to sve sa prvim BIOS-om, ko zna za šta je on tada imao podršku, mrzi me da preturam po biostar-ovom sajtu.
Sve je (žešće OC-ovano) bez ikavih problema, igre, bench-ovi... tako da ne verujem da je ploča (BIOS) problem. Uostalom, kakvih problema imaš?

Prethodno pitanje sam postavio zbog kompatibilnosti. Znaci da li je moguce da iako se procesor athlon 64 x2 4800+ g2 nalazi u cpu support listi da ploca i on ne saradjuju bas najbolje? Da li bi se na ovoj ploci bolje pokazao neki stariju x2, izradjen u 90nm procesu i sa potrošnjom od 89W? Pitam ovom izmedju ostalog sto mi izledje iz TDU-a na desktop sa novim procesorom, a sa starim (Athlon 64 3500+) igrica radi bez problem. Ili je problem u stvari u igrici?

Ta igra je poznata po svojim povremenim izletanjima, tako da ako ovaj manifest nije isuvise cest, ne beri brigu!

Koliki bi bio gubitak u performansama u odnosu na neku 780g plocu kada bi na ovu plocu stavio ATI 4850? 5% ?

R4850 na nF5 vs R4850 na 780G?
Nema razlike!

Pitam zbog pcie koji je na ovoj ploci, koja je inace nforce 430, 1.0, a na 780g 2.0.

Ne bih ni dodavao nesto novo u temu koja nije aktivna vec 6 meseci, ali je ovo prilicno znacajna stvar, a mozda vas ima jos koji koristite prvu pravu OC plocu sa integrisanom grafikom :D

Elem, na linku http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2283#anchor_os skrolujte na dno i ceka vas lepo iznenadjenje ;) - podrska za Deneb. Za sada jos nema BIOS-a i na spisku su samo Phenom II X4 920 i Phenom II X4 940, ali je i to mnogo vise nego sto sam ocekivao.

Zvuci jako dobro, ali ajd da sacekamo :)

То ми је била одлична плоча штета што је цркла.

U decijem kompu mi je ta ploca i moram reci da je sjajna...pre nekoliko dana probao 7750 na njoj i ne ide,ne butuje,potpuno sam zaboravio da pogledam cpu support:smash:...tako da je ovo korisna informacija ako bude i uopste mogu reci da gigabyte ima sasvim OK podrsku kako novih bios-a tako i drajvera...

Nazad
Vrh Dno