Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

Iskreno ja razmisljam o prodaji i kupovini OVOGA.

Ne znam zasto, ali i meni se svidja. :)

Bilo bi malo cudno da mu je ploca ogranicavajuci faktor, s obzirom na dobre rezultate postovane u ovoj temi.
Sto se memorije tice, da ima neki Transcend (like me:S:) ili sl., pa da sumnja, ali Crucial!!!

Oce li neko da kupi ovu moju plocu za 50e ostalo valjda jos 10 meseci garancije u imtelu?

Poslednja izmena:
Ja bih ipak sačekao neke AM2+ ploče koje uskoro izlaze.

Problem je u BIOS-u, čim ploča ide sa Clockgenom stabilno na ~340Mhz.

Da li postoji sansa da se ploca spali na fsb-u od 280 MHz posto nemam ventilator na chipsetu?

Uvijek postoji, samo što je jako mala. Ako ne diraš voltažu, ne bi se trebalo puno više zagrijavati.

Ja znam da se jedino PWM jako počne grijati kada se Vcore povisi. Meni su na 1.55V pokazivali preko 70°C u load-u, a i na prstima se osjetilo da su užasno vrući.

heh , konacno ... stigao je X2 ... radi mi trenutno na 240x10.5 = 2,522 mhz i memorijom na 720 mhz (4-4-4-11 1T) i moze i dalje al neka za sada ovako .... ono sto mi zanima jesu nebolozna iscitavanja temperatura za core 1 i core 2 (6-7 c) ... moze li se ovo ispraviti ili cime da merim a da to nije PRST (pst) TEHNIKA ? :)

Poslednja izmena:
heh , konacno ... stigao je X2 ... radi mi trenutno na 240x10.5 = 2,522 mhz i memorijom na 720 mhz (4-4-4-11 1T) i moze i dalje al neka za sada ovako .... ono sto mi zanima jesu nebolozna iscitavanja temperatura za core 1 i core 2 (6-7 c) ... moze li se ovo ispraviti ili cime da merim a da to nije PRST (pst) TEHNIKA ? :)

Coretemp?

da , da , core temp ...

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    11 KB · Pregleda: 70
Na Brisbane-u jedino ćemu možeš vjerovati je senzor od matične. Ovi u jezgri pokazuju gluposti...

Ako nekome treba ova ploca neka mi se javi na pm!

Ja prodadoh svog Gigabyte-a i X2-jku.

Sad se dvoumim dal da potrosim malo para preko za brisbane i neki biostar ili vise za E2140 + P35.

Ja sam te vec preduhitrio :) prodao sam ovu budjavu plocu i kupio biostar tf560 i x2 4200+

Ja sam te vec preduhitrio :) prodao sam ovu budjavu plocu i kupio biostar tf560 i x2 4200+

Zivo me interesuje zasto je taj Biostar u tolikoj prednosti. To sto ne radi kod tebe kako treba, ne znaci da je losa.

Poslednja izmena:
Mene je licno smarala ova ploca (gigabyte) sa safe mode problemom pri overclocku a i imam 300 mhz veci overclock u odnosu na gigabyte.

Mene je licno smarala ova ploca (gigabyte) sa safe mode problemom pri overclocku a i imam 300 mhz veci overclock u odnosu na gigabyte.

Mislim da nije imalo nikakvog smisla da kupujes taj Biostar TF560 kad sve to moze i sa 20eura jeftinijom NF520, provereno i opet dosta vise nego na ovom Gigabyte-u.

Ja sam razmisljao o toj kombinaciji NF520/TF560(45/65eur) & X2 4000+ brisbane(60eur), ali za skuplju varijantu (sa TF560) imam da kupim i kombinaciju E2140 (57eur) & Gigabyte P31-DS3L (67eur), koji je susta suprotnost "bivsoj" Gigabyte ploci sto se tice OC-a.

Tako da cu verovatno posle 5-6 godina na AMD-u da predjem tj. da se vratim na Intel.
Pa eventualno sledece godine ako stvari po AMD budu tekle u dobrom smeru, back again.

Mislim da trenutno od Gigabyte P31-DS3L + E2140 nema bolje.:wave:

Poslednja izmena:
Kontam te skroz. To bi bila dobra masinica po dobroj ceni, ali testova po netu nema, mislim onih pravih.
Da li to uopste vredi *****..... oko prelaska sa AMD-a na Intel (oglasi,prodaja...)?

Budi strpljiv, da ne bude ono tipa, pa gde Biostar sa tim procesorom, pa bilo je na benchu...., znas na cega mislim. :wave:

pomalo zaboravljena jedna od boljih ploca za OC am2 procesora ... no , da pitam posto vise nisam pametan ... naime , kako su cene ddrII memrija ''bam-badava modul 1 gb'' kupim si ja 1 GB kingstona 667 , pre ovoga sam imao 2x512 takodje kingstona , takodje na 667 mhz ... e sad pitam , dali sa 3 modula neradi ''dual channel'' za memoriju i od kad su 3 modula memorija nece da radi sa 1T parametrom ... 2x512 je uz OC procesora radila na 1T , ali ova 3 zajedno nece ...
moze li da radi uz dual channel i 1T parametrom ?

Za Dual Channel moraš da imaš po 2 ista modula.
1T slobodno zanemari, razlike u performansama su gotovo nikakve, jedva merljive i bench programima. Bolje juri višu frekvenciju.

ok , zahvaljujem ... imam 2 ista i jedan koji nije isti , al nebitno .... neka radi kao sad i ko ga sisa :)

Everest pokazuje 58C za maticnu plocu posle sat vremena TDU-a. Da li je to ok?

Poslednja izmena:
''pomagajte drugovi ...'' :mad: , evo u cemu je problem , odem si danas i kupim jos 1GB bud zasta cena (1500din) KINGSTON 667 ... do sada sam imao 2 GB takodje KINGSTON-a (1 x 1GB i 2 x 512 MB) i to je radilo savrseno ! e sad kad ubacim nov 1 GB , neradi muzicka (creative , nije integrisana) i posle odredjenog vremena dobijem BSOD , na VISTI :wall: ... oce li raditi ikako 2x1GB i 2x512MB ???
podizao sam i napon , nevredi isto se ponasa ! inace radilo je bez podizanja napona x2 4000+ na 2.5ghz

2T tajming, prvo to pa onda spuštaj delioc ili brzinu memorije...

2T tajming, prvo to pa onda spuštaj delioc ili brzinu memorije...

ja stvarno vise neznam sta je problem ! da je 4GB , pa ajd ograniceje za 32-bit OS al 3GB .... danas sam zamenio 2x512 za 1x1GB , i dalje ista prica .... sa svakim modulom ponaosob radi savrseno , moze se i klokovati do 2.6ghz za CPU , takodje i sa 2 modula radi OK .... problem nastaje kad dobije 3GB ... bios uredno prijavi 3070 MB of ram .... vista takodje vidi normalno 3gb ali muzicka neradi (ima je u sistemu al nema zvuka) ... podigne sistem radi 2-3 minuta , neko krcanje i paf ... BOSD ... help ! :wall:

Pre svega, promeni slot u kom je Creative. Javi šta se onda dešava.
Pogasi u BIOS sve što je nepotrebno tipa LAN, integrisana zučna...

Vrh Dno