Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=106996 - tred o asusu, a imas u jos par tredova klokovanje, opali M2N-E u search.

Ukratko, za reset problem flesuj novi beta bios 0402.

Jesi li oborio mnozilac za memoriju ? Da li si dizao voltazu memorije ? Mozda ti Asus bas nije u ljubavi sa memorijom, ili joj treba vise voltaze (asus je ogranicen na 1.95v). Nisam probao PQI i TakeMS u Asusu, pa ti ne mogu reci iz prve ruke da li rade.

Kada je masina na AUTO u biosu tj. default-u stvari stoje ovako.

CPU 1.6GHz, 1.35V
DDR 321.5*2= ~ 667MHz (Semproni su 667MHz)
Preko ClockGen-a ga O/C na 2.1GHz a ClockGen sinhrono sa podizanjem CPUa dize i DDR koji je na 2.1GHz ravno DDR800 (sto mu je i default).
Kako moze da radi bez problema na 800MHz a preko 2.1GHz kada memoriju podesim na 533 ili 667MHz NECE.

HELP? HELP?

Jesi li oborio mnozilac za memoriju ? Da li si dizao voltazu memorije ? Mozda ti Asus bas nije u ljubavi sa memorijom, ili joj treba vise voltaze (asus je ogranicen na 1.95v). Nisam probao PQI i TakeMS u Asusu, pa ti ne mogu reci iz prve ruke da li rade.
Oborio sam mnozilac...
Voltaza za memoriju na max 1.95v...
Gde da nadjem beta bios?

Naravno oborio sam na 3x... Sad cu da flesujem bios pa da vidim da li je resen problem reseta...

Kada je masina na AUTO u biosu tj. default-u stvari stoje ovako.

CPU 1.6GHz, 1.35V
DDR 321.5*2= ~ 667MHz (Semproni su 667MHz)
Preko ClockGen-a ga O/C na 2.1GHz a ClockGen sinhrono sa podizanjem CPUa dize i DDR koji je na 2.1GHz ravno DDR800 (sto mu je i default).
Kako moze da radi bez problema na 800MHz a preko 2.1GHz kada memoriju podesim na 533 ili 667MHz NECE.

HELP? HELP?

Ocigledno je problem u memorijiskim modulima, koji nece da rade na toj ploci sa manjim deliocima. Manje-vise o tome pricamo vec 80+ postova.

Ma apsolutno te ja shvatam ali evo moj drug kod koga sam i video tu plocu bez ikakvih drugih setovanja svog semprona 2800+ drzi na 2400mhz...sto ce reci 300x8, bez dodavanja voltaze bilo gde osim HT 4X.

Pa da, ali je poenta mog posta bila da sigurno ne drzi memoriju na DDR800. To kod tebe mozda i radi na magistrali 250, ali na 300 sigurno nece.

Koje je resenje? Ima li ga uopste?

Ubacio ovu betu od biosa u Asusa i resen je problem kod reseta... Cisto da se zna ako jos kome zatreba...

Koje je resenje? Ima li ga uopste?

Za sada ne, sem nabavke druge memorije. Moguce da uspeju da ispeglaju probleme nekom buducom verzijom BIOSa, ali ko zna kada ce to biti.

Meni je jako krivo sto ovi moji NCP nece da rade sa nizim deliocima. Bez problema (tj. 2V ;) ) rade na iznad 400, Cas 4, 1T. Na zalost, nemam motiv da se igram sa njima, kada procesor nece ni na 2.1 kada su oni u masini.

Hoce druze moj samo ne sa integrisanom grafikom, 100% provereno. ;)

OK, znam da nece sa integrisanom, ali ako ta memorija hoce uopste da radi kao DDR1200... :-devil-: :-devil-: :-devil-: Koji je napon za tako nesto?

Nabavi i meni koji modul ;)

Poslednja izmena:
Код мене хоће са интегрисаном графиком и преко 300мхз магистрала.

Ima li neko od vas PQI memoriju?

Kada bi bocnuo X2 3800+ (UMESTO Semprona2800+) sa PQI DDR800 dal bi tada bilo sve ok, sto se tice O/C.

da li jos neko ima pozitivna iskustva sa corsair

memorijom na ovoj ploci u vezi overclocka?

Poslednja izmena:
imas na cd-u od ploce program pa s njim ides na update new bios. s njim sve odradis

Mislis

Ako mislis na ovaj program,
kada cekiras INTERNET UPDATE on izbaci par servera
ali kada izaberes neki od njih NECE.

Stoga, ako ti nije problem izbaci kao attach... bios.

Prilozi

• bios.JPG
    bios.JPG
    31.3 KB · Pregleda: 94
e bas to. cekiras internet update i odaberes prvi server. probaj par puta. doduse meni je s2g ploca tj slicne su, valjda je i za bios isto tako

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    57.3 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
doduse meni je s2g ploca tj slicne su, valjda je i za bios isto tako

Pa trebalo je da to odmah kazes, da se ne trudimo bez veze. Imace, za tvoju plocu F7 bios mozes i da downloadujes sa zvanicnog sajta, dok za S3G jo nema nove verzije.

nemam pojma. recimo uputstvo na zvanicnom sajtu i ovo stampano sto ide uz plocu nisu isti. npr. kod mene pise da ploca podrzava socket am2 athlon 64 fx/ athlon 64 x2 dual core....... a na zvanicnom sajtu ne pise. isto tako i za cpu za L2 kes na kutiji pise jedno a na sajtu AMD-a drugo. otuda ovo za bios....vredi pokusati

Poslednja izmena:
nemam pojma. recimo uputstvo na zvanicnom sajtu i ovo stampano sto ide uz plocu nisu isti. npr. kod mene pise da ploca podrzava socket am2 athlon 64 fx/ athlon 64 x2 dual core....... a na zvanicnom sajtu ne pise. isto tako i za cpu za L2 kes na kutiji pise jedno a na sajtu AMD-a drugo. otuda ovo za bios....vredi pokusati

Za prvo ti verujem za drugo ne.
Sta da pokusavamo za bios kada je samo F6 izasao i to jos ohoho davno (u racunarskim razmerama).

nova ploca

izasla je nova ploca m55plus s3g rev 2.x sa novim grafickim cipom !!!
dali je stigla kod nas? pazario bih jednu !

da li bi mi novi bios f6 pomogao?

imam kingston na 533 koji moze da predje htt 250 samo kada je postavljen da radi kao ddr2 na 800 u biosu tada moze hht da ide do tacno 300 sto je u tom trenutku 460 za memoriju.A kad podesim delilac za memorija na bilo koju vrednost ispod 800 htt nece da predje preko 250 da li bi mi stavljanje biosa f6 pomoglo trenutno imam f1?

izasla je nova ploca m55plus s3g rev 2.x sa novim grafickim cipom !!!
dali je stigla kod nas? pazario bih jednu !

Ja je nisam video. Sumnjam da ce se i uvoziti (makar u vecim kolicinama), posto ce malo ljudi traziti Quadro cip.

imam kingston na 533 koji moze da predje htt 250 samo kada je postavljen da radi kao ddr2 na 800 u biosu tada moze hht da ide do tacno 300 sto je u tom trenutku 460 za memoriju.A kad podesim delilac za memorija na bilo koju vrednost ispod 800 htt nece da predje preko 250 da li bi mi stavljanje biosa f6 pomoglo trenutno imam f1?

Mozes da probas, moguce da je ta memorija medju onima za koje su ispravljene nekompatibilnosti F6 BIOSom.

da li ste flesovali bios

preko Qflash-a ili iz dos-a?

preko Qflash-a ili iz dos-a?

Ja sam licno koristio Qflash, mada ne bi trebalo da ima razlike. Ipak je nesto lakse to obaviti iz Wina.

Obavezno restartuj racunar, ucitaj default postavke u BIOSu i ugasi sve programe iz systray-a pre nego sto krenes sa flesovanjem. Mozda ovo sve i nije neophodno raditi, ali svakako nece skoditi.

Ja je nisam video. Sumnjam da ce se i uvoziti (makar u vecim kolicinama), posto ce malo ljudi traziti Quadro cip.

???!??! pa verovatno su u ovoj reviziji ispravili neke nedostatke koje su mozda otkrili. A pise da ovom graf.chipu srce kuca na 475MHz a 6100 radi na 425MHz, znaci da je nova ploca sa brzom integrushom. Mada neznam kakav je ovaj quadro i sa kojom se grafickom moze porediti kad je brzina u pitanju?

Vrh Dno