Šta je novo?

Gigabyte M55plus-S3G utisci ?

Procitao sam u casopisu Digital! (broj 55, septembarski broj) da ploce sa 6100 cipom nemogu da prikazu 1280x1024 rezoluciju sa 32-bitnom paletom boja.

Tamo može mnogo gluposti da se pročita, pogotovo u zadnje vreme. Tsetovi su nekako ne dovršeni, stalno na različitim konfiguracijama...

P.S. ta ploča (grafička) savršeno radi u navedenoj rezoluciji. ;)

Procitao sam u casopisu Digital! (broj 55, septembarski broj) da ploce sa 6100 cipom nemogu da prikazu 1280x1024 rezoluciju sa 32-bitnom paletom boja. Interesuje me da li je neko ovo probao, posta su u kancelariji TFT monitori koji rade na bas ovoj rezoluciji.

Lupaju... Evo kod mene bas ta rezolucija i 32-bitna paleta boja i sve to na tft... Dvd i divx naravno rade bez problema na ovoj ploci...

Radi sve bez ikakvih problema sa 61x0 cipsetom.

Konačno mi je stigla uplata koju sam čekao. Uzimam M55Plus (grafiku ću uzeti kasnije), 1GB Rama i Semp2800 (jezivo je jeftin), kao i HDD 250 (najverovatnije WD).

E sad - memorija. Imam ponudu za SuperTalent 667 CL5. Sve uzimam na jednom mestu, pa ako ne odgovara neće biti problem.

Voleo bih da ljudi koji imaju M55Plus napišu koju imaju memoriju.

Koliko sam shvatio Dusan K ima Corsair 533. Ostali?

Ili je bolje da pokrenem novi thread o ovome?

Poz.

Bojim se da ti niko nece dati previse pametan odgovor na to pitanje.

Koliko sam video, ni na Asusu M2N-E ne rade svi moduli sa svim deliocima. Neki moj osecaj je da je manje problema sa 533 modulima, ali nisam probao preveliki broj pa da kazem da tako i jeste 100%.

U svakom slucaju, na defaultu i do magistrale 250 (+/- nesto) trebali bi svi da rade. Za preko ti treba ili sreca ili veza ;) da probas module.

jer je probao neko od vas GIGABYTE M55S-S3, deluje OK.

Preskoci tu m55s-s3, ova integrisana je dosta bolja po pitanju broja opcija za o/c... Imas u novom Digitalu test doticne i nije bas slavno prosla...

Kako li radi sa Kingmaxom na 533 ili 667mhz !?

Znaci da sumiramo : Izasao je novi BIOS koji omogucava HTT vise od 300 iz BIOS-a ?

I otprilike nista od toga nemas.

Jer shugavi nvidia cipset nedozvoljava dual channel ni na jednoj od dosada probanih ploca (licno probao MSI K9N i sada m55Plus ali i M2N-E...sve imaju iste bubice), a sa vecinom memorija uopste ne mozes da izvuces nista preko 270Mhz. Jel neko probao overklok i dual channel na ovim plocama, koje memorije koristi? Posebno me interesuju iskustva sa A64 procesorima (ne-sempron ...mozda u tom slucaju DC radi normalno??? ).

Poslednja izmena:
a koji ce ti moj uopste overklok? tolko cimanja nizasta......

Poslednja izmena:
kako ne vredi?
treba da imas uparene [ fabricki ] module i tako ces biti najsigurniji. sve drugo je lutrija

Poslednja izmena:

Prilozi

• ScreenShot019.png
    ScreenShot019.png
    14.4 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
ja imam m51gm-s2g i sa geil-om radi perfektno

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    68.4 KB · Pregleda: 135
Poslednja izmena:
Povlacim moju malopredjasnju izjavu. Izgleda da sa ovim cipsetom ima nekih fazona kojih inace nije bilo sa bilo kojim drugim unazad. Naime, po prvi put mi se desavalo da win zapucava cim na bilo koji nacin stavim module u DC. To me je i navelo na zakljucak da je cipset u pitanju. Medjutim, cim je odradjena instalacija nforce drajvera, sve prolazi ok.

Ponavljam, ovo je prvi put da ploca izricito zahtjeva instalaciju chipset drajvera da bi win uopste radio sa DC konfiguracijom, pa mi je to uzrokovalo previd.

Sada cu da se bacim na testiranje, pa cu da javim rezultate (za sada ulazi u win sa 270 magistralom, 2 x 1GB DDR2 533 koji rade u DC na 860 sa 2.2v, sto znaci sa bios setovanjem DDR667).

I dalje ostaje problem prelaska HTT preko 270 (fore sa spred spectrum, spustanjem mnozioca HTT i ostalo vec odradio)...

Poslednja izmena:
kako ne vredi?
treba da imas uparene [ fabricki ] module i tako ces biti najsigurniji. sve drugo je lutrija

Ma ne trebaju fabricki upareni moduli. Proizveo sam na stotine DC konfiguracija, i ni na jednoj se ne sjecam da sam uzimao uparene module (neke od konfa su radile sa 4 mem modula, namjenjene za audio montazu, video montazu). Pozeljno svakako jeste, ali praksa pokazuje da je na djelu obican sitni marketing.

Ovo je nevjerovatno...znaci, zaboravite i ovu gore teoriju, posto ocigledno da mi opet javlja plavi ekran, kada stavim sve na default a memorija setovana dual channel (load setup default, ili bilo kako podesim memoriju). Svaki put javi da je greska u ntdll.dll fajlu (a probao sam skoro sve varijante).

Vratim sve na 280Mhz (sve do 286 ploca butuje...preko toga, pretpostavljam da je memorija krivac, posto vec na 284 ne radi stabilno u S&M memory test) i sve radi stabilno :trust: ...

Zaboravite instalaciju drajvera i rjesavanje problema tim putem...To sto mi je DC proradio ima veze samo s tim sto sam ubacio drugi modul kada je takt ploce bio 280.

Ko ce ovome uci u kraj, ja ne znam :) ...

Sada sam skoro 100% siguran da mi je i na drugim plocama (MSI K9N, ASUS M2N-E) takodje prijavljivao ntdll.dll gresku, sto znaci, da ako vec ne mozemo zakljuciti kako ne radi sa vecinom memorija dual channel na defaultu (a nisam jedini koji je to utvrdio...razgovarao sam sa saradnicima u jos nekoliko racunarskih radnji) , mozemo zakljuciti da je ovo jedan od najmushichavijih cipseta ikada napravljenim :)

Poslednja izmena:
Ma izgleda posle svega da je meni najpametnije da ja zadrzim ovu postojecu masinu,i da je sledeci jedini logican korak tj. upgrade(u pravom smislu te reci) core2duo ! Ja zaista pokusavam :) ali ne mogu da nadjem valjani razlog za prelaz na AM2 ! Jedino sto stoji jeste DDR2,ali sa onolikim latencama mora bas da je klokujes dobro da bi kako-tako bilo razlike u realnom radu izmedju DDR i DDR2 !

Pa mogu ti reci da tu ima istine. Ja sam zapravo najvise iznenadjen ovom mushichavosti bas iz razloga sto u isto vrijeme kod sebe imam i intel platformu (pa uporedjujem) na kojoj iste ili bilo koje druge memorije rade bez problema, kako god ih setujem. Da ne spominjem MSI 6200 graficku koja na pola nforce x ploca nece da butuje (ukljucujuci i doticnu m55plus), dok na skoro svakoj intel ploci radi bez problema (i u 3D).

Da se razumijemo...ne kazem ja da AM2 (AMD) platforma ne valja, vec samo da ima i suvishe bubica, koje sve treba pohvatati (i sam imam masinu baziranu na AMDu). I dalje se iz iste moze izvuci dobra platforma (nadam se da nece iskrsnuti nesto novo u daljem testiranju ove moje doticne :) ) , dosta brza, ali uz nevidjenu muku :) .

upareni moduli su majka. imas u uputstvu od maticne
-to eneble dual channel mode, it is recommended to use memory modules of identical brand, size, chips and speed

Poslednja izmena:
upareni moduli su majka. imas u uputstvu od maticne
-to eneble dual channel mode, it is recommended to use memory modules of identical brand, size, chips and speed

Stvarno nema veze sa time sto nisu fabricki upareni moduli. Ja imam potpuno identicne NCP module koji nece da rade kada je magistrala preko 244 na deliocima 533 i 400. Ispunjavaju sve sto pise gore, jedino sto nisu stigli zajedno upakovani.

Corsair, sa druge strane, radi DC i na magistralama preko 300 bez ikakvih problema. Na zalost, nemam jos jedan modul bolje Corsair memorije da probam iznad 350.

M55Plus-S3G rocks!

Za cenu po kojoj se prodaje ova ploca zasluzuje INTERGALACTICAL AWARD, sto se tice kompatiblinosti memorije i ploca (ako tako nesto uopste i postoji ;) ), e pa to treba znati malo namestiti u slucaju nove AM2 platforme...meni npr Kingmax 667 nije hteo da radi kako treba na default brzini...a kad sam ga podigao na 800 masina je poletela bez ikakve frke - evo radi vec nedelju dana megastabilno sa X2 3800+ na 2.5ghz...grafika mi u ovom trenutku ne dozvoljava da dizem magistralu vise ali kada mi kartica ponovo dodje opet cu ici na 2.7 pa i preko toga. Ako me ista u zivotu iznenadilo onda je to ta ploca...ali sad zavisi ko sta ocekuje. za 90 eur ne postoje brda i dolovi.

Kod mene DC potpuno normalno radi i ukoliko je racunar OC na 8x300, a kamoli na defaultu.

Uzrok tome sto vam ne radi trazite ili u memorijskim modulima ili procesoru. Ploca nije problem (ukoliko je potpuno ispravna, naravno).

Vrh Dno