Ma mozda memorijski kontroler u Sempronima jednostavno ne valja ko zna ! Mozda je to bolje reseno u Athlonima...
Kod mene DC potpuno normalno radi i ukoliko je racunar OC na 8x300, a kamoli na defaultu.
Uzrok tome sto vam ne radi trazite ili u memorijskim modulima ili procesoru. Ploca nije problem (ukoliko je potpuno ispravna, naravno).
Kod mene DC potpuno normalno radi i ukoliko je racunar OC na 8x300, a kamoli na defaultu.
Uzrok tome sto vam ne radi trazite ili u memorijskim modulima ili procesoru. Ploca nije problem (ukoliko je potpuno ispravna, naravno).
au diviner ti ko da treba toplu vodu da otkrijes te tolko cimanje oko svih tih ploca. m55plus je dobra ploca, uzmi jaci procesor i resi se tih zakulisa
Kuku lele Divineru koliko problema, interesantno je sto svaka am2 ploca pravi probleme sa memorijama bilo da je nf430, nf4, nf5 .... Mislim da u stvari problem predstavlja ddr2 mem kontroler u proc-u koji pravi probleme (kao kod winchester athlon 939 i kompatibilnosti sa mem modulima) ... A i Gigabyte je to :d (Asus u stvari, ali isto je to s*anje)
...Posebno me interesuju iskustva sa A64 procesorima (ne-sempron ...mozda u tom slucaju DC radi normalno??? )....
Dakle evo malo promene... Sa takems modulima ploca brlja, barem kod mene... I u ovoj kombinaciji nisam mogao nikako da postignem takt procesora veci od 2000mhz... Danas sam zamenio memoriju, uzeo sam 512mb PQI ddr533 i ploca je poletela.... Zaustavio sam se prime stabilno na 330mhz*8 sto je sasvim fin rezultat i meni dovoljan.... Tako da definitivno ova ploca ima problema sa odredjenim memorijama!!! Nabavio sam i asus m2n-e pa cu sutra da vidim kako se ona ponasa... Kod njem ocekujem i vecu magistralu od 330mhz ali da ne ureknem!!! Pozdrav i dobicete izvestaj...
Dakle evo malo promene... Sa takems modulima ploca brlja, barem kod mene... I u ovoj kombinaciji nisam mogao nikako da postignem takt procesora veci od 2000mhz... Danas sam zamenio memoriju, uzeo sam 512mb PQI ddr533 i ploca je poletela.... Zaustavio sam se prime stabilno na 330mhz*8 sto je sasvim fin rezultat i meni dovoljan.... Tako da definitivno ova ploca ima problema sa odredjenim memorijama!!! Nabavio sam i asus m2n-e pa cu sutra da vidim kako se ona ponasa... Kod njem ocekujem i vecu magistralu od 330mhz ali da ne ureknem!!! Pozdrav i dobicete izvestaj...
F6. Ostali pretpostavljam takodje F6 ?
Heh...kakvi se crapovi od memorija kod nas prodaju nije ni cudo sto ima toliko problema, AM2 radi ko sat.
Definitivno nije problem samo u crap memorijama...
Ovo je quote iz user review-a jedne kanadske online prodavnice:
However, the Mushkin EM2 DDR2-667 memory refuses to run on the DDR2-533 divider (CPU speed/6) at any clock speed, so I have it set on DDR-400 (/8).
Ovo sigurno nije losa memorija, ali jednostavno neke rade kako treba, a neke ne.
Meni jos nije stigao Kingston na test (ako i stigne, bice 667, koji je zvanicno podrzan po spisku na sajtu), pa cu posle toga imati bolju sliku po pitanju 533-667.
Ne bi bilo lose ukoliko neko moze da proba CorsairVS 667 na ovoj ploci - to bi trebalo da je odlicna memorija (jeste malo skuplja, ali mi se cini da se stvarno isplati dati te pare za ove module).
Aj sad pomozite. Dajte setovanja BIOSa sa vasih masina.
Sempron 2800+ @ 2.08GHz (260x8), 1.4V
PQI 512MB DDR800 @ 533MHz + O/C = 667MHz
GA-M55plus-S3G F6
Nece preko?
Moj Kingmax 667 nece na ovoj ploci da radi na defaultu ma kako da ga namestis, ali zato na DDR800 radi ko zmaj
edit: sada se setih da kolega na istoj ploci tera Twinmos 533 bez problema
To znaci da ti memorija radi kao DDR1000. Stvrano odlicno. Ipak, tesko da ces moci mnogo dalje bez menjanja delioca.
Sa druge strane, ti taj klok ipak postizes sa magistralom 250. Mi ovde ipak pricamo o magistralama 300 i vise, koje ce sa povisenim deliocima retko koja memorija dostici (magistrala 300 i delioc 800 znaci brzinu memorije DDR1200). Da ne pricamo o 350 i vise, kada je jednostavno neophodna memorija koja ce da radi na 400 ili 533.
Pa naravno, ali ovo objasnjenje je za one sa jeftinijim ulaznicama (citaj Sempronima), za koje nije bas pametno da stave memoriju na DDR800 delilac i pokusavaju OC.
Za X2 su magistrale 250-270 vise nego dovoljne. Kome treba 300, taj je bio veoma srecan u izboru primerka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari