@djwibe:
-4 memorijska modula u DoubleSided izvedbi ne mogu raditi jer je ovo osakacena verzija P35 chipseta!
Iskljucivo SingleSided moduli kakvi god da su sto mu od prilike dodje 4x512MB SS moduli max!
Da, pri overclocku mora da se stavi pci frequency na AUTO, inace nece da radi. Zbog cega bi merio, sve to radi dobro tako...
Zato sto imam PCI-E TV karticu koja nece da radi kada se postavi na <Auto>. Hoce do 110MHz ali posle je ne vidi sistem... pa me interesuje kolika je onda frekvenca PCI-E kada se postavi na <Auto> a fsb na 400MHz?
Nasao sam sta je bilo glavni uzrok kocenja o/c. Imam ubodenu PCI-E TV/FM karticu u pcie x1 slot. Svaki fsb, podesen u BIOSu, preko 333 i PCI-E frekv. zaljucana na 100 dovode do restarta sistema a samim tim i reseta o/c vredosti BIOSa. Kada sam PCI-E frekv. postavio na <Auto> sve je proradilo iz prve(400x8) ali ne i TV kartica koju izgleda "ubija" prevelika pci-e frekvenca i sistem je uopste ne konstantuje nakon podizanja.
Zna li neko cime da izmerim PCI-E frekvencu kada odradim o/c??? Pre sam to radio pomocu ClockGen-a li sada nije dostupan za download na cpu-id sajtu...
Ne znam, meni sve pci kartice rade na 413MHz, takodje imam tv tuner i jos par kartica...
Gigabyte Easy Tune 5 koji bi trebalo da imas na cd-u ploce. Mislim da se u njemu moze videti PCI-E frekvenca. Ajd sada cu ga instalirati kod mene pa cu ti reci jel moze.
Nazalost jedino to polje je prazno za pci-e freq.
kad zakucas na 100 izgleda bar na manjem fsb-u da drzi bez problema... na auto je nesto bezveze...
e da zaboravio sam da pitam da li na ovoj ploci moze da se stavi obicna agp graficka(privremeno dok ne kupim novu) imam gforce 2 mx400
Pa to sam i rekao kad sam mislio bezveze...Ma uopste nije bezveze. Kada se stavi na Auto i klokne fsb na 40MHz npr. onda se PCIE frekv Automatski podesi na 120MHz a to je jako opasno po HDDove i ostale uredjaje koji vuku resurse PCIE magistrale... Znaci HDD, graficka i dr. kvrc...:-devil-:
Joooooj belaja...
Izmerio sam PCI-E magistralu. Kada se postavi fsb na 400MHz i PCIE na <Auto> onda je potera na 120MHz i nije ni cudo sto nece da radi PCIE TV kartica... Dobro da nije izgorela!!!
Pogledajte prilog 33197 je program za o/c iz wina a ujedno i meri ostale parametre... pa probajte, s tim sto za GA ploce sa P35 i P3x chipsetom treba odabrati klok generator naznacen na slici!!! Pogledajte prilog 33198
pozz
Sve je to lepo ali koji cip treba odabrati kao clock generator. kada izaberem kao sto je kod tebe dobijam apsolutno iste cifre kao ti, a tesko da imamo ista podesavanja. Ako ne izaberes pravi cip dzaba ti bilo kakvo ocitavanje. ne mogu nigde na netu da nadjem koji je cip clock generator za P35-DS3L
Ako je tako onda to ne radi. Meni je FSB 333, a on prijavi 380.Bas taj koji sam zaokruzio jer su P35 i P31 isti cipovi samo je P31 osakacena verzija P35ice (sve ovo sa odnosi na GA mobo)...
Evo linka sa izvorne stranice SetFsb pa pronadji u zagradama tvoju plocu i videces da je to taj clk gen.
pozz
Probaj ga naci sam na maticnoj pa procitaj oznakuSve je to lepo ali koji cip treba odabrati kao clock generator. kada izaberem kao sto je kod tebe dobijam apsolutno iste cifre kao ti, a tesko da imamo ista podesavanja. Ako ne izaberes pravi cip dzaba ti bilo kakvo ocitavanje. ne mogu nigde na netu da nadjem koji je cip clock generator za P35-DS3L
Proveri frekvencu svoje PCI-E magistrale !!! Sprzices HDDove ako su na SATA :-devil-:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari