Šta je novo?

Gigabyte GA-P31-DS3L

Jel uspeo neko da osposobi masinu za rad sa 4 memorijska modula na ovoj ploci?

Poslednja izmena:
@djwibe:
-4 memorijska modula u DoubleSided izvedbi ne mogu raditi jer je ovo osakacena verzija P35 chipseta!
Iskljucivo SingleSided moduli kakvi god da su sto mu od prilike dodje 4x512MB SS moduli max!

@djwibe:
-4 memorijska modula u DoubleSided izvedbi ne mogu raditi jer je ovo osakacena verzija P35 chipseta!
Iskljucivo SingleSided moduli kakvi god da su sto mu od prilike dodje 4x512MB SS moduli max!

Ma znam ja za to, ali reko da vidim, dal je nekom proslo sa nekim memorijama.

Da, pri overclocku mora da se stavi pci frequency na AUTO, inace nece da radi. Zbog cega bi merio, sve to radi dobro tako...

Da, pri overclocku mora da se stavi pci frequency na AUTO, inace nece da radi. Zbog cega bi merio, sve to radi dobro tako...

Zato sto imam PCI-E TV karticu koja nece da radi kada se postavi na <Auto>. Hoce do 110MHz ali posle je ne vidi sistem... pa me interesuje kolika je onda frekvenca PCI-E kada se postavi na <Auto> a fsb na 400MHz?

Zato sto imam PCI-E TV karticu koja nece da radi kada se postavi na <Auto>. Hoce do 110MHz ali posle je ne vidi sistem... pa me interesuje kolika je onda frekvenca PCI-E kada se postavi na <Auto> a fsb na 400MHz?

Ne znam, meni sve pci kartice rade na 413MHz, takodje imam tv tuner i jos par kartica...

Nasao sam sta je bilo glavni uzrok kocenja o/c. Imam ubodenu PCI-E TV/FM karticu u pcie x1 slot. Svaki fsb, podesen u BIOSu, preko 333 i PCI-E frekv. zaljucana na 100 dovode do restarta sistema a samim tim i reseta o/c vredosti BIOSa. Kada sam PCI-E frekv. postavio na <Auto> sve je proradilo iz prve(400x8) ali ne i TV kartica koju izgleda "ubija" prevelika pci-e frekvenca i sistem je uopste ne konstantuje nakon podizanja.

Zna li neko cime da izmerim PCI-E frekvencu kada odradim o/c??? Pre sam to radio pomocu ClockGen-a li sada nije dostupan za download na cpu-id sajtu...

Gigabyte Easy Tune 5 koji bi trebalo da imas na cd-u ploce. Mislim da se u njemu moze videti PCI-E frekvenca. Ajd sada cu ga instalirati kod mene pa cu ti reci jel moze.

Nazalost jedino to polje je prazno za pci-e freq.

Prilozi

• Easy Tune 5.JPG
    Easy Tune 5.JPG
    102 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Gigabyte Easy Tune 5 koji bi trebalo da imas na cd-u ploce. Mislim da se u njemu moze videti PCI-E frekvenca. Ajd sada cu ga instalirati kod mene pa cu ti reci jel moze.

Nazalost jedino to polje je prazno za pci-e freq.

Na zlost i kod mene. Meri mi PCI frekvencu koja je zakljucana na 33MHz i to je to...
Mislim da su ukenjali nesto sa BOSima. Poslao sam im poruku za pomoc i jos se bre ne javljaju.. A ovi iz BIOSTARa se polomise da ti objasne sta i kako... ccc

Joooooj belaja...
Izmerio sam PCI-E magistralu. Kada se postavi fsb na 400MHz i PCIE na <Auto> onda je potera na 120MHz i nije ni cudo sto nece da radi PCIE TV kartica... Dobro da nije izgorela!!!

Pogledajte prilog setfsb20b19j.rar je program za o/c iz wina a ujedno i meri ostale parametre... pa probajte, s tim sto za GA ploce sa P35 i P3x chipsetom treba odabrati klok generator naznacen na slici!!! setfsb.jpg

pozz

Ovu plocu sam preporucio komsi u kombinaciji sa E2180 i pazario je za 62 evra pre mesec dana!

kad zakucas na 100 izgleda bar na manjem fsb-u da drzi bez problema... na auto je nesto bezveze...

bogami dobro nahvaliste ovu plocu...moracu i ja da je uzmem!!!

kad zakucas na 100 izgleda bar na manjem fsb-u da drzi bez problema... na auto je nesto bezveze...

Ma uopste nije bezveze. Kada se stavi na Auto i klokne fsb na 40MHz npr. onda se PCIE frekv Automatski podesi na 120MHz a to je jako opasno po HDDove i ostale uredjaje koji vuku resurse PCIE magistrale... Znaci HDD, graficka i dr. kvrc...:-devil-:

e da zaboravio sam da pitam da li na ovoj ploci moze da se stavi obicna agp graficka(privremeno dok ne kupim novu) imam gforce 2 mx400

Ma uopste nije bezveze. Kada se stavi na Auto i klokne fsb na 40MHz npr. onda se PCIE frekv Automatski podesi na 120MHz a to je jako opasno po HDDove i ostale uredjaje koji vuku resurse PCIE magistrale... Znaci HDD, graficka i dr. kvrc...:-devil-:
Pa to sam i rekao kad sam mislio bezveze...

Joooooj belaja...
Izmerio sam PCI-E magistralu. Kada se postavi fsb na 400MHz i PCIE na <Auto> onda je potera na 120MHz i nije ni cudo sto nece da radi PCIE TV kartica... Dobro da nije izgorela!!!

Pogledajte prilog 33197 je program za o/c iz wina a ujedno i meri ostale parametre... pa probajte, s tim sto za GA ploce sa P35 i P3x chipsetom treba odabrati klok generator naznacen na slici!!! Pogledajte prilog 33198

pozz

Sve je to lepo ali koji cip treba odabrati kao clock generator. kada izaberem kao sto je kod tebe dobijam apsolutno iste cifre kao ti, a tesko da imamo ista podesavanja. Ako ne izaberes pravi cip dzaba ti bilo kakvo ocitavanje. ne mogu nigde na netu da nadjem koji je cip clock generator za P35-DS3L

Poslednja izmena:
eo sada sam pogledao prva dva posta i nemam vremena za vise, imam ovu plocu, nisam znao da je PATA, kako to ? Ja sam mislio da je SATA II, kako onda radi moj SATAII Segate od 250GB i da li bi mnogo bolje radio da je ploca sa SATA II ?

jao izvinjavam se ... opet sam po ne znam koj put procitao P35 umesto P31 ... sorry pozz

Poslednja izmena:
Sve je to lepo ali koji cip treba odabrati kao clock generator. kada izaberem kao sto je kod tebe dobijam apsolutno iste cifre kao ti, a tesko da imamo ista podesavanja. Ako ne izaberes pravi cip dzaba ti bilo kakvo ocitavanje. ne mogu nigde na netu da nadjem koji je cip clock generator za P35-DS3L

Bas taj koji sam zaokruzio jer su P35 i P31 isti cipovi samo je P31 osakacena verzija P35ice (sve ovo sa odnosi na GA mobo)...
Evo linka sa izvorne stranice SetFsb pa pronadji u zagradama tvoju plocu i videces da je to taj clk gen.
pozz

Poslednja izmena:
Bas taj koji sam zaokruzio jer su P35 i P31 isti cipovi samo je P31 osakacena verzija P35ice (sve ovo sa odnosi na GA mobo)...
Evo linka sa izvorne stranice SetFsb pa pronadji u zagradama tvoju plocu i videces da je to taj clk gen.
pozz
Ako je tako onda to ne radi. Meni je FSB 333, a on prijavi 380.

@GoranM:
- Uradi PrintScreen kao i ja i okaci sliku pa da vidimo sta se desava.

pozz

Probaj ga naci sam na maticnoj pa procitaj oznaku

Kupih danas ovu plocu. Stvarno fino izgleda. Steta sto nemam proc, samo i mogu da je gledam :d

Sad me nervira sto ne mogu da je probam. Revizija 1.1, nesto je izmenjeno iznad 24-pinskog konektora. Mozda su je poboljsali pa sad moze da izvuce 562 FSB :)

Ja sam je uzeo pre nekoliko dana zajedno sa 2140 i iz prve sam je digao na 2.92ghz, moja je dosla sa revizijom F7 ili F8 Biosa ali cu staviti na F5 koga svi hvale.

A evo ga i update, elem stavio sam F5 bios i video da on jos gore odrzava napon, odlucio sam da stavim poslednju finalnu verziju F8 koja sto se tice odstupanja od zadatog napona radi daleko bolje nego svaka starija verzija i evo sta sam dobio savrseno stabilno.

A evo ga i update, elem stavio sam F5 bios i video da on jos gore odrzava napon, odlucio sam da stavim poslednju finalnu verziju F8 koja sto se tice odstupanja od zadatog napona radi daleko bolje nego svaka starija verzija i evo sta sam dobio savrseno stabilno.

Proveri frekvencu svoje PCI-E magistrale !!! Sprzices HDDove ako su na SATA :-devil-:

Da li se oslanjas iskljucivo na tvoj problem sa TV karticom i na onaj program? Ili si nasao neki slucaj sa takvim posledicama?
Na prizivaj zle sile koje spaljuju HDDove :D

Nazad
Vrh Dno