Šta je novo?

Gigabyte GA-P31-DS3L

A FSB 333 nece? Bas sam se ponadao kad je stormwatch153 napisao da "ispod 350 radi"...

??! Ne ne, procitaj bolje sta sam napisao...da razjasnim, meni kada stavim FSB na PREKO 350mhz UVEK vrati na default svaki put kada restartujem ili iskljucim masinu, kada stavim na TACNO 350mhz ili nize onda ostavlja podesavanja, medjutim primetio sam da mi kada je memorija klokovana malo vise (recimo 875 ili koliko vec bude) i sa FSB 350 vrati na default, od kada memoriju drzim na "samo" 840 vise ne vraca na default nego redovno postuje na 350x8. Jos cu malo da istestiram sve varijante pa cu da napisem utiske.

??! Ne ne, procitaj bolje sta sam napisao...da razjasnim, meni kada stavim FSB na PREKO 350mhz UVEK vrati na default svaki put kada restartujem ili iskljucim masinu, kada stavim na TACNO 350mhz ili nize onda ostavlja podesavanja, medjutim primetio sam da mi kada je memorija klokovana malo vise (recimo 875 ili koliko vec bude) i sa FSB 350 vrati na default, od kada memoriju drzim na "samo" 840 vise ne vraca na default nego redovno postuje na 350x8. Jos cu malo da istestiram sve varijante pa cu da napisem utiske.

Aha, ok. Taj deo sa memorijom sam prevideo...

A da li je mozda do revizije ploce?
Bas dosta review-a ima po netu, niko nije napisao nista slicno ovom problemu. Evo i djwibe nema problema. Gigabyte nikako da stavi rev1.1 na sajt. Moze da se desi da nove revizije imaju problema. Bas kod memorijskih slotova i postoje izmene. Koje revizije imate?

A da li je mozda do revizije ploce?
Bas dosta review-a ima po netu, niko nije napisao nista slicno ovom problemu. Evo i djwibe nema problema. Gigabyte nikako da stavi rev1.1 na sajt. Moze da se desi da nove revizije imaju problema. Bas kod memorijskih slotova i postoje izmene. Koje revizije imate?

Ja imam reviziju 1.1

Montirao sam ovo moje. Rev1.1, *****ava kao sto sam se i plasio.

Vrati mi na disabled za FSB, RAM frekvenciju i latencije. Napone, latencije i zadati FSB pamti. Bedak :wall:

Malocas me je ploca izdala, a stvarno nisam bio pohlepan:
E2160 na 333x9 1.35V
RAM na [email protected]
Sve sinoc proslo 6h Orthosa. A kako i ne bi jer je ovo minimum sto se iz ovih komponenti ocekuje...

Znam da od toga nema nista, ali pisao sam Gigabyte-u. Prvi put mi napisali da sam ja tu nesto lose podesio ili da baterija nije u redu. Drugi put sam bio ubedljiviji, pa su napisali:

We will forward your mail to relatead dept. for further investigation. Once the symptom is confirmed in our lab, will try to find a way to fix.

Jos samo da im poverujem :D

Evo meni vise ne vraca FSB (skoro vec mesec dana), a svaki dan gasim komp. Nista nisam menjao, cudno.

Evo meni vise ne vraca FSB (skoro vec mesec dana), a svaki dan gasim komp. Nista nisam menjao, cudno.

Drago mi je zbog tebe, ali mi je i krivo s druge strane. Da se ovaj problem stalno ispoljava, uocili bi ga i ovi u Gigabyte-u.

Spam-ovao sam ih opet :D. Napisao sam da nas ima milion sa ovim problemom, kao duboko smo razocarani, zasto nema nase revizije na sajtu, jel to neki krsh pa je povucen iz prodaje. Steta sto i ako ga procitaju, odma' ide u kantu :smash:

sve ti je do fsb-a, kod mene npr za sve preko 312 vraca na def poslije gasenja...znaci, nadji tu granicu kod sebe i vozi...ionako u realnom radu neces osjetiti razliku sa 200-300mhz razlike...
PS. ja trenutno (nekih 10-ak dana) drzim na 2.8ghz na def vCore...ne da mi se pri svakom paljenju ulaziti u bios, a i realno, nema potrebe za 3ghz, osim te okrugle cifre...:D

Poslednja izmena:
sve ti je do fsb-a, kod mene npr za sve preko 312 vraca na def poslije gasenja...znaci, nadji tu granicu kod sebe i vozi...ionako u realnom radu neces osjetiti razliku sa 200-300mhz razlike...
PS. ja trenutno (nekih 10-ak dana) drzim na 2.8ghz na def vCore...ne da mi se pri svakom paljenju ulaziti u bios, a i realno, nema potrebe za 3ghz, osim te okrugle cifre...:D

Bas sam racunao na tu okruglu cifru :D. Da sam kupio E2180, pa ga stavio na 300x10 sad se ne bih nervir'o :d...
Koju reviziju imas?

@Nenad22: A ti?

****s ti meni sve ako je ova ploca normalna, elem....na 2.80ghz je sistem radio jedno 10-15% sporije nego sada na 2.56ghz...nemam pojma o cemu se radi ali idem jos malo da deklokujem...mozda na 2.3 dobijem ubrzanje od 25%....

Bas sam racunao na tu okruglu cifru :D. Da sam kupio E2180, pa ga stavio na 300x10 sad se ne bih nervir'o :d...
Koju reviziju imas?

@Nenad22: A ti?

Cini mi se 1.0, ne mogu od komponenti da vidim sada... Evo jutros mi se vratio fsb, posle dugog perioda, damn.

Ima jedan izmedju i jedan pored slotova, onda je 1.0...

Rev1.1 ima deo oko memorije isti kao GA-EP31-DS3L.

Da sam samo znao da se ova ploca ovako tripuje, dodao bi neku lovu i kupio neku bolju. Da li je neko cuo da se P35-DS3L ovako zaglupljuje? Ako je P35ica bez ovih problema, vredi doplatiti tih 15e ako je OC jedan od prioriteta...

Ma ne znam, meni su Gigabyte ploce oduvek bile macka u dzaku, nikada ne znash sta ces dobiti. definitivno treba dati pare za nesto drugo po mom misljenju

Rev1.1 ima deo oko memorije isti kao GA-EP31-DS3L.

Da sam samo znao da se ova ploca ovako tripuje, dodao bi neku lovu i kupio neku bolju. Da li je neko cuo da se P35-DS3L ovako zaglupljuje? Ako je P35ica bez ovih problema, vredi doplatiti tih 15e ako je OC jedan od prioriteta...

Kod mene se na p35 nikad ne desava osim kada nesto preklokujem onda se 3 puta upali-ugasi i vrati na default (cpu,memorija i pci-e) Fsb drzim na 320 ili 340 kako kad,preko nisam probao.

Poslednja izmena:
Najvise me nervira sto nema pravila. Od kako sam namestio FSB333, zabagovao mi je 2., 3. i 5. boot. Od tada sam vezao 5-6 paljenja bez greske. Kao sto neko napisa, izgleda da cu morati da se pomirim sa tim ili da smanjim FSB.
Nikad nisam imao komp kod koga je samo ukljucivanje izazivalo ovoliko paznje s moje strane :smash:. Neko je na forumu napisao da sa MSI plocama "nikad nisi sam". Evo ni ja nisam sam sa ovim Gigabyte-om :D

@ mitarus

kao sto sam vec napisao, jedino sto mozes da uradis je da nadjes max fsb na kojem ga ploca nece vracati na def poslije gasenja...kod mene je to 312, sto je i ujedno max moguci stabilni overclock sa def vCore...
ili, ako ti se vec da, skini sve biose, od f1 do f9b, pa snimaj jedan po jedan i vidi kakva je situacija...za to i ne treba puno vremena, otprilike pola sata za svaki bios...prvo nabaci na usb sve biose. krenes od f1, ucitas default vrijednosti, zatim iskljucis c1 i eist, postavis pci-e na 100mhz, vCore na 1.412(sto realno daje 1.36v),nb na +0.1v (cisto iz predostroznosti), mem djelilac na 2, i na kraju fsb na 333! testiras ga orthosom 10min, ako prodje, ugasis komp na 15min i ako se fsb ne vrati na def, to je to! jos napises na forumu i svi sretni i zadovoljni,)...

pozz

PS. meni se zaista ovo ne da raditi, mada ovih 3ghz ima neku ludacku privlacnu moc:p

@ mitarus

kao sto sam vec napisao, jedino sto mozes da uradis je da nadjes max fsb na kojem ga ploca nece vracati na def poslije gasenja...kod mene je to 312, sto je i ujedno max moguci stabilni overclock sa def vCore...
ili, ako ti se vec da, skini sve biose, od f1 do f9b, pa snimaj jedan po jedan i vidi kakva je situacija...za to i ne treba puno vremena, otprilike pola sata za svaki bios...prvo nabaci na usb sve biose. krenes od f1, ucitas default vrijednosti, zatim iskljucis c1 i eist, postavis pci-e na 100mhz, vCore na 1.412(sto realno daje 1.36v),nb na +0.1v (cisto iz predostroznosti), mem djelilac na 2, i na kraju fsb na 333! testiras ga orthosom 10min, ako prodje, ugasis komp na 15min i ako se fsb ne vrati na def, to je to! jos napises na forumu i svi sretni i zadovoljni,)...

pozz

PS. meni se zaista ovo ne da raditi, mada ovih 3ghz ima neku ludacku privlacnu moc:p

Ma sad je prestalo da baguje. Cisto da se opustim, pa da me ponovo izervira. :smash:
Za sad je vCore setovan na 1.350V, FSB na 333, PCIE na Auto (izmereno 100MHz sa SetFSB) i vMem na +0.1V. Memorija podesena rucno na 5-5-5-15 i Turbo. Eist je Enabled. BIOS nisam jos dirao, stock F6...

Svaki put kad odlazim od kompa na vise od 10min., ja ga iskljucim. Zanima me sta ce me docekati kad ga ukljucim. Za sad ima 10+ uspesnih boot-ova. Ne pamtim kad sam se ovako dobro zezao :type:

Evo ja sam postavio FSB na ___ mhz i tako dobio ____ghz, memorija radi na ___ mhz i sada bootuje svaki put kako treba, ne smem da napisem koliko je FSB, Ghz i mem u brojevima jer kada sam prosli put napisao ODMA posle tog posta vise nije htela da se digne sa tim podesavanjima, sada vise nista ne prepustam slucaju!

Poslednja izmena:
Evo ja sam postavio FSB na ___ mhz i tako dobio ____ghz, memorija radi na ___ mhz i sada bootuje svaki put kako treba, ne smem da napisem koliko je FSB, Ghz i mem u brojevima jer kada sam prosli put napisao ODMA posle tog posta vise nije htela da se digne sa tim podesavanjima, sada vise nista ne prepustam slucaju!

:D
Ma bitno je da si ga namestio :d

EDIT: I Nenad22 se tako zeznuo - "evo kod mene mesec dana radi", onda ploca cuje i zaje8ava. Pocecu da verujem u crne madjije sa Dalekog Istoka...

Poslednja izmena:
Namestite fsb kako vam odgovara i vise nista ne pisite na ovoj temi, provereno radi :)....

Namestite fsb kako vam odgovara i vise nista ne pisite na ovoj temi, provereno radi :)....

Bedak. Mene je Splinter indirektno navukao da "napisem to na forumu" :D
Pa dobro, kad sam vec uprskao, ondak necu ni da gasim komp.
Bitno je da strucno resavamo probleme :smoke:

LJUDI RADI! Caka je stvarno u tome da ne pisete podesavanja u brojevima, nego samo konstatujete da je OC uspeo!

Konacno su ubacili rev1.1 na sajt. Tacnije, napisali su rev1.x. Xexe, toliko sam ih smorio da su makar nesto odradili. Bas sam dobro odglumio nezadovoljnu musteriju/spamera :p.

Volim da umisljam da su moje kritike veoma ozbiljno shvatili i da ovog trenutka tim od 50+ vrhunskih inzenjera i testera radi na otklanjanju problema... I mrmot koji uvija chokoladu je s njima :)

Sto se same ploce tice, sve radi vec nekoliko dana, ali uzdrzavam se od pisanja brojeva.

Vrh Dno