Šta je novo?

Gigabyte GA-P31-DS3L

@stormwatch153:

- Skini onaj mali programcic koji sam okacio gore(setfsb), namesti mu ICS generator koji sam naznacio na gornjoj slici pa okaci tvoju sliku... Bas me zanima kolika je PCI-E frekv na tvojih 375MHz i kako si je to zakocio???

Poslednja izmena:
@stormwatch153:

- Skini onaj mali programcic koji sam okacio gore(setfsb), namesti mu ICS generator koji sam naznacio na gornjoj slici pa okaci tvoju sliku... Bas me zanima kolika je PCI-E frekv na tvojih 375MHz i kako si je to zakocio???

Zorz...bio sam ironican :D
Moja PCI-E frekvencija je 112 mhz....zadovoljan?

Zorz...bio sam ironican :D
Moja PCI-E frekvencija je 112 mhz....zadovoljan?

Jesi li imao ikakvog razloga da budes ironican??? Znaci magistrala ti je na <Auto> i uopste nije zakocena, lazes ljude u Threadu... Ako si i bio to sto jesi onda si iskljucivo prema sebi ironican a i prema ostalim clanovima foruma... Razmisli malo o svojim postupcima i drskom ponasanju... Ja ovde pokusavam da skrenem paznju ljudima na odredjene nedostatke maticne i opsanosti koje iz njih proizilaze a ti se zezas bre?
A sto se mog zadovoljstva tice...

Poslednja izmena:
Ljudi meni nesto nije jasno, na imtelovom sajtu pise sledece:
Gigabyte GA-P31-DS3L, S775 (C2Q), Intel P31/ICH7, FSB1066, PCIex16, 4DDR2-800 DCh, 4SATA2, ATA, G-LAN, SC7.1, a na Giagabyte sajtu stoji da moze DDR2 do 1066.

Ko sad tu laze? E da, pise da ide sata do 3gb znaci sata2 jel to radi, mislim jel probao neko?

Ljudi meni nesto nije jasno, na imtelovom sajtu pise sledece:
Gigabyte GA-P31-DS3L, S775 (C2Q), Intel P31/ICH7, FSB1066, PCIex16, 4DDR2-800 DCh, 4SATA2, ATA, G-LAN, SC7.1, a na Giagabyte sajtu stoji da moze DDR2 do 1066.

Ko sad tu laze? E da, pise da ide sata do 3gb znaci sata2 jel to radi, mislim jel probao neko?

To ti je Gigabyte-ova fora - "ala smo ga napravili, svaka nam cast"...

Na samoj ploci (rev. 1.1) je odstampano FSB1333 i DDRII1066. A sam Intel kaze da je P31 chipset predvidjen do FSB1066 i DDRII800.

http://www.intel.com/products/chipsets/P31/index.htm

U principu, terbalo bi da radi kako Gigabyte kaze...

Jesi li imao ikakvog razloga da budes ironican??? Znaci magistrala ti je na <Auto> i uopste nije zakocena, lazes ljude u Threadu... Ako si i bio to sto jesi onda si iskljucivo prema sebi ironican a i prema ostalim clanovima foruma... Razmisli malo o svojim postupcima i drskom ponasanju... Ja ovde pokusavam da skrenem paznju ljudima na odredjene nedostatke maticne i opsanosti koje iz njih proizilaze a ti se zezas bre?
A sto se mog zadovoljstva tice...

E Zorz ajde ti malo ono od.... znas? Prvo dezinformises ljude kako PCI-e magistrala sprzava hard diskove...meni je radila mesecima na jednoj AMD ploci na 120mhz i sve je sljakako kako treba, sada radi na 112 i to bez problema, ako si ti toliko ogranicen (a jesi) da ne kontas salu onda ti tu moze pomoci samo psihijatar. Pun mi je k... ovako izdrkanih tipova kao ti koji ceo zivot skacu na neke stvari koje se ne svidjaju njima - i samo njima i bave se resavanjem problema koji ne postoje.

ljudi prvo da napomenem da trenutno nemam vremena citati sve strane ove teme, pa se unaprijed izvinjavam ako je neko imao slican problem!
konfa iz potpisa, sve ok sljaka, tj sljakalo je:mad:!
medjutim, u posljednje vrijeme (cini mi se od kad sam promijenio grafu), poslije svakog shutdown-a fsb se vraca na 200, podesavanja memorije na def, a pcie na auto!
naponi ostaju nepromijenjeni, tj vCore ostaje na 1.36 koliko mu je potrebno za 3ghz, a c1 i eist iskljuceni! prilikom restarta, sve je ok! pokusavao sam i sa vise vrijednosti za pcie, tj, cini mi se, 100, 101, 105 (prije je sve sljakalo sa pcie 100mhz), sa vise biosa, od f7 do trenutnog f9b (mozda i f5), clear cmos, al' nista :smash:! napajanje nije problem, mjereno unimerom, +12v u idle 12.14v, orthos i 3dmark06 pada na 12.03 ili 12.04v! ima li iko kakvu ideju???
napominjem da je sistem na 3ghz proca i 800mhz memare 10h orthos stabilan i nikad mi se nije desilo zakucavanje ili restart!

ljudi prvo da napomenem da trenutno nemam vremena citati sve strane ove teme, pa se unaprijed izvinjavam ako je neko imao slican problem!
konfa iz potpisa, sve ok sljaka, tj sljakalo je:mad:!
medjutim, u posljednje vrijeme (cini mi se od kad sam promijenio grafu), poslije svakog shutdown-a fsb se vraca na 200, podesavanja memorije na def, a pcie na auto!

Druze ovo se i meni pocelo desavati, i sa starim biosom i sa novim. Cak stavise ima jos jedna nezgodna stvar, racunar se uvek cudno blokira ako se pokrene VST engine, neverovatno.

Da, i meni se desi da posle 5-6 gasenja samo vrati fsb i mem na default, pa moram da ukljucim fsb na ON ili kako vec pise. Inace je sve stabilno, i sva podesavanja ostanu, nemam pojma zasto to radi, bios je F7.

ma sigurno je neki ***** sa biosima i pcie frekvencijom...znam da se ovo prije nije desavalo...ovih dana nemam vremena da isprobam razne varijante pcie i biosa....ako neko ima, neka to odradi, pa neka javi sta je napravio!

@ stormwatch153

ja bih prije tipovao na neki softverski problem, nego problem u vezi ploce (ili neke druge komponente) i Vst-a!

E Zorz ajde ti malo ono od.... znas? Prvo dezinformises ljude kako PCI-e magistrala sprzava hard diskove...meni je radila mesecima na jednoj AMD ploci na 120mhz i sve je sljakako kako treba, sada radi na 112 i to bez problema, ako si ti toliko ogranicen (a jesi) da ne kontas salu onda ti tu moze pomoci samo psihijatar. Pun mi je k... ovako izdrkanih tipova kao ti koji ceo zivot skacu na neke stvari koje se ne svidjaju njima - i samo njima i bave se resavanjem problema koji ne postoje.

Prijatelju spusti malo loptu hodas po ziletu sa takvim recnikom i tonom!

@stormwatch153:

Nije mi ovo jasno! Zar ne bi trebalo da je PCI-E frekvencija zaključana na 100 MHz bez obzira na overklok? Računar mi je radio na 8x400 bez problema a sada na 10x300. Pokrenuo sam setfsb i ništa korisno nisam video, pogotovo što daje pogrešne podatke za brzinu memorije. Ploča je Gigabyte P35 DS3L.

ma sigurno je neki ***** sa biosima i pcie frekvencijom...znam da se ovo prije nije desavalo...ovih dana nemam vremena da isprobam razne varijante pcie i biosa....ako neko ima, neka to odradi, pa neka javi sta je napravio!

@ stormwatch153

ja bih prije tipovao na neki softverski problem, nego problem u vezi ploce (ili neke druge komponente) i Vst-a!

juce ujutro sam ostavio pcie na auto, zasad nije doslo do disable-ovanja fsb...bios je f9b. javljacu stanje i dalje...

ipak ponovo *****, sad upalio komp i proc je na def...:smash::smash::smash:

Poslednja izmena:
pokusao i sa vadjenjem baterije (citavu noc), al' nista...cim komp stoji duze vremena ugasen, proc, mem i pcie se vrate na def...:smash:

pokusao i sa vadjenjem baterije (citavu noc), al' nista...cim komp stoji duze vremena ugasen, proc, mem i pcie se vrate na def...:smash:

Sad se pomalo kajem sto sam je kupio :S:

A ostali? Ima li jos neko probleme? Nadam se da ce novi BIOS resiti te gluposti...

Sad se pomalo kajem sto sam je kupio :S:

A ostali? Ima li jos neko probleme? Nadam se da ce novi BIOS resiti te gluposti...

Ja imam probleme kada stavim FSB na vise od 350, onda uvek vraca na 200 (imam 2140), e, sad desilo mi se da i kada sam malo vise podigao memoriju i voltazu da je i na 350 vracao na default, malo sam smanjio oc za memoriju i evo vec nekoliko dana radi ok, mislim ploca je za te pare apsolutni best buy verovatno je BIOS prilicno lose odradjen, ja koristim F8 jer najtacnije podesava napon koji zadas.

Ja imam probleme kada stavim FSB na vise od 350, onda uvek vraca na 200 (imam 2140), e, sad desilo mi se da i kada sam malo vise podigao memoriju i voltazu da je i na 350 vracao na default, malo sam smanjio oc za memoriju i evo vec nekoliko dana radi ok, mislim ploca je za te pare apsolutni best buy verovatno je BIOS prilicno lose odradjen, ja koristim F8 jer najtacnije podesava napon koji zadas.

Ako je to jedini problem, onda super. Ionako komp ne gasim, a FSB planiram da drzim na 333...

P.S. Dobrodosao nazad ;) :)

Poslednja izmena:
Ako je to jedini problem, onda super. Ionako komp ne gasim, a FSB planiram da drzim na 333...

P.S. Dobrodosao nazad ;) :)

Pa radilo je to i na oko 3100 samo mi glupo da uvek vracam podesavanja kada ukljucujem ili restartujem racunar, a posto ima samo 1mb kesa tih 300 mhz mu i ne znaci mnogo.

Thanx za welcome :D

@edit...

I da...te gluposti oko velike PCI magistrale koja unistava drajvove batalite.

Poslednja izmena:
ja bre nemam uopste problema do sada sa plocom.

bios je F7.

od kada je kupljena "drzi" E2160 na 3GHz i ne vraca se na default.

Sa maleckom primedbom da bi i 2140 bez problema radio na 3ghz da mu treba toliko nizi FSB kao 2160 modelu da bi dosegao tricu ;)

upravo zbog takvih situacija i treba dati koj evro vise.
Ja sam pri kupovini isao na 3ghz i racunao sam na sto nizi FSB, tako da sam i dao 7-8 evra preko tog 2140.;)

Poslednja izmena:
upravo zbog takvih situacija i treba dati koj evro vise.
Ja sam pri kupovini isao na 3ghz i racunao sam na sto nizi FSB, tako da sam i dao 7-8 evra preko tog 2140.;)

Da ima 2mb kesa ne bih stedeo na procesoru, ali naspram mog bivseg E4300 ovo je osetno sporije u renderingu tako da mu tih 100-200 mhz ne znaci mnogo. Kada malo padnu cene uzmem 8200 i mislim da cu biti miran.

Da ima 2mb kesa ne bih stedeo na procesoru, ali naspram mog bivseg E4300 ovo je osetno sporije u renderingu tako da mu tih 100-200 mhz ne znaci mnogo. Kada malo padnu cene uzmem 8200 i mislim da cu biti miran.

nije rec o 100-200MHz vise, vec o manjem FSB-u, manjem opterecenju ploce te i laksem OC-u.,)

update situ(v)acije:)...
vratio bios na f7, fsb stavio na 300 (sto daje 2.7ghz), memara na 750, svi naponi na def i zasad (nekih 2 dana) ne vraca fsb na def...ostavicu ovako, jer mi se ne da svaki put njakati po biosu, a ionako nema neke razlike izmedju proca na 2.7ghz i 3ghz i memare na 750mhz i 800mhz...
sto je najgotivnije, temp proca pri orthosu ne prelazi 50 C...

Mogu i ja nesto da pitam? :)
Zasto kada podignem napon za ram preko 2.1v u biosu u healt-u mi pise DDR 18V FAIL?????????
a za sada sve radi ok!!!!!!!

Nazad
Vrh Dno