Šta je novo?

Gigabyte 6850 blokira komp

Osim Crysis, Crysis Warhead, RA3 i RA3 Uprising koje mi ne rade probao sam jos:
- Borderlands
- Lara Croft and the Guardian of Light
- Batman: Arkham Asylum
- C&C 3: Tiberum Wars
- Dead Space
- Resident Evil 5
- Sacred 2
- Starcraft 2
- TES 4: Oblivion
- LOTR Online
- Lineage 2

Naravno osim igara vrteo sam 3DMark Vantage, Heaven i Furmark.

Razmisljao sam da pazarim Sapphire 6850 ali sta ako nije krivac Gigabyte nego ATI (sto je verovatnije)? A ako pazarim 460GTX onda definitivno moram da promenim napajanje. Dilema *** :D

Osim Crysis, Crysis Warhead, RA3 i RA3 Uprising koje mi ne rade probao sam jos:
- Borderlands
- Lara Croft and the Guardian of Light
- Batman: Arkham Asylum
- C&C 3: Tiberum Wars
- Dead Space
- Resident Evil 5
- Sacred 2
- Starcraft 2
- TES 4: Oblivion
- LOTR Online
- Lineage 2

Naravno osim igara vrteo sam 3DMark Vantage, Heaven i Furmark.

Razmisljao sam da pazarim Sapphire 6850 ali sta ako nije krivac Gigabyte nego ATI (sto je verovatnije)? A ako pazarim 460GTX onda definitivno moram da promenim napajanje. Dilema *** :D

Tebi je najverovatnije karta defektna.
Mislim da nema potrebe strahovati sto se tice nove serije ATI, ipak ce drajveri to sve da regulisu.
Mislim da neces da pogresis koju god da uzmes.
Ja bi se odlucio najverovatnije za ASUS 6850

Nisi citao pazljivo, ja sam probao DVE Gigabyte 6850 karte a ako su obe defektne onda su i sve ostale. A Gigabyte sam ionako uzeo jer ASUS-a nije nigde bilo a ni sad ga nesto nema.

Nisi citao pazljivo, ja sam probao DVE Gigabyte 6850 karte a ako su obe defektne onda su i sve ostale. A Gigabyte sam ionako uzeo jer ASUS-a nije nigde bilo a ni sad ga nesto nema.

Onda nema sumnje da su drajveri u pitanju(malo je teze da budu obe defektne).
Kod mene sve radi sem Crysisa 1, i to na drajverima sa Gigabyte sajta, whql.

Mislim da sam rešio problem :)

C1 mi radi, tj testovi se pokreću, monitor se ne gasi i tako šljaka pola sata, dalje nisam mogao da se zezam.

CPU test radi, GPU test radi, GPU2 test radi, samo što svaki pukne prilikom izlaska iz igre, dok igra normalno funkcioniše, tj iz nje se izlazi i ulazi najnormalnije. HINT: našao sam pravi lek ;)

Drajveri su mi čisti 10.10, barem mi tako piše u catalist centru, gde mogu da vidim koja su revizija? E,d, ili koja već? Preko kog programa?

Sad pucam warhead, pa ću da probam i javljam ;)

EDIT: Sad sam video da su izašli 10.11 skidam njih, pa ću da se zezam ;)

EDITx2: Crysis Warhead kuca komp, tj gasi monitor posle 10 sekundi i posle toga kuca zvuk.... Sad ću da probam nove drajvere....

Poslednja izmena:
R A D I . W A R H E A D :D :D :D

DRAJVERI SU REŠILI PROBLEM :D

Ajde svi potvrdite čekam :D

Pogledajte razliku između 10.10 i 10.11 !!! :eek:

Minimum fps nije realan, jer nigde nije pao ispod 20, ali sa 10.10 je umeo da štucne više puta na ova 3.9. Sa 10.11 je samo jednom pao na ovih 13fps, ali samo jedanput + sada radi Warhead ;)

Pucajte drajvere, ali je evidentno da će morati još da se peglaju :)

Citajuci sve ovo dosao sam do zakljucka da nema sile da promenim trenutne drajvere koji su mi na racunaru (10.4). Rade kao satic svo ovo vreme, a razlika u par % u odnosu na novije drajvere u nekim novijim igrama nije vredna gubljenja zivaca sa BSOD i GSOD i uopste nestabilnim koriscenjem racunara. Na kraju krajeva, ako mi treba veci performance, nije problam da joj dodam gas (a moze jako dobro da povuce kad joj dodam malo V-nitro-a).

Pa mi sa 68X0 moramo da ubodemo makar jedne drajvere koji rade. A što se tebe tiče, ti možeš slobodno da voziš 10.8 ili, u krajnjem slučaju, 10.6....Matoro bre mnogo 10.4 :)

UPDATE :

Sad displej drajver puca u WIndowsu sam od sebe, zvuk zatrokira i izbaci plavi ekran sa porukom da ati drajver ne valja... Džaba igrice kad ne radi normalno u 2Du. Pisao sam tekst za časopis ništa mi nije sačuvalo, ni word recovery mi nije ništa sačuvao...ubiću se... definitivno je šaljem na reklamaciju u ponedeljak...

Poslednja izmena:
Garantovano je karta. Ja već neko vreme imam Sapphire 6870 i promenio sam sve 10.10 drajvere (čitaj a,b,c,d,e - btw 10.10e je noviji od 10.11) i nisam imao ni jedan problem. Jedino što užasno radi je CoD: Black Ops, ali pretpostavljam da je sama igrica problem.

UPDATE :

Sad displej drajver puca u WIndowsu sam od sebe, zvuk zatrokira i izbaci plavi ekran sa porukom da ati drajver ne valja... Džaba igrice kad ne radi normalno u 2Du. Pisao sam tekst za časopis ništa mi nije sačuvalo, ni word recovery mi nije ništa sačuvao...ubiću se... definitivno je šaljem na reklamaciju u ponedeljak...

Ja mislio da se zezas za 10.11 drajvere:)
Istog momenta kad su izbacili drajvere, neko je postovao na Berzi da ne podrzavaju seriju 68xx
Nisi valjda stvarno instalirao :d

Uf,a ja evo poručio GA-6850,a lik u win win-u mi kaže da je Saphhire 6850 bolji,šta sad?

Uf,a ja evo poručio GA-6850,a lik u win win-u mi kaže da je Saphhire 6850 bolji,šta sad?

Uzmi ono sto vise volis, i sto ti se vise svidja.
Pusti prodavce po radnjama. Ja sam sa istima imao x puta problem. Pitam za nesto a oni me ubedjuju kako to ne valja i nude mi nesto drugo.

Ma da kontam ja to,on sad ima na lageru pa bi da proda.Ja neverujem,GA ima 2 kulera,ovaj 1,dok sam pomeno on zaćuto,nego,sad kad čitam sve ovo..Nadam se da će to popraviti sa 10.12 katalistima.Nisam najbolje skonto,kriza,komp puca sa pratećim programom sa CD ili sa drajverima.

vlada.j011 šta napriča crni sine? :zgran:

Kakvi drajveri, ovde je očigledno u pitanju napajanje...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Bas mi je drago sto si sredio sve. Ja bi driover zadnji menjao a prvo napajanje pa sistem pa bios maticne pa bios vga pa driver. Ne bi ni pustao ni isporbavao sa jednim po jednim nego tek kada bi sve promenio pustio bi i ako ne radi vratio kartu.

Poslednja izmena:
Citajuci sve ovo dosao sam do zakljucka da nema sile da promenim trenutne drajvere koji su mi na racunaru (10.4). Rade kao satic svo ovo vreme, a razlika u par % u odnosu na novije drajvere u nekim novijim igrama nije vredna gubljenja zivaca sa BSOD i GSOD i uopste nestabilnim koriscenjem racunara. Na kraju krajeva, ako mi treba veci performance, nije problam da joj dodam gas (a moze jako dobro da povuce kad joj dodam malo V-nitro-a).

Imam 10.4 sada cu da ih probam po**** im se na MLAA.

Ja cu isto menjati i BIOS za maticnu i VGA BIOS jer ne moze da mi score bude 10.000-11.000
Neka je i na 1980, AAx8, AIx16. Ne moze toliko malo da bude u 3D Vantage.
Dobro nisam je klokovao, ni procesor ni graficku ali opet.

Ja mislio da se zezas za 10.11 drajvere:)
Istog momenta kad su izbacili drajvere, neko je postovao na Berzi da ne podrzavaju seriju 68xx
Nisi valjda stvarno instalirao :d

Bez zezanja :) Kriza radi sa ovim drajverima :) Hebeš to šta piše ;) Još samo da vidim da nije do BIOS-a. Čekam da mi se sini neki fajl od 2Gb sa rapida, pa ne smeme da stresiram sistem dok se to ne završi. Juče mi je pukao sistem u sred slušanaj muzike i izbacio onu ATI DISPLAY DRIVER poruku...:trust: Sa novim BIOSom muzika radi normalno :d, ali videćemo kako se ponaša u igrama...:crash:

Ja sam mom kumu instalirao Sapphire 6850 i stresirao sam je kao nenormalan. Nijednom nije ni štucnula, a hladna i tiha neverovatno. Kada kupujem Ati kartu, Sapphire i HIS (koga iz nekog razloga nema više kod nas) su uvek favoriti. Mogu da potvrdim da sa Sapphire-ovim kartama NIKADA nisam imao problema.

Pa ni moja sapphire 6850 nije pravila probleme...

Nemam pojma,kažu da je Sapphire jak partner sa AMD-om.

Ja prelomio,poručio sam sad Spphire 6850,eno u Vip hausu za 16.850.Nadam se da će da šljaka kako treba.

Black Ops radi kako treba i ne secka. Sve je na maximumu i AA i AF i Texture i vSync, ma sve :) Ne secka, ali ponekad secne tokom učitavanja nove sekvence. Za sada sa Beta biosom nemam problema da čuknem u drvo :) Kartica nije ocovana.

Ja sa mojom PowerColor 6870 nemam ni jedan problem (od kad sam ocistio nVidia driver-e i instalirao sam driver-e sa sajta od pre 5 dana (10.10) :) ). Black Ops radi nigde ni da secne (sve full) ;) Inace sad prvi put imam Power Color i deluje mi skroz cool (a pojma nemam kakva su iskustva sa njima :d )

Ja sa mojom PowerColor 6870 nemam ni jedan problem (od kad sam ocistio nVidia driver-e i instalirao sam driver-e sa sajta od pre 5 dana (10.10) :) ). Black Ops radi nigde ni da secne (sve full) ;) Inace sad prvi put imam Power Color i deluje mi skroz cool (a pojma nemam kakva su iskustva sa njima :d )

Ja sam imao ATI 3850, Power Color i bio sam sumnjicav, medjutim karta je za svoje 2 godine koliko sam je koristio bila izuzetno kvalitetna (Tiha , hladna, i radila je kao sat).
Od tada sam zadobio poverenje ove firme.
Kartica je prodata i jos uvek radi kao prvog dana.

Čudno je da karta puca u 2d režimu... Da je napajanje, problem bi se pokazao pri stresu mašine. Ovako - da zakuca na desktopu... Ako se problemi nastave, spusti klokove za GPU, pa vidi šta će da bude.

Ja jutros odem u E**i da kupim Sapphire 6850 i umesto toga uzmem 460 Cyclone :D. Donesem kuci i naravno sve RADI (joj sto sam srecan). ****ga bas sam hteo ATI ali ocigledno nije on hteo mene. Sad cu malo da vicem (izvinjavam se): ZA ONE KOJI SU MISLILI DA JE U PITANJU NAPAJANJE, SAMO DA ZNAJU DA JE IZDRZALO LINX I FURMARK SA OVERKLOKOVANOM GTX460 A POTROSNJA JE BILA 410W !!! E tako ja sad idem da se igram (najzad) i nemojte da se ljutite sto sam kupio NVidiu. Samo da znate da mi je Kriza brze radila na Ati-ju ili se to bar meni tako cini.

Nazad
Vrh Dno