Šta je novo?

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

Lost Planet nije ništa posebno, ali je meni bio užasno zarazan, nešto slično prvom Serious Sam-u. Pucaš i sve to izgleda super, a ne zamaraš ništa osim refleksa. I jako je dobro bio napravljen da se igra na džojpedu. Ono što ipak ne bih zanemario je priča koja je iznad proseka u SF igrama. Ipak, mislim da na PC-ju neće extra proći, ali videćemo, zavisi od toga kako će je portovati. Ni za Halo nisam mislio da će mi biti zanimljiv, pa sam se extra zabavio igrajući ga na PC-ju.

Zamolio bih te da navratiš do mene i poigraš GRAW 2 i nekoliko drugih Xbox360 igara koje postoje na PC-ju i ovoj konzoli, da se ne bi prepucavali. Konstruktivnije je da saznaš nešto iz prve ruke (najviše veruješ sebi, zar ne?), nego da pričaš napamet. Vidi se da nisi igrao konzolnu verziju, pa bih da te poštedim dalje zablude...

ok, skuvaj kafu, dolazim :D

Slazem se u potpunosti sa Max-om oko Graw-a 2 na x360! Dovoljno je kompleksna i puna raznih komandi! Glupo je kometarisati ako igru nisi ni zaista odigrao... Nikakvih problema sa upravljanjem i dzojpadom nemam, to slobodno prepisite vasoj ne sposobnisti! :D
E da Goran je u jednome upravu, GRAW je tezi i realniji na PC-ju!(Mada licno mislim da su konzolarne verzije dosta bolje!)

Chava, ako sam rekao da je GRAW PC mnogo ozbiljnija igra, ne znaci automatski da je GRAW x360 losa igra. Ni GR2 za Xbox nije generalno gledano bila losa igra, ali zaista mi nije predstavljala ni pravog naslednika OGR-a, niti mi je predstavljala izazov. Isto tako i X360 verzije GRAW po pristupu ne mogu ni da prismrde jednom GRAW/GRAW2 na PC-u.

Ponavljam, to ne znaci automatski da je GRAW/GRAW2 X360 verzija losa igra. Recimo da taj odnos najbolje opisuju kada se uporede Rainbow Six Raven Shield i Rainbow Six Vegas. Obe igre su, mozemo reci slobodno, odlicne, ali Raven Shield je mnooogoooo ozbiljnija igra od RS Vegas. Mozda bas odgovor lezi u tome za koju platformu je prvenstveno koja igra radjena, bas kao i GRAW (potpuno razliciti developer timovi, i potpuno razlicita ciljna grupa korisnika).

Poslednja izmena:
@ByMAX (vezano za skaliranje slike) - zar ne postoji više opcija za skaliranje slike, tj. zar ne može i monitor to da radi? Ja imam opcije u control panelu za grafičku da to mogu da rade ili monitor ili grafička, a postoje i opcije da se slika uopšte ne skalira.

Prilozi

• skaliranje-slike.jpg
    skaliranje-slike.jpg
    77.7 KB · Pregleda: 86
Prilkljuci PC na LG i igraj u 1366x768 ili vec koliko ima :)

bas htedoh i ja to da mu kazem. Mislim argument mu je "imam jaku masinu ali ne radi mi na 66 monitora u 300000x200000 piksela, samo ponekad ima 60fps..." :) Rokni ti to maxo u 720p na TV pa da vidis kako TV pegla framerate i kako sve ide glatko ! ;)

Ps. Sto bi morao da kupujem konzolu da bi probao kako je to igrati na konzoli ? Mogu da uzmem one PS2 kontrolere anologne i da uzmem da igram q3, graw/graw2 na njima i odma da izvalim kolko je to djubre tako igrati, pogotovo koliko gubis na kompetitivnosti u FPS igrama u MP...Ajde razumem da je za fucu ili za neki basket/sport neke vrste svejedno ili bolje, ali za pucacine tipa FPS - nema sanse. Pa ja ne mogu ni tomb raider da igram na joypad-u (koga imam btw), a ne first person shootere...

@ByMAX (vezano za skaliranje slike) - zar ne postoji više opcija za skaliranje slike, tj. zar ne može i monitor to da radi? Ja imam opcije u control panelu za grafičku da to mogu da rade ili monitor ili grafička, a postoje i opcije da se slika uopšte ne skalira.

Aman, postoji opcija, ali ne radi!

Aman, postoji opcija, ali ne radi!
Zar monitor scaling nije hardverski odvojen od grafičke karte? Obe vrste skaliranja treba da rade istu stvar, ali preko drugih uređaja i onda kad pogledaš logički - ako ti ne radi na grafičkoj display adapter scaling, trebalo bi monitor da može to da uradi?

Ispravi me ako grešim.

Grešiš jer ništa ne kapiraš. Monitor nema šta da skalira jer, koju god rezoluciju namestiš na GF8800, monitor "dobija" svoju native rezoluciju, u mom slučaju 1920 x 1200. Dakle, monitor pojma nema ni da je rezolucija promenjena. Naravno, kad stavim bilo šta osim 8800-tke, sve je u redu... FEAR i neke druge igre sam i igrao u 1600 x 1200 ili 1280 x 960, zadržavajući 4:3 i koristeći monitor scaling.

Grešiš jer ništa ne kapiraš. Monitor nema šta da skalira jer, koju god rezoluciju namestiš na GF8800, monitor "dobija" svoju native rezoluciju, u mom slučaju 1920 x 1200. Dakle, monitor pojma nema ni da je rezolucija promenjena. Naravno, kad stavim bilo šta osim 8800-tke, sve je u redu... FEAR i neke druge igre sam i igrao u 1600 x 1200 ili 1280 x 960, zadržavajući 4:3 i koristeći monitor scaling.

Probaj 96.89 pa mi javi sta se desava ;)

Video sam thread još pre par dana, sa forums.nvidia.com, gde je rečeno da taj drajver rešava probleme i ja sam ga skinuo (drajver ne podržava 8800GTX, ali je na Guru3D-u već modovan, tj. ubačen je odgovarajući nvdisp). Nisam stigao da proverim, ali javiću...

Grešiš jer ništa ne kapiraš.

Kapiram ja veoma dobro da je sadašnja 8800 serija falična po ovom pitanju, u to nema sumnje. Nedostaci ne bi trebalo da se prikazuju kao "brand new G80 features" ;)

Eo mali video iz MP Beta (fraps gusi dok snimam, ne framerate, nego u kombinaciji sa igrom gusi hdd :S:, pa postoje povremena stuckanja)

http://www.pcigre.com/temp/video/GRAW2-MP-Beta.zip (41mb)

i dva screena :)

Hehe, igram sa, ni manje ni vise, developerima iz GRIN-a :p (to dovoljno govori koliko likovi ovo rade iz srca)

Koliko god oni to radili do srca nemogu ni da prismrde Ubisoftu.Kad vec rade od srca mogu da se potrude oko same produkcije igre i samog engina.Sama prezentacija x360 grawa keca je impresivnija a ne sumorna kao Pc verzija.I naravno veliki minus je manjak oruzija u PC verziji(GRAW 1).

Poslednja izmena:
Koliko god oni to radili do srca nemogu ni da prismrde Ubisoftu.Kad vec rade od srca mogu da se potrude oko same produkcije igre i samog engina.Sama prezentacija x360 grawa keca je impresivnija a ne sumorna kao Pc verzija.I naravno veliki minus je manjak oruzija u PC verziji(GRAW 1).

I svi diznijevi crtaci su manje sumorni od GRAW PC :D:d

GRAW 1 je jedna od naj naj igara koje su se u poslednje vreme pojavile za PC i koje vredi igrati. Super je što je "sumoran" ;)

Jesi igrao graw na x360?

Nema potrebe da igra. X360 verzija je arkadnija varijanta GRAW serijala, to je opste poznata stvar. A sad, da li nesto izgleda sumornije ili ne, stvar je ukusa. Ako ce da igra X360 verziju samo zato sto u njoj ima vise veselih tonova, onda no comment :D. Kada vidim ono strejfovanje i pucanje kao u najgorim westernima, odmah mi se povraca. Toga u PC verziji ne da nema, nego ne smes ni da pomislis na tako nesto. Pogotovo u kooperativnom OGR modu.

Kao sto rekoh ranije, izgled GRAW na PC-u pre svega je bio inspirisan filmom Black Hawk Down (izjava developera), u kom takodje nema bas nekih veselih tonova, pa opet niko nije rekao kako je BHD shit u odnosu na neki tamo film koji se bavi Paintballom, gde su im i maskirne uniforme sarene. :D. Cut the crap, GR uopste je nesto najbolje sto je zadesilo PC kao platformu. GR2 (xbox), GRAW (X360) i GRAW2 (X360 i PS3) su samo zrtve komercijalizacije, ciljane grupe konzumenata i upravljackog interfejsa. :)

Prvo odigraj nesto od gore napomenutih konzolarnih verzija grawa pa on da postuj jer ovako vise nema smisla...Zrtve uprljavckog interfejsa roflmao bre?Pa ti covece jednostavno nisi kompententan da sudis o grawu dok neodigras na ostalim platformama uostalom koga briga, kada se ljudi jednostavno raduju mrvama tj. portovima koje igraju sa konzola, na 3x skupljem hardveru nego sto moze da se igra...aj uzdravlje

Možda je čovek mislio na to da ove igre nema smisla igrati na joypadu. Daleko od toga da nije u pravu, ali isto tako, nije nemoguće navići se na isti, mada si uvek precizniji mišem i uvek ćeš moći da igraš na realistic težini na PC-ju, što će na Xboxu biti nemoguće. Jer, promoliš li glavu, gotov si, a jedan metak je kraj i dok ga ti naciljaš joypadom, već si pao na zemlju... Tu je čovek u pravu, za hardcore GR fanove, Xbox varijanta jednostavno nije. Za ljubitelje casual shootera, GRAW2 na Xboxu360 na medium težini je prava stvar... Meni se djasvi, skoro kao i Vegas...

Prvo odigraj nesto od gore napomenutih konzolarnih verzija grawa pa on da postuj jer ovako vise nema smisla...Zrtve uprljavckog interfejsa roflmao bre?Pa ti covece jednostavno nisi kompententan da sudis o grawu dok neodigras na ostalim platformama uostalom koga briga, kada se ljudi jednostavno raduju mrvama tj. portovima koje igraju sa konzola, na 3x skupljem hardveru nego sto moze da se igra...aj uzdravlje

Evo ja sa tobom sednem GRAW, ti igraj na joypadu a ja na misu + tast + cu ja prvi put igrati multi player u GRAW-u i odracu te :D Pa nemas ti mogucnost za iskoriscenje refleksa na joypadu, jendostavno nemas "trzaj". To jekao kad bi lovac nisanio i okretao telo cekrekom umesto misicima...Super je to kad vas 20 hendikepiranih joypadom sendete na x-box live i igrate graw, ali kad bi vam uleteo mec 20 vs 20 (xbox vs PC) plakali bi ste...Isto vazi za bilo koji drugi FPS na konzoli.

E bas to. Ovde ljudi odmah tripuju ako za nesto kazem da je bolje, da je automatski ono drugo *****. Nije tako. GRAW2 (X360) je odlicna igra, za ono sto pruza i to je to. RS Vegas isto tako, ali je daleeeeekooo od Raven Shielda i filozofije koju zastupa ta igra. Isto tako, GRAW (PC) obiluje detaljima koji maltene simuliraju odredjene stvari iz stvarnog zivota. Uporedite samo kretanje, na X360 prosto mozes da strejfujes kao da glidujes, dok toga na PC-u nema. Nema cimanja levo desno kao da je to slalom, vec je potrebno neko vreme da lik kojim upravljas promeni pravac.

Sve je to lepo na konzolama, ali sto bi rekao Dzogani Gimnastiko: "...mora da se zna ko je bio prvi..." :D:d

Možda je čovek mislio na to da ove igre nema smisla igrati na joypadu. Daleko od toga da nije u pravu, ali isto tako, nije nemoguće navići se na isti, mada si uvek precizniji mišem

Preciznost je jedan deo price, ali brzo i precizno okretanje, skretanje, uopste pomeranje pogleda na sve sto te interesuje u delicu sekunde...to mi je najznacajnije.

Kad igram na joypad-u i hocu da se okrenem za 180 stepeni, to traje...godinama :) i ja provodim ogromne periode igranja u kojima uopste nemam uticaja ni na sta(reicmo u toku tih sporih okretanja).

Video sam thread još pre par dana, sa forums.nvidia.com, gde je rečeno da taj drajver rešava probleme i ja sam ga skinuo (drajver ne podržava 8800GTX, ali je na Guru3D-u već modovan, tj. ubačen je odgovarajući nvdisp). Nisam stigao da proverim, ali javiću...

Eh, da, zaboravih ti reci, na visti i to radi ok, kao i Call Of Juarez :) (COJ sada radi maltene isto i na XP i na Visti sti se frameratea tice)

Graw2 performanse su slabije nekih 15ak% na Visti u odnosu na XP ...

Poslednja izmena:
sve radi sa 158.16 i 165.01 drajverima osetno brze (10-15%) i na xp-u i na visti

Sa 158.16 ima 15% manji framerate ... sa 165.01 ne znam, to je neka heavy beta ?

Moja greska, ne 158.16 vec 158.18

Znaci za Vistu 158.18, i za XP 158.19 :)

Na Visti :
CoJ radi maltene isto kao i na XP
GRAW2 radi nekih 15ak% sporije
Source engine sa katastrofalnih 40 na 15ak%

Vrh Dno