Šta je novo?

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

@goranstein

aj sad daj i full res i fraps pokrenut ako nije problem :)

Zna da padne i na 40+

Sve u svemu, zadovoljan ... Osim sto ne mere AA ...
BTW, multiplay je fantastican ... That's The Way I Like It, A-ha, A-ha :)
f_goransteincm_e874ba2.jpg

U ***, nisam ni proveravao, na picoodle su promenili nacin prikaza, ako hocete full res, idite dole na url, pa copy/paste u browser, vracam se na imageshack

PS. ostao mi je ukljucen forced AA, iako nema uticaja na prikaz, mislim da je smanjivao framerate... Tako da dodajte jos po 10ak fps na ovo ... Nije strasno

I da, recording u frapsu nece da radi sa GRAW2 kako treba ... sece nenormalno (Fraps 2.8.2)... Vreme je za novu verziju

Poslednja izmena:
Zna da padne i na 40+

Sve u svemu, zadovoljan ... Osim sto ne mere AA ...
BTW, multiplay je fantastican ... That's The Way I Like, A-ha, A-ha :)

U ***, nisam ni proveravao, na picoodle su promenili nacin prikaza, ako hocete full res, idite dole na url, pa copy/paste u browser

82,82,65,69...i padovi na 40+. Ovim framerate-om u 1680*1050 sam prezadovoljan. Kod mene u jadnijih 1280*1024 ima jos bolje da radi :)

Poslednja izmena:
82,82,65,69...i padovi na 40+. Ovim framerate-om u 1680*1050 sam prezadovoljan. Kod mene u jadnijih 1280*1024 ima jos bolje da radi :)

kada u sp kampanji krene da prsti od eksplozija na sve strane + onaj apc preko pola ekrana ispred tebe + rafali/efekti + ostalie pi*darije (decals npr.) svuda okolo...hmmm...ode taj fps u >30 vrlo lako.nadam se da gresim no videcemo

Da, može da se prebacuje iz ghost-a u ghost. Isto je, ne verujem da ću igrati ponovo na PC-ju samo zato što ima malo detaljnije teksture :)

Nikada nije ni znao da igra mišem, tako da to neće predstavljati problem :)

Šotke deluju izuzetno.

Da, može da se prebacuje iz ghost-a u ghost. Isto je, ne verujem da ću igrati ponovo na PC-ju samo zato što ima malo detaljnije teksture :)

E, ovo je jedna od igara koja ne moze da se poredi na platformama. GRAW 2 PC daleko je ozbiljniji shooter nego sto je to njegov imenjak na X360. Nebo i zemlja.

Ako se ne varam, na X360 se moglo i u GRAW1 prebacivati iz lika u lik, sto nije bio slucaj sa pc verzijom (propust), a sada mi se cini da ce moci i u pc verziji, shodno nasledstvu Original Ghost Recon-a

Poslednja izmena:
A mish i tastatura Maxo?Osecaj?:D

Danas sam zvanicno zavrsio eksperiment sa sobom i joypad-om (xbox 360) :) Probao sam i GRAW 2. Dao sam mu dovoljno vremena, trudio se, objasnjavao...ali ne vredi. Definitivno se rastajemo :) Osecaj je neprekidno kao da sam invalid.

Posle svega mogu samo da kazem da je primena misa i tastature i pravljenje igara "oko njih" kroz sve ove godine najbolja stvar koja se desila industriji...eto! :) Ne mislim samo na upravljanje, nego i interface i sve ostalo.

To smo zavrsili, sad da se vratim na kliktanje :)

Poslednja izmena:
E, ovo je jedna od igara koja ne moze da se poredi na platformama. GRAW 2 PC daleko je ozbiljniji shooter nego sto je to njegov imenjak na X360. Nebo i zemlja.

Ako se ne varam, na X360 se moglo i u GRAW1 prebacivati iz lika u lik, sto nije bio slucaj sa pc verzijom (propust), a sada mi se cini da ce moci i u pc verziji, shodno nasledstvu Original Ghost Recon-a

Nisi probao GRAW2 na Xboxu, pa je glupo da komentarišeš. Vrlo je ozbiljna i kompleksna igra sa milion komandi koje lakše izvodim na joypadu nego mišem i tastaturom. E sad, naravno da je preciznost veća mišem, tu se slažemo. Ali igre su jednostavno iste, tripuješ se...

Nisi probao GRAW2 na Xboxu, pa je glupo da komentarišeš. Vrlo je ozbiljna i kompleksna igra sa milion komandi koje lakše izvodim na joypadu nego mišem i tastaturom. E sad, naravno da je preciznost veća mišem, tu se slažemo. Ali igre su jednostavno iste, tripuješ se...

Vrlo je kompleksna igra sa milion komandi? .... Max nemoj molim te... Razlika je evidentna. Ponasanje oruzja pre svega.

Goranstein na kojoj konfiguraciji si to testirao?!?!?

Danas sam zvanicno zavrsio eksperiment sa sobom i joypad-om (xbox 360) :) Probao sam i GRAW 2. Dao sam mu dovoljno vremena, trudio se, objasnjavao...ali ne vredi. Definitivno se rastajemo :) Osecaj je neprekidno kao da sam invalid.

kad ces odustati? :d

Slazem se u potpunosti sa Max-om oko Graw-a 2 na x360! Dovoljno je kompleksna i puna raznih komandi! Glupo je kometarisati ako igru nisi ni zaista odigrao... Nikakvih problema sa upravljanjem i dzojpadom nemam, to slobodno prepisite vasoj ne sposobnisti! :D
E da Goran je u jednome upravu, GRAW je tezi i realniji na PC-ju!(Mada licno mislim da su konzolarne verzije dosta bolje!)

Poslednja izmena:
Vrlo je kompleksna igra sa milion komandi? .... Max nemoj molim te... Razlika je evidentna. Ponasanje oruzja pre svega.

Zamolio bih te da navratiš do mene i poigraš GRAW 2 i nekoliko drugih Xbox360 igara koje postoje na PC-ju i ovoj konzoli, da se ne bi prepucavali. Konstruktivnije je da saznaš nešto iz prve ruke (najviše veruješ sebi, zar ne?), nego da pričaš napamet. Vidi se da nisi igrao konzolnu verziju, pa bih da te poštedim dalje zablude...

kad ces odustati? :d

Pa odustao sam, eksperiment je zavrsen :) I ne zelim nikakav flame, to je samo moje misljenje. Inace, X360 joypad je kao joypad idealan, nisam bolji video. I ovo sto sam pricao, naravno, vazi za FPS, TPS i slicno. Naravno da mi ne smeta da igram trke, sportove i ostalo (i bolje je). Kad bih hteo joypad za PC, najidealniji bi mi bio ovaj sa xbox-a.

A ti goranstain-e, reci na kojoj masini si testirao...u cemu je fora sa skrivanjem? :)

Poslednja izmena:
Ma odustao sam :) Inace, X360 joypad je kao joypad idealan, nisam bolji video. I ovo sto sam pricao, naravno, vazi za FPS, TPS i slicno. Naravno da mi ne smeta da igram trke, sportove i ostalo. Kad bih hteo joypad za PC, najidealniji bi mi bio ovaj sa xbox-a.

Pa uzmi Chillstream.:wave:

Pa uzmi Chillstream.:wave:

Isti je koncept, to je dobro :)

A ovo sto Maxa prica je potpuno tacno, nije rec samo o joypad-u, na opsti utisak utice i to sto si zavaljen u fotelju, igras na velikom HDTV-u na bezicnom joypad-u itd, ne razmisljas ni o cemu osim o igri...tako da stvarno mora da se dozivi i moze lako da zaseni sve ostalo i ucini da zaboravis na kontrole i kazes sebi da te boli uvo. Ne vredi prepricavati. E sad, koliko ce koga da drzi, drugo je pitanje. Meni je to trajalo dok sam sve isprobao, dobro se izigrao i onda je Mouse/Keyboard kombinacija i ceo "stari" fazon poceo da mi nedostaje. Mnogo igara sa xboxa mi je bilo interesantno u pocetku, jer ih nema na PC-u, ali sam vrlo brzo skapirao da ceo taj fazon nije za mene.

Mozda je moja najveca mana to sto prosto nisam covek koji moze da se bavi i jednim i drugim :)

Kraj extremnog offtopic-a uz izvinjenje :)

Poslednja izmena:
Evo i ja malo da dam neki komentar. Pošto sam prešao dosta Vegas-a na PC-ju, uzmem lepo da ga igram ponovo na mojoj mašini (čak je i jači 8800GTX u pitanju, neka suludo overklokovana varijanta) i kao što možete videti sa strane ispod avatara, nije u pitanju loš sistem... Međutim, posle duže vremena, provalio sam da igra toliko secka, da mi je 30 fps na konzoli majka. Vegas radi u 1920 x 1200 bez AA i AF mnogo sporo. Ima momenata kad je i sa 60fps, ali baš kad je akcija, krene da seče i to previše, pada i na 15-ak fps. Pa onda mi miš nikakvu prednost ne donosi, jer sam opet neprecizan...
I onda lepo, rekoh, ajde, smanjiću rezoluciju na neki drugi wide. Skinem novi resolution patcher, međutim, nijedna niža wide rezolucija se ne prikazuje kako treba zbog novog sistema reskaliranja kod G80. Oni koji imaju GeForce 8800 mogu da potvrde! G80 u Windowsu ne može da prikaže nijednu rezoluciju osim prirodne za taj monitor, u mom slučaju 1920 x 1200, bar ne na DVI-u. Sve niže rezolucije se bez ikakvog presedana skaliraju u 1920 x 1200 od strane samog GPU-a, bez obzira da li si u NVIDIA C. panelu stavio tip skaliranja (ili no scaling (let my display scale image)). Ta opcija im ne radi već duže vreme i zbog toga pizdim, jer ako hoću da mi igra radi u 1600 x 1200 ili 1280 x 960 i da se igram u 4:3, ja to ne mogu jer mi grafička uvek reskalira sve na 1920 x 1200. Da stvari budu jasnije - koju god rezoluciju izabrao iz samog properties-a, makar to bio i 800 x 600, sam OSD monitora kad odeš u info, će prikazivati 1920 x 1200 pri 60Hz i ništa drugo. Ovo naravno nije ništa novo, primetio sam to odavno i nisam otvarao topic jer znam da mi niko ne može pomoći. Ali ok, hteo sam da igram u 1440 x 900 ili 1280 x 800 piksela, ali ne vredi, igra se loše prikazuje u tom slučaju (vidi se samo meni). Kad se setim da sam je tri puta patchovao, skidao dva res. patchera i na kraju igrao sa 15fps na ovakvoj mašini, onda mi recite kako da ne pljujem PC i ne nastavim da se igram na 37 inčnom LG-u ispod koga je Xbox360 u koji samo staviš disk i sve radi, pa makar se i akao sa joypadom?

Izvinjavam se na OT-u, uz napomenu da sam skinuo trejler GRAW2 za PC i da sam čitao na Gamespotu da kontent i način igre nisu menjani u sve tri verzije, samo da je grafika za PC poboljšana (nisu rekli tačno na koji način, mada bih rekao da su samo teksture u pitanju). Igra je jako dobra, pa ću je probati i na PC-ju, ali ako budem imao slično iskustvo kao sa druge dve poslednje Klensijeve igre, stvarno ću da bacim 8800GTX sa terase...

Poslednja izmena:
Malo vise smo se uhvatili tog Vegasa, ali dobro. Ja sam govorio vise generalno, mada potpuno kapiram ovaj deo Maxove price. Kad sednes ispred 37" HDTV-a, to postaje glavna atrakcija i sve je nekako u senci toga, pa je tesko razdvojiti i uporediti utiske. Cesto je TO glavna stvar, ma sta bilo na ekranu i cime god upravljao.

I plus je malo bez veze (narocito kod portovane igre) porediti rezoluciju jacu od 1080p sa 720p, ali dobro, ipak je to samo Maxov slucaj.
Meni igra stvarno odlicno radi u 1280*1024. Mozda bi jos neko sa jacom masinom i neogromnim monitorom:) mogao da paste-uje neke shotove iz vegasa sa ukljucenim fraps-om. (ali stvarno, to je los primer)

A i videli smo framerate na goranstein-ovim shotovima (GRAW 2). Meni je to daleko od nekog seckanja.

Poslednja izmena:
@byMax

Vegas je port, nemoj njega da uzimaš za primer ako hoćeš da dokažeš zašto je Xbox isplativiji od PC-ja. To je Xbox360 igra i tu je kraj priče. GRAW 2 će ti raditi sjajno na tvom kompjuteru.

Poslednja izmena:
A ti Maxo si poslednji covek na svetu koga bih zamislio trajno sa konzolom :) Drzis "grafiku" u malom prstu, vidis sve, prepoznajes sve, image quality ti je na prvom mestu...Ne verujem da ce te to sa xbox-om drzati duze vreme :) Dok je grafika uporediva sa pc-em, ok, ali kad pc debelo pretekne konzole i igre budu izgledale 5 puta bolje od onih na xbox-u , ne mogu da te zamislim bez neke zver-masine i ponovnog testiranja, patchovanja i ostalog "bavljenja" grafikom :) (sa wide rezolucijama neces imati problema, games for windows to resava:))

Ok, mogu da zamislim da sve to radis na tom TV-u, cak ce ti igre biti mnogo manje zahtevne u 1366*768 (ili sta vec moze da se namesti:))

Poslednja izmena:
@byMax

Vegas je port, nemoj njega da uzimaš za primer ako hoćeš da dokažeš zašto je Xbox isplativiji od PC-ja. To je Xbox360 igra i tu je kraj priče. GRAW 2 će ti raditi sjajno na tvom kompjuteru.

Imam x360 i odigrao sam graw 2 i pc verziju takodje, jednostavno x360 ima mnogo lepsu grafiku nego pc verzija i mnogo je arkadnija od iste sto se meni mnogo vise dopada.Al to je stvar ukusa.

Um, Undenise... igrao si GRAW2 na Xboxu i naravno da ima bolju grafiku nego PC verzija GRAW keca. Pobrkao si lončiće.

@ Ivan
Znam ja to sve, i znam šta sam ranije pričao o konzolama. Meni je i dalje drago kada se igram na PC-ju, ali mi je trenutno omiljena igra Sid Meier's Railroads. Igram fakin voziće na PC-ju bre! Ajde ti mi reci šta da igram. Kada grafika bude prevaziđena na konzolama, izaćiće Xbox720, pa ćemo opet igrati nabudžene naslove. Ili će konačno izaći one kick ass igre na PS3 pa ću preći na to. Jednostavno, nemam ni šta da čekam od naslova za PC, osim Crysis-a. Posle STALKER razočarenja, ti mi reci da treba da se nadam da će nešto izaći što je vredno posedovanja mašine od preko 2.5k evra. Crysis će garant seckati, evo potpisujem. Sa max. detaljima, u 1920 x 1200 i AF-om (evo ne treba mi AA), ima da bude momenata kad FPS pada na 15fps, potpisujem. Delimir je čak igrao to na CeBIT-u i kaže da igra secka. A igrao je na 8800GTX SLI. Da smanjim rezoluciju, ne mogu zbog gore navedenog drajver baga koji nikako da reše.

@ kompjuteraš - ok, možda je loš primer. Jel bolji primer NFS Carbon, koji mi je seckao na 7950GX2, dok je Most Wanted radio u milion x milion rezoluciji, a ovaj je seckao u 1280 x 960 jer ne podržava SLI??? Carbon je, ok, isto tako, port, jer je provereno pravljen za Xbox360. Ili da navedem kao primer - Splinter Cell double agent? Koji nije ni radio na 8800GTX, a problematično nakon pet zakrpa i fikseva (i dalje je bilo gličeva u grafici). Da ne pričamo o tome da, da sam imao tada Xbox, mogao sam da ga završim i uživam u maksimalnom nivou detalja još par meseci ranije... Ili da pomenem Test Drive Unlimited, koji je isto imao problema (doduše, ja ga nisam ni probao, ali sam gledao thread i video šta ljudi kažu).
Ili NBA2007, koja je izašla u next gen varijanti samo na Xbox360. Skidao sam PC verziju ne znajući za to da vidim kako se majice ponašaju realno na igračima koji se znoje, ali ne, NBA2007 na PC-ju nije ista kao i ona na Xbox-u. Potpuno različite igre. Da pomenem CoD3, nastavak na igru koju sam prešao dva puta. Ili FEAR, koji mi je na tadašnjoj 7900GTX kartici seckao (doduše nisam hteo da igram bez mekih senki, ali ok), pa sam ga igrao u 1280 x 960, jer je 7900GTX normalno skalirao. I tu igru sam uzaludno patchovao ne bi li proradila brže. Kad je izašao Expansion, tada sam već imao 8800GTX pa sam mogao da igram u 19x12.
Da nije možda dobar primer Condemned, kad smo već na istom endžinu, koji je takođe seckao na PC-ju (isto sam morao da ga igram u 1280 x 960, bio je zahtevniji od FEAR-a). Na konzoli radi sa standardnim frejmrejtom, što je jako bitno, bez padova FPS-a.
Možda je bolji primer Oblivion, koji je ok radio na X1950 XTX-u, ali je većini ljudi seckao... Ipak priznajem da je suludo igrati Oblivion na džojpedu. Treba kliktati mnogo po onim menijima. Ne znam samo odakle im ideja da Command and Conquer 3 izbacuju za Xbox, al ajde da vidimo.

Neću ni da pominjem igre kao što su Gears of War koja bi katastrofalno radila na PC-ju zbog uvek loše odrađenog programiranja prilikom portovanja... Ili Halo 2, za koji ti u PC izdanju treba Vista, a inače može da se odigra na starom Xboxu. I neću da pominjem stotine full detailed and shadowed zombija odjednom na ekranu i da to nimalo ne secka jer to na PC-ju nije viđeno još od prvog Serious Sam-a.
E moj kompjuteraš, pričaš ti sa PC igračem koji nema šta nije probao i... ako bi ga mnogi ovde dobili u kaunteru, i ako je možda precizan kao nečija keva u shooterima, to ne znači da se ne razume u PC gaming...

Imam x360 i odigrao sam graw i pc verziju takodje, jednostavno x360 ima mnogo lepsu grafiku nego pc verzija i mnogo je arkadnija od iste sto se meni mnogo vise dopada.Al to je stvar ukusa.

Sorry mislio sam na graw kec ty Max^^

PS. Evo jos jedan x360 port stize na PC u junu rec o Lost Planet igri bas me zanima koliko ce biti zahtevan posto ce navodno biti prva igra koja ce raiditi u XHD rezoluciji (2560x1600).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno