Evo i ja malo da dam neki komentar. Pošto sam prešao dosta Vegas-a na PC-ju, uzmem lepo da ga igram ponovo na mojoj mašini (čak je i jači 8800GTX u pitanju, neka suludo overklokovana varijanta) i kao što možete videti sa strane ispod avatara, nije u pitanju loš sistem... Međutim, posle duže vremena, provalio sam da igra toliko secka, da mi je 30 fps na konzoli majka. Vegas radi u 1920 x 1200 bez AA i AF mnogo sporo. Ima momenata kad je i sa 60fps, ali baš kad je akcija, krene da seče i to previše, pada i na 15-ak fps. Pa onda mi miš nikakvu prednost ne donosi, jer sam opet neprecizan...
I onda lepo, rekoh, ajde, smanjiću rezoluciju na neki drugi wide. Skinem novi resolution patcher, međutim, nijedna niža wide rezolucija se ne prikazuje kako treba zbog novog sistema reskaliranja kod G80. Oni koji imaju GeForce 8800 mogu da potvrde! G80 u Windowsu ne može da prikaže nijednu rezoluciju osim prirodne za taj monitor, u mom slučaju 1920 x 1200, bar ne na DVI-u. Sve niže rezolucije se bez ikakvog presedana skaliraju u 1920 x 1200 od strane samog GPU-a, bez obzira da li si u NVIDIA C. panelu stavio tip skaliranja (ili no scaling (let my display scale image)). Ta opcija im ne radi već duže vreme i zbog toga pizdim, jer ako hoću da mi igra radi u 1600 x 1200 ili 1280 x 960 i da se igram u 4:3, ja to ne mogu jer mi grafička uvek reskalira sve na 1920 x 1200. Da stvari budu jasnije - koju god rezoluciju izabrao iz samog properties-a, makar to bio i 800 x 600, sam OSD monitora kad odeš u info, će prikazivati 1920 x 1200 pri 60Hz i ništa drugo.
Ovo naravno nije ništa novo, primetio sam to odavno i nisam otvarao topic jer znam da mi niko ne može pomoći. Ali ok, hteo sam da igram u 1440 x 900 ili 1280 x 800 piksela, ali ne vredi, igra se loše prikazuje u tom slučaju (vidi se samo meni). Kad se setim da sam je tri puta patchovao, skidao dva res. patchera i na kraju igrao sa 15fps na ovakvoj mašini, onda mi recite kako da ne pljujem PC i ne nastavim da se igram na 37 inčnom LG-u ispod koga je Xbox360 u koji samo staviš disk i sve radi, pa makar se i akao sa joypadom?
Izvinjavam se na OT-u, uz napomenu da sam skinuo trejler GRAW2 za PC i da sam čitao na Gamespotu da kontent i način igre nisu menjani u sve tri verzije, samo da je grafika za PC poboljšana (nisu rekli tačno na koji način, mada bih rekao da su samo teksture u pitanju). Igra je jako dobra, pa ću je probati i na PC-ju, ali ako budem imao slično iskustvo kao sa druge dve poslednje Klensijeve igre, stvarno ću da bacim 8800GTX sa terase...