Šta je novo?

Geohot trazi pomoc

Ja nemam karticu ali da imam uplatio bih mu barem 10$ jer je omogucio da koristimo JB na PS3. Klinac je uspeo da srusi nesto sto mnogi nisu uspeli.

Ocigledno da mnogi ovde nemaju blage sta znaci na svojoj kozi osetiti nelegalnu konkurenciju. U ovom primeru, piratske igre vs orginali.

Decko je genije.
Mozda tebi, evo ja cu ti iz Uk naruciti njegov poster preko celog zida ako ces nam posle poslati sliku sebe i kako stojis kraj tog postera. O mom trosku naravno.

imas li ti pojma koliki stepen obrazovanja i upucenosti je potreban da bi se uradilo bilo sta iz te price? jailbreak, hack, firmware, kriptografija....

geohot razbija "C", x86asm, arm asm, powerpc asm (asembler)
kriptografija... algoritmi i slabosti istih...
hardwerski hacking, izvlacenje podataka iz chipova...
low level poznavanje rada hardwera i maticnih ploca
i ko zna sta jos ne...
pa dobar deo tih stvari ne znaju ni diplomirani inzinjeri elektrotehnike...

i ti si se nasao da kazes da je on "mali iz podruma"...
koja znanja ti posedujes? koje skole si zavrsio?

c c c c c

Posto vecina ovde nije upucena u temu: Sony geohota NE TUZI zato sto je jaibraikovao svoj PS3, vec zato sto je na internetu nelegalno objavio zasticene podatke (PS3 masterkeys).

Ako je to izvadio iz svog primerka konzole onda kao da ga tuzi za ovo prvo, a na to je odgovorilo vise nas. Sem ako nije upao u njihov mainframe???

Nije nelegalno sto je omogucio da se teraju pirati sa HDD-a ?! Sto je omogucio da moze svako da kuva FW ?! Jel vi citate sta pisete ili sta je u pitanju ?!
Zasto bi bilo nelegalno? Ovom logikom na PCu je Microsoft omogucio pirateriju. Evo povukao sam liniju izmedju njega i Microsofta, on je uradio isto sto i MS za svoj OS. Je l' treba Microsoft da jure federalci "sto su omogucili" ili one koji pirateriju sire i koriste?

Sa tehnicke strane definitivno jeste. Sa druge strane, on je potpuna budala jer zbog svoje arogancije rizikuje zatvor i potpuno materijalno propadanje.

Slazem se.
Mada, kao sto sam vec rekao, uvek cu navijati za underdog-a ;).

Ocigledno da mnogi ovde nemaju blage sta znaci na svojoj kozi osetiti nelegalnu konkurenciju. U ovom primeru, piratske igre vs orginali.

Ili si protiv piraterije ili nisi. Ne mozes da kukas na njega, a arcis pirate na xbox-u.
Znas valjda sta je licemerje.

Mozda tebi, evo ja cu ti iz Uk naruciti njegov poster preko celog zida ako ces nam posle poslati sliku sebe i kako stojis kraj tog postera.

Nema potrebe.

Bravarski zanat, cini mi se.

imas li ti pojma koliki stepen obrazovanja i upucenosti je potreban da bi se uradilo bilo sta iz te price? jailbreak, hack, firmware, kriptografija....

geohot razbija "C", x86asm, arm asm, powerpc asm (asembler)
kriptografija... algoritmi i slabosti istih...
hardwerski hacking, izvlacenje podataka iz chipova...
low level poznavanje rada hardwera i maticnih ploca
i ko zna sta jos ne...
pa dobar deo tih stvari ne znaju ni diplomirani inzinjeri elektrotehnike...

c c c c c

Ja sam zavrsio zivotnu skolu, onu koju on nece nikad zavrsiti jer prso lik 100%.

Uostalom ti mislis da je on genije, ja mislim da je kompletan ludak i mozemo se oko toga raspravljati 3 dana.
Ja sam ostalo zatecen da neko moze da mu uplacuje pare! Da sam na mestu tih ljudi ja bi se zabrinuo za svoja shvatanja uopste o zivotu.

Slazem se.
Mada, kao sto sam vec rekao, uvek cu navijati za underdog-a ;).

Ili si protiv piraterije ili nisi. Ne mozes da kukas na njega, a arcis pirate na xbox-u.
Znas valjda sta je licemerje.

Nema potrebe.

Arcim pirate na boxu iz razloga sto te igre kao orginali vrede 500din posle godinu dana, ako te bas toliko zanima. Nisam ga upalio osim za sport mesecima.
Nema to veze sa licemerjem.
Da su sportske igre kao orginali 20e nikad ne bi uzeo Xbox.

Poslednja izmena:
Marli samo da te pitam.
Zasto toliko mrzis njega i druga stvar zasto pretis drugima ako se on njima svida?

Marli nije popio lekicje opet, nemojte mu zameriti :d

Decko jeste genije, ali nije trebao ovoliko da se razmase javno.. ispao je glup realno..

ja mislim da je on genije, ali mi ne pada napamet da stavljam njegove slike po hodniku, podrumu i ostalo...

a ta tvoja zivotna skola te ne cini kompetentnim da pljujes pametnije od sebe... o moralu necemo posto ni tvoj nije zavidan (kako si rekao "igrao bi pirate na xbox" zato sto je krs konzola.. to znaci da nisi objektivan u borbi protiv piraterija nego si samo sony fanboy)

Marli samo da te pitam.
Zasto toliko mrzis njega i druga stvar zasto pretis drugima ako se on njima svida?

Procitaj onaj deo vezan za PS3 igre i online igranje, pa ce ti valjda biti jasno. Nisam ja jedini koji to misli veruj mi, samo druge ljude koje dele moje misljenje mrzi da se raspravljaju sa vama oko PS3 hacka.

Kome ja bre pretim ? :D
Jos ce me neko proglasiti internet bully-ijem. :d

Marli nije popio lekicje opet, nemojte mu zameriti :d

Decko jeste genije, ali nije trebao ovoliko da se razmase javno.. ispao je glup realno..

Objavi u Kuriru da se traze donacije za hakera. Kontam da ce mu ovi sto glasaju za Farmu pustiti neke pare SMS-om.

Glava me zabolela od rasprave sa nekima :wall:, otisao sam u kafanu, da opustim mozak sa par ladnih. :beer:

Poslednja izmena:
pa nije trebao javno da se hvali, ali u tome jeste fora.. decko voli slavu i publicitet... lepo su rekli: veci mu je ego od mozga :)

zato sto je pukao 1000 eura za PS3 a sada drugi mogu to za dz da imaju :)

Previše ste se razmahali sa prozivkama, lepo sam pozvao da se vratite na temu.

Zaključano, dok se ne ohlade stvari malo.

Generalno, covek navodi vodu na svoju vodenicu......
Malo se uplasio, pa sad hoce da radi za Sony, a drugi da mu plate, pri cemu svi koji su mu dosada dali lovu na konto JB-a ce ostati ubuduce bez mezimca.......

"I want the settlement terms to include OtherOS on all PS3s and an apology on the PlayStation blog for ever removing it," he notes. "It'd be good PR for Sony too, lord knows they could use it. I'm also willing to accept a trade, a legit path to homebrew for knowledge of how to stop new firmwares from being decrypted."

zato sto je pukao 1000 eura za PS3 a sada drugi mogu to za dz da imaju :)

Upravo to je i pravi razlog zasto nekima ne odgovara JB ali kobajagi cheateri su problem.

Sto se donacija tice, izgleda da je bas puno dobio novca jer je vec zatvorio prvu turu i kaze da mu je za sada sasvim dovoljno da plati dobre advokate za odbranu.

Screen%2Bshot%2B2011-02-20%2Bat%2B10.43.50%2BPM.png

Poslednja izmena:
Na stranu da li ga podržavamo ili ne, lik nije normalan ako je trenutno prestao da prima donacije. Sada ima pažnju masa, a ona će da opada vremenom, kao i eventualne donacije koje će mu skoro sigurno biti potrebne. Bolje je da sada skupi šta može, a višak na kraju sudskog procesa da u dobrotvorne svrhe organizaciji po svom nahodjenju.

Ma koliko pametan bio, ispao je glup sto se ovoga tice. Zeleo je slavu i opekao se.

Otkrio je svoj identitet.

Mnogo se shirio, i sad ce da plati :)

I to shto je on uradio je nelegalno, omogucio je milionima ljudi da ne placa softver, da li je on zeleo samo homebrew to nema nikakve veze...

Do pre dva dana ga svi dizali u nebesa, a sad kad je zatrazio nesto odma pljuvacina. Niko vas ne tera da donirate...

Ja ga nisam dizao u nebesa. Ko ga hebe, qrčio se, pa sad kad je shvatio da će da dobije po tamburi, onda cvili.

Ma koliko pametan bio, ispao je glup sto se ovoga tice. Zeleo je slavu i opekao se.

Ne bih se složio, nije on izašao javno zbog svog ega, već da bi naplatio svoj rad i znanje, sad samo iskorišćava priliku da izgradi svoje ime. Takvi ljudi, čak i oni mnogo opasniji od njega (mislim na one što čiste bankovne račune...), bi posle odslužene kazne nalazili unosne poslove razvijajući sigurnosne sisteme za banke, ili bi im čak bila skraćivana kazna ukoliko bi prihvatili rad u nacionalnim/tajnim službama svojih zemalja. Čak i ako dobije neku presudu, on je praktično rešio svoju egzistenciju...

Ja sam toga svestan. Zato sam i rekao da je ispao glup. Na jako los nacin naplacuje svoje znanje (ili makar to pokusava). Veliki je rizik i pitanje da li je on uopste resio svoju egzistenciju, kao sto ti kazes. Pogresno je na vise nivoa. Prvo mora da pazi ledja u zatvoru, a tek posle MOZDA naplati to znanje. Sve u svemu, ne isplati se. Mada ko zna sta se njemu vrzma po glavi i o cemu on razmislja.

Mnogo se shirio, i sad ce da plati :)

I to shto je on uradio je nelegalno, omogucio je milionima ljudi da ne placa softver, da li je on zeleo samo homebrew to nema nikakve veze...

Jel Samuel Colt ucinio nesto nelegalno kad je izmislio revolver (i omogucio milionima ljudi da se ubijaju medjusobno efikasnije)? Cini mi se da nije odgovarao. Pokazi mi zakon koji zabranjuje to sto je Geohot uradio.

Jel Samuel Colt ucinio nesto nelegalno kad je izmislio revolver (i omogucio milionima ljudi da se ubijaju medjusobno efikasnije)? Cini mi se da nije odgovarao. Pokazi mi zakon koji zabranjuje to sto je Geohot uradio.

Ali Samuel Colt nije napisao pravilo da se sa tim revolverom ne sme ubijati, dok proizvodjac uredjaja jeste (ne isto pravilo lol), prekrsis li to pravilo moras da odgovaras...

Osoba njegovog znanja bi vrlo lako mogla da radi za velike kompanije i da im pronalazi rupe i propuste gde bi garant zaradio mnoooogoooo vise nego ovako, ali problem je sto on hoce da se siri i da bude poznat kao haker...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno