Ragnarok
Slavan
- Učlanjen(a)
- 14.12.2007
- Poena
- 440
Decko je genije.
Sa tehnicke strane definitivno jeste. Sa druge strane, on je potpuna budala jer zbog svoje arogancije rizikuje zatvor i potpuno materijalno propadanje.
Decko je genije.
Mozda tebi, evo ja cu ti iz Uk naruciti njegov poster preko celog zida ako ces nam posle poslati sliku sebe i kako stojis kraj tog postera. O mom trosku naravno.Decko je genije.
Posto vecina ovde nije upucena u temu: Sony geohota NE TUZI zato sto je jaibraikovao svoj PS3, vec zato sto je na internetu nelegalno objavio zasticene podatke (PS3 masterkeys).
Zasto bi bilo nelegalno? Ovom logikom na PCu je Microsoft omogucio pirateriju. Evo povukao sam liniju izmedju njega i Microsofta, on je uradio isto sto i MS za svoj OS. Je l' treba Microsoft da jure federalci "sto su omogucili" ili one koji pirateriju sire i koriste?Nije nelegalno sto je omogucio da se teraju pirati sa HDD-a ?! Sto je omogucio da moze svako da kuva FW ?! Jel vi citate sta pisete ili sta je u pitanju ?!
Ako je to izvadio iz svog primerka konzole onda kao da ga tuzi za ovo prvo, a na to je odgovorilo vise nas. Sem ako nije upao u njihov mainframe???
Sa tehnicke strane definitivno jeste. Sa druge strane, on je potpuna budala jer zbog svoje arogancije rizikuje zatvor i potpuno materijalno propadanje.
Ocigledno da mnogi ovde nemaju blage sta znaci na svojoj kozi osetiti nelegalnu konkurenciju. U ovom primeru, piratske igre vs orginali.
Mozda tebi, evo ja cu ti iz Uk naruciti njegov poster preko celog zida ako ces nam posle poslati sliku sebe i kako stojis kraj tog postera.
i ti si se nasao da kazes da je on "mali iz podruma"...
koja znanja ti posedujes? koje skole si zavrsio?
imas li ti pojma koliki stepen obrazovanja i upucenosti je potreban da bi se uradilo bilo sta iz te price? jailbreak, hack, firmware, kriptografija....
geohot razbija "C", x86asm, arm asm, powerpc asm (asembler)
kriptografija... algoritmi i slabosti istih...
hardwerski hacking, izvlacenje podataka iz chipova...
low level poznavanje rada hardwera i maticnih ploca
i ko zna sta jos ne...
pa dobar deo tih stvari ne znaju ni diplomirani inzinjeri elektrotehnike...
i ti si se nasao da kazes da je on "mali iz podruma"...
koja znanja ti posedujes? koje skole si zavrsio?
c c c c c
Slazem se.
Mada, kao sto sam vec rekao, uvek cu navijati za underdog-a.
Ili si protiv piraterije ili nisi. Ne mozes da kukas na njega, a arcis pirate na xbox-u.
Znas valjda sta je licemerje.
Nema potrebe.
Marli samo da te pitam.
Zasto toliko mrzis njega i druga stvar zasto pretis drugima ako se on njima svida?
Marli nije popio lekicje opet, nemojte mu zameriti :d
Decko jeste genije, ali nije trebao ovoliko da se razmase javno.. ispao je glup realno..
Jailbraik nije nelegalan, objavljivanje zasticenih informacija definitivni jeste.
"I want the settlement terms to include OtherOS on all PS3s and an apology on the PlayStation blog for ever removing it," he notes. "It'd be good PR for Sony too, lord knows they could use it. I'm also willing to accept a trade, a legit path to homebrew for knowledge of how to stop new firmwares from being decrypted."
zato sto je pukao 1000 eura za PS3 a sada drugi mogu to za dz da imaju![]()
Ma koliko pametan bio, ispao je glup sto se ovoga tice. Zeleo je slavu i opekao se.
Mnogo se shirio, i sad ce da plati![]()
I to shto je on uradio je nelegalno, omogucio je milionima ljudi da ne placa softver, da li je on zeleo samo homebrew to nema nikakve veze...
Jel Samuel Colt ucinio nesto nelegalno kad je izmislio revolver (i omogucio milionima ljudi da se ubijaju medjusobno efikasnije)? Cini mi se da nije odgovarao. Pokazi mi zakon koji zabranjuje to sto je Geohot uradio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari