Šta je novo?

Geohot trazi pomoc

Hakera je uvek bilo i bice, to je pojava koju je iznedrio sistem, sto se PS-a tice, boze moj, pojavice se verovatno PS4 sa jos boljom zastitom pa cete opet uzivati u igranju.

Posteno, pomalo smaras sa tvojim zakljuckom....
Malo pogledaj PS3 Hack temu, pitanja i odgovore...
"Da li se ova igra moze poterati sa ovim cfw, a kako da koristim ovaj manager, a ne radi mi ovaj pup..."
Malo mi izgleda kao da je prepisana iz PC teme....
E zato necu da trosim pirate (ne zato sto sam gadljiv na njih) a to sto ti lupas za cenu i ostalo....
Ako stavis na papir koliko si utrosio za net, hdd -ove, koliko igara online nisi igrao i to poredis sa mojim legalno kupljenim pa x puta zamenjenim igrama i online provedenim vremenom, videces ko je bolje prosao....
I naravno, NECU da mi se pojavljuju hakeri u MP igrama na PS3 (a postovao sam i linkove za te igre negde ranije...)
No, tvoje je pravo da relativizujes razloge koji ti se ne svidjaju i da ih pobijas sa nekim cinjenicama koje su samo tebi jasne...

Rece covek kome je potpis "Necu da igram igre na PC-ju !!!!!!!"

Pa nemoj, ali isto tako to sto covek pise koga kvotujes ne govori cinjenice koje su samo njemu jasne, vec globalno su i te kako jasne. Naravno da je bedak kada se sazna da je gomila novca "mozda uzaludno utrosena" i jednostavno taj osecaj je uzhasno odvratan i ne moze da se potisne time sto se genijalnost jednog tinejdzera stavlja u potpuno drugu konotaciju.

Da, on je hakno ps3 do te mere da je ovo zaista globalni problem, samo pitanje je za koga i ko to prihvata kao problem??? Ja da imam konzolu, a ne bi verovao da me samo nazalost nedostatak kvalitetnog LCD-a granici tj odvaja od iste, bio bih presrecan da znam da je covek od te sprave "stvorio" neshto sto moze biti josh vecji dobitak od same stvari. *** pa kupio si jednu stvar i dobio jos xyz drugih..zbog cega bi bio prokleto nezadovoljan ???

Sto se tiche cheat-ova..pa to je toliko jadno da ne vredi ni da se komentarishe..uvek ih je bilo i uvek ce ih biti svuda..

Ima li neka informacija koliko je uspeo da sakupi za kratko vreme donacija ?

Ajde prestanite da vezujete cheatere sa piraterijom na ps3. Imali ste cheatere u online igrama davno pre nego sto se pojavio hack. Nista se nije promenilo, cheateri ce uvek naci nacin da cheatuju. Uostalom vecina ljudi koji imaju custom firmware i ne ide online iz dva razloga: neko im je uterao strah od ban-a u kosti i drugi razlog je da ih online igranje ne zanima. Ja na 3.55 kmeaw vise nemam online mogucnost, ugasili su onu foru sa DNS adresom i pomirio sam se sa tim.

Dosta laznog moralisanja takodje.
. Bocka vas malo sto svaka igra koju posedujete ili ste posedovali je sada dostupna za dzabe. Ono sto je vama bilo zanimljivo je bila ta elitnost time sto ste kupovali originale i izdvajali se iz gomile ljudi koji su koristili pirate na xbox-u ili pc-u. Ne zelite da izgubite tu elitnost prelazeci na besplatnu alternativu jer ce te se izgubiti u moru pirata. Cak i da online radi savrseno na piratima (a radio je savrseno kratko vreme) i dalje ne biste presli na pirate. Davanje novca na igru vam je nekako sladje...

Sto se tice problema sa pokretanjem pirata - nema ih. Svaka igra koju sam skinuo dosad je radila savrseno. Skines, otpakujes, prebacis folder na interni disk pomocu ftp managera, pokrenes igru. Veoma je lako i ustedi ti dosta novca u dzepu.

Piraterija je nesto najbolje sto se desilo na ps3 jer mi je dala sansu da odigram dosta igara koje ne bih odigrao nikad, sta god vi pricali.

Jos jedna stvar, da geohot nije razbio master key neko drugi bi ga razbio kad tad, i mozda taj lik ne bi ostavio ime i prezime. Sta bi sony radio tad, koga bi tuzio?

Sent from my Samsung Galaxy S using Tapatalk

Rece covek kome je potpis "Necu da igram igre na PC-ju !!!!!!!"

Pa nemoj, ali isto tako to sto covek pise koga kvotujes ne govori cinjenice koje su samo njemu jasne, vec globalno su i te kako jasne. Naravno da je bedak kada se sazna da je gomila novca "mozda uzaludno utrosena" i jednostavno taj osecaj je uzhasno odvratan i ne moze da se potisne time sto se genijalnost jednog tinejdzera stavlja u potpuno drugu konotaciju.

Da, on je hakno ps3 do te mere da je ovo zaista globalni problem, samo pitanje je za koga i ko to prihvata kao problem??? Ja da imam konzolu, a ne bi verovao da me samo nazalost nedostatak kvalitetnog LCD-a granici tj odvaja od iste, bio bih presrecan da znam da je covek od te sprave "stvorio" neshto sto moze biti josh vecji dobitak od same stvari. *** pa kupio si jednu stvar i dobio jos xyz drugih..zbog cega bi bio prokleto nezadovoljan ???

Sto se tiche cheat-ova..pa to je toliko jadno da ne vredi ni da se komentarishe..uvek ih je bilo i uvek ce ih biti svuda..

Zato i pise da necu da igram na PC-ju, jer zelim da uzivam u igri i da se se ne maltretiram sa hakerima....
I ne, do sada (globalno gledajuci) nije bilo toga na PS3, bilo je malo exploitera, ali to se ispravljalo sa patchevima....
Nije bilo WallHack-a, nije bilo AutoAim-a, nije bilo zilion ostalih gluposti (ali ti kao PC igrac ne mozes to da shvatis, jer si navikao na te stvari)
Ja sam zeleo komoditet i opusteno igranje, i za to mi nije zao da dam pare...
Nemam nista protiv toga da ljudi igraju pirate na PS3, dokle god ne mogu da iskoriste takvu vrstu prednosti online na PSN-u...
Ako njima ne smeta da igraju samo SP, to je super za njih... Meni je to kao da imam 1 program RTS-a na tv-u...
A da, inace, pokazi mi jos neku stvar za koju je iskoriscen njegov hack, osim za pirate (ne racunam emulatore za razlicite konzole)...
Dajte mi te svetle primere homebrew aplikacija koje su siroko rasirene na PS3?
Pa ja kuci imam 4 racunara (klinci, zena i ja), i probao sam da instaliram linux na PS3 i posle 3 dana odustao od njegovog koriscenja jer je neupotrebljiv....

Ne pricam o MW-u 2, on je imao cheatove pre hacka zato sto je igra slabo napravljena. Problem je u tome sto sada SVAKA igra moze imati cheatere jer je moguce napisati aimbotove i slicne budalastine. Necu takve stvari u igrama koje igram.

Ne pricam o MW-u 2, on je imao cheatove pre hacka zato sto je igra slabo napravljena. Problem je u tome sto sada SVAKA igra moze imati cheatere jer je moguce napisati aimbotove i slicne budalastine. Necu takve stvari u igrama koje igram.

Neke stvari ne vredi objasnjavati, ne vredi se truditi nazalost..... :(

*** pa kupio si jednu stvar i dobio jos xyz drugih..zbog cega bi bio prokleto nezadovoljan ???

Sta si dobio, lol.. ne moze to da se objasni, to je izgleda nas multipraktik mentalitet, ne zele jedan proizvod koji radi odlicno onu stvar za koju je namenjen, vec proizvod koji radi milion stvari za koje nije namenjen, polovicno.

Ok, kao sto sam ja jedan od 10000000000000 koji bi se odusevio da jednog dana zivi sa saznanjem da ta mala zatvorena kutija ima vise opcija od koje se nudi, tako toliko puta vise ljudi to ne interesuje i zeli prosto da zivi sa cinjenicom da je puko 300-400-500 koliko god evra za konzolu i da je upali i igra i ne misli.. i to je to. Zbog cega je tesko prihvatiti razlicitost toliko? Gde je nestala tolerancija za "drugacijim" stavom, mishljenjem ili ponashanjem?

I kako generalno ljudima koji nemaju pojma sta je rec entuzijazam, uopste bilo sta objasnjavati? Kako? Kako ja mogu vama da objasnim da je totalno kul sto je recimo "probijena zastita na ps3"? Pa mogu najprostije time kao sto i xyz ljudi kaze - ja sam platio i mogu sa time da radim shta god hocu, sve dok ne ugrozavam tudju slobodu. Znaci ne da vijam sestru po stanu i da je udaram konzolom i dzojsticima, vec upravo suprotno :d da je odvalim u Tekken-u !

Najveca greska je sto ta konzola uopste i moze da ide na net..da to ne moze sve bi bilo super :d I da.. ne bih da mnogo trujem ali mislim da mi je negde proletelo pored ociju da je neko mahao EULA-om ili tako necim gde pise da SONY konzola NE SME da se iznajmljuje.. sta sada to znaci???

exploite je od PSP-a napravio strava stvar, multinamenski uredjaj koji moze da radi milion stvari (mislim da ce poceti da pere i kuva uskoro)..... ni blizu ne bi bio toliko popolaran bez homebrow scene....
isto vazi i za PS3, steta sto nije ranije hackovana

Ovaj exploit PS3-ke pogadja samo snobove i Sony

exploite je od PSP-a napravio strava stvar, multinamenski uredjaj koji moze da radi milion stvari (mislim da ce poceti da pere i kuva uskoro)..... ni blizu ne bi bio toliko popolaran bez homebrow scene....

Ja nisam snob, a nemam ni vlasnicki udeo u Sonyu, pa me opet pogadja. Znam tacno za sta sam kupio konzolu, ne interesuje me XMBC ili sta je vec "scena" obecala, vec igranje IGARA. Ova eksibicija mi smanjuje kvalitet igranja, jer sada svako moze da napise aimbota, wallhacka i jos milion raznih exploita vidjenih na PC-u koje narusavaju kvalitet MOG iskustva.

Nema to veze sa snobizmom, nisam kupio konzolu da je pokazujem, vec da imam izvor zabave. Ne bi smetalo da je moguca eksploatacija pirata bez narusavanja PSN-a, ali s obzirom da to nije slucaj, imam pravo da podignemm glas.

Sent from my U20i using Tapatalk

Pa to je extra sto se PSP-a tice jer je prenosni uredjaj, a sta bi to toliko extra bilo kod trojke pored koje ti stoji PC?

A voleo bih i da mi neko kaze koju funkciju pored besplatnog igranja igara im je omogucilo sve ovo a da su je zeljno iscekivali?

Nije mi jasno čemu tolika kuknjava, jel se pojavio neki exploit od kako je Geohot haknuo ps3 ili ih je bilo jos pre toga?

e da zaboravio sam najvazniju svar koja mene najvise raduje, sad monstrumi koji izdaju igre (nemislim na developere i saku jada programera) vise nemogu da se kurche da je PC piratizovan i da ga zato zapostavljaju jer taboze PS3 donosi gomilu kesa jer tu nema piraterije :)

Aha, znaci nije problem sto postoje cheatovi, vec sto ce mozda postojati :).
I ponovo cu pitati, zasto na Live-u nema cheatova, a konzola je odavno hackovana?

Piracy all the way:)
Drali su sa originalima, mislim da im je dosta:)
Soniju će ovo odgovarati, taman do ps4 da rasprodaju krš:p

Hmmm.. jel moze jedno objasnjenje u vezi PSN-a i tih "hackova", posto nemam PS3. Da li mozes da igras online igre bez da se zakacis na PSN? I da li je moguce logovati se na PSN sa starim fw-om?

Nema igranja online bez logovanja na PSN. Što se tiče logovanja na PSN sa starim FW, izašao je spoof koji 3.55 predstavlja kao 3.56 i samim tim omogućava logovanje na PSN.

Što se tiče logovanja na PSN sa starim FW, izašao je spoof koji 3.55 predstavlja kao 3.56 i samim tim omogućava logovanje na PSN.

kolko sam ja razumeo, spoof sluzi da zavara sonyjeve servere kao da vec imas 3.56 da ne bi doslo do automatskog update-a. ali opet, to ti nije dovoljno da bi se nakacio na psn.

za kacenje na psn se koriste dns hakovi, koje sony nonstop blokira.

OK... Znaci cheatovanje u igrama je maksimalno komplikovano i nepouzdano. Sa 3.55 CFW ne mozes da se nakacis na PSN i samim tim ne mozes da igras online igre niti da varas. Onda primedbe PS3 korisnika da je hakovanje PS3 donelo sa sobom cheatere ne stoje.. ili sam nesto propustio ?

Nije samo DNS hack, postoji i sertifikat... Poenta je da može, u teoriji ali mislim da smo i više nego dosta odlutali od teme. Iščekujemo dalja dešavanja oko Geohota. Za kada je zakazano prvo suđenje?

po svemu sudeci, trebace mu.

http://www.wired.com/threatlevel/201...ite-unmasking/

neki sudija je potpisao nalog provajderu koji hostuje njegov sajt da:

1. preda sve logove ljudi koji su posetili PS3 vebsajt od januara 2009 do danas

2. Youtube treba da preda info logove usera i ip racunara koji su komentarisali video ili su komentarisali isti. Dalje logove svih ljudi koji su pogledali video koji je postavio geohot “Jailbroken PS3 3.55 with Homebrew.”

3. Od Tweetera se trazi log svih geohotovih tvitova

Bogami sada ce da bude zestoko..

Odakle im pravo da gledaju šta sam ja gledao?

Mislim, ja nemam PS3, niti sam gledao video, ali cela ova frka sa Wikileaksom je na mala vrata uvela priču o nadgledanju i kontroli Interneta. Neki čak idu i da je da je namerno izazvana da bi se Internet stavio pod kontrolu i sankcionisao. Posle ovog gašenja Interneta po afričkim zemaljama i sad ovo sa Sonyjem vodi ka tome....Stvarno će da to urade, skotovi.

Ko se seća frke koja se digla u Francuskoj kad je njihova vlada htela da nadgleda koje web adrese posećuju korisnici i da kažnjava pristup nedeozvoljenim web sadržajima...Sad sony to radi, samo 100x gore. No dobro, opet je to u dilu sa nekim jačim i nekim većim.

Poenta je, odakle meni, kao korisniku, poverenje da, npr, kucam u google preetraživač ili njihovu poštu nešto, kad ista ta kompanija može da preda sve moje pretrage i moje informacije ukoliko mu neko to zahteva?

Poslednja izmena:
Nosta sada ce da rade anonymus proxy servisi za svaki surf, download sadrzaja sumnjivog karakterea... 1984, evo nas stizemo... :(

Cekaj, nemoj tako brzo da ides.
Makar nam reci da se slazes sa potezima Sony-a :).

Nisam upoznat sa teorijom zavere iz 1984 tako ne znam o cemu se ovde prica. Mislim da ko i uvek u srba javlja paranoja. Zle cike u crnom su iza svakog coska.
Podrzavam Sony da malog strpa u zatvor ili ga zaposli, samo da ne radi to sto je radio vise.

Nazad
Vrh Dno