Šta je novo?

GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12

sto se tice voltaze probaj oba modula kad dobijes da vozis na 2.0V posto se memorija greje, ja tek imam taj problem jer nemam protoka vazduha u kucistu a ako ne onda 2.1V

Inace dobices isti model ako uzmes Geil Ultra 4-4-4-12 nije ovo mega ultra Kingston koji svakih par dana menja cipove ;)

sto se tice voltaze probaj oba modula kad dobijes da vozis na 2.0V posto se memorija greje, ja tek imam taj problem jer nemam protoka vazduha u kucistu a ako ne onda 2.1V

Inace dobices isti model ako uzmes Geil Ultra 4-4-4-12 nije ovo mega ultra Kingston koji svakih par dana menja cipove ;)
Na njoj pise 2.1V pa praticu zagrevanje pa ako se bude zagrevala smanjicu.Sto se tice Uzimanja jos 1 ne bi da uzmem jos 1 4-4-4-12 pa da bude neki dr proizvodjac cipova pa da radi drugacije malo ipak ocu da ih uparim i da to bude isto,jer tako je najsigurnije da ce da radi extra...

znali neko gde ima da se kupi ova memorija ali samo plocica od 1gb
jer vec imam 1gb pa bi upario???

Geil traži u Desk-u ili u Eurolink-u...

Geil traži u Desk-u ili u Eurolink-u...
OK thanks vido sam da imaju ali uparene,pa cu da ih zamolim(samo da ih dobijem) da mi raspare tj daju 1g ili cu uzeti be pa prodati moju ili dati devojci :)

Poslednja izmena:
e samo 1 pitanje e bolje da uzmem obicnog kingstona kvr ili ovog geila posto cu uzeti 2gb odjednom???
Gotovo narucio sam vec 2x1gb geila iz imena teme....

Poslednja izmena:
Nemaju samo uparene module, mogu moduli da se uzmu i odvojeno...

GEIL Ultra 2x1Gb 800MHz CL4-4-4-12

GEIL Ultra 2x1Gb Dual Chanel KIT 800MHz CL4-4-4-12...kupio sam je danas i na mojoj ploci ASUS P5W DH Deluxe...ne rade kako treba...tj rade samo kada su latencije na AUTO...i tada latencije postavi na 5-6-6-20 i to je to...podizao sam napon na 2.3v i nece da butuje uopste...cak ni sa rucno podesenim latencijama na 5-5-5-15...(a kamoli 4-4-4-12) :crash: ako neko hoce da ih kupi...prodao bi ih jer nemam nameru da menjam plocu...kupljene su danas i imaju garanciju od 3 godine

Poslednja izmena:
prveri forum na
www.geilusa.com
bilo je slicnih problema sa asus-om nekima je pomoglo da prebace module u crne slotove...

PS: svakim danom asus je sve veci krs ;)

Meni na P5W DH Deluxe rade bez problema na 4-4-4-12 na 2.1v (rucno podeseno, po spd-u 5-5-5-15), mozda je problem do modula...

Meni na P5W DH Deluxe rade bez problema na 4-4-4-12 na 2.1v (rucno podeseno, po spd-u 5-5-5-15), mozda je problem do modula...

Radi i na mojoj ploci ali samo kada je procesor na default vrednostima...imam E6750 (FSB 1333 tj. 333x4) sve je na auto osim napona za memoriju i podesavanje tajminga za memoriju(postavim napon na 2.1v i tajminge na 4-4-4-12) i tada radi na 834MHz...radi i na 889MHz...samo ne smem da podizem FSB...cim podignem FSB npr. na 420MHz podignem napone i postavim tajminge na bilo koju vrednost rucno (cak i na 5-6-6-18) nece da butuje uopste cak ni na nizim vrednostima npr. 667MHz... Koji bios imas na ploci i na koliko je FSB...? Probao sam na ASUSU sa P35 cipsetom i radi...na DQ6 radi i na Biostaru T-Force 965...takodje radi...!?

Poslednja izmena:
Napokon namestih :d ...CPU FSB 396MHz (3168MHz), napon 1.475v, memorija 991MHz CAS 5-4-4-15 napon 2.35v...Podignut FSB Termination napon na 1.2v, MHC na 1.65v i onaj za juzni most 1.40v...sve stabilno radi...ipak treba malo strpljenja i cackanja... :wave:

Napokon namestih :d ...CPU FSB 396MHz (3168MHz), napon 1.475v, memorija 991MHz CAS 5-4-4-15 napon 2.35v...Podignut FSB Termination napon na 1.2v, MHC na 1.65v i onaj za juzni most 1.40v...sve stabilno radi...ipak treba malo strpljenja i cackanja... :wave:

veliki su ti to naponi za 24/7 a i velika za te mhz

Isto vezano za geil ali druga serija. Sta mislite o
GEIL DDR2 2GB (2x1GB), 800MHz, Black Dragon, Dual Channel Kit, 4-4-4-12 kakva je memorija.

Kakva je memorija za šta? Za OC? 900Mhz CAS5 ide sigurno...

Svi pisete o Geil memoriji II kakva je situacija sa I tj. sa Geil memorijom od 1Gb na 400 MHz kako se pokazala u radu i da li moze da se koristi i solo ako na njoj pise dual chanel.I jos jedno pitanjce ne vezano za ovo:Ja sam na ovom forumu od skoro interesuje me kako se broje tj.kako se upisuju poruke koje se broje ( one ispod avatara ) jer sam vec poslao bar 10 poruke a ispod stoji 0 hvala.

Opa evo je prva ne mogu da verujem
Pozdrav svima na forumu i zelim vam puno znanja a i volje da pomognete drugima koji neznaju !!!

pa to je smesno taj dragon mora da ide na 1000-1100 na cl4
mada mi se nesto ne svidja

Ti imaš Ultru koju si nategao na 900 CAS4 pa si na osnovu toga zaključio?
Dragon je nešto između Value i Ultra linija. Ne može biti bolji od Ultre najviše zbog Elpida čipovima na njemu.
Da su Micron-i onda bi možda i mogao 1000Mhz CAS4.

tacno tako Dragon serija nije predvidjena za OC, vec ultra (posebno 1000ka sa micronima) i Esoterija serija koja se tesko nalazi i koji kod nas nisam vidjao isto je micron u pitanju....

Pa ni sam Geil nigde ne spominje da je Black Dragon serija za OC, nego je (npr. zbog 8 layer PCB-a) predvidjeno da pruzi odlicnu stabilnost (prvenstveno) u igrama.

Svi pisete o Geil memoriji II kakva je situacija sa I tj. sa Geil memorijom od 1Gb na 400 MHz
Uvoznik za Geil uopšte nema u ponudi DDR modele, možda ih Geil više i ne proizvodi ili je takva politika...

Pa ni sam Geil nigde ne spominje da je Black Dragon serija za OC, nego je (npr. zbog 8 layer PCB-a) predvidjeno da pruzi odlicnu stabilnost (prvenstveno) u igrama.

Bas tako a i nemaju heatspreder.

I ja sam hteo da ih uzmem, ali sam se odlucio za Geil Value 1000 mhz 5-5-5-15. opusteno ide na 1150 sa istim latencijama (nisam jos do kraja testirao ali sljakalo e i na 5-5-4-12) na 2.1V

Sve u svemu odlicna memorija po ceni od 105 evra.

Nasao sam GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12 za 70e,jel vredi uzimati???
P.S. imam plocu asus m2n-e.

To je standardna cena u Eurolinku. Ja sam uzeo jedan kit za burazera, mislim da bolje memorije za te pare nema.

Ok fala na savetu ;)

Uvoznik za Geil uopšte nema u ponudi DDR modele, možda ih Geil više i ne proizvodi ili je takva politika...

Da nema u ponudi od 1 Gb ali ima od 512 Mb,ali ima dosta u ponudi polovne pa me interesuje da li radi i sama ili mora biti u dual chanelu ?

Vrh Dno