Šta je novo?

GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12

Stiglo je danas 15 kom, mislim da je ostalo jos par komada...

Poslednja izmena:
Radi tamo...

aha.. :D

pozvacu onda da pitam jel ce da shalju..

hvala na informaciji..

jel mozhe neko da mi kazhe u koje slotove da ubacim ovu memoriju da bi radila u dual chanellu,matichna je asus k9n neo..trazhio sam u uputstvu za matichnu medjutim zbrkali su neshto..

Poslednja izmena:
jel mozhe neko da mi kazhe u koje slotove da ubacim ovu memoriju da bi radila u dual chanellu,matichna je asus k9n neo..trazhio sam u uputstvu za matichnu medjutim zbrkali su neshto..

Probaj slotove 1 i 3,ili 2 i 4.Tako je bar kod mene na MSI K9N Ultra 2F.
A BIOS od moje ploce ide i na Neo :)

Bem ti klesta

Pa ja sam ostao bez slobodnih slotova za memoriju, ovaj geil je tako jeftin da nisam odoleo i pazarih jos 2gb za 4150 dinara.

Inace radi na 4x4x4x12 pri 2.0v a ranije je bilo 1.9v i radila je sa tim latencijama, al me ubi ploca ne moze da se klokuje kako valja.

Memorija je inace As Is i nije neki kloker 800 do max 900mhz.

Nema se al sam se uzajmio do plate...

Da slazem se isto i kod mene sa 4-4-4-12 max do 900MHz sa 2.2v a sa 5-5-5-15/18 je isla i na 970-980MHz pri 2.2v moze sigurno vise nego ja sam je imao na toj vrednosti cisto da probam.

Pa ja sam ostao bez slobodnih slotova za memoriju, ovaj geil je tako jeftin da nisam odoleo i pazarih jos 2gb za 4150 dinara.

Inace radi na 4x4x4x12 pri 2.0v a ranije je bilo 1.9v i radila je sa tim latencijama, al me ubi ploca ne moze da se klokuje kako valja.

Memorija je inace As Is i nije neki kloker 800 do max 900mhz.

Nema se al sam se uzajmio do plate...
Pa na noj samoj pise da na podesavanjima 4-4-4-12 radi na 2.1v

Pa na noj samoj pise da na podesavanjima 4-4-4-12 radi na 2.1v
Po fabrickoj deklaraciji - da... ali, moze i sa nizim naponom. Evo, kod mene (tacnije, kod burazera) je takodje na tih 1.9V sa 4-4-4-12.
400MHz, naravno.

Probao sam i na 1.8V... nece :D

Pozdrav,
Da ne otvaram novu temu pitacu ovde.
Imam GA-P35-DS3L i ovaj Geil pa me interesuje da li mu je voltaza 1.8v kad se ubode u plocu ili on odmah sam skoci na 2.1v koliko je deklarisan. Inace radi on ovako 4-4-4-12 na 800MHz na tom defoultu ali bih hteo da ga malo poguram pa neznam kad dizem voltazu u BIOS-u, recimo +0.1v, da li je to 1.8+0.1 ili 2.1+0.1. Predpostavljam da je 1.8+0.1, jer je defoult za DDR2 1.8v, ali nisam siguran a nebih hteo da ga sprzim sa vecom voltazom.:S:

Pozdrav,
Da ne otvaram novu temu pitacu ovde.
Imam GA-P35-DS3L i ovaj Geil pa me interesuje da li mu je voltaza 1.8v kad se ubode u plocu ili on odmah sam skoci na 2.1v koliko je deklarisan. Inace radi on ovako 4-4-4-12 na 800MHz na tom defoultu ali bih hteo da ga malo poguram pa neznam kad dizem voltazu u BIOS-u, recimo +0.1v, da li je to 1.8+0.1 ili 2.1+0.1. Predpostavljam da je 1.8+0.1, jer je defoult za DDR2 1.8v, ali nisam siguran a nebih hteo da ga sprzim sa vecom voltazom.:S:

Da voltaza je po defaultu 1.8. Ako nemas nekih problema sa stabilnoscu nije lose zadrzati tu voltazu cisto zbog manjeg grejanja modula. Dakle ako u biosu stavis npr. +0.2 vrednost na kojoj ce memorija raditi je 2.0 V.

Mislim da bi svuda trebao da radi na 1.8v tako je i meni samo ja nisam mogao da ga drzim na 4-4-4-12 na 1.8v.
Meni radi 4-4-4-12 stabilno na 2.0v
Ako hoces da klokujes sa 1.8 da bi digao na 2.1 stavi +0.300

*edit* kad bre pre odgovoriste lol

Poslednja izmena:
Dobro pretpostavljas ;)
U krajnjem slucaju, mozes u BIOS-u da vidis na kom napunu ti je memorija.

Pozdrav,

Zoki

Hvala na odgovorima.
Meni radi 4-4-4-12 800MHz sa 1.8v dok za 5-5-5-12 900MHz mora na 1.9, mozda bi za 2.1 islo 4-4-4-12 900MHz.

Na BIOSTAR-u je 1.95 default, nema manje tako da pržite to slobodno na 2V-2.1V...

Evo ovako ... jedno pitanjce .... planiram da uzmem komp ... sa GA-P35-DS4 i intelom 2180 (ili ako ustekam kes za 6550) i ovu memoriju ... danas mi je cale trazio da mu dam spisak delova (konfu) da vidi sa nekim prijateljem ... i onda mi je on rekao da uzmem kingstona ... da cujem vase misljenje ... po meni je ova memara mnogo bolja i isplativija od kingstona ...

Uopšte nije bolja od Kingstona, ista je.

bolja u smislu odnosa kvalitet cena ... jet ovde za nekih 50-60e dobijam 2gb 8ooMhz ... dok kod kingstone-a to kosta 9o ???(mislim an hiper-x) e sad jedno pitanje posto sam video negde mada je to cinimi se samo u jednoj radnji kingstone 8ooMhz oko 35e(hiperX) da li on moze raditi u dual chanel kao ove dve geil-ove ultra ?

ja sam imao dva kingstona po 1GB sa razlicitim cipovima (elpida i jos neki) i radio je sasvim ok u dual.

Znaci ... da li je bolje ako nadjem za pristojnu cenu (do nekih 7oe max) da uzmem 2x1 (ali ne u paketu nego odvojeno) kingstone HiperX na 8ooMhz ???

Nije bolje. Ako mozes da nadjes kingstona po ceni Geila, znaci nekih 50-ak evra onda ti je svejedno koji ces uzeti. Ako je kingston dosta skuplji onda naravno uzmes geila

Pa to mene i interesuje ... ako je po istoj ceni ista memorija(mislim na Gelil2gb(2x1Gb)ultra i Kingstone 1+1(mislim na dva modula od po jedan Gb )HipreX...obe na 8ooMhz) sta je bolje uzeti ... ja sam stavio GEIL ali mi je juce rekao covek da zamenim GEIL za Kingstone(u konfi kad budem uzimao) pa sad ne znam sta da radim ???

Ako GiEL Ultra i Kingston HyperX imaju jednake specifikacije i jednaku cenu onda prednost dajem Kingston-u. Da li je to odgovor na tvoje pitanje?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno