Šta je novo?

GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12

Pa proveri tamo gde si to video u cenovniku!

Što bi bila greška? Apacer 800 je 50€...

pa zato sto npr. na istom mestu
GEIL 2x1GB PC2-8000 DDR2-1000 Ultra Dual Channel Kit, CAS 4-4-4-12 kosta 149,1 € ili ti 3x skuplje.
ili
Corsair 1GB DDR2 XMS2-6400 800MHz 62,92 €

Sto se Geil-a tice sve memorije ispod 1000Mhz je pala cena a iznad je porasla. Zasto je to tako pitajte dobavljaca a oni ce vam reci da pitate proizvodjaca :)

Corsair ce uskoro biti sredjen ;)

pa zato sto npr. na istom mestu
GEIL 2x1GB PC2-8000 DDR2-1000 Ultra Dual Channel Kit, CAS 4-4-4-12 kosta 149,1 € ili ti 3x skuplje...

Ali čipovi na memorijama su razlika k'o nebo i zemlja...
To je cena ako hoćeš Micron-e.
Elpide imaš u Apacer, Kingston i GEIL izvedbi pa ko šta više voli. ;)

Poslednja izmena:
Ali čipovi na memorijama su razlika k'o nebo i zemlja...
To je cena ako hoćeš Micron-e.
Elpide imaš u Apacer, Kingston i GEIL izvedbi pa ko šta više voli. ;)

Razumeo bih te da govoris sad o nekoj ultra mega giga memoriji sa besnim chipovima i velikom brzinom.
Ja sam uporedio, memorije sa tu i tamo slicnim performansama pa bi trebalo i cene da budu slicne.
A konkretno ovaj dole Dula-kit od 150eura ne moze da pruzi 3x vece performanse (ne moze ni 0.5x) naspram onog paketa od 55eura.

A konkretno ovaj dole Dula-kit od 150eura ne moze da pruzi 3x vece performanse (ne moze ni 0.5x) naspram onog paketa od 55eura.

A ko je rekao da može? :)
To ti je brate cena ako hoćeš Micron-e, ajde nađi ih u Srbiji povoljnije (da su novi, u radnji sa garancijom)! ;)

A ko je rekao da može? :)
To ti je brate cena ako hoćeš Micron-e, ajde nađi ih u Srbiji povoljnije (da su novi, u radnji sa garancijom)! ;)

Ne zaboravi da ce prosecan korisnik koji se ne razume preterano u tip IC-a koji ide na Geil memorije pomisliti da je ta 3x skuplja memorija automatski dosta bolja od Ultra-e 800 c4,koja kosta 55e :d.Marketing je tjudo :)

Ja sam pazario 2x1GB Geil 667 cas 3 ;)(nisu u DC kitu ali su identicni po nedelji proizvodnje),ide opusteno na DDR2-900 cas4 na mojoj ploci,2.1V(to je i def. napon za nju pri 667 cas3).Ne mogu dalje da testiram jer mi MSI ploca to ne dozvoljava(cim predjem 900 brljavi i sa ovom memorijom i sa proslom,bilo da je Orleans ili Brisbane na ploci).

To je isto zanimljivo - ista frekvencija (800) isti tajminzi (4-4-4-12) i isti napon (2.1V), pa u cemu se onda razlikuju, po cemu je black dragon bolji ?
Mada stvarno nije neka razlika, 15-ak evra, ali sta se dobija ?

Black dragon se reklamira kao prva quad channel memorija for gaming,sa 8 lejera sto doprinosi stabilnosti u radi ....bla bla truc truc.
http://www.geilusa.com/news/show/id/13
Inace black dragon je deklarisan kao 4-4-4-12 na 2.0v . I to su razlozi sto je dragon skuplji.Od svega ovoga u realnom radu nema mnogo koristi.Otprilike se dragon isto kolokuje kao i ultra.meni radi ternutno dragon na 900mhz DC 4-4-4-12 na 2.2V.Probao sam i na 1000mhz na 2.3V i radi bez problema al sad nisam siguran za latencije.Iako nema hladnjake ,za koje se inace polemisalo da li uopste pomazu ili odmazu memoriji, memorija se malo greje na ovih 2.3V.Probao bih koliko moze da izvuce i na 2.4V al ne znam da ne zeznem memoriju.
Ma reklama i lep izgled su cudo.Ja pre mesec dana doplatih umesto ultre jos 20e za black dragon-a i prakticno nisam dobio osim par svetlecih dioda u kucistu :D Mislim da ne vredi doplate tih 15e za black dragon-a.pozz

koliko para si dao za te zmajeve?

Pre dva meseca negde oko 100e.Sad im je cena ladno negde oko 60-70e evrica.Bas im je naglo pala cena.

Geil Ultra 800MHz jel radi na 1000MHz i ako radi koje latencije moraju biti?

Vec sam rekao, radi na 1000MHz na naponu 2.3v,za latencije se ne secam da li su bile 4-4-4-12 ili 5-5-5-18.

Onda ima nade za OC FSB 400 dolazecih cpu, mada i dalje treba dobar mnozilac.

Geil Ultra 800MHz jel radi na 1000MHz i ako radi koje latencije moraju biti?

1000MHz, 5-5-5-13, 2T, performance mode=8, 2.3V!!!!!

MemoryRead=9500MB/s a LatencyTime=53ns i sve to iz Everest-a!!!

Poslednja izmena:
Tacno tako, potreban je napon od nekih 2.2-2.3V za 1000MHz pri 5-5-5-15 latencijama.
(kod mene je pak na sredini, 2.25V, jer nemam opciju u biosu za 2.2V :d; takodje, ono sto je interesantno jeste da vec na 2.15V se tesko bude, a ne mogu ni Win da butuju... dok na onih 2.25V prolaze 14 sati Orthos "Large, in place FFTs" memory testa)

Sveu svemu uzevsi u obzir cena/kvalitet a zna se da se za nekih 110€ uzima 4GB, definitivno best of best buy.

Mogu li da zamolim iskusnije kolege za pomoć :)

Uzeh juče 2 kompleta od 2 GB memorije iz naslova ove teme. Prema onome što sam pročitao u ovoj temi, podesio sam memoriju na 4-4-4-12 (bila je na 5-5-5-18). U BIOSu sam promenio te četiri postavke za tajminge i postavio sam DRAM OVERVOLTAGE na +0.300V (1.8 + 0.3). Da li sam ovo ispravno postavio (posebno voltažu) i da li je još nešto potrebno postaviti. Slika se nalazi u prilogu :)

HVALA!!

Prilozi

• memorija.JPG
    memorija.JPG
    123.5 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
sve si dobro podesio i na 800Mhz sa 2.1V bi trebalo da sve radi stabilno, ako bude nek nestabilnosti digni jos malo voltazu posto 4GB nije malo... ja sam naprimer za 840Mhz i 4GB morao dici na +0.4V za stabilan rad dok je za 800mhz bilo dovoljno +0.3V

Hvala puno na extra brzom odgovoru. Tripujem li se ili sa ovim tajminzima memorija vidno brže radi :)

Da radi brze,radi,ali se tripujes da je vidno :).
Pusti neki memorijski test pa ces i videti razliku :)

CommandRate u BIOSu stavi na 1T i pichi onda(kod tebe je 2T a trebalo bi fino da radi pod 1T)...!!!

Poslednja izmena:
Ja imam istu ovu memoriju ali meni cpu-z daje sledece podatke o mem-
znaci pod memory tab
pise frequency 400mhz,onda ide ono ras cas itd i tu je 5-5-5-18, FSB:DRAM je 5:6, command rate 2T- napominjem da nemam blage sa klokovanjem i da mi je ploca asus p5k- ima li pomoci

Poslednja izmena:
Malo da se pravim iskusan :D

U prilogu je slika BIOSa za P5K Deluxe (trebalo bi da je slično). Te četiri postavke koje su u CPU-Z 5-5-5-18 postavi u BIOSu na 4-4-4-12, a voltažu stavi na 2.10V. Koliko vidim, možeš i Command rate da staviš na 1T :)

Prilozi

• 3Beginsetmanual.jpg
    3Beginsetmanual.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
CommandRate u BIOSu stavi na 1T i pichi onda(kod tebe je 2T a trebalo bi fino da radi pod 1T)...!!!

:( Ne mogu da pronađem podešavanje za Command Rate u BIOS-u. Uključim dodatne opcije pomoću Ctrl+F1, ali od Command Rate ni traga ni glasa :) Ploča je GA 965P DS4.

Vrh Dno