Šta je novo?

GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12

@Kibla
Pratio sam i tvoje postove u vezi e4300, pa sad i memorija, izgleda da si baksuz ili nesto ne radis kako treba :) sledeci put kad kupujes nesto posalji nekog drugog da ti kupi posto ti ocigledno nemas srece :)
btw imam doticnu memoriju i radi mi stabilno na 920mhz 4-6-6-12 2.1V

neki maler me poterao :)

Zasto mi u everestu nema opcije za prikazivanje napona na memoriji, i mali off zasto mi je temperatura cpu-a veca nego cora?

hocu da uzmem ovu memoriju ali me brine kako ce raditi na mojoj ploci asus m2n-e,posto vidim da radi na 2,15-2,2v a meni je na ploci maximum ako se ne varam 1,95 :(

@Panter
sad sam nosio ovu moju memoriju
kod ortaka koji ima p5b-e
skoro ista ploca kao tvoja i ponasa se identicno kao kod mene
cim je odnos fsb : memorija 1:1 odmah radi kao 4300, naravno ako je fsb 400
wtf??

kako si ti uspeo da je naguras na 940?

ja moju lepo,digao sam napon na 2.2v na sva cetiri modula i sva cetiri rade na 938 mhz bez problema :)

Ploca mi ne podrzava memoriju na 800, ali sam prosli super talent 667 clockovao na skoro 1000(~970). A na 800 mi je radila sa 4-4-4-12. A geil koji je pravjen da radi na 800 ne mogu da nateram na default da radi..

pa to su ti drugaciji chipovi i sve,glupo je da govoris da memorija ne valja ako tvoja ploca na podrzava

Daleko od toga da ne valja, memorija je extra, na drugom kompu, sam je terao na 1000na 2.2V i 5-5-5-15, samo me nervila sto ne mogu da je stavim na mom kompu na 800..

Koliko je ova memorija brza od nekog PQI-a sa latencijama 5-5-5-18? I koliko je brza ultra plus verzija sa latencijama 3-3-3-8?

Poslednja izmena:
ljudi na kolko V radi ova memorija na defaultu(800mhz) ?

:mad: znaci ne mogu da je uzmem ovaj moj asus nece vise od 1,95v(tolko mi makar daje u biosu) :crash: moram menjati plocu

Mozda ce i moci da radi na tom naponu pri toj brzini, ali to ti niko ne moze garantovati. Fabrika ti garantuje da ce raditi na 2.1V.

Sa latencama 5-5-5-15 će raditi i na 1.9v, a 2.1v se odnosi na latence 4-4-4-12.

Poslednja izmena:
nekako sam uspeo da resim problem
evo teme
pa poslednjih par postova
mislim nisam resio problem
nego je to verovatno neki bug sa plocom da memoriju prijavljuje kao 5300 tj. 667
a svi programi, sem markova 05 i 06, vide memoriju kao 8000 tj. 1000

da li moze neko da mi preporuci:
GEIL Black Dragon Kit 2*1/800 ili Kingston HyperX Kit 2*1/800

ako su na kingstonima Microni tipa D9GMH ili D9GKX onda njih ako nisu onda taj dragon (D9GKX su tesko)

I, jel se isplati na kraju kupovati ovu memoriju ili ne (mislim na ovo iz naslova)? :d
Treba ovih dana da kupim nesto i ovo mi je odmah zapalo za oko ali vidim ljudi imaju neke probleme i komplikacije pa ...

Poslednja izmena:
I, jel se isplati na kraju kupovati ovu memoriju ili ne (mislim na ovo iz naslova)? :d
Treba ovih dana da kupim nesto i ovo mi je odmah zapalo za oko ali vidim ljudi imaju neke probleme i komplikacije pa ...

kada je sve na def. memorija radi
kako bi trebalo; 800mhz 4-4-4-15 @ 2.1
uglacnom se problemi javljaju, tj. bar sam ih ja iskusio,
na 965 plocama na P35 plocama radi sve ok

zar nije poslednja latencija 12? :trust:
dakle, kada se kupi ova memorija, mora rucno da se podesi delilac, tajminzi i voltaza? ako se stavi na auto, ko zna na koliko ce raditi?

Radice onako kako je upisano u SPD-u... a u SPD-u je upisano "5-5-5-18 800MHz".
Voltaza ce joj biti na 1.8V.

Eto zasto uvek treba rucno stelovati ;)

Verovatno je KIBLA`s pogresio u kucanju, jeste 12, pise u specifikacijama, a i u naslovu :D
To sto mora rucno da se podesi meni je sasvim ok, posveti se tome par minuta, namesti se i super.
Nego mi je najbitnije bilo ovo:
kada je sve na def. memorija radi
kako bi trebalo; 800mhz 4-4-4-15 @ 2.1 uglacnom se problemi javljaju, tj. bar sam ih ja iskusio, na 965 plocama na P35 plocama radi sve ok
Znaci ne nameravam da je kloknem, mislim da je i ako se ostavi na default-u veoma dobra kupovina jer je u cenovnom rangu sa value verzijama kingstona i corsaira a ima bolje latencije (i fency hladnjake).
Nego, ako se ne varam, ove ploce koje si naveo su za intel, ja imam amd (nforce550), kakva su tu iskustva ?

Poslednja izmena:
@CAR:
zahvaljujem :)
dakle, delilac u zavisnosti od FSB-a (da bude 800Mhz za memoriju ili tu negde), a rucno podesiti 4-4-4-12 i napon na 2.1V...

Poslednja izmena:
Nego, ako se ne varam, ove ploce koje si naveo su za intel, ja imam amd (nforce550), kakva su tu iskustva ?
ja sam danas kupio black dragon 2x1gb cas4 800mhz. imam m2n-sli deluxe plocu (570 sli chipset). kada se u biosu ostavi sve na auto memoriju prepoznaje kao 800mhz sa 5-5-5-18 tajminzima i radi na 1.8v (na samim modulima pise 800mhz, cas 4, 2.0v). kada se rucno u biosu podese napon i latencije sve radi kako treba (bar za sada :d).

I ja sam danas kupio black dragon 2x1Gb, malo su skuplji samo od ultra, ali rade extra. Znaci skroz stabilno na 840Mhz, 4-4-4-12 i 2.1V napona, a na sajtu pise da napon moze da ide i do 2.4V pa sta onda tek mogu :)
Inace nemaju heatsink nego su goli cipovi, ali u sredini imaju zmaja sa crvenim led ocima :)

To je isto zanimljivo - ista frekvencija (800) isti tajminzi (4-4-4-12) i isti napon (2.1V), pa u cemu se onda razlikuju, po cemu je black dragon bolji ?
Mada stvarno nije neka razlika, 15-ak evra, ali sta se dobija ?

Verovatno je KIBLA`s pogresio u kucanju, jeste 12, pise u specifikacijama, a i u naslovu :D
tacno tako
latencije su 4-4-4-12
jedino sto je najcudnije kod ove memorije, a na moj ploci, je sledece:
kada je FSB 400 i odnos fsb : memorija 1:1
ploca tada memoriju prijavljuje kao 533, ali u win. stoji 800
ali ima gore u prvom postu na ovoj strnici
link sa temom u kojoj sam pisao o ovome, pa da se ne ponavljam

Poslednja izmena:
Dal je moguce da GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12 kosta samo 55eura ili je to neka greska u cenovniku.

Vrh Dno