Šta je novo?

GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12

@dejobar
Ukljuci "disc write protection" , a iskljuci "failsafe watchdog" u u prvom screen-u configuration moda BIOS-a, setuj nakon toga RAM i CPU kako zelis ploca ce ti poleteti (za O/C obavezno ukljuci "Enhanced Power Slope" u sekciji za O/C CPU-a ) :) , ako li preteras dobices poznatu ti poruku :d
:wave:

Ma bacite taj bad axe, vinko dodji da vidis kako ona memorija radi na 1000 sa 4-4-4-12 na dfiu i P35-DQ6 :D

Ceka se Abit + nesto :p A to sto ne radi sa GEIL-om ne znaci da ploca ne valja, naprotiv :) Sa nekim modelima RAM-a radi kako valja, sa nekima ne :S: ali ne dam je iz masine!
Meni treba masina 24/7 a GA ni na poklon :)

Poslednja izmena:
Ceka se Abit + nesto :p A to sto ne radi sa GEIL-om ne znaci da ploca ne valja, naprotiv :) Sa nekim modelima RAM-a radi kako valja, sa nekima ne :S: ali ne dam je iz masine!
Meni treba masina 24/7 a GA ni na poklon :)
Uh shto lazesh!:p A rekao si da si stao sa upgrade hardware-a barem do Nehalema>:D
Abit je dobar ali Bad axe je "bug axe"-istina.:S:

Moji G.Skill moduli, serija NQ,
800MHz, default 1,8V, CL 5-5-5-18,
o/c na 800MHz, 1,9V, CL 4-4-4-12.

Trenutno 1000MHz, 2,2V, CL5-5-5-15

Prethodni Geil value radio na 900MHz, 2,1V, CL5, 800MHz, 2,0V, CL4

Poslednja izmena:
Ovaj GA radi vec 2 meseca bez iskljuchivanja.non-stop.:p
Za sada sam zadovoljan(da ne baksuziram).
Inache,toliko se brzo izbacuju ploche sa,naravno,neproverenim BIOS verzijama, da je sve prilichna lutrija.Imam prijatelja,starog,elektronichara,koji ima Asus p4p800(nisam siguran za tachan naziv) plochu i Northwood na 3.2ghz.
Pitam ga:"zashto ne kupish neshto novije?".Kaze:"Bacanje novca.Toliko nekompatibilnosti u poslednjih 5-6 godina nisam video u zivotu.Nashao sam kombinaciju ploche i procesora koji savrsheno rade i ne odustajem od toga.Chak sam i jedva nashao novu P4p800 plochu u CH i kupio je da imam u rezervi kad ova stara skvikne.".:D
Imamo na jednoj strani nekompatibilnosti hardware-a,na drugoj strani bug-ove istog tog hardware-a a u medjuvremenu sve to lepo zachini poludovrsheni,neisprobani software(pochev od BIOS-a pa do aplikacija u windows okruzenju).I onda chovek muku ima da sve to "zategne" kako treba.A josh ako neko voli overclock, koji prilichno izmaltretira tu nestabilnu konfiguraciju onda mu je chudno shto ima pucanja sistema ili bagove u BIOS-u i sl.

Poslednja izmena:
OK! Memoriju sam namjestio. Digao sam rucno voltazu sa defaulta na 2.16v i namjestio latencije na 4-4-4-12. To je rijeseno. Sada me interesuje da bih podigao takt procesora treba li da podignem i voltazu i koliko?

Sada me interesuje da bih podigao takt procesora treba li da podignem i voltazu i koliko?

Pa to vec zavisi od primerka procesora i tvojih apetita. DO neke vrednosti bi trebao da radi bez dizanja napona. Recimo za primer moj 6300 ide do nesto malo preko 3.0ghz bez dizanja napona. za 3.2 mu vec treba +0.162mV.

Generalno ako imas nesto bolji kuler mozes dizati do nekih 1.5-1.6V

Memorija je dobra, samo treba znati kako na kojoj ploči treba da se podesi. Imam preko 14 modula DDR2 memorije, a testovi koje radim trajaće jos min. tri nedelje, a kako se pokazala na max CL5 vredonostima evo dokaza. Orthos + 2 X 3DM06 pr.9 i max 40min(pokazalo se da pole 2h orthosa, memorija nije stailna kada se istovreneno pusti 3DM06), a CL4 nek ostane tajna, mora nesto i za bench da ostane. Ja sam sebi odvojio 4GB, a ako nekog interesuje ima jos 6GB, pa nek se javi.

Prilozi

• PC2-6400-CL5-MAX(DEF.CL4).JPG
    PC2-6400-CL5-MAX(DEF.CL4).JPG
    299.3 KB · Pregleda: 211
Poslednja izmena:
@dejobar
Ukljuci "disc write protection" , a iskljuci "failsafe watchdog" u u prvom screen-u configuration moda BIOS-a, setuj nakon toga RAM i CPU kako zelis ploca ce ti poleteti (za O/C obavezno ukljuci "Enhanced Power Slope" u sekciji za O/C CPU-a ) :) , ako li preteras dobices poznatu ti poruku :d

Nije mi ovo jasno.
Ukljuci "disc write protection" , a iskljuci "failsafe watchdog" u u prvom screen-u configuration moda BIOS-a
Ja to ne mogu da nadjem.

Ja sam se slepacki izrazio, sorry. Prebaci jumper na ploci u "configuration mode" BIOS-a pa ces naci "Maintenance" sekciju i uradi kao sto ti rekoh :)

Poslednja izmena:
dejo organizuj smestaj na par dana i docu ja to da ti overklokujem :D

Eh! Ja sam jedan od rijetkih koji se ne bavi turizmom. Ali...... Ako dobro klokujete, mozda i moze da se nadje po neki lezaj:eyebrows:

Ljudi lepo piše n papiriću koji ide uz kutiju da SPD tajminzi možda ne odgovaraju, te da se ručno podese...Ja imam tu memoriju, i meni po SPD ostavlja 5-5-5-18
Na samoj memoriji je nalepnica na kojoj piše da voltaža treba da bude 2.1 i tajminzi 4-4-4-12

P.S. ako je neko već odgovorio na ovo, izvinte, mrzelo me da čitam sve postove :)

Ljudi lepo piše n papiriću koji ide uz kutiju da SPD tajminzi možda ne odgovaraju, te da se ručno podese...Ja imam tu memoriju, i meni po SPD ostavlja 5-5-5-18
Na samoj memoriji je nalepnica na kojoj piše da voltaža treba da bude 2.1 i tajminzi 4-4-4-12

P.S. ako je neko već odgovorio na ovo, izvinte, mrzelo me da čitam sve postove :)

Pa sta je problem? Jel mem ne radi kako treba?

Poslednja izmena:
Ma MAre covek je samo objasnio sta je po sredi i u pravu je. Memorija radi kako treba tek kada se rucno podese tajminzi i voltaže. Ko nezna to da uradi ni nezaslužuje tu memoriju ;)

E kad sam ja jos vikao za tu memoriju da je odlična, a niko me slušao nije ;)

Ma MAre covek je samo objasnio sta je po sredi i u pravu je. Memorija radi kako treba tek kada se rucno podese tajminzi i voltaže. Ko nezna to da uradi ni nezaslužuje tu memoriju ;)

E kad sam ja jos vikao za tu memoriju da je odlična, a niko me slušao nije ;)

Pa 90% mem preko 800 ukljucujuci i 800 mora rucno da se podesava sta je tu cudno.:wall:

Pa 90% mem preko 800 ukljucujuci i 800 mora rucno da se podesava sta je tu cudno.:wall:

Čudno je to što nisi u pravu :wall:
Kingston HyperX @1200MHz ne mora ručno da se podešava, HyperX @866MHz ne mora da se podešava, Geil Plus serija ne mora da se podešava, Transcend serija preko 800 i Patriot takođe same rade po latencijama koje im po SPD odgovaraju sve ih imam u različitim kompovima, i samo uz ovaj Geil Ultra u kutiji ide papir na kome piše ono što sam naveo - dakle zahteva posebna setovanja koja se razlikuju od SPD, zato čačkajte po BIOSu i podesite.....tako da nije 90%, nemoj da zbunjuješ ljude i bespotrebno širiš diskusiju :whip:

Poslednja izmena:
Čudno je to što nisi u pravu :wall:
Kingston HyperX @1200MHz ne mora ručno da se podešava, HyperX @866MHz ne mora da se podešava, Geil Plus serija ne mora da se podešava, Transcend serija preko 800 i Patriot takođe same rade po latencijama koje im po SPD odgovaraju sve ih imam u različitim kompovima, i samo uz ovaj Geil Ultra u kutiji ide papir na kome piše ono što sam naveo - dakle zahteva posebna setovanja koja se razlikuju od SPD, zato čačkajte po BIOSu i podesite.....tako da nije 90%, nemoj da zbunjuješ ljude i bespotrebno širiš diskusiju :whip:

Sve to mora da se cuno podesi jer pogotovo prva dva modula koje si spominjao, gde si video da Kingson od 1200 cim ubacis radi na 1200, ni jedna mem ne može da radi prko 800 pri svom difoltu. Ako si mislio na rucno podesavalje latencija u nekim slucajevima ne mora u nekim mora da se podesi rucno sve zavisi od SPD-a, ali cek sto je problem rucno da se podesi?
Memorija radi fenomenalno na 1080-1100 MHz 5-5-5-15 i 900-950 MHz 4-4-4-12.
Mislim Geil ultra nije skupa mem, ali ima i dosta jeftinijih, ljudi koji je budu uzeli uzeće je zato sto se lepo ocuje, a za svaki oc potrebno je rucno podesavanje. Meni nije jasno zasto se zbog jedne gluposti vezane za četvrti cas koji nije 15 nego 18 ispise dve strane.

Poslednja izmena:
Ne treba da se ispišu 3 strane, nego treba da se na konkretno pitanje odgovori konkretnim odgovorom i to bi trebalo da smanji diskusju.

Skoro sam kupio doticnu memoriju. Ono sto me privuklo je CAS 4-4-4-12 za malo novca. I ugradim je u kompijuter. Otvorim Everest i tamo soji da je CAS 5-5-5-18. Moze li neko da mi objasni situaciju.

Evo ti odgovora ubacis Cell S. PC2-8000 CL4-4-4-12 , ubacis Mushkin XP2-8500 5-5-4-15, ubacis OCZ 1100 CL5 6-6-15, i sve koje ubacis ima da rade na 800 5-5-5-15 ili na 800 5-5-5-18, i sta sad da se obesis, poenta moje price je da ni jedna mem nema sanse da ti radi na 800 4-4-4-12, sem ako je rucno ne podesis. ;)

Poslednja izmena:
Evo ti odgovora ubacis Cell S. PC2-8000 CL4-4-4-12 , ubacis Mushkin XP2-8500 5-5-4-15, ubacis OCZ 1100 CL5 6-6-15, i sve koje ubacis ima da rade na 800 5-5-5-15 ili na 800 5-5-5-18, i sta sad da se obesis, poenta moje price je da ni jedna mem nema sanse da ti radi na 800 4-4-4-12, sem ako je rucno ne podesis. ;)

Pa to sam i ja odma na pocetku rekao, a povela se izuzetna diskusija na par strana :D

A kakva je Gail value 2x1GB sto se tice OC-a, timinzi mi nisu bas vazni kad uzmem u obzir razliku u ceni? ;)

A kakva je Gail value 2x1GB sto se tice OC-a, timinzi mi nisu bas vazni kad uzmem u obzir razliku u ceni? ;)

neko je skoro,mislim BIg Joe objasnjavao koliko su bitnije latencije od sirovih mhz-a,nazalost ne mogu da izbunarim temu,ali javice se vec neko...

Memorija je dobra, samo treba znati kako na kojoj ploči treba da se podesi. Imam preko 14 modula DDR2 memorije, a testovi koje radim trajaće jos min. tri nedelje, a kako se pokazala na max CL5 vredonostima evo dokaza. Orthos + 2 X 3DM06 pr.9 i max 40min(pokazalo se da pole 2h orthosa, memorija nije stailna kada se istovreneno pusti 3DM06), a CL4 nek ostane tajna, mora nesto i za bench da ostane. Ja sam sebi odvojio 4GB, a ako nekog interesuje ima jos 6GB, pa nek se javi.

A jel' ti mozda treba Kingmax Hardcore DDR500, imam 4 x 512 i menjao bih se za 2 x 1gb ddr2 Geil-a :p

Nazad
Vrh Dno