Šta je novo?

GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12

Interesuje me na kom naponu i s kojim latencijama rade Geil ne-value moduli DDR2 kit 2 x 1gb 1000 mhz i 1066 mhz i to:
- default frekvencija
- frekvencije oko 1150 mhz
- frekvencije preko 1280 mhz
- i eventualno maksimalna frekvencija, mada je ovo najmanje vazno.
Naravno sve ovo ko je licno probao.

Interesuje me na kom naponu i s kojim latencijama rade Geil ne-value moduli DDR2 kit 2 x 1gb 1000 mhz i 1066 mhz i to:
- default frekvencija

Za 1000 ako me sećanje dobro služi, treba 2.4V za 4-4-4-12 (tako proizvođač nalaže,mada verovatno može i nešto niži napon, bar je praxa to pokazala do sada).

Sto se većih frekvencija tiče, to već zavisi od primerka do primerka!

- default frekvencija

Ne mogu da editujem svoj post pa moram sam sebe da citiram: posto sam u temi geil 2x1gb PC 6400 DDR2 800 Mhz, da naglasim da mi trebaju podaci za module PC 8000 DDR2 1000 Mhz i PC 8500 DDR2 1066 Mhz.

Ne mogu da editujem svoj post pa moram sam sebe da citiram: posto sam u temi geil 2x1gb PC 6400 DDR2 800 Mhz, da naglasim da mi trebaju podaci za module PC 8000 DDR2 1000 Mhz i PC 8500 DDR2 1066 Mhz.

Za 1000 sam ti već napisao, a za 1066 nekom logikom može biti jedino da je potrebno 2.5V

Omnik: pašće ona o5. Bitno je da smo se mi opremili sa 2 - 8gb memorije ;)

Ovo su danas digli cene memorije? Mame im ga :(

Što pa nisu onio jedini prodavci, Imtel je juče spustio cene... :)
I ko je koga tu zayeb'o? :D

Da li je moguće da je ovo nova nabavka?
Kad su pre uspeli da rasprodaju staru?

Poslednja izmena:
Jel ostalo negde starih zaliha? Ako neko zna nek posalje PM :) Odoh sutra (tj vec danas) da pogledam na jednom mestu gde je kostala 86e :)
Omnik:
Pripazi malo na ponasanje

Pa nisam reko' nijednu ruznu rec :) ;)

Poslednja izmena:
Jel ostalo negde starih zaliha? Ako neko zna nek posalje PM :) Odoh sutra (tj vec danas) da pogledam na jednom mestu gde je kostala 86e :)
Omnik:

Pa nisam reko' nijednu ruznu rec :) ;)

Naravno da nisi nista ruzno rekao, samo ono sto su zasluzili. :D
Prekljuce zovem Eurolink, i tip kaze da ovih Geil Ultra vise nema, kao stize sledece nedelje.
Na moje pitanje o cenama je rekao da ce ostati ista ili moze samo da padne.
Pa sta posle ovakve price da covek misli o njima.:mad:

Jao pa jel to vise firmi kod nas istovremeno idu u nabavku :banana: Ili samo sinhrono nivelisu cene :-devil-: Evo sada zovem jos jednu firmu i tamo je 8500din :wall: Dobro bar su u necemu dobri :)
P.S. A mozda i nije ni bilo nove nabavke... Da mi pozovemo malo Moldera i Skali?
OFF:
Nego kad je eurolink vec pominjan - zasto oni drze cene nekih komponenti koje nemaju u ponudi - recimo ta memorija (onda neko napajanje, pitao sam pre nekih 4-5 meseci za ANTEC NEO 500w koji je kostao oko "70e" koliko se secam i nije ga bilo - a posle samo izleteo za oko 100e) a koliko se secam da su se ovde hvalili kako im je dobro azuriran sajt :crash: :D

Poslednja izmena:
Jao pa jel to vise firmi kod nas istovremeno idu u nabavku
Koliko znam za Geil postoji samo jedan uvoznik Direkt Link. Kad oni dobiju isporuku svi ostali prilagode cenovnik. Nekada je bio zastupnik Imtel pa je batalio kad ga je preuzeo CT Computers, ali izgleda da su i oni zapustili uvoz te marke...

Naravno da nisi nista ruzno rekao, samo ono sto su zasluzili. :D
Prekljuce zovem Eurolink, i tip kaze da ovih Geil Ultra vise nema, kao stize sledece nedelje.
Na moje pitanje o cenama je rekao da ce ostati ista ili moze samo da padne.
Pa sta posle ovakve price da covek misli o njima.:mad:

Verovatno je u pitanju neka greska, pa svi pricaju da ce cene memorije porasti... to se i dogodilo... opet ponavljam, marze su ostale iste, samo je dobavljac povecao ulazne cene.

Sto se tice Geil memorije, narucio sam 2x1gb ultra memorije.E sad kad sam narucivao cena doticne je bila oko 78e.Danas cekam da mi je likovi iz city-ja donesu, pa cu videti da li cu se iznenaditi, posto vidim da je sad cena preko 100e.

edit: narucio sam je u eurolinku

Poslednja izmena:
Verovatno je u pitanju neka greska, pa svi pricaju da ce cene memorije porasti...
Pad cena od pre neki dan je bio zbog preračuna nižeg poreza na memorije. Videćemo nove isporuke koje su naručene pre nedelju dana kako će izaći. Trenutno cene chipova napolju stagniraju (malo gore malo dole)...

Pa ako je više nemoj da platiš!

Ja uzeo SuperTalent DDR2 800 za 80Eura i radi na 1000 sa 5-5-5-15 tajminzima. ,)

Ja, juče uzeo dotičnu u HGSpotu za 7.800,00 din što bi bilo 1000 din skuplje od zadnje normalne cene u Eurolinku, a 1000 jeftinije od trenutne, pošto sam pre 3 dana krenuo da je kupim pa je bilo prc.
Elem izašla me skuplje nego što sam mislio, ali stvarno vredi - bez problema mi radi na 940Mhz sa 4-4-4-12 i 2.2V, što nije maksimum ali sve mi je ostalo nategnuto ko mider (9x312=2808Mhz CPU), pa nisam stigao da izolujem samo memoriju da vidim dokle ide, ali cenim da može do 1000Mhz sa još malo napona.

Nego ljudi, ima li kakvog napretka ako bi se dodalo još dva modula dotične memorije. Ili je to bacanje para?

pa jedino ako koristis Vistu "mozda" bude vajde od 4GB uskoro....

Moracu da pogledam jer sam narucio jos neke komponente.Sad cu ih zvrcnuti, pa cu videti

EDIT: Ipak sam dobio memoriju po staroj ceni!!!

Eto nekome se kupovina memorije ipak zavrsio happy end-om.:)
Zaboravih prosli put napisati da sam i ja kao ti narucio preko Net-a memorije po staroj ceni od 6829,24din. (11.07., ponuda pod brojem 1184151203) Izbacio mi je da je kupovina uspesno obavljena ali takodje i neku gresku (nesto sql,trte-mrte), pa sam ih i zato i zvao da vidim jel vazi kupovina, ali lik je rekao da ne jer su navodno stvarno imali nekih problema + da tih memorija ni nema vise. Samo ne znam zbog cega uopste onda funkcija web narucivanja ako to ne radi ili nude da kupim nesto sto nemaju. :trust:

Vrh Dno