Šta je novo?

GeForce RTX 4000 Thread [za adapter, konektor i kabl postoji posebna tema]

Kupuje se ono za sta ti treba,tu ne spadaju oni koji imaju mnogo novca😉

Naručio danas MSI GeForce RTX 4070 Ventus 2X 12G OC. Ima li neko iskustva?

Ma ok je karta, jedino sto ima 2 venta, pa ce mozda biti malo bucnija...ne vidim zasto bi bila losa ?

Ma ok je karta, jedino sto ima 2 venta, pa ce mozda biti malo bucnija...ne vidim zasto bi bila losa ?
Dva ventilatora koja su veća a veći ventilatori prave manju buku. A i ta buka je prijatnija.

Naravno da nije loša karta, realno je kolega preterao. Možda i jeste "najlošija" ali govorimo o nijansama. Generalno gledano, sve karte neke serije su u +/-5%

Najlepša hvala svima na odgovorima. Da kažem da me je izašla relativno povoljno, pa sam je zato uzeo. Javljam utiske kad stigne (menjam RX 6600)

Na ovo sam mislio, u pitanju su visoke vrm temperature jer ih ne dodiruje hladnjak kako treba, ovo je za x3 model, ne znam kakvo je stanje sa x2 modelom, proveri za svaki slucaj

Bitno da su ustedeli dva srafa manje na proizvodu od 600e

Videćemo, ako je 3X imala problem, možda se 2x konstrukcijiski razlikuje?

Ma bices zadovoljan, kao sto rece covek, serija 4000 je barem hladjenja sto se tice top. A licno nemam nista protiv ventusa, imao sam ih vise komada, nikad nikakav problem.

da, nema problema sto se tice hladjenja..u mene rog strix 4080 oc radi non stop i na 35 temperaturi u toku igranja..na sajtu fino pise ispod 50 se gase, na 55 se pale..al su zaboravili reci ako vuce preko 50w u toku igranja onda radi zastite il kojeg vec klinca ventilatori se pale na 30%...tetku im u slezinu lazljivu..

^ kartica za one sa odabranim džepom 😂

a ne ne, za takve je ova :)

IMG_7221.png

QQ, šta ovi ljudi rade!! Sve, sve, ali BUBA!!!

Cene lagano idu gore

Pa tako nesto je i bilo ocekivano kada su najavili da prioritizuju AI cipove (citaj - smanjuju proizvodnju gejming cipova).

Pa tako nesto je i bilo ocekivano kada su najavili da prioritizuju AI cipove (citaj - smanjuju proizvodnju gejming cipova)...
....kao i ulaganja u razvoj grafičkih karti, smanjenje broja inženjera na istim...
I AMD se baca na AI čipove, te, po nekim ozbiljnim najavama, odustaju od trke u high end segmentu grafičkih karata. Da li je to istina ili ne teško je reći, ali jedna najava od pre par meseci bila je da će 5090 grafičke karte biti rađene kao MCM, multi čip moduli, te da će imati ekstremno brzu HBM DDR7. A pre nekih nedelju dve izašla je najava da će 5090 i dalje biti monolitnog dizajna sa DDR6X RAM memorijom. Naravno, to su priče nekih "leaker"-a. i pitanje je koliko su tačne, ali gde ima dima ima i vatre. Kako god, igranje na kompjuteru definitivno polako postaje stvar za zaborav. Ponovo.

za buduću 5000 generaciju postoji posebna tema u "novitetima u industriji"

To da popune kao u 20xx seriji. Najverovatnije imaju viška čipova pa da se potroši. A nestašica se radi namerno radi dizanja cena. Nemaju konkurencije i rade kako hoće.

Nazad
Vrh Dno